Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Nybegynder på området..

124

Kommentarer

 • Indstillinger
  Hej Julie,

  Det er nu ved at være rigtig længe siden, vi har skrevet sammen herinde og jeg håber, at det også for dit vedkommende er tegn på, at det går godt!

  Jeg kunne nu alligevel ikke lade være med at tænke på dig i aftes, da jeg sad og talte med kærestens bror om prolapser. Han kender én, som også har haft en prolaps og kunne berette om en nyere metode til fjernelse af prolapsen. Metoden udføres desværre ikke i Danmark men derimod i Tyskland, eksempelvis på ATOS Klinikken i München.

  Det er en såkaldt lukket operation (endoskopisk OP) i modsætning til den åbne OP, hvor der skæres igennem muskler etc. med risiko for dannelse af arvæv efterfølgende.

  Ved den lukkede OP bliver man kun lokalbedøvet og der er endda en 3D video, som viser hvordan OP forløber. Der bliver slet ikke skåret og det ser ud som om, at diskus bliver suget ud.....det er meget mere skånsomt for kroppen!

  Se evt. mere info på http://www.minryg.dk, hvor man kommer videre ind på ATOS side.

  Jeg håber som sagt ikke, du kan bruge det til noget, fordi du allerede har det godt igen ;-), men oplysningen er hermed givet videre.....måske også til nogle af jer andre i samme situation?

  God Jul (og god bedring!) samt de bedste ønsker om et forrygende godt Nytår til jer alle sammen på denne side!

  Lotte
 • Indstillinger
  Hej Lotte.
  Jeg er også ramt af en diskus i nakken, lige før jul.
  Og har læst lidt af det du skriver.
  Opfatter jeg det rigtigt hvis jeg siger, at jeg skal vente med at styrketræne i fitness til der er gået 3 måneder?

  Jeg startede med at træne 3 uger efter det brød ud, og føler at det hjælper.
  jeg har en personlig træner som virker til at vide hvad han taler om.
  jeg har endnu ikke været hos en fysioterapeut.

  MVH. Sten.
 • Indstillinger
  Hej Sten,

  Dejligt at høre, træningen har hjulpet dig allerede! Og nej, jeg tror bestemt ikke, du nødvendigvis skal vente 3 mdr. med at styrketræne.....tror man i høj grad skal lytte til sin egen krop, da vi jo alle reagerer forskelligt.

  Jeg håber du undgår en operation, men jeg synes det er dejligt at vide, at hvis "uheldet" er ude for "os med prolapser", så er der åbenbart hjælp at hente I Tyskland, selvom det kan gå hen at blive en kostbar affære med behandling på en privatklinik.

  Er du blevet MR scannet og hvornår skal du til en fysioterapeut?

  /Lotte
 • Indstillinger
  Hej Julie!
  Jeg har faktisk aldrig nogensinde læst på sådan en side her før, men jeg kender der helt præcis!

  Jeg er 19 år gammel og har haft 2½ diskusprolapser siden 3. august 2008, der ændret hele mit liv sig, det var slut med fester, ferier, skole, arbejde, kørekort osv.

  Jeg er stadig syg, og selvom der er fremskridt har jeg aldrig nogensinde oplevet noget der var så hårdt at ens liv er stoppet og alle ens venner og veninders liv og problemer er ingenting i forhold til ens egen problemer,
  ¨
  Jeg blev opereret på køgesyghus efter at ha tilbragt 8 uger der hvor jeg fik MR-skanning hvor de fandt ud af min situation, gav mig rodblokade fordi de var sikker på det virkede, det gjorde det også i starten også blev jeg sendt hjem og sku genoptræne, men 3 uger efter - faktisk på min fødselsdag d. 4. december, blev jeg indlagt igen også d. 17. december blev jeg opereret for 2 diskusprolapser - og nu har jeg stadig nerve skader.

  Fra 3. august og 10 uger frem gik jeg til fys, kiropraktor osv for at blive rask men intet hjalp.

  Jeg går til psykolog nu, og har fået af vide jeg har fået angst, krise ting osv. efter jeg har været syg.

  Jeg kæmper hver dag en hård kamp for at komme tilbage, selvom det nogle gange virker alt for uoverskueligt, og hver dag ønsker jeg mig tilbage til den tid hvor mit største problem var hvor jeg ku rejse igen.

  Der må være en mening med man skal opleve sådanne en modgang i sit liv..
  måske fordi man skal vide man er i stand til at gøre noget som andre mennesker ikke kan!

  Jeg håber du har fået det bedre:)
 • Indstillinger
  Hej Alle Sammen.

  Jeg er ny herinde, men jeg skriver fordi jeg kunne godt tænke mig at høre om operationer for diskusprolapser, jeg fik meget ondt i ryggen juni 2008, og har været til lægen, blev henvist til køge syghus, og har været til 2 MR scanninger, hvor man så kunne se jeg har 2 diskusprolapser, og i starten kunne jeg slet ikke gå, og havde rigtig mange smerter, man får ikke sovet, der er så mange ting der går i stå, så jeg kan godt forstå Sandie89, man følger hele ens hverdag går i stå.
  mit forløb har været så langt og dræbende, har været på køge syghus, og fik at vide det nok skulle gå i sig selv, det tager bare lang tid, jeg får en masse piller, har det meget skidt om morgen, når jeg skal ud af sengen, og når jeg har siddet ned og så skal op, kan jeg ikke rette mig ud, nogle gange går det ned i mit ben.
  Nu har de sagt det ikke går i sig selv og jeg skal opereres, jeg skal have nogle proteser sat ind, jeg er blevet vidersendt til rigshospitalet, men der er så lang vente tid, det er så fustrerende med al den vente tid, så jeg skal nok på center for rygkirugi, og kan komme til i februar mdr.
  jer som er blevet opereret, hvad har i fået laver, og hvad er jeres erfaring med det ?
  jeg er også blevet tilbudt at få sat nogle metal stænger ind ! og det kan de lave på køge syghus, men som det ser ud nu har jeg valgt protese operationen.
  er der nogle der har lyst til at skrive om de operationer i har fået lavet, og hvilken slags.

  hilsen skytten36
 • Indstillinger
  Hej

  Springer lige ind med mine erfaringer uden at have læst alle indlæg 100% ( de er meget lange og nogen af dem uden ophold- det føles meget kompakt - lige et hjertesuk...........lav nogle afsnit, så det er nemmere at læse)

  Jeg bor selv i Ringe, og er prolapsopereret 2 gange. Begge gange henvist til rygcenteret af egen læge.

  Første gang blev jeg henvist til et træningshold på rygcenteret (af rygcenterets læge/fysioterapeut). Man betaler ikke for dette. ( Man er dog nød til at vente til der er en plads ledig på et hold). Desværre hjalp det ikke mig, men tror det er ganske effektivt for mange.

  Hvis man opereres, bliver man ikke henvist til genoptræning på rygcenteret, men i offentligt regi- det sygehus der ligger nærmest. Også hvis man bliver opereret på privathospital.

  m.v.h Eva
 • Indstillinger
  Hej til alle dem der har skrevet på mit indlæg. Det er et godt stykke tid siden at jeg har været herinde, og der er sket lidt siden sidst.

  Det gik egentlig rigtig godt, jeg var på Ringe rygcenter i en måned, og jeg var meget overrasket over hvor meget det har hjulpet mig. Det lyder ikke af meget når jeg fortæller andre om hvad jeg har lavet på Ringe, men det har helt klart hjulpet mig!

  Desværre er jeg inde i en dårlig periode igen (prolapsen er ligesom startet lidt forfra hvis man kan sige det sådan). Og denne gang har jeg lidt svært ved at håndtere det, da det er meget længe siden jeg har haft så store smerter.

  Jeg ved lige præcis hvad du mener Sandie, og jeg føler virkelig med dig! I starten troede jeg at jeg var det eneste unge menneske der døjede med en diskusprolaps, men jeg er blevet klogere!:)

  Du har ret i at ens liv bliver sat på stand-by, og det er frygteligt. At man før har brokket sig over at man måske vejede to kilo for meget, og ikke havde noget at tage på om morgenen, virker dybt latterligt nu. For der findes åbenbart langt større problemer her i livet, og det synes jeg er svært at håndtere når man ikke er ældre.

  Det har taget meget lang tid for mig at få mine venner og veninder til at forstå at det ikke bare handler om en simpel hovedpine, men at det simpelthen betyder at man føler sig totalt "lammet" af smerte konstant, og at det oftest er det man tænker på hele tiden. Sådan har jeg det i hvert fald.

  Men det lyder bestemt ikke sjovt at være dig, som du beskriver det. Og lige nu hader jeg også min ryg, men du har det nok værre end mig! Men jeg vil meget gerne hjælpe dig (for jeg er ikke nybegynder mere:)), så hvis du trænger til en at snakke med, så må du meget gerne skrive igen.

  Jeg synes nemlig det er rart at vende det med andre i samme situation en gang imellem, så man ikke føler sig så alene:)

  Undskylder det lange indlæg (har prøvet at lave afsnit;)).

  /Julie

  P.s. Hvis nogen har erfaring (god/dårlig) med operation i Tyskland, så vil jeg gerne høre lidt.
 • Indstillinger
  Og hej Lotte:)

  Havde ikke set dit indlæg i farten. For ja, det er snart ved at være længe siden vi sidst har skrevet sammen.

  Som sagt, er jeg desværre inde i en dårlig periode lige nu, og jeg starter på uddannelse imorgen, så jeg er godt træt af det lige nu!:)

  Overvejer mere og mere at blive opereret i Tyskland, som du også nævner.
  Men det er jo desværre ikke helt gratis:(

  Men tak fordi du tænkte på mig, jeg prøver at kigge på linket.

  Håber også at du har det godt (så godt man nu kan have det).

  /Julie:)
 • Indstillinger
  Mulle

  Du skriver fint med gode mellemrum*S*

  Jeg lægger lige et link jeg har fået af en bekendt, som har været i tyskland og blive behandlet EFTER en operation mislykkedes her i DK.

  www.hartmann-mortensen.dk
  eller Google Betaklinik. dk

  Nu kan jeg selvfølgelig ikke huske hvordan man gør et link aktivt.

  M.v.h Eva
 • Indstillinger
  Mulle

  Du skriver fint med gode mellemrum*S*

  Jeg lægger lige et link jeg har fået af en bekendt, som har været i tyskland og blive behandlet EFTER en operation mislykkedes her i DK.

  http://www.hartmann-mortensen.dk
  eller Google Betaklinik. dk

  Nu kan jeg selvfølgelig ikke huske hvordan man gør et link aktivt.

  M.v.h Eva
Log in eller Registrér for at kommentere.