Hjem Hjerte og blod Hjerteproblemer

hjerterytmeforstyrrelser

124

Kommentarer

 • Hej
  Jeg har i 16 år lidt af atrieflimmer, været til overbrænding på Rigshospitalet 2 gange og skal nu igen den 16. januar og jeg krydser findre :o)
  Jeg får tambocor og zelo-zok mod atrieflimren.

  Et anfald varer typisk halvandet døgn. først er pulsen ekstrem høj og uregelmæssig, efterhånden bliver pulsen noget langsommere og de uregelmæssige hjerteslag mindre og når pulsen når ca. 70 er anfaldet ved at være ovre - men det sidste år har det været sådan, at før anfaldet er ovre og min puls er nede på mellem 50 til 56, hvor den normalt ligger på grund af medecin, skal jeg igennem en "tilstand", hvor det er somom hjertet i sekunder holder op med at slå for derefter at være kommet på plads med en puls på som nævnt ca 52.
  Jeg er nu begyndt at besvime, når jeg skal gennem den "Tilstand" som jeg har nævnt, og er nu blevet bange, når jeg har anfaldene, det har jeg aldrig været før i de 16 år. Men hvad rammer mit hoved, når jeg falder om?

  Jeg har et par spørgsmål, måske kan du svare mig:

  Jeg mener det er den zelo-zok der holder pulsen lav, er det korrekt?

  Jeg har fået Tambocor i 16 år, zelo-zok i ca. 5 år, hvorfor er det nu lige, jeg også får zelo-zok?

  Jeg er lige nu på slutningen af et anfald, som startede nytårsnat kl. 02.00. Pulsen er 101, og den skal jo så ned på 50/56. Og her er det så, jeg skal igennem det med at besvime for at få pulsen ned. Jeg plejer at tage 1 zelo-zok kl. 22.00 og 1 zelo-zok kl. 02.00, da mine anfald næsten altid starter sidst på natten.
  Nu har jeg ikke taget zelo-zok i nat og så skal min puls jo ikke være så lav vel? Og måske undgår jeg at besvime - måske.

  Rigtig godt nytår og mange hilsner fra Inger01
 • Hej med jer.
  Jeg er en ung kvinde paa 19 aar som lider af hjerterytmeforstyrrelser, jeg har fuldt lidt med i jeres debat, og føler det meget betryggende at se saa mange have det paa samme maade som jeg.
  Jeg har faaet lavet en varmebehandling ( Varde privathospital), hvilket jeg kan se mange af jer ogsaa har, min virkede bare ikke paa nogen maade. Jeg gaar normalt aldrig til lægen og har aldrig rigtig været syg, men saa dukkede denne ubehagelig forstyrrelse frem.
  Jeg har mine anfald op til flere gange om dagen, de kan varer fra 10 min. og op til 2 timer meget forskelligt , har haft det i knap et halvt aar nu. Lægerne siger der ikke er noget de kan gøre, saa jeg har faaet smidt en masse medicin i "nakken" bl.a. Isoptin retard har nogen af jer kendskab til det?, har ogsaa prøvet selo zok, men blev meget syg af dem ( svimmel, træt, feber, koldsved osv.).
  Jeg har mistet mit job, og føler at hele mit liv staar standby. Jeg er langsomt kommet ind i en depression. Mit liv er faldet helt fra hinanden. Jeg er ikke glad for at være omringet af mange mennesker og har det egentlig bedst for mig selv, selvom jeg selvfølgelig ogsaa er utrolig bange for at falde om, da mine anfald kan faa mig til at besvime. Ved ikke hvad jeg skal stille op synes det er en utrolig tidlig alder at starte med alt det medicin i.
  Mvh. Emma
 • Hej alle jer rytmeforstyrrede, jeg er i samme båd.
  Fik flimmer 2005, behandlet med medicin, tambocor, isoptin og blodfortynder, er varmebehandlet 3 gange i 2006. Det er gået nogenlunde i de godt 3 år, jeg er dog aldrig i tvivl om at jeg har et hjerte, ekstraslag, triller m.m. trykken i halsen luftmangel ved aktivitet, bivirkning af medicin?
  Nu har jeg så igen fået flimmer fra 6-12 timers varrighed, det er surt, ganske ubehageligt og ikke mindst den efterfølgende træthed,og hvornår kommer det, ja det er både nat og dag helt uforudsigelig, aktiviten bliver sat på lavt, ferien afbestilt. Jeg tænker også på om det er muligt med flere varmebeh. kan hjertet klare det. Er der nogle der ude der har fået flere? så vil jeg gerne høre om jeres erfaring.
  Jeg er glad for denne debatgruppe, føler mig ikke så alene,rart er det, at læse om andre i samme båd og høre om deres erfaringer, Håber det bedste for jer alle. Vipse
 • hej
  kan se der er mange der som jeg døjer med hjerterytmeforstyrrelser det forpester ens tilværrelse jeg har døjet i nogle år nu og får selozok 50 2 stk morgen og skal nu have 2 aften også er der andre der har kvalme og skal på vc når anfaldene kommer jeg ryster og er kold jeg kan ingen ting jeg får også lanzo pga for meget mavesyre jeg trode i starten at det var fra maven der startede anfaldene jeg har også meget hovedepine og er træt og svimmel syntes nu jeg skulle have det meget bedre da jeg kun lige er fyldt de 50 håber i alle må få en god sommer uden de ireterende eksta systoler
 • hej. jeg lider også af rytmeforstyrrelser(ekstraslag, bradykardi, ventrikulær takykardi +) har været til div. undersøgelser på rigshospitalet. har haft det siden jeg var 14 år og det er blevet værre med alderen. jeg er nu 21 år og har det svært ved at gennemføre min uddannelse.
  jeg har prøved selo-zok, men jeg blev desværre rigtig dårlig af den: svimmel, kvalme, hovedpine, energiløs, og muligens deprimeret.

  pga af at jeg har en svær hjerterytmeforstyrrelse er det også svært at finde en god medicin. jeg står nu ovenfor et valg om at ikke gøre noget ved det, i og med det ikke er en farlig rytmeforstyrrelse, eller jeg kan starte med en medicin som hedder tambocor. Tambocor har desværre en bivirkning som kan give farlig rytmeforstyrrelse som igen kan gøre at jeg bliver nødt til at få en ICD-enhed.

  sådan som det er nu er det rigtig svært at gå i skole, være aktiv og gennemføre min praktiktid pga det provokerer rytmeforstyrrelse og gør mig så udmattet at jeg ikke klarer at stå oprejst i flere timer/dage efter arbejde/praktik. jeg klarer simpelthen ikke at følge med, og jeg er bange fordi skole/praktikken/aktivitet øger fremkomsten af VT.

  jeg ved ikke hvad jeg skal stille op, derfor tænkte jeg på om det er nogen som har erfaringer med medicinen tambocor?

  jeg er virkelig glad for at høre at det er flere herinde som ikke tolerer bivirkninger fra selo-zok, at jeg ikke er den eneste:)

  Jeg bliver rigtig glad for svar om erfaringer fra tambocor, ICD, og genrelt rytmeforstyrrelser.
 • Hej.
  Jeg er 26 år og har døjet med hjerterytmeforstyrrelser i ca 4 år nu. Først troede jeg bare at jeg var træt og stresset osv, men for et år siden da jeg var højgravid, besluttede jeg alligevel at ringe til vagtlægen for at høre hvor langt tid af gangen hjertebanken var ok, når man var gravid.. håbede på et husråd, men blev istedet sendt afsted til sygehus med blå blink, og der blev aftalt stød/genstart og evt kejsersnit hvis babyen reagerede på det. Men jeg lå på oprationsstuen og ventede på narkoselægen, stoppede det af sig selv - fik noget af en forskrækkelse..
  Jeg har nu været afsted til varmebehandling (de tilbød at lave det, istedet for at prøve med en masse medicin først, når nu det var flere gange ugentligt), men mit hjerte har sin egen vilje, uanset hvor meget medicin og manuel stimulation de prøvede med måtte de opgive - de kunne ikke kickstarte det, så de kunne se hvor de overskydende celler var. Det var meget ubehageligt og blev så dårlig på operationsbordet/briksen at jeg vrælede.. øv øv..
  Jeg har været til MR-scanning, de snakkede om det evt kunne være ved hjertets udgang, eller noget bindevæv, venter på at komme til samtale.
  Prøver mig nu frem med mængden af selo-zok (synes ikke det tager det helt, men anfaldene bliver noget mindre), men har lige fundet ud af jeg er gravid igen - ved ikke rigtig med medicin og graviditet.. Men mit hjerte går hel bananas under graviditet.. Skal have skrevet vandrejournal på torsdag, og så må jeg tale med lægen om det.
 • Hej Allesammen.
  Jeg har læst jeres indslag med stor interesse - hold op, hvor det lyder ubehageligt! Det må jo have enorme konsekvenser for jeres levevilkår/standard..

  Jeg er journaliststuderende og er ved at lave et radio-indslag om netop arytmi-patienter. De bliver nemlig sat bag i køen på de offentlige sygehuse, til en scanning af deres hjerte, så de kan få stillet en præcis diagnose - af den ene grund, at de ikke er omfattet af de "hjertepakker" som Regionerne har indført - altså ryger mange andre hjertepatienter med andre hjerteproblemer foran i køen.

  Patienter med hjerterytme-forstyrrelser venter op til 10 uger på at blive scannet - til sammenligning venter en patient der er omfattet af en "hjertepakke" kun op til 7-10 dage.

  Jeg vil høre, om nogle af jer herinde har været udsat for denne ventetid? Og I så fald, om en af jer ville stå frem og tale med mig om det, så vi kan få sat fokus på problemet. (Som jeg personligt synes lyder uretfærdigt og højst besynderligt)
  Det ville være virkelig behjælpeligt, og I er velkomne til at kontakte mig, så vi kan tage en uformel snak om det.

  Kærlig hilsen
  Astrid Holck
  [email protected]
  tlf.22991007
 • Hej alle

  Hvor er det rart at læse at man ikke er den eneste der er ved at blive sindsyg af ekstrasyst. og arytmi. Jeg har så lige en lille hjerteklapfejl oveni - men den er helt fredelig. Jeg har fået konstateret ventrikulær takykardi - er der andre med samme diagnose ? De ved ikke om det være forårsaget af min lille hjertefejl.. Skal have en Elektrofysiologisk undersøgelse på Rigshospitalet og det er jeg meget nervøs for - nogen der har prøvet det ?

  Får ekstraslag/ takykardi flere gange om dagen - mest når jeg endelig skal slappe af :-(
  Har tre små børn på 1-3 år, så er lidt stresset nogle gange og så går hjertet bare endnu mere amok.
  Jeg har fået meget angst i mit liv og kan ikke rigtig hænge sammen. Mit hjerte pg rytmen fylder alt.
  Håber på et ok og god resultat af undersøgelsen - og held og lykke til jer alle.

  Lucy
 • Hej, er der nogen af jer der kender til det her : pludselig hjertesitren, ingen smerter, men mere som om man har en muskelsitren... mit sidder lige i kanten af ribbenene i venstre side, det er høj mærkelig puls ( nærmere sitren end egentlige slag)og en følelse f ikke at kan få luft, det varer mellem 10 sek. - 3 min. men er virkelig ubehagelig, jeg er aldrig besvimet af det , men har været nød til at ligge ned ved de "lange anfald" .. er EKG testet og scannet, uden at de fandt noget .... min læge mener det er panikangst, da jeg bliver virkelig bange når jeg får de ture , der går dog mellem 3 - 9 mdr. mellem hver tur , men derfor er det nu stadig angstprovokerende ..... har haft disse ture de sidste 6-7 år
 • Nu melder jeg sent på banen og håber nogle stadig kan svare. Jeg er 20 år og har oplevet meget af det som i beskriver. Jeg har eat/svt men er ret forvirret omkring det og ved sgu egentlig ik hvad jeg helt præcist fejler. Startede med at ryge men ved ik om jeg har fået det af det eller dårlige søvnrytme eller andet. Jeg føler tit at min puls er urelmæssig selvom jeg fået af vide den ik er... føler min puls går i stille og rolig rytme også kommer der en ret lang pause til det næste slag. Når jeg får hurtigt puls ud af det blå kan jeg mærke sådan et varmt sus igennem mit bryst og derefter kroppen også stiger pulsen bare derudaf. Er blevet vant til det nu men her på det seneste er det kommer igen efter 1 år hvor jeg ik rigtigt har døjet med det. Hvad kan man gøre for at leve med det føler jeg er ved og blive skrup skør og kan til tider gå og mærke på min puls og det burde en på 20 ikke gøre😅. Har allerede haft overvågning på i 5 dage og havde en puls på 78 slag sådan set hele tiden self uden anfald. Men det der skræmmer mest er den svingende puls😅.

Log in eller Registrér for at kommentere.