Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

almindelig høflighed

124

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej lotte
    Ja ventetiden på kommunens afgørelse, og alle lægerne og de ander, det er noget der kan tage livet fra en, nogen gange er det sådan at man faktisk skal være temmelig rask for at kunne holde ud at være syg.

    Jeg har rigtig mange problemer med min nuværende sitioation og det går da også ud over mit humør, og resten af familien,:-(

    jeg gir dig ret igen, det vigigeste er dog at men kan nyde sin familie om aftnen, og ikke er nød til at gå i seng, fordi man lige fik vasket tøj og gulv, og lige fik ordnet dit og dat, fordi man nu en gang aligevel "bare" går hjemme.

    Det er også vildt (ubehaligt) og flovt at få uventet besøg, for har man ikke lige haft et par gode dage, ser der også ud derefter, og jeg har mest lyst til at sig at jeg var på vej i seng, frem for at lukke dem ind.

    Ja så kom der også lige lidt fra mig igen, igen

    Mvh kæthe
  • Indstillinger
    Nå, det var en ny information, Billedgalleri, som jeg bestemt ikke tror kommunerne er klar over; nemlig at lægekonsulenterne udelukkende er ansat til at til at oversætte lægesprog. I mit tilfælde forstod jeg faktisk, at hun var mere eller mindre enevældig – OG i øvrigt havde fået at vide ved ansættelsen, at hvad hun kunne finde på at bevilge, ville blive fratrukket hendes løn! Ja, det var et eller andet sted mit indtryk, også sagbehandlerne. Ja, det var dybt nedværdigende, hvad man skulle udsættes for – hele forløbet var med en undertone af, at jeg udelukkende var ude på at fylde dem med løgn. Jeg har stakkevis af speciallægeerklæringer liggende, men det var nok også fup. Ja, det var forfærdeligt.
    Derfor ranker jeg i dag også nakken – de par håndører, som i parentes bemærket IKKE lige følger udviklingen, priser og øvrige stigninger – ja, dem har jeg fuldt og helt ret til. Jeg bliver dog noget nervøs, når arbejdministeren finder på, at alle de der på førtidspension sikkert sagtens kan arbejde alligevel; han aner ikke, hvad han taler om.

    Derfor, Kaete, er jeg heller ikke flov, hvis der kommer uventede gæster, og der ikke lige ser ordentligt ud. Nej, jeg sætter mig og hygger med dem, siger også, at hvis ikke de kan holde ud at se på det, skal jeg gerne vise dem, hvor støvsugeren står. Så kan de normalt sagtens holde det ud. :-)
  • Indstillinger
    Hj Lotte

    Derfor syntes jeg stadig at det er ubehaligt at få uventet gæster, det har nu aldrig generet mig før.

    Ang lægekonsolenten., i mit tilfælde, da hun skulle læse mine papir.

    Hun havde hørt at jeg var mødt op hver dag til et angemangt i vordingborg over 2 mdr. og med mægtigt godt humør, og at det hold jeg var på, var det mig der skriftlig fik avide at jeg hold holdet igang, og det var min skyld at alle mødte op hver dag. MEN for det første var alle på holdet blevet sat på bidstands-hjælp,og derfra havde vi stort set alle sammen fået avide at de dage vi ikke kommer bliver vi trukket i ydelse, så jeg mener bare, var det mig eller kommunen der fik os til at møde op. Og så fordi man er dårlig og har ondt behøver man jo ikke side og græde hele tiden. Nu har jeg så efter jeg har fået min pension fået en skriftlig undskyldning fra lægekonsulenten, hvor hun skriver at hun havde fejlfortolket mine papir, min mening om det er lig nuld, for hun har aldrig læst alle mine lægepapir,

    Mvh Kæthe
  • Indstillinger
    Min bror havde en professionel bisidder med fra ældresagen. Han kendte loven ud og ind. Og så gik det stærkt med bevillingen. Min bror KAN ikke lave noget, selv om han gerne ville. Han er meget syg. Har tre alvorlige sygdomme.
    Trods specialisterklæringer trak sagen ud og det kunne han ikke holde til, derfor bad han ældresagen, som han er medlem af, om hjælp. Den fik han omgående.
    I dette tilfælde var det ikke lægekonsulenten, der prøvede at trække sagen ud, men kommunen.

    Hvor mange gange hører/læser man ikke om nogen, der forsøger at lave deres egne love, eller fortolkninger.

    PS. Fratrukket hendes løn !!!!!!!!!. Det siger sig selv, det ikke er rigtigt. Det er meget nødvendigt at sørge for en bisidder, som virkelig har kendskab til lovgivningen.
    Jeg er for mange år siden holdt op med at tro på det der bliver sagt. Jeg undersøger selv, hvordan det forholder sig. Kan man ikke det må man have hjælp.


    Ikke engang en advokat kan man stole på. Der skal man også selv undersøge tingene og følge med i sagen. Min mand og jeg vandt en sag, ene og alene fordi vi selv var med til undersøgte tingene.
    Kan man ikke skrive må man også have hjælp til det.
    Loven er faktisk i de fleste tilfælde god nok.
    Men selv en dommer kan have svært ved at rette sig helt efter loven.
    Jeg har et par breve, som beviser det. I dette tilfælde en arrogant dommer, som mente han var Vor Herre selv.
    Det er desværre sandheden i en nøddeskal.
    I grunden er det hamrende uretfærdigt.
  • Indstillinger
    Kære Kæthe og Billedgalleri,

    Ja, sådan noget var jeg også udsat for – jeg havde bestemt heller ikke indtrykket af at lægekonsulenten overhovedet havde sat sig ind i min sag, men bare sagde nej, for det var ”jo nok løgn alligevel”. Det er en af de ting, du bestemt kan nyde at være blevet fri for nu.
    Det med de uventede gæster og at der ikke er helt rent og pænt – ja, det lærer du også efterhånden – eller, hvad der er endnu bedre, du lærer at passe tingene i dit eget tempo, så der generelt er pænt og ordentligt hele tiden, for du har jo hele dagen til at småpusle og holde de pauser, du har brug for . Jeg siger dig, det nyder jeg rigtigt meget. Når jeg knækker sammen i dag, så er det fordi jeg har fået budt mig selv for meget, og den grænse er man selvfølgelig nødt til at finde hele tiden, for hvis ikke man søger den, men bare sætter sig passivt hen, ja, så bliver man hurtigt endnu dårligere. Men det er de ting, man finder ud af hen ad vejen, så nyd at du har tid og ikke mindst ro nu til den slags.

    Billedgalleri – nej selvfølgelig bliver de ikke trukket i løn – det var en talemåde fra min side, for det var nærmest det indtryk, jeg fik, når jeg var til møder i kommunen. De tænkte jo ikke på mit helbred, de var da stjerneligeglade med mine smerter, hvordan jeg nærmest kravlede af sted, de skulle udelukkende overholde nogle budgetter. Det må være forfærdeligt at have sådan et job, hvor man skal være negativ og vrangvillig hele tiden. Men du har ret i det med en bisidder. Nogle gange bad jeg min mand (nuværende eksmand) om han ikke kunne tage med mig til et møde, men det foregik jo i dagtimerne og han havde svært ved at tage fri hver gang, men de få gange han havde mulighed for det, var det da med det samme en helt anden høflig betjening, og en samtale i en hel anden omgangstone. Og det er også korrekt, at hvis ikke man selv har sat sig ind i tingene, så bliver man sjoflet i alle ender og kanter.

    Ja, det er også det danske samfund.
  • Indstillinger
    Hej Lotte

    Je det gælder om at finde sine grænser for hvad man kan og ikke kan, det er jeg så ved at lære nu, og må da ærligtalt indrømme, at jeg syntes ikke jeg er særlig god til det, får heletiden lavet lidt for meget, for jeg tit har den tanke det er jo ingenting lige at støve af osv. men så griber det om sig og pldselig har jeg støvsuget, vasket gulv og hængt vasketøj op. Og så kommer straffen, kan ikke røre mig i flere dage og endnu mer dårlig samvittighed over familien, for nu kan jeg ingenting.

    Jeg har aldrig været god til at lære hurtigt, men det må jeg jo se at blive..

    Knus Kæthe
  • Indstillinger
    Hej lotte
    Jeg vidste godt det ikke skulle tages helt for pålydende, men det er jo følelsen af, det drejer sig om deres egen pengepung, den kan man ikke lide.
    Det er jo slemt nok, at skal søge pensionen, samtidig være syg og ikke vide om man er købt eller solgt, og ikke kende fremtiden.
    Jeg har ikke prøvet det selv, men har lagt øre til min bror.
    Men vi må huske, sagsbehandlerne bliver presset af kommunen til at holde meget , meget igen. Også måske, hvor de ikke burde. Nogle politikere/embedsmænd laver deres egne regler. Hvilket selvfølgelig aldrig bliver indrømmet. Derfor er det meget vigtigt at have en bisidder, som kender loven.
  • Indstillinger
    Kære begge,

    Ja, men Kæthe, du behøver jo netop ikke skynde dig med at lære, tag det bare stille og roligt, og nyd at du har den gode tid til det - det skal nok komme, men som jeg skrev, det tager faktisk lang tid selv at acceptere
    hvordan livet nu er for en selv.
    Billedgalleri, ja, vi kan da vist ikke blive mere enige. Det er rigtig hårdt.

    I øvrigt er det ikke en en gang en vits, og heller ikke morsomt, men det kræver altså et jernhelbred at være syg.
  • Indstillinger
    Hej Lotte

    Ja jeg ved at nu har jeg alt den tid der skal bruges, men aligevel, hvor er det egentlig trist, at ens enagi skal bruges til det.

    Jeg giver jer ret, der skal noget af et godt ,sundt,stærkt heldbred til at være syg.

    hilsen kæthe
  • Indstillinger
    Kære Kæthe,
    Ja, men det er jo lige præcis det, du skal lære - du skal netop ikke bruge dine kræfter på ting, der ikke er lystbetonende - jo, selvfølgelig er der nogle ting ind i mellem, men det meste, du skal bruge tid på, skal være gode, rare ting for dig.
    Jeg har f.eks. netop syet sidste sting i et juletræstæppe til min datter - jeg har været et helt år om at sy det. Det har så været taget frem, når jeg lige følte for det, og havde kræfter og lyst. Det kan da godt være, at andre kunne sy det hurtigere, men jeg har jo ikke deltaget i en konkurrence.
    Det har så udelukkende været en hyggesyssel, og hvis ikke det var blevet færdigt i år, ja, så var det nok blevet det til næste år - og det er et eller andet sted den vinkel, du skal have på dit liv. Det giver hen ad vejen langt mere overskud, men det har da også taget mig flere år at lære.
    Mht rengøring og den slags, ja der siger jeg gerne, at jeg er så heldig at bo blandt megt ærlige mennesker, for jeg kan da være helt sikker på, at der ikke kommer nogen og stjæler den fra mig, så jeg behøver ikke passe specielt godt på den. :-)
Log in eller Registrér for at kommentere.