Hjem Hjerte og blod Hjerteproblemer

hjerterytmeforstyrrelser

135

Kommentarer

 • Ja, så er der endnu en Helle på banen :-)

  Mht. dette med at anfald opstår blot ved at man vender sig i sengen:

  Min søn på 12 år fik for et par år siden konstateret, at han har AVNRT, og hans anfald opstår ALTID ved pludselige besvægelser - ofte blot af fx. en arm, der rækker ud efter noget, hvor kroppen ellers er i ro, eller når han fx. vender sig i sengen! Men vi er efterhånden nået frem til, at selvsamme pludselige bevægelser også i mange mange tilfælde (men dog ikke alle) kan STOPPE anfald igen! Blot et tip, der virker her!

  Mht. ekstraslag: Iflg. en god og meget erfaren professor på Rigshospitalet, tror mange, at de ekstraslag de får (som kan udløse et anfald) i sig selv er unormalt, og derfor bliver mange mennesker meget nervøse, når de mærker disse enkelte ekstraslag, der ofte føles som en "klump i halsen" efterfulgt af et stort "dunk" i hjertet. Men iflg. denne prodfessor har ALLE mennesker disse ekstraslag - det er helt ufarligt i sig selv, selvom de føles stærkt ubehagelige. Ydermere fortæller han, at selvom alle mennesker har disse ekstraslag, mærker de fleste ikke disse. Dog er det - iflg. ham - ofte disse ekstra hjerteslag, der hos mennesker med AVNRT igangsætter anfald af meget hurtig hjertebanken.

  Dette var blot lidt infor til de, der er utrygge ved de "almindelige" ekstra hjerteslag, de løbende får. Disse er altså ikke en afledning af AVNRT-tilstanden.

  KH
  Helle3
 • Hej igen

  Saksede lige denne information fra Rigshospitalet vedrørende ablation mod hjerterytmeforstyrrelser.

  http://www.rigshospitalet.dk/NR/rdonlyr ... lation.pdf

  Måske det kunne have interesse for nogen.

  Har selv gennemgået indgrebet i Januar og har været flimmerfri lige siden.

  Hilsen Bjarne
 • Hej og ja jeg er også ret ny her, og vil spørge jer om hvordan I oplever jeres hjerterytmeforstyrrelser, idet jeg slet ikke syntes de minder om mine, eller har vi som mennesker bare hver sin følelse eller opfattelse af det :-)

  Jeg har skrevet et indlæg "rytmeforstyrrelser, jeg er forvirret" for der igennem at fortælle om min følelse.

  I skriver meget om høj puls, min puls er derimod meget lav, jeg får heller ikke denne pludselige meget høje puls, men har i stedet følelsen af varme og denne meget ubehagelige følelse under brystbenet, at hjertet "tøver lidt".
  Min læge siger stress, men det bruger man jo om så meget i dag, men okay jeg er da et meget følsomt menneske og kan da godt mærke at jeg får det mere hvis jeg f.eks. er ked af noget (min mor har f.eks. fået en blodprop og det piner mig at se hende sådan)

  Men er der nogle af jer der har lav puls, og de gener som jeg skriver om, tøven ved hjertet..........nej helt ærligt det er altså svært at skrive ;-)
  Se evt. min andet indlæg!

  Venlig hilsen "den forvirrede"
 • Hej forvirrede,

  Jeg kender godt til dine symptomer, da jeg har dem selv..
  Det føles som om hjertet holder en pause og så dunker videre med et ordenligt brag.
  Det er ekstrasystoler. Hjertet laver et dobbeltslag og bliver derfor tømt for blod, derfor tager det lidt længere om at blive fyldt igen - derfor "pausen".
  Jeg har fået taget både blodprøver, blodtryk og EKG og de viste at der ikke var noget galt, og at mine systoler er ganske ufarlige. Og det er jeg jo så nødt til at tro på, ellers bliver man jo tosset af at tænke. Min læge har gjort meget ud af at forklare mig at jeg skal lade være med at gå i panik, og så tænke på noget andet.Og hun har jo ret, for det er klart værst når jeg tænker på det. Efter sigende har alle folk ekstrasystoler en gang i mellem. Mine startede i en stresset situation på arbejdet. Den er jeg ovre nu, men det er jo en stor stressfaktor i sig selv når man konstant går og er nervøs for om der er noget galt. Jeg tror mine bliver ved fordi jeg ikke helt kan slippe tanken om, om det nu også er helt sikkert, at der ikke er noget galt. Jeg er så heldig at have en i familien der kan karnio sekral teapi, og det synes jeg hjælper.. Ellers overvejer jeg en eller anden form for "hjerne" teapi, som kan hjælpe min med at slippe disse tanker igen!
  Få da din læge til at undersøge dig, om ikke andet så for at få lidt ro i sindet..
 • Hej!

  Ja det er faktisk rigtigt det du skriver, jeg har taget min puls og måbede noget, da hjertet holdt op med at slå, nå det er nu nok lidt at overdramatisere men sådan føltes det.

  Ja det er nok en god ide at få en snak med min læge "igen", ikke grine, men han er syg lige i øjeblikket :-)han kunne også høre nogle ekstraslag, og sendte mig til EKG, han mener det er stress betonet.

  Men du har helt ret, det er vildt med den tankevirksomhed, mit er også pludselig startet efter en stress periode, og så er det jeg siger til mig selv "holder det aldrig op igen" jeg skal vel ikke altid døje med det hopperi i brystet?
  Man er/bliver jo skræmt fra vid og sans, og ja god ide jeg tror måske også man skal til en som kan vride ens tanker i en anden retning, men at DET er noget af det sværeste man kan forestille sig ved jeg alt om, med den panikangst der har "beriget" mit liv i 20 år.

  Jeg er rigtig glad for dit svar, det hjælper at kunne dele sine tanker med nogle.

  Mange hilsener fra den forvirrede, igen
 • Er også logget på. Det tog lidt tid med at finde frem, jeg er ikke det tekniske unikum. Ønsker alle en god sommer og måske skrives vi ved når efteråret kalder.

  Vh
  Lone80

  (Den gamle LoneKone - eller KoneLone)


  Min hjerteblog:

  http://80imin.wordpress.com/
 • Hej til alle

  Jeg får ekstra slag og har taget selo zok i næsten 10 år. Jeg vil lige høre om der er andre der oplever at de kan "hore" hjertet.....altså jeg mener lige som en "sju, sju" lyd i ørene?? Jeg håber I forstår hvad jeg mener.....det er lidt svært at forklar. Jeg kan også mærke pulsen i ryggen når jeg ligger i sengen. Det er meget ubehagelig. :-(

  Mvh
  Lavinia.
 • Jeg lider også af meget lav puls. Igår aftes tog jeg mit blodtryk og det viste et blodtryk på 123/70 og en puls på 51.

  Jeg har lidt af ekstrasystoler i 6 år og får 50 mg zelozok om dagen. Det er ulideligt, men jeg føler, at jeg er ved at acceptere det.

  Nu er der så sket noget nyt i mit liv. I går bad min mand om skilsmisse, og jeg står nu med 2 børn, et hus, som skal sælges og snart intet sted at bo. Dette har gjort, at mit hjerte går helt amok. Jeg får sådan nogle dunk i brystkassen, som går op i hovedet. Jeg kan ikke rigtig få luft, og jeg bliver svimmel. De kommer i serier, og så en lille pause, for så at komme tilbage.

  Når jeg mærker efter på pulsen, kan jeg ikke mærker, at det holder pause, som jeg kan ved ekstrasystoler.

  Er der nogen, som kender eller har hørt om dette, for det har virkelig gjort mig bange.

  Krebsen
 • Hej igen forvirrede..

  Ja, det er rigtig rart at have nogle at tale med om det..
  Jeg har læst en del her på siden, og i mange tilfælde hvor folk skriver om deres problemer med ekstrasystoler, kommer ordet "angst" også frem. Jeg er ked af at høre, at du har lidt af panikangst i 20 år, det må være frygtelig hæmmende. Jeg har også lidt af angst i samme periode hvor jeg var stresset på job. Socialangst og dødsangst, og mine systoler var klart værst da i denne periode. Ligenu har jeg ferie og stort set ikke mærket dem.. Tankevækkende ikke..
 • Hej alle. Jeg sad lidt og søgte efter debatter med indlæg fra "symtomfæller". Som Hellemus40 fik jeg mit første galoperende hjerteanfald ved at vende mig i sengen og ligge på venstre side. Det var skræmende, men anfaldet stoppede straks jeg lagde mig på højre side. Jeg kunne fremprovokere et nyt anfald ved at lægge mig på venstre side. Lægen tog et EKG men kunne ikke se noget unormalt, men han ville dog henvise mig til en holtermonitorering hvis jeg var urolig. Efter sygehusundersøgelse blev jeg ordinteret Zel-sok og fik taget en ny gang holtermonitorering efter 3. mdr. Er stadig på medicin og er ikke i tvivl om at stress og levestil påvirker hjerterytmen. Efter jeg er begyndt at gå 2 daglige ture a 2-4 km har jeg fået det bedre, jeg tror ikke det er motionen alene, men det forhold, at man stresser af. Travelhed på arbejde eller et skænderi får hjertet til at slå uroligt. Jeg tror et for højt stressniveau gennem en årrække har udløst rytmeforstyrrelserne. Mit systolske blodtryk er normalt, men det diastolske er ofte kun 55-63 og pulsen uden attak 55-65 hvilket for begge værdier er ca. 20 under målinger før medicineringen. Mvh. Lystfiskeren
Log in eller Registrér for at kommentere.