Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Irriteret tyktarm!!!

124»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej mr2300
    ja jeg har også støvsuget siderne herog desværre kan jeg ud fra de mange lidelsesfællers historier næsten regne ud det er det jeg har.
    hvorlænge er den akutte fase? kan det gå i ro? får jeg nogensinde mit liv tilbage? jeg har været glad altspiser med udpræget madlyst.
    desværre er min mave helt ude af balance. tåler ikke mælk overhovedet, ingen fedt overhovedet i flere uger nu, og sidst helller ikke dampet lyst kød... hvad er der tilbage snart... hjælp. har andre også det i så lang tid.
    Det startede efter langvarig overbelastning af stress og megen sygsom og død i familien og med uro herhjemme(alene med vranten teenager) og en hund der pludselig fik kæmpestoreanfald af epilepsi midt i vores skænderi...han var ved at dø. meget dramatisk. fik givet førstehjælp. men det slog vel sammen over hovedet.
    så fik jeg hvad jeg først troede var roskildesyge. men det mærkede noget anderledes og det stoppede ikke .
    jeg fik to slags antibiotika i 3 uger og så skal jeg love for det var sket.
    siden har jeg slet ikke kunne spise bare noget der ligenr normalt. tåler slet ikke det mindste mælk mere.
    lægens råd i starten var tynd havregrød til det gik over... det endte jeg med at blive så dehydreret, syg kvalm og afkræftet, konfus og indlagt af. fik drop og mere pencillin i et døgn. fik så endelig lavet blod og aff prøver hjertet blev tjekket. og sendt hjem dagen efter. alt var normalt. jeg var "fejl ernæret"(jeg var meget ulykkelig, troede at nu kunne jeg blive undersøgt og rask)
    jeg har nu døjet i 3 måneder og det har været med AKUT slem diarre de fleste formiddage, mange smerter oveni har jeg fået mavesårsagtige smerter i øverste venstre side. også ca to timer efter "måltid". den sidste uge har jeg kun kunnet tåle hvid ristet toast, bananer, te med sukker, kogt ris.
    sidste forsøg med rugbrød, magert pålæg og dampet kylling og kartofler endte med jeg har svære tømmermandsforgiftet,(som influenza bare uden feber)kulderyster, kvalme, ondt alle vegne ondt i ryggen der roder sammen med maven. smerter i ryggen får jeg af lille skoliose og jeg har også et for kort ben og har fået fysioterapi og "strukket mørbrad". jeg har nu måtte isolere mig, da det er invaliderende at have så ondt hele tiden ikke kunne spise elller drikke kaffe med andre. jeg er blevet så hyperfølsom for stress at jeg nærmest ikke kan fungere. jeg får lykkepiller men de og kvalmepillerne giver samme bivirkninger som det jeg får dem for.
    jeg har prøvet akupunktur ved dygtig kinesisk læge og det letter smerter og noget af ubehag, men kan ikke helbrede desværre, siger hun selv. det er dyrt men jeg er parat til hvad som helst for at slippe for détte. jeg forstår ikke at man ikke sætter alt ind på at forske i det. jeg kan se der er rigtig mange der lider. jeg håber det kan gå i ro. så dårlig mave forstærker ens stress oplevelse en ond spiral. HUSK prøvede jeg som ung og husker med gru hvor smertefuld det var de dage jeg tog det.
    om 14 dage skal jeg have hele tyktarm undersøgt med kikkert . det er jeg nervøs for men nødt til. skal også undersøges i maven suk.
    jeg er parat til hvad som helst for at få mit liv tilbage...
    vh Haka58
  • Indstillinger
    Da jeg var teenager havde jeg også mange problemer med oppustethed og luft i maven, og langt mellem afførringer - og meget lidt og hårdt.
    Efter at have prøvet klid og husk mm. startede jeg på at spise økologisk tykmælk med rugbrødsdrys hver morgen, det har været et vidundermiddel for mig, for det har fået maven i orden. Hvis jeg så er på ferie, og ikke får det i en uge eller to - får jeg igen problemer.
    Det giver god afførring en gang om dagen - det er også godt med en gå eller cykeltur efter morgenmaden på vej til job, eller en kop god stærk kaffe.

    Håber det kan hjælpe andre også mod problemerne.
Log in eller Registrér for at kommentere.