Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

lige fået konstateret lavt stofskifte

124»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Redigeret 23 august, 2008, 18:12
    Hej med jer alle.
    Først velkommen til alle jer nye.

    Sidst jeg skrev var jeg noget bekymret og deprimeret, da jeg var bange for at jeg evt. var ved at få en depression, nemt til tårer, stand by funktion i hjernen var sat til, og lige glad med alt. Men nu her er jeg næsten sikker på at det igen var stofskiftet der drillede....mine dage er igen ved at være lysere.

    Jeg er startet på arbejde 10 timer om ugen, og det går i det store hele godt. Jeg møder kl 8.30 og er der et par timer. Når jeg kommer hjem hviler jeg mig, og kan så mange af dagene derefter lave de huslige sysler, i et meget roligt tempo.
    Jeg kan stadig ikke lave noget fysisk hårdt arbejde, og har svært ved at gå en længere tur selvom det er i langsomt tempo, jeg bliver øm i kroppen i lænden og i mine mavemuskler.
    Det der er af nye symptomer er, at min tunge mærker som om den er brændt, eller at det øverste lag er skrabt af, er der nogen af jer der har pøvet det?

    Før jeg blev syg dyrkede jeg motion, men det kan min krop ikke. Skal jeg mon genoptræne kroppens muskler eller kommer det af sig selv når min krop er rask?

    Jeg skal til lægen på mandag og have taget blodprøver. Jeg tænker på, at ville have en henvisning til skaning af skjoldbrugskirtlen. Da jeg fik konstateret lavt stofskifte, var det ud fra blodprøverne og så har jeg derefter gået til egen læge til kontrol, og han ser "bare" ud fra blodprøve tallene og regulerer medicin. Jeg vil gerne vide om der er noget tilbage, og hvordan fremtiden ser ud. Er I andre blevet skannet?

    Hvis jeg ikke havde haft dette forum, er jeg sikker på at jeg ville tro jeg var ved at blive skør, og fejle alverdens andre grimme og alvorlige ting. På et tidspunkt troede jeg også, jeg havde en tumor i hjernen, min hovedbund gjorde ondt, og jeg havde forhøjniger på den (det var nok mygstik) men det kunne jeg ikke tænke på det tidspunkt....
    God bedring til jer alle.
    Hilsen Helle63
  • Indstillinger
    hej Kirsten54
    Her er linket til Sonjas stofskifteforum.

    Jeg har også haft svært ved at finde det, men det må være det her.

    http://www.xlpluss.no/thyroforum/index.php

    Hilsen Helle63
  • Indstillinger
    Tak for hjælpen Helle-jeg har været inde og kigge ,men det er lidt uoverskueligt for min hjerne -jeg må tage det step by step..
    Blir også lidt forvirret over det der medicin man kan tage ved siden af eltroxinen -Liothyronin og noget Armour natur grise ... er der nogen der kan forklare om de to slags medicin så jeg forstår det og om nogen får det og om det hjælper -
    Som jeg har læst virker Liothyronin på ,hvis man er trist har depresioner ,men jeg vil gerne høre om jeres erfaring
    Tak for hjælpen
  • Indstillinger
    Hej Kirsten54
    Jeg kan nikke genkendende til alt det du skrev i forrige indlæg, øm hovedbund, susen for ørene, ondt i hovedet, migræne, øjne der er tørre, synsforstyrrelser ja bare det at skrive en lille besked på et stykke papir, voldte problemer med kramper i hænderne og arme der var tunge som bly.

    Det der er så mærkelig ved denne her sygdom er at nogle gange er symptomerne ved øjnene der i 2-3 dage, hvorefter det bliver overtaget af snurren i armene..

    Jeg fik konstateret lavt stofskifte for ca 10 uger siden. De første 2-3 uger sov og hvilte jeg, kunne overhovedet ikke andet. derefter gik det STILLE og ROLIGT fremaf. De gode dage kom der flere og flere af, men også indimellem dårlige dage, hvor jeg følte at jeg blev banket tilbage til nul.
    Jeg råbte hurra den dag blodprøvetallene var indenfor normalområdet, men fandt hurtigt ud af at selvom tallene viste det, var jeg ikke rask endnu.

    Det du skriver med at hjernen helt er på stand by, er nok det jeg har sværest ved at acceptere, at man ikke kan tænke og svare så hurtigt som man plejer, men også her sker der fremskridt.

    Jeg kan fortælle dig at det bliver bedre, lyset er der forude. Denne her side har også været en stor hjælp for mig og er det stadig. I starten var jeg inde flere gange om dagen, for at se om der var nyt at hente, og det var lige så meget for at få trøst og man ikke er alene om denne her sygdom.
    jeg har ingen erfaring i andet medicin. Lige nu går jeg til akupunktør, for at se om det kan medvirke til at skabe balance i min krop.
    Rigtig god bedreing.
    Hilsen Helle63
  • Indstillinger
    Jeg aner ikke, hvad TSH er, jeg har for mange år siden fået konstateret for højt stoftskifte, så blev jeg opereret - fejloperetret viste det sig i 1984. Udover de tog for meget af skjoldbrudskirtlen fik jeg ogå radioaktive stråler. Jeg fik at vide, at folk, som havde været igennem den behandling, senere fik for lavt stofskifte.

    Det tog min praktiserende læge flere år at finde på at sende mig til blodprøve (2006). Jeg skiftede læge bagefter.

    Samme aften blev jeg ringet op fra hospitalet og spurgt, om jeg ville komme med det samme, de skulle nok betale taxaen, og jeg skulle overnatte. Det var helt galt. Jeg fik at vide af overlægen, at når som helst kunne jeg være faldet besvimet om på gaden og blive bevidstløs.

    Jeg var sygemeldt 1/2 år og mistede så jobbet, det tog hospitalet 1 år at gøre mit stofskifte normalt, så det er ikke noget, man glemmer, husk den årlige kontrol, om dosis skal ændres.
  • Indstillinger
    Hej jeg har også for lavt stofsifte og får eltroxin har haft det meget dårligt ligesom kroppen dirre / ryster, summen i hovedet, og hyle lyde i ørene og trykken i hovedet ligesom man har en hjelm på som er for lille kan ikke sove kender nogle til det ? min læge siger det er stess men jeg tror selv det har noget med stofskiftet og gøre kan man ikke komme til en spc læge og kan i anbefale en hvis man kan det ? mvh tina
  • Indstillinger
    Stol på dig selv, det er stofskiftet. Du kan bede om at komme til Endokrinolog som er speciallæge i stofskifte og bed så om at få Euthyrox i stedet for Eltroxin . Vh Petra
  • Indstillinger
    Hej Tino10

    Jeg havde det fuldstændig på samme måde som dig, da jeg fik konstateret mit lave stofskifte i sep. 2010, dine symptomer vil fortage sig efterhånden som du får behandling og Euthyrox er mit bedste bud.
    Desværre ved de praktiserende læger for lidt om stofskiftesygdomme-symptomer, de forveksles ofte med stress.

    Det er vigtigt at du får en henvisning til en endokrinolog, som jævnligt kan følge dine stofskiftetal.
  • Indstillinger
    Jeg fik konstateret lavt stofskifte i april 2009. Mit ths var på 11, hvilket ikke er særlig højt i forhold til havd mange andre her inde skriver om. Jeg opdagede at der var noget galt, da jeg lige pludselig blev plet skallet på venstre side af hovedet.

    Det to min læge et år at finde den rigtige dosis eltroxin til mig og i den periode havde jeg det ikke særlig godt og var i perioder meget træt og tung i kroppen. Jeg fik det meget værre da jeg begyndte med eltroxin og var vildt fusteret over at jeg fik medicin og ikke kunne mærke at det hjalp. Jeg overvejede mange gange at smide pillerne af helvede til når de alligevel ikke fik mig til at få det bedre. Da jeg så endelig kom ind i normal området gik der næsten en halv år før jeg kunne mærke en bedring.

    Jeg har ligget stabilt i et stykke tid, lige indtil i sidste mdr, hvor jeg lige pludselig var steget far 2,9 til 7, så jeg blev sat op i eltroxin og får hver uge 900 mg hvilket jeg faktisk har fået det godt med.. Nu kan jeg lige pludselig konsentere mig på mit arbejde og har fået noget mere enerig. Nu håber jeg så bare at det holder ved.

    Det er en tarvelig sygdom vi har fået og jeg har det ind imellem meget svært med at jeg ikke engang er 40 også allerede skal være afhængig medicin. Det kan være en meget svær tur ned på apoteket når jeg skal hente en ny omgang medicin. Ved ikke om andre også har det sådan?
  • Indstillinger
    Kære alle

    Jeg havde haft konstateret forstyrrelse i stofskiftet for 6 år siden, ENDELIG!
    Jeg er 46 år gammel nu.
    Alle de symptomer havde jeg haft siden jeg var 16-17 år gammel...
    Lægerne sagde at det var puberten, derefter stress pga universitet og eksamener, videre... ved tabte graviliteter, og alt endte ved at jeg fandt ud af, at jeg havde panikanfalde...hehe

    Jeg kom på "lykkepillene" for 9 år siden og det hjælp...et stykke tid...til jeg fik det pludselig endnu værre...

    Alt det, du beskrive, har jeg livet med i knap 3 år, indtil min læge tog en bred blødprøve og...BINGO! Jeg har en ureglmæssigt stofskift...

    Jeg er på Eltroksin de sidste 6 år og dosis skiftes efter hormonen's dans :)

    Menstruation kommer så snart jeg er færdig med at bløde...så irriterende!
    Men tilgengæld har jeg altid meget stramme og store bryster..hehe, som 20-årig ;)

    MEN en dag har jeg ikke nået at hente min medicin og vi tog på en mine ferie til Sverige (digter :))

    Og SÅ efter et par dage fik jeg en KÆMPE anfald...med hjertebang, kramper og blødtrykket på 200x150!!! Jeg troede jeg vil dø!!!
    Det tog mig og min krop over 14 dage til at komme op med min dosis, uhe!

    Nu laver jeg ALDRIG sjov med min medicin!!! (Eltroksin)
    Jeg har læst på nettet senere, at dødsfald ved medicinstop fører til dødsfald af 40% pacienter ved vores fucking stof-ubalance! GRRR!!!!

    Jeg har det stadig lidt skidt, men kan ikke samligne min tilstand med den sidste...

    Svinger stadig meget i menstr. og humør og min mand er mega træt af det...
    Alt tyder på at han vil forlæde mig efter 26 års ægteskab... stopper nu...kommer til at græde...

    Jeg tvivler stadig på at får den rigtig dosis af Eltroksin og vil oprette en ny emne i forum om en læger, der har forstand på det.

    Knus og kram Dijana og alle som er i samme stofskift-situation :)
    Elsker jer!
    Vi skal nok overleve!!!
Log in eller Registrér for at kommentere.