Hjem Hjerte og blod Hjerteproblemer

hjerterytmeforstyrrelser

245

Kommentarer

 • Hej alle

  er i undersøgt for kranspulsåreforsnævringer?
  eller som nogen siger forkalkninger i hjertet,
  jeg troede også jeg havde hjerteflimmer,pga hjertebanken og bivirkninger af blodtryksmedicin i flere år, men her efter jul begyndte jeg at få flere smerter i brystet, da jeg nævnte det for min læge, gik det stærkt med udredning og nu venter jeg på at blive kaldt ind til ballonudvidelse, jeg vil gerne hører hvis nogen har fået denne operation og undersøgelse (KAG).
  ps jeg får også hjertebanken af rødvin og andet alkohol.

  mvh Megan
 • Der var en der skrev om varmebehandling, hvad går det ud på?
 • Jeg er henvist til en varmebehandling (ablation for forkammerflimren) på Skejby sygehus og har fået en tid i maj 2009, da der er ventetidsgaranti på 4 uger kommer jeg til Varde Hjertecenter hvor jeg også fik en ablation for forkammerflimren sidste år i maj.
  Du kan se mere på Varde Hjertecenters hjemmeside, og på denne hjemmeside som svar fuldstændig til hvad jeg oplevede.


  http://www.familienc.dk/hjerteflimmer.html
  Det er overlæger der har været ansat på Skejby der er blevet fastansatte i Varde. Skulle være de allerbedste på det felt, jeg var meget tilfreds med behandlingen.

  mvh Ingerhl
 • Tak for dit svar Inger, jeg havde forstillet mig noget med at ligge i en sauna f.eks. en med infrarød varme :)
 • Hej!

  Jeg melder mig også lige ... jeg er en kvinde på 39 der har døjet meget med anfald af ekstrem høj puls (takykardi, tror hele diagnosen er "re-entry AV-nodal takykardi") og har fået en ablation/overbrænding/varmebehandling (kært barn har mange navne) på Hjertecenter Varde.

  Det er gået rigtig godt i 4 måneder, men for nylig havde jeg to anfald (dog af superkort varighed, men alligevel) og har mange ekstra-slag.

  Jeg har lige fundet ud af at folk med hjerterytmeforstyrrelser ikke må tage de p-piller, jeg tager - så jeg er stoppet med dem omgående, selvom min læge siger, at jeg bare skal fortsætte :o(

  Jeg holder mig fra alkohol eller drikker meget lidt, har skåret meget ned på kaffen og prøver at lade være med at være for travl, det hjælper altsammen.

  Men hvor kan det være irriterende og hæmme meget i hverdagen! Jeg bliver også utrolig bange, når der kommer et anfald - simpelthen skrækslagen, selvom jeg godt ved det ikke er farligt.

  Dejligt at høre fra alle jer andre og det er især dejligt at vide, at man ikke er alene :o)

  Knus Mette18
 • Hej igen alle

  Her til morgen vågnede jeg ved at jeg vendte mig om på venstre side ( var stadig omfattet af søvnen) men blev hurtig vågen da mit hjerte i den grad galoperede afsted efterfulgt af ekstrem langsom hjerterytme. Jeg fik det dårligt og blev angst lige med det samme og tænkte åh nej nu skal jeg ihvertfald ikke med på ferie fredag, hvor vi skal flyve til mallorca.

  Jeg er som før skrevet undersøgt og har fået at vide at det kommer fra sinusrytmen og at det ikke er farligt.
  Men er det her så normalt ? har andre prøvet det bare ved at vende sig om i sengen.

  Helle
 • Hej Helle

  Mine ture med galoperende hjerte kommer næsten altid når jeg er i ro. Jeg har fået samme besked som dig, det er ikke farligt, men det er jo alligevel meget ubehageligt. God ferie.
  Mvh Ingerhl42
 • Hej...
  Det du skriver Helle, med at vågne på denne måde kender jeg alt til,ganske ubehageligt... og mega træt bagefter vil jeg tro....? Er sikker på du får en god ferie...
  knus Helle2
 • Fik foretaget ablation mod AVNRT på Rigshospitalet i slutningen af Januar 2008.

  Har haft anfald af hurtig hjerterytme siden 20 års alderen ( er 45 nu ) som var tiltaget i hyppighed og længde de sidste 4 år. I begyndelsen kom anfaldene kun hvis jeg f.eks. bukkede mig hurtigt ned eller rejste mig hurtigt op. Det sidste års tid har jeg haft omkring 20 anfald med puls 190 i forskellig længde. Fra få minutter til 2 timer. Anfaldene kunne komme nårsomhelst. I arbejde eller hvile. Også midt om natten.
  Da jeg for tiden arbejder på Rigshospitalet gik jeg i traumecentret under et anfald og fik altså via EKG konstateret at det drejede sig om AV-nodal re-entry takykardi.

  Selve indgrebet forløb overraskende glat og smetefrit for mit vedkommende. Jeg var selfølgelig noget nervøs før indgrebet og tog imod tilbudet om en beroligende pille som lige tog toppen af nerverne.
  Selve indgrebet tog ca. 2 timer hvor jeg via katetre indført via lysken i begge sider blev varmebahandlet 2 steder i hjertet. Det var egentlig ikke smertefuldt, det føltes nærmere som en let svien/brændende fornemmelse. Til gengæld var det ret " syret " at opleve hvordan Dr. Chen kunne starte og stoppe den hurtige rytme via små stød som det passede ham. Efter anden brænding kunne han dog ikke frem-provokere den mere og seancen var overstået.

  Skulle så ligge fladt på ryggen i 4 timer så man var sikker på at sårene i lysken havde lukket sig.
  Efter en overnatning under overvågning af hjeterytmen blev jeg så udskrevet.
  Havde efterfølgende haft lidt " stikken " i hjertet og ømhed i lysken.
  Skulle så tage hjerte-magnyl i 4 uger.

  Har nu været fri for hjerte-galoppen lige siden, og det er en lettelse, da det var begyndt at fylde meget i mit liv.


  Med venlig hilsen
  Bjarne
 • Jeg kender det alt for godt med anfald om natten - det er ganske ubehageligt at vågne i et anfald og man er dødtræt dagen derpå. Efter jeg er begyndt på medicin er der heldigvis længere mellem anfaldene.

  Den anden dag var jeg ude og køre i bil, solen skinnede og jeg nåede lige at tænke at det blev lidt varmt, da jeg fik et kraftigt ekstraslag og lidt hurtig puls - 2 gange inden for 5 min. Heldigvis blev det ikke til et decideret anfald. Men det føles utroligt utrygt at køre i bil alene, da jeg ved, at hvis det fortsætter i et anfald er det eneste jeg kan gøre at lægge mig ned og slappe af. Det kan være lidt svært at overskue når man kører på en befærdet landevej ......

  Men mit forløb minder lidt om dit Bjarne - i starten kom anfaldene i bestemte situationer/nogle bestemte bevægelser men sidenhen kan alt og alle ting sætte det igang - lige fra musik (bassen) til vejarbejde, boremaskiner ........

  Mvh Maloni
Log in eller Registrér for at kommentere.