Hjem Øvrige debatter Ris og ros til Netdoktor

Advarsel fra læge - Brug ikke netdoktor.dk

optimist7optimist7
Redigeret 2 februar, 2018, 05:49 i Ris og ros til Netdoktor
Fra flere sider rejses der tvivl om, hvorvidt man kan stole på den information om sygdom og behandling, som netdoktor.dk tilbyder.

Årsagen er at de sygdomsrelaterede artikler, der ligger på hjemmesiden, er en blanding af reklame for bestemt medicin og information, skriver TV 2.

Både Forbrugerrådet Tænk og forskningsenheden Cochrane kritiserer måden, Netdoktor.dk fremstiller sine artikler på, og en praktiserende læge er direkte forarget og beder altid sine patienter om at stoppe med at bruge Netdoktor.dk, hvis han hører, at de bruger den. »Jeg er meget forarget over, at man prøver at påstå, at det er uafhængigt, når det er så reklamefinansieret, som det er,« lyder det fra Jørgen Skadborg, læge i Vejle.

Netdoktor.dk afviser kritikken: »Danskerne ville ikke bruge Netdoktor igen år efter år, hvis ikke det var fordi, de stolede på os. Det kan de også sagtens,« lyder det fra portalens direktør.

http://nyheder.tv2.dk/samfund/2017-03-1 ... -netdoktor

Hvad mener du ?
«1

Kommentarer

 • Der er ikke meget her i livet, der er gratis.

  Der har da aldrig været tvivl i mit sind, om at Netdoktor er reklamefinancieret, men det vil jeg da påstå, at alt hvad man finder og søger på nettet er.

  I lighed med alle andre søger jeg da også informationer på nettet, men man er da vist ualmindelig blåøjet, hvis man uden videre tror, at diverse specialister inden for det givne område, sidder i deres fritid og deler ud af deres viden helt gratis.

  Selvfølgelig blive de betalt - og vist endda godt betalt - af de firmaer, der har ansat dem. Og nej - de er nok ikke ret længe ansat, hvis ikke de lovpriser de varer, som det pågældende firma vil sælge.

  Derfor bør man da søge sine informationer flere steder end et.

  Hvis jeg skal finde noget om en given sygdom f.eks, ja, så ser jeg på netdoktor, men jeg ser da helt klart også på andre sider f.eks. har apoteket (der også skal sælge egne varer) mange gode informationer. Og - Matas (der igen kun markedfører egne varer) har også mange gode informationer.

  Hvis man søger bredt, kan man finde mange forskellige indgangsvinkler på samme problematik. Derfor bør man da aldrig forlade sig 100% på det, man selv søger.

  Så - hvis nogen tror at internettet er et helt uvildigt organ - kan man virkelig blive fejlinformeret.

  Det værste i det her er jo desværre, at rigtigt mange praktiserende læger givet også er i lommen på diverse medicinalfirmaer - og det er efter min mening langt, langt mere problematisk.
 • Kære Optimist7 og Lotte123

  Vi sætter stor pris på, at I har lyst til at engagere jer i vores debatforum og i Netdoktor generelt.

  Først og fremmest vil jeg gerne slå fast, at vores indhold er skrevet af meget dygtige speciallæger og andre faglige eksperter, der til daglig arbejder rundt omkring på landets hospitaler og klinikker.

  Det vil altid fremgå, hvem der har skrevet de artikler, der ligger på Netdoktor, og det er meget vigtigt for os at understrege, at det udelukkende er den pågældende lægefaglige ekspert, der fører pennen. De eksperter, som skriver vores artikler, arbejder derfor altid uafhængigt af Netdoktors kommercielle samarbejdspartnere.

  Netdoktor er ikke offentligt støttet, og derfor er vi afhængige af de annoncekroner, vi får ind fra bannerne på hjemmesiden. Men som sagt er det - og har altid været - et meget vigtigt redaktionelt princip, at der er vandtætte skotter mellem vores redaktionelle områder og annoncepladserne.

  På den måde er vi fagligt set et uafhængigt og kvalificeret leksikon, som I og alle andre kan være helt tryg ved at bruge.

  Tilsvarende kan jeg slå fast, at vi overholder loven vedrørende reklamer for receptpligtig medicin. Når vi leverer oplysning, er det udelukkende redaktionelt indhold, der er uafhængigt af økonomiske interesser og altid bestræber sig på at være objektivt og sagligt, og hvor vi ikke reklamerer for et konkret medicinsk produkt. Desuden er vi certificerede af den international organisation HON, hvilket betyder, at vi følger de internationale principper for troværdig sundhedsformidling på nettet.

  De bedste hilsener

  Rikke Esbjerg,

  Direktør og chefredaktør, Netdoktor
 • Jeg opdager lige dette og blev temmelig chokeret. En læge der siger til sine patienter de ikke skal søge råd på netdoktor. !! Så har jeg hørt det med.

  Heldigvis bestemmer jeg selv, hvad jeg vil eller ikke vil.
  Jeg havde været hos min læge, på sygehuset og ingen kunne hjælpe mig. Jeg blødte om natten på hovedpuden og havde så mange smerter i min brystkasse, som blev værre og værre. Jeg blev faktisk mere og mere syg. Besvimede o.s.v.

  En, der skrev på netdoktor, vidste hvad der var galt med mig da jeg søgte råd, og jeg er lige ved at mene, næsten frelste mit liv.
  Hun vidste hvad der var galt, for jeg prøvede øjeblikkelig rådet og holdt straks op med at bløde. Jeg har heldigvis en fornuftig læge, som jeg talte med om det. Han har skrevet det i min journal for en sikkerheds skyld.
  Jeg fik det bedre og bedre. Mine luftveje er dog skadet en smule. Det kan jeg takke min forhenværende læge for, fordi hun ikke vidste hvad der var galt. Heller ikke de to læger på sygehuset vidste det.
  Jeg undersøger alt selv, så godt som jeg kan. Og meget gerne på netdoktor.
 • "Både Forbrugerrådet Tænk og forskningsenheden Cochrane kritiserer måden, Netdoktor.dk fremstiller sine artikler på, og en praktiserende læge er direkte forarget og beder altid sine patienter om at stoppe med at bruge Netdoktor.dk"

  Hvad mener disse personer. Er de bange for konkurrencen. Et af de gode råd jeg har fået kommer fra en artikel. De bedste var fra en indlægskriver. Ja, jeg indrømmer det, jeg er også forarget, men det er over kritikken.
 • Jeg er selv meget begejstret for netdoktor, men som med alt andet i livet - og ikke mindst på nettet - bruger jeg min egen sunde fornuft og kritiske sans.

  Vh
  Jakob

 • Jeg synes nu ikke problemet er at der naturligvis skal kroner i kassen.

  Det er mere det at nogle mennesker har hypokondri i større eller mindre grad, og når man så søger på internettet - uanset om det er på netdoktor, eller andre "sundheds-sider", så kan man lige pludselig let finde 10 sygdomme som passer på en selv...!

  Jeg synes også det er måske endda endnu mere problematisk, at man selv finder frem til en diagnose, og så finder frem til noget medicin, som viser sig at være receptpligtig i Danmark, men ikke i andre EU-lande, og man derfor blot bestiller fra udlandet, uden at have konsulteret en læge først.

 • Der har og vil altid være nogle, der er hypokondere. Men det skal ikke ødelægge det for andre, der søger oplysninger.

 • Nej naturligvis ikke. Bare man tager oplysningerne for det de er. Hovedpine kan fx blot være tømmermænd og ikke en kræftsvulst i hjernen 🤔

 • Hej alle Netdoktor-brugere

  Jeg vil gerne sige, at jeg har brugt Netdoktor – især debatterne - virkelig meget i mange år og været udmærket tilfreds.

  Men når der nu er denne debattråd om, hvorvidt vi kan have tillid til Netdoktor og stole på de informationer, der bringes, så vil jeg da lige oplyse om, at Netdoktor – efter alt at dømme – bringer falske debatindlæg! Sådan ser det i hvert fald ud.

  Jeg bringer lige links til de to tråde, hvor der helt åbenlyst er noget forkert:

  https://debat.netdoktor.dk/discussion/36431/angst-og-ekstra-systoler

  https://debat.netdoktor.dk/discussion/36430/i-tvivl-om-depression

  Så kan enhver selv bedømme, hvorvidt man fortsat kan stole på Netdoktor ;-)

  Mange hilsner

  Kameliadamen

 • Efter at have været på mange forskellige fora på nettet, er jeg løbet på den slags utallige gang. Jeg tvivler faktisk på, at det er Netdoktor selv. Jeg tror snarere, at det er ét menneske, som poster under forskellige identiteter. De er dog ikke særlig god til den slags opmærksomhedsjagt, da de bruger samme brugernavn til to af identiteter og kun bruger et andet navn til svarene. Måske fordi det gør det nemmere for vedkommende, at holde rede på spørgsmål og svar?

Log in eller Registrér for at kommentere.