Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Irriteret tyktarm!!!

24

Kommentarer

  • Indstillinger
    Har du nogen side fået undersøgt din tyktarm den ligger hele slutningen af tyktarmen ligger jo over i venstre side tæt op af underlivet...
  • Indstillinger
    Kender ikke noget til lyskebrok, men vil da undersøge det. Men da lægerne ikke ved hvad det er, siger de at det må være musklerne. Jeg har ikke fået tjekket min tyktarm, de siger bare jeg har irritabel tyktarm, og vil også meget nødig have en slange op bagi.
    Desuden synes jeg selv jeg blir dårlig hvis jeg drikker mælk, eller spiser yoghurt...??
    Camilla
  • Indstillinger
    Men hvis jeg havde lyskebrok, skulle jeg så ikke have noget brok der sad og posede ? Eller hvad det hedder. Jeg har jo ikke noget der sidder og poser. Desuden har jeg lige været ved gynækolog for at se om der var noget der der gav smerterne, men det var der ikke, han scannede det hele, der ville man vel kunne se hvis der var noget. Han siger også at der jeg trykker det gør ondt er musklerne, men hvorfor gør de ondt ? Bare sådan. Det er mærkeligt.
    Camilla (Igen)
  • Indstillinger
    okay men det kan jo blive nødvendigt... de kikkert undersøgelser er nu ikke værre end de til at overleve jeg har været igennem 7 og prøvet det begge veje.

    men kan kun råde dig til at blive undersøgt ordenligt.
  • Indstillinger
    Hej Camilla.

    Har du nogensinde fået at vide, at det kan være din "mørbrad" som trænger til at blive strukket ud?

    DEN kan give smerter. Der sidder en i hver side, i siden af maven, nede. Den strækker sig, så vidt jeg ved, nedefra og op til hoften.

    jeg havde engang mange smerter i underlivet, ud i siden ved tarmen. På Hvidovre Hospital fik jeg at vide, at det var "mørbraden" som trængte til at blive strukket ud.

    Gør således:
    Stå ved en stol. Sæt det ene ben op på stolen i mens det andet er på gulvet. pres underlivet frem, så du får et stræk i lysken. Bed evt. din læge om en henvisning til en fysioterapeut, de kan hjælpe dig.

    Du kan tro det hjælper!! Hvis det altså er det som er problemet.
  • Indstillinger
    Hej.
    Den smerte i underlivets v side kunne osse være den muskel der kaldes psoas, den ligget tæt ved tarmen og er modtagelig hvis vi har problemer med tarmen.

    Problem med psoas kan nok mærkes på flere måder, men det kan ligesom føles som om musklen er for kort når man strækker sig eller går, smerten kan gå helt nede fra lysken og om i den nederste del af ryggen og i hoften. Man kan føle det som om at man er lidt vredet skæv i hele det område. Ved ikke om det er sådan du osse har det i så fald er der en forklaring på smerten.
  • Indstillinger
    hej er også blevet ramt af denne ulidlige tarmhalløj som 15årig. ´har været igennem mange præberater og det edste jeg har fundet er idoform som kan købes i matas det har hjulpet mig meget men komme helt af med det kommer man nok aldrig
  • Indstillinger
    hej camilla. det er lidt noget møg det du skriver. for det lyder pricis som da min sygdom startede. jeg har den tarm sogdom der hedder morbuskron, og det kan udvikle sig til en livstruende ting. alle de ting folk har forreslået dig at tage for at lendre smerterne og gøre din afføring normal igen, må du ikke gå ud at købe. FOR DET VIRKER IKKE. ikke hvis du har fået en kron sygdom. du er nød til at kontakte din læge, og få ham til at sende dig til en kikkert undersøgelse, så du kan få startet på en behandling. det er ikke en fed ting at snakke om, men der er heller ikke fedt at skulle af med sin afføring i en pose der hænger i en taske på siden af kroppen. håber det jeg har skrevet kan hjælpe dig. og du må love mig du går til lægen med det. du skal bare spørge ham om sygdommen morbuskron. MHV Dennis
  • Indstillinger
    Hej alle. tak for de mange besvarelser.
    Jg blev henvist af min læge til fysio, så der går jeg lige pt, hun mener det er fordi mit ene ben er lidt længere end det andet, så jeg går skævt, så derfor blir det hele rykket. og at min mørbrad er lidt smadret pga. dette. Så lige pt forsøger vi at få strukket alt ud og genoprette det hele. Må se om dette hjælper. ellers må jeg nok ty til den kikkert-undersøgelse. men vi prøver lige dette da jeg ku mærke ved fysen at jeg havde ekstremt mange smerter de steder hun trykkede.
  • Indstillinger
    Hej igen.
    Længe siden.
    Nåhhh, jeg har siden sidst været ved en mave-læge, som tog en masse blodprøver og en laktosebelastning, og intet viste noget, så han syntes ikke der var nogen grund til at få taget en kikkertundersøgelse, netop fordi prøverne ikke viste noget. Men han siger nu at han godt kan give mig diagnosen Irritabel tyktarm... Så jeg tænkte på om der er nogle der har gode råd til hvad man så skal spise ? alle tider på døgnet, fordi jeg spiser normalt mange gange om dagen, men vil gerne prøve at spise rigtig nu så jeg kan komme af med det... Jeg har tænkt mig at starte med at spise HUSK hver dag i hvert fald.
    Camilla
Log in eller Registrér for at kommentere.