Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

almindelig høflighed

135

Kommentarer

  • Indstillinger
    Du skriver fordele. Mimrekortet er kun en fordel, hvis man rejser hver dag. Det gør jeg ikke. Så jeg bruger klippekort.
    Du skriver også andre fordele. Jeg er nysgerrig. Jeg vil da gerne vide om der er noget, jeg ikke er opmærksom på.
  • Indstillinger
    Hej.

    Jeg troede jeg kunne regne.

    Jeg har pensionistkort/HT.

    Jeg er glad for det, kan altså ikke se at det ikke er en kæmpegevinst.

    Jeg benytter det ikke dagligt, men ca 5 gange om ugen.

    Jeg har bil. Men har dårligt råd til at køre i den, slet ikke til at parkere den (København).

    Den eneste økonomiske fordel ved at blive folkepensionist så jeg som HT. kortet til pensionister.

    Jeg nægter at bruge betegnelsen mimr....
  • Indstillinger
    Ang andre foredele ved at være førtidspensonist, (ved ikke om det er sandt) ? har hørt at det også kan være en fordel når og hvis man skal rejse, det er klart noget jeg vil undersøge, da jeg i år har været i Syd Afrika 2 gange, og billetten dertil er ikke helt billig, men det er klart noget jeg vil undersøge.

    Min mor ;-) siger at nu skal jeg jo heller ikke i arb. prøvning mere så det i sel selv er også en fordel :-)

    mvh
  • Indstillinger
    Ja, det kan jeg godt se er en fordel, ikke at skulle til arbejdsprøvning mere. Det vil jeg tro kan være belastende, når man føler man ikke kan klare det.


    Kære Leonine.
    Jeg har en gang købt et pensionist kort. Det kunne kun bruges i en bestemt tid, så skulle der købes nyt. Det blev alt for dyrt for mig. Et klippekort kan derimod anvendes uden tidsbegrænsning. Det var langt, langt billigere. Men , som du selv skriver, 5 gange om ugen, ja så kan det betale sig, men jeg skal bestemt ikke afsted 5 gange om ugen.
    Jeg er jo pensionist, har ikke noget arbejde. Hvis jeg havde et job var det da en fordel. Eller hvis man havde råd til at deltage i noget. Motioncenter f.eks. dans, eller spa-bad. Det drømmer jeg om. Men det er der ikke råd til, som pensionist. Jeg har kun min folkepension.
    Jeg kan ikke forstå du skriver, du troede du kunne regne. Jeg skriver jo , hvis man rejser hver dag, eller måske meget tit. Så du kan prøve at regne efter og se om ikke jeg har ret. Et klippekort koster 120 kr og kan holde meget, meget længe. Jeg har ikke en eneste fordel. Jeg har ikke fundet nogen endnu. Men jeg ville gerne.
  • Indstillinger
    Kære Billedgalleri.

    Jeg er medlem af ældresagen, de har uendelig mange kurser som sprog, It, motion, dans, søndagscafe, udflugter til billige priser.

    Har du set på dem?

    For mig er bare det at komme ud i naturen, eller blot køre en tur med bus eller tog og kigge på hvad der nu er at se, en oplevelse i sig selv. Det koster jo ikke noget ekstra uanset hvor mange timer du bruger HT kortet.

    Jeg kan ikke holde ud at være hjemme en hel dag.
  • Indstillinger
    Hej Leonine.
    Det kunne være jeg skulle kigge lidt nærmere på det, og se om der er noget ikke alt for langt væk. Jeg vidste godt, der var IT kurser og jeg har også forhørt mig, men alt var optaget. Jeg opgav, måske for hurtigt.
    Søndags cafe, det lyder hyggeligt. Hvor i landet er det. ?? Ja, jeg mener på sjælland.
    Jeg kunne måske også få halet min mand med.
    Ellers kan jeg såmænd godt få tiden til at gå hjemme. Min søn har foræret mig et spil til computeren. Det morer mig meget.
    Mange hilsener.


    Jeg ved godt dette hører hjemme i ældredebatten, men nu var det en fortsættelse af det, der blev skrevet her.
  • Indstillinger
    Fordele som pensionist? Ja, nu er jeg førtidspensionist, men det er vel ikke den store forskel.
    Jo, den store fordel og glæde er for mig, at jeg nu er fri for at blive smidt ud i diverse totalt hjernedøde arbejdsprøvningsprojekter. Det sidste min kommune fandt på den gang, var at sende mig på fabriksarbejde!!
    Enformigt, monotomt atbejde til en person med en kronisk ledsygdom???
    Det tog 2½ dag, så var jeg fuldstændig smadret!! Min læge var rasende, han råbte og skreg til kommunens lægekonsulent, som i øvrigt ikke på noget tidspunkt havde ulejliget sig med at se på mig, eller sætte sig ind i min situation.
    Den slags totale tåbeligheder er det en kæmpe fordel at være fri for.
    Billig transport? Næ, nu bor jeg på Fyn og indtil for nylig kunne jeg tage bussen til børnebilletpris, men med den nye køreplan, som alle vel efterhånden har hørt om, er den rene farce, afskaffede man også pensionistbilleterne, men indførte i stedet, at man kunne få billigere månedskort. Igen en total misforståelse, for hvor mange pensionister er det lige, der har brug for at køre fra A til B hver dag? Jeg har heldigvis bil, og det er nødvendigt på Fyn for det er en hel del billigere end at tage bussen. Jeg har 13 km til nærmeste større by til indkøb - og jo bussen kører faktisk stort set fra dør til dør, meget fint, men det skal jeg betale kr. 32,- for - altså hver vej!! Kr. 64,- kan jeg godt køre 26 km for i bil. Selvfølgelig billigere, hvis jeg skulle hver dag og havde købt månedskort, men det skal jeg jo ikke.
    Økonomisk? Nej, der er jeg ikke stødt på fordele, men jeg er jo også gift, hvorfor jeg ikke kan få diverse tilskud.
    Så nej, jeg hopper ikke på den med at nogle får førtidspension for at nasse på samfundet, bare det frygtelige show man skal igennem for at blive anderkendt, jeg har aldrig været udsat for noget mere nedværdigende i mit liv, men vi er de nemmeste at trampe på, når der skal spares - vi kan nemlig ikke forsvare os.
  • Indstillinger
    ja det ikke at skulle i uoverskulige og ensformet arbejdsprøvninger er en stor lættelse, jeg kører også selv bil da det er hurtigere, og til tider også billigere, jeg har heller ikke så mange fordele ved av være førtidspensonist, jeg som de siger har en sammenboende, vi er ikke gift, men bliver aligevel betraktet som så i systemet, og kommunen skulle da også ha alle hans pair før min pension kunne udregnes, og jeg må ærligt talt sige at det er ikke næmt at blive førtidspansonist, og helt klart ikke nogen fordel, altså penge mæssig.om vi selv kan gøre noget så de ikke tramper på en, som min kæreste sagde (vi sender en advokat på sagen) men det koster jo også penge, men egentlig var det nok bare at sige til dem at jeg ville sætte en advokat på så kom der lidt mere skred i sagerne, er nu glad for at jeg fik brugt pengene til en advokat, tingene kommer jo af sig sel med tiden, det er bare det at det kan der godt gå rigtig lang tid med, og ventetiden er dog den værste.
  • Indstillinger
    Ja, Kaethe, det giver jeg dig ret i. Frygteligt med den ventetid, frygteligt som man bliver sjoflet i det system.
    Men - jeg glemte en væsentlig detaille før, hvorfor jeg lige er på igen.
    Den absolut største fordel for mig, har været at jeg ikke SKAL noget, jeg kan gøre alt i mit eget tempo, hvilket for mig også er nødvendigt. Jeg har dage, hvor jeg absolut intet får lavet, og det var nok også det sværeste for mig at acceptere, at det altså var i orden.
    Jeg har kæmpet med dårlig samvittighed over, at jeg bare havde brugt flere dage på intet at foretage mig. Jeg havde bare læst en god bog eller sådan noget, men det er lige præcis det, man skal have lov til, og der er jo altså en grund til at man fik tilkendt den pension. Det har nok været det sværeste at acceptere, altså for mig selv. Min mand kan sagtens forstå det, det var mere mig, der mente, at jeg kunne da også lige lave det og det praktiske, når jeg nu bare går her hjemme.
    Min mand er heldigvis sådan, at han foretrækker, at jeg har overskud og er glad når jeg er sammen med ham, frem for at have knoklet rundt med diverse husarbejde og være helt udmattet, når han kommer hjem.
    Så giver han den en skalle, når jeg har mine dårlige perioder, og så hygger vi os sammen, frem for at jeg ligger og er udmattet og dårlig.
    Men det skal læres, og det tager tid - for når han nu har været på arbejde hele dagen, så kunne jeg da også lige..... osv. for det koster og så er jeg måske ikke frisk til at sidde og hygge med ham, og hvad er egentlig vigtigst? Ja, jeg og vi har valgt, men det har været svært for mig - jeg er jo kvinde. :-)
  • Indstillinger
    Ja, min bror er også førtidspensionist. Han er alvorligt syg. Han er meget hårdt ramt af flere forskellige alvorlige sygdomme. Så jeg kender godt den fjollede metode, der bliver brugt. Han måtte have ældresagens hjælp, for han blev syg af det. Det er slet ikke meningen, at lægekonsulenten har noget at skulle have sagt. Lægekonsulenten skal hjælpe kommunens folk med at oversætte lægesprog. Så det har kommunens folk helt misforstået, hvis de tror det er lægekonsulenten der bestemmer, og ikke hvad specialisterne siger.
    Eller prøver at få folk til at tro det. Efter ordre, selvfølgelig. Man må i mange tilfælde have hjælp fra nogen, der kender loven.
    Ingen kan jo gøre for, de bliver syge.
Log in eller Registrér for at kommentere.