Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

lige fået konstateret lavt stofskifte

24

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Helle
    Jeg synes det er en lettelse at dette forum er til - for jeg har ikke mødt mange læger der forstår mine symptomer/bivirkninger....Men jeg har mødt mange på nettet som har svimmelhed,summen i hovedet, ondt eller trykken i øret, ondt i ben og led, hovedpine m.m. Jeg har alle disse bivirkninger - men det svinger fra dag til dag. I øjeblikket har jeg en del svie i øjene og har egentlig svært ved at læse fx tekst-tv - det er et lidt sløret syn jeg har, specielt når jeg er træt. Jeg har bestilt tid til øjenlægen, da jeg tror det skyldes stofskiftet og da mit T4 og T3 ligger i den høje ende af skalaen, tænker jeg at jeg godt kunne få bivirkninger som var det et højt stofskifte.....
    Idag har jeg så fået mine blodprøve svar og de er de bedste jeg indtil nu har fået:
    T3 ligger på 1,9 (1,5-2,8)
    T4 ligger på 143(70-130)
    TSH ligger på 0,7
    Jeg har det faktisk også rigtig godt fortiden - har overskud og mine bivirkninger/symptomer er milde fortiden. Så jeg er ved godt mod lige nu.
    Du blev sat op i medicin er det ikke korrekt? Oplever du gener ved det?
    Ps. kan godt forstå du gerne vil starte job - det samme her, så man kan tænke på noget andet end bare denne møg-sygdom, men har det også meget ambivalent med det.
    Pøj pøj til dig
  • Indstillinger
    Hej Husker 1
    Jeg vil lige fortælle dig, at det med øjengener har jeg også døjet med.
    Inden jeg fik konstateret lavt stofskifte, kunne jeg mærke at mine øjne blev dårligere, og det gik hurtigt. Jeg troede, at jeg skulle til at have en stærkere styrke i mine læsebriller, men det der undrede mig var, at når jeg tog mine briller på hjalp de ikke som det plejede.
    Jeg troede også det var allergi, og begyndte sågar at tage allergi medicin.
    Det føltes som om der var grus i øjnene, jeg kneb øjnene sammen og ja jeg kunne heller ikke læse tekst tv og læse tekster på film.
    Det var mest om aftenen når jeg var træt, men jeg oplevede det også om morgenen.
    Jeg har kikket i mine papire. Da jeg havde ondt i øjnene var mit
    T3 1.8(1.1-2.5)
    T4 179 (60-140)
    TSH 25.1 (0.30-4.5)
    Så alle tal var i den øje ende, ligesom ved dine.
    Mine øjne er nu blevet "normale", jeg kan dog stadig mærke lidt "grus" og som om øjnene ikke vil fokusere.
    Jeg tror det er dit stofskifte der driller, ligssom ved mig, men det er fint lige at få det tjekket, men er der ikke lang ventetid ved en øjenlæge?
    Jo jeg er blevet sat op i medicin, jeg har hovedpine, summen i hovedet, kan ikke så godt koncentrere mig, og tage beslutniger er en by i Rusland. Jeg ved ikke om det er bivirkniinger eller sygdommen der gør det?
    Jeg har idag snakket med min kollega om påbegyndelse af mit arbejde, puha der skal ikke for mange bolde i luften på en gang....inden hjernen går på tværs og i baglås.
    Jeg tænker, da du har været syg i lang det meste af din barselsorlov, kan man så ikke få den forlænget???
    men måske er det også okey at starte op når den tid kommer....
    Jeg kan se at de "normale" tal ex T3 og T4 er højere ved mine end ved dine, ved du om det har noget med ens alder at gøre? jeg er 44 år.
    Hilsen Helle
  • Indstillinger
    Hej igen
    tak for dit svar - det er igen meget beroligende at få at vide at du også lider af øjen-gener. Mit er præcis som du beskriver. Jeg har fået tid til øjenlæge d. 4 septemnber - så jeg har vist været forholdsvis heldig mht. tid.
    Jeg har undersøgt hvad reglerne mht forlængelse af barsel er - men så skulle jeg ikke have kunnet passe min søn, og det har ikke været tilfældet, da jeg har fået en del hjælp af familien... men det var en hård periode. Jeg ser da også frem til job-start stille og roligt, især nu hvor jeg virkelig har det markant bedre.
    Med hensyn til referance-værdierne -tror jeg bare de er forskellige fra læge til læge - alt efter hvor de får analyseret prøverne fra??? (jeg er selv 30)
    Nu skriver jeg jo mest om mine ubehag ved denne sygdom - men til dig Helle, som netop lige er kommet i behandling - vil jeg lige sige at tingene helt sikkert bliver bedre - men det kræver noget tålmodighed har jeg erfaret. Jeg har i denne periode dage hvor jeg næsten er mig selv 100 % og de dage er jeg bare ikke til at skyde igennem. Og så skal man jo også lige huske - at før vi blev syge - havde man jo også dage hvor man var noget træt, ondt i maven m.m.
    Men det er jo en lang proces for kroppen at blive sig selv igen - da mange celler i kroppen har været påvirket. Har faktisk læst et sted at det kan tage op til et år før kroppens organer igen fungerer optimalt - da de har været under så hårdt et pres - men jeg mærker virkelig en markant forskel nu og min livskvalitet er pt høj må siges... bare for at sige at du ikke må miste modet - ved kun at læse al den dårligdom her på nettet.... Ja - vi skal jo også huske at skrive når tingene går godt for os.
    God weekend
  • Indstillinger
    Jeg har lige fået konstateret for lavt stofskifte. Mit TSH tal var over 100 for tre uger siden. Igår fik jeg svar på nye blodprøver, nu er de på 74. Hvor lang tid går der inden jeg bliver frisk igen, og hvor lang tid har jeg mon haft denne sygdom? Jeg synes jeg er SÅ træt hele tiden. Jeg blev skilt for et halvt år siden. Vi skændtes bare hele tiden min mand og jeg. Havde jeg bare vidst at jeg var syg, havde alt måske set anderledes ud? Men man går da ikke til lægen medmindre man har ondt et eller andet sted? Jeg troede at jeg havde en depression, og var træt af mand og børn, mit liv og ikke mindst mig selv. Håber at Eltroxin kan få mig igang igen. Godt at læse at der er andre der har det ligesådan (med træthed) og at det hjælper med medicin.
  • Indstillinger
    Hej overgaard.
    jeg fik konstateret lavt stofskifte for 9 uger siden. Jeg har også været meget frustreret og haft mange spørgsmål Hvor lang tid tager det? hvornår begynder medicinen at virke? hvornår stopper jeg med at være så træt?
    i mit tilfælde hvilte og sov jeg meget de første 4 uger. Jeg kunne mærke at det gik ligeså stille fremaf.Jeg har stadig brug for at hvile og nogen dage er stadig bedre end andre.
    Jeg tror jeg har gået med sygdommen i et ½ år, når jeg ser tilbage. Lægen mener det har været i forbindelse med en kraftig ondt i halsen, hvor min egen krop har angrebet mit eget væv.Sygsommen har været snigende og jeg gik til lægen fordi jeg havde muskelkramper.
    Det bedste råd jeg kan give dig er tålmodighed og lad være med at presse dig selv, og lad din krop bestemme hvad du kan klare. ord, jeg selv syntes er svære at overholde....
    Jeg troede ligesom dig at jeg havde en depression, var ligeglad og passiv og ikke glad.
    Men jeg fået det bedre, og det vil du også helt sikkert få.
    mange hilsner Helle63
  • Indstillinger
    Kære Overgaard
    jeg har været i behandling for lavt stofskifte i næsten 5 måneder og må siges at jeg den sidste måned har det rigtig godt. Jeg har langsomt fået det bedre - men man skal have tålmodighed... Men du vil mærke at medicinen vil hjælpe dig og dit humør bliver også påvirket positivt. Jeg har ihvertfald fået det meget bedre efter er sat i behandling, også selvom medicinen har givet mig mange bivirkninger.
    Jeg havde ligesom dig ingen overskud, dårligt humør og kunne ikke overskue min hverdag med børn, madlavning m.m.
    Jeg skal til endokrinologerne om 2 uger - da jeg har haft mange gener ved Eltroxin, så jeg er spændt på hvad de siger.
    Men vær glad for du er kommet i behandling - så kan det kun gå fremad for dig.
    Rigtig god bedring
  • Indstillinger
    Kære Overgaard
    jeg har været i behandling for lavt stofskifte i næsten 5 måneder og må siges at jeg den sidste måned har det rigtig godt. Jeg har langsomt fået det bedre - men man skal have tålmodighed... Men du vil mærke at medicinen vil hjælpe dig og dit humør bliver også påvirket positivt. Jeg har ihvertfald fået det meget bedre efter er sat i behandling, også selvom medicinen har givet mig mange bivirkninger.
    Jeg havde ligesom dig ingen overskud, dårligt humør og kunne ikke overskue min hverdag med børn, madlavning m.m.
    Jeg skal til endokrinologerne om 2 uger - da jeg har haft mange gener ved Eltroxin, så jeg er spændt på hvad de siger.
    Men vær glad for du er kommet i behandling - så kan det kun gå fremad for dig.
    Rigtig god bedring
  • Indstillinger
    Redigeret 17 august, 2008, 05:32
    Hej husker1
    jeg skynder mig lige og skiver dette indlæg, da du måske er der endnu.
    du skal vide at jeg har meget stor trøst ved at læse dine indlæg, da du har haft lavt storskifte længere tid end mig, så din erfaring er god... du kan fortælle mig at det bliver bedre.....
    Hilsen Helle63
  • Indstillinger
    Hej igen Overgaard
    Ja jeg var logget af... Det er skønt at kunne blive beroliget på dette forum og ikke mindst "Sonjas stofskifte forum" - når man ikke bliver særlig beroliget ved at gå til sin læge. Jeg vil sige at der går 3-4 måneder før man har det godt, men at hver uge bliver bedre og bedre. Der er helt klart lys forude. Jeg har det rigtig godt nu, men har selvfølgelig nogle bivirkninger (tror fra medicinen) hver dag - men det er småting og til at leve med. Jeg har haft det godt i en måned nu og krydser fingre for at det fortsætter.
    Har i øvrigt læste - at det kan tage op til et år før at kroppens organer fungerer 100% igen, da de har været under hårdt pres ved det lave stofskifte. Det kommer så an på hvor lavt det har været og i hvor lang tid.
    MEN du skal nok få dig selv tilbage igen og også humøret.
    hilsen Husker1
  • Indstillinger
    hej Husker1
    du er nok logget af igen.....
    Jeg har været inde på Sonjas stofskifte forum, det er et udmærket forum. Men lige den dag var jeg noget pesimistisk..og jeg blev faktisk dårligere af at læse om alt det dårligdom....så jeg trænger til lidt solskinshistorier......
    Har du også døjet med at din hukommelse har været dårlig, ex. hvis du skal genfortælle en hændelse, og så kun huske få detaljer, men ikke rækkefølgen af hvad der kom først bagefter osv.
    Og at det kan være svært at svare hurtigt på spørgsmål, som om hjerne går i slowmotion?
    og ikke mindst tror du ikke de fleste vender tilbage til fuld arbejdssygtighed? og at alt bliver som før?
    måske ønsketænkning, og frustration på at min tålmodighed snart er væk?????
    måske er der også andre der kan svare på alle disse spørgsmål?????
    Hilsen Helle
    god søndag
Log in eller Registrér for at kommentere.