Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Arne Astrup: " Kværnet hørfrø er giftigt" ?

124»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej



    Jeg synes det lyder til du bevæger dig i rigtig retning med hensyn til både søn og dig selv

    Alle de gode olier og sunde fedtstoffer og fedt i det hele taget, SKAL bruges for at hjælpe D3 vitaminet på vej og din søn, kan nok tåle at indtage det med de mindre sunde fedtstoffer.



    http://www.aeldresagen.dk/Medlemmer/raa ... sende.aspx

    Håber du kan bruge dette Dowling
  • Indstillinger
    Tilbage til overskriften.
    Har I læst dette om kværnet hørfrø ?

    http://umahro.blogspot.com/2008/09/usag ... er-om.html

    Med venlig hilsen
  • Indstillinger
    Er hørfrø også farligt, selvom det har været på panden?? Jeg synes det smager super lækker til yogurt, når de har været på panden... :)
  • Indstillinger
    Hej Lognbra

    Du stiller spørgsmålet: ”Er hørfrø også farligt, selv om det har været på panden?”

    Nu er der jo ingen, der siger, at hørfrø som sådan er farligt. Det eneste vi – efter hele denne lange tråd - ved, er, at der er uenighed om, hvorvidt KNUSTE hørfrø i store mængder kan være farlige.

    Knuser du hørfrøene, før du varmer dem på panden?

    Det ser ud til, at der føres krig om ernæring for tiden, og i en krig tages der ofte ufine midler i brug. Vi andre kan kun stå på sidelinjen og betragte slaget, mens det foregår. Vi må selv drage vores konklusioner.

    Krigen er opstået på grund af de mange nye idéer fra folkene bag bogen ”Kernesund familie” og Oscar Umahros ”Køkkenrevolution på høje hæle”.

    Lad os resumere sagen om hørfrø og solsikkefrø:

    Ifølge det link, jeg bragte i mit første indlæg om sagen, nemlig:

    http://www.altomkost.dk/Services/Nyheds ... fro.htmHej

    advarer Fødevarestyrelsen mod at indtage knuste hørfrø i store mængder. Der skulle være en fare for at komme til at indtage cadmium og desuden giftige cyanidforbindelser.

    Fødevarestyrelsen skriver dog: ”Der er ikke den samme risiko ved at indtage hele frø.” og ”På den anden side skal man heller ikke stoppe med at spise hørfrø, men blot spare på frøene og altid tænke på at spise varieret.”

    Jeg undrede mig meget over Fødevarestyrelsen advarsel dengang. Man har jo i mange år hørt om, at knuste hørfrø har helsebringende virkninger, og jeg ved, at knuste hørfrø er blevet brugt i stor stil i diætmad til kræftpatienter. Men jeg tog Fødevarestyrelsens advarsel til efterretning.

    Men så bragte Brugernavn et nyt perspektiv i debatten med sit link:

    http://umahro.blogspot.com/2008/09/usag ... er-om.html

    Oscar Umahro skriver, at risikoen for cadmium i disse frø hænger sammen med, at folk bruger ikke-økologiske hørfrø. Han råder til, at man skal bruge økologiske frø, hvor der ikke skulle være den samme risiko for cadmium.

    Tilbage er risikoen for giftige cyanidforbindelser. Og her siger han, at Fødevarestyrelsens informationer simpelthen ikke er veldokumenterede. Ifølge Umahro er der blevet lavet flere videnskabelige forsøg, og hørfrøene er hver gang blevet frikendt. Desuden findes der også cyanidforbindelser i f.eks. mandler og marcipan, og hvis der skulle være logik i myndighedernes advarsler, skulle folk også advares mod mandler og marcipan.

    I det allerførste link bragte Laura et citat fra Arne Astrup, hvor der advares mod at spise hørfrø i rå tilstand. Laura skriver ikke noget om, hvorfra citatet stammer. Men jeg har søgt på google og fundet det i et brevkassesvar her:

    http://www.foodoflife.dk/Brevkassen/Kost/horfro.aspx

    Arne Astrups advarsel mod rå hørfrø er ikke med i Fødevarestyrelsens råd. Så jeg tror, at vi kan ignorere det indtil videre. Arne Astrup siger så meget mærkeligt. Det var ham, der i sin tid påstod, at sodavand ikke feder. Han var betalt af sukkerfabrikkerne til at lav en undersøgelse om sukker.

    Hvad skal vi forbrugere så gøre?

    Tjah, vi må væbne os med tålmodighed, indtil vi får nye oplysninger i sagen, og i mellemtiden bruge vores sunde fornuft. Det bedste er at spise varieret. Man kan tilsyneladende sagtens spise hele hørfrø, men kun en begrænset mængde knuste hørfrø. Og det er nok en god ide at vælge økologiske hørfrø.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hørfrø brugte man før i tiden som afføringsmiddel. Altså hele frø.
    Med hensyn til D-vitamin skal i være opmærksom på kalkindtag.
    Jeg sidder her med en udskrift af en journal fra en gammel dame.
    Hun har haft engelsk syge som barn, og har fået det igen på sine gamle dage.
    De fedtstoffer i taler om, hjælper på hjernefunktionen. Hjernen består af fedt. Derudover beskytter de blodkarrene.
    I den gamle dames journal står der, at de ændrede hendes D-vítaminindtag fra Unikalk Senior til Unikalk Silver.
    Jeg får selv kalktabletter med D-vitamin. Dem får jeg på recept.
    Jeg ved ikke om den gamle dames tabletter er håndkøb eller på recept.
    Men vær opmærksom på, at kalkoptag hører sammen D-vitaminer.
    Den gamle dame er opvokset med masser af fisk. Hendes far var fisker.
    Så jeg vil tro at sønnen der har været narkomisbruger har godt af fiskeolie for hjernen og blodkarrene. Misbrugerne slider på alle dele af deres krop, så kalk og D-vitaminer er også godt.
    Stærke smertestillende midler efter et misbrug stopper maven, og her kan de hele hørfrø måske være OK, men hvad med at bruge noget andet som f.eks. HUSK. Det smager ikke godt, men det virker.
    Jeg synes at moderen og sønnen her skal bede lægen om en status. Jeg ved at de fleste misbrugere og eksmisbrugere har svært ved at få den nødvendige lægehjælp.
    Men set i lyset af, at man ofrer mange, mange penge og hospitalsindlæggelser på en gammel og meget dement dame, som overhovedet ingenting kan, så synes jeg jo nok, at man kunne skabe lidt bedre hjælp til denne søn.
    Mine kalktabletter hedder Calcichew-D3 og er på recept.
    Men hvis man ikke kan optage D-vitaminerne skal de gives som indsprøjtninger. Derudover får jeg B-vitaminer hver 3. måned som indsprøjtning.
  • Indstillinger
    Hej Linette

    Jeg kan se, at dit svar især drejer sig om Lauras problem angående sønnen, der på et tidspunkt manglede D-vitamin. Dette problem har vi diskuteret indgående i løbet af tråden, og vi har også skrevet en masse om kalk.

    Men prøv at se Lauras indlæg fra den 27. november. Her skriver hun, at sønnens D-vitamintal i løbet af kort tid blev så godt, at sønnens læge faktisk ringede Laura op for at bede om råd! Det viste sig nemlig, at lægens mor havde en D-vitamin-mangel, som var svær at gøre noget ved, og så var det jo godt at Laura kunne hjælpe lægen!

    Denne tråd er en meget lang tråd, som nu er vendt tilbage til sit oprindelige emne: hørfrø. Det er rigtigt, at hele hørfrø virker mod forstoppelse, men formålet med at spise hørfrø er normalt, at man gerne vil have nogle af de sunde omega 3-olier, som man ellers hovedsageligt får fra fisk.

    Jeg håber, at der på et tidspunkt kommer mere viden om, hvorvidt der er en risiko ved hørfrø. I mellemtiden tør jeg altså godt spise kværnede hørfrø indimellem, ligesom jeg også tør spise mandler med skal, som også skulle indeholde disse cyanidforbindelser.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Jeg læste for længe siden om det gode ved knuste hørfrø i maden.... for et halvt år siden fik jeg købt en kværn... og forleden en pose hørfrø i Netto...
    I dag fik jeg så taget den første portion.. blandet mellem havregrynene
    Jeg er så blev spurgt om, hvad det skulle gøre godt for...
    øh... det kunne jeg ikke helt huske... ¨Så jeg skulle ind og kigge...
    Googlede.. og kom så til denne tråd....
    Arne Astrup? Er han pålidelig som rådgiver? Jeg er ikke sikker... Måske Låsby Svendsen er mere pålidelig i en handel...

    Nå, Jeg fik da læst alle indlæggene igennem.... Og jeg regnede med at få D-vitamin via fiskeolie.... men nej.... D-vitaminet er slet ikke nævnt på indholdsfortegnelsen.... så lærte jeg også det...
Log in eller Registrér for at kommentere.