Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Irriteret tyktarm!!!

Redigeret 5 april, 2011, 22:12 i Irriteret tyktarm
Hej…
Jeg har lige læst en ny artikkel om irritabel tyktarm, jeg har fået af vide jeg har det af flere læger, og bare at jeg skal spise sundt, men jeg spiser rugbrød både til morgenmad og frokost, og jeg har stadig meget tynd aff. Flere gange om dagen, og mange smerter om natten og om morgenen, nogle gange må jeg endda tage piller… Jeg forstår ikke hvorfor jeg får så mange smerter, det hænger ikke nødvendigvis sammen med jeg skal på toilettet, nogle gange går der flere timer fra smertere opstår til jeg skal på toilettet. Det er førs nu jeg er begyndt at få så slemme smerter om morgenen. Og har haft irriteret tyktarm i flere år.
Håber nogen kan hjælpe mig ?
Mvh Camilla
«134

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Camilla
    Jeg har samme symptomer som dig ang aff.men ingen smerter..
    Vil gerne høre hvad det er for en artikel du har læst, den er jeg interessert i at læse også..
    Mvh Momse1
  • Indstillinger
    Det er en rigtig interessant artikel, så jeg er glad for jeres indlæg.
    At diarre også er en 'skjult forstoppelse', ligesom der godt kan være ophobet afføring, selvom tarmen tømmes ofte, har jeg læst før, men ikke rigtig forstået før nu.
    Jeg har selv sclerose, altid oppustet mave og træg afføring.
    -Jeg har nu sat mig for at afprøve Laxoberal, tarmstimulerende, fremmer peristaltikken og fås i håndkøb. Ved længerevarende brug, skal lægen konsulteres.
    -Selvom den gængse opfattelse er, at forstoppelse ikke er så farligt, så tror jeg det kan hjælpe MEGET at få tarmen fuldstændigt tømt hver dag, ved ALLE SYGDOMME. Jeg håber Laxoberal kan hjælpe mig, har prøvet meget andet, men kun stimulerende på tarmindholdet. Jeg spiser efter forskrifterne for sund kost og drikker rigeligt med væske. Motion i frisk luft, får jeg hver dag.
  • Indstillinger
    Jeg har også irriteret tyktarm og har afføring flere gange dagligt også med tynd afføring, ikke hvergang men specielt når jeg har spist fed mad. Jeg har fået det råd på apotek, at jeg kulle spise "paraghurt" inden jeg indtager fed mad, specielt hvis man skal ud og spise og man ved der er store chancer for at få fed mad. Det har hjulpet mig. Jeg har så bare problemer med at spise groft brød og korn, jeg får så stærke mavesmerter og tynd afføring af det, så det holder jeg mig fra. I stedet spiser jeg mørkt rugbrød uden kerner.
  • Indstillinger
    Det er rart at få nogle forskellige tips og råd til hvad man kan prøve... Jeg har før fået duspatalin (tror jeg de hedder) af lægen, som man skal tage 15 min. før indtagelse af mad.. De virker nogenlunde i perioder. Har lige været ved lægen, hun mente evt. jeg havde blærebetændelse og det var det der gav mig mine smerter i underlivet, men det tror jeg nu ikke... Men er nu på penicilinkur for det. Så må vi se. I må endelig gerne skrive hvis i har prøvet noget der virker rigtig godt .. Får i også kvalme ?
    Mvh Camilla
  • Indstillinger
    Hej Camilla
    Husk at tage noget a 38 eller andet nu da du er på pencilinkur..;o)
    Momse1

    ps jeg er i gang med et forsøg på min irritabel tyktarm...skal nok skrive hvis jeg har held med det..:o)
  • Indstillinger
    Hej Camilla,

    Når du siger at du har fået det sagt af mange læger... har de undersøgt dig? Fordi min læge siger at jeg ikke har brug for en koloskopi fordi blodprøve var ok. Og selv om jeg tror på hvad hun siger, jeg kan ikke holde op med at være bekymret.Er der nogle som er blevet diagnosticeret under en rigtig prøv?
    Og ja, jeg har også kvalme efter at spise. Og jeg tror jeg har tabt mig lidt bare fordi jeg er så træt at have det dårligt at jeg har mindre lyst til at spise :(
    Jeg tvivler om jeg skulle bede om at blive henvendt tile n speciallæge.
  • Indstillinger
    Hej igen. Jeg vil lige sige at de der penicillinpiller ikke har hjulpet, men det vidste jeg jo. Men lægen mente det kunn give smerterne. Men det er det så ikke. Jeg tror måske smerterne kommer fra en muskel/sene i mit underliv i venstre side ? Nogle der kender til det ?
    Nej jeg er ikke blevet yderligere undersøgt, lægerne siger bare at symptomerne tyder på irritabel tyktarm. Jeg fik engang en slange i haslen for at kigge ned i maven om der var noget, men de kunne ikke se noget ??!!
    Camilla.
  • Indstillinger
    Øv, glemte at spise a38 til pillerne. Idag har jeg haft smerter, kvalme, og været på toilettet 4 gange. Med først hård aff. og derefter tynd. Det kan sku da ikke være godt ??
    Camilla
  • Indstillinger
    Hej Camilla

    Ved ikke om du stadig følger op på besvarelser her, men jeg studsede lidt over noget af det du skrev -

    "Jeg tror måske smerterne kommer fra en muskel/sene i mit underliv i venstre side ? Nogle der kender til det ?"

    Hvis den smerte du nævner er vedvarende og du kan pege præcist på dens oprindelsested, kunne det muligvis være at du havde et lyskebrok, men det er kun et gæt jeg laver fordi du selv bruger ordene "muskel/sene".

    Prøv eventuelt og slå det op og se om du kan nikke genkendende beskrivelsen - Inguinal Hernia er det engleske navn.
Log in eller Registrér for at kommentere.