Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Tror jeg har Forhudsnævring?

24

Kommentarer

  • Indstillinger
    Ja, det mener jeg. Lægen skal kigge på den for at se om det passer. For hvis steroidecremen ikke virker, skal du have en henvisning til urolog, og der skal de også tjekke den. Det er ikke så slemt. De har set massere af dem, så du er ikke den eneste der har været ude for det! :)
  • Indstillinger
    De har trods alt taget en uddannelse indenfor det emne, så din ven er ikke den første de har set!

    Din far vil da helt klart hjælpe dig, for måske har hans selv været ud for det?

    Jeg er ikke sikker men synes at have læst at forhudsforsnævring kan gå i arv, så måske nogle familiemedlemmer og måske din far har haft samme problem?
  • Indstillinger
    Okay, jeg vil prøve at få sparket noget mod i mig og få sagt det inden ugen er forbi. Jeg er nemlig træt af at penisen ikke rigtig kan få lov til at glide ud af forhuden sådan at den fulde størrelse kan være der, er nemlig ikke så meget for at gå i bad i skolen fordi den er så lille da den ikke kan glide ud af forhuden. :-(
  • Indstillinger
    Så fik jeg sagt det til min far.
    Så snart skal vi til lægen også skal det hele fixes! :-D
  • Indstillinger
    Det var godt, du fik det sagt. Og - det var slet ikke så frygteligt, som du i lang tid har troet, vel?

    Du vil erfare, at det er lægebesøget heller ikke.

    Måske du nu har fundet ud af, at frygt og nervøsitet er mange gange værre end handlingen, og det er vel ikke så dårligt.

    Held og lykke med behandlindlingen.
  • Indstillinger
    Ja det var ikke så slemt når man har fået det sagt, det var bare tankerne.
    Nu skal jeg bare snart til lægen også skal det sluttes.
    Håber det går hurtigt! :-D
    Tak for hjælpen. :-P
  • Indstillinger
    Skal jeg have et snit i strengen, eller er det kun hvis det der creme ikke virker? :P
  • Indstillinger
    Tillykke med det! Godt du fik sagt det. Når du om nogle år vil se tilbage, vil du takke dig selv!

    Hvis cremen ikke virker, så skal du enten have et snit eller fuld omskæres. Jeg tror man er begyndt at gå over til fuld omskæring, da penisen åbenbart kan blive forsnævret eller noget med kun et snit. Hvis du tager en fuld omskæring så er der intet at bekymre sig om.

    Personligt er jeg selv omskåret, og de spurgte mig heller ikke om jeg ville have et snit eller omskæring. Jeg gik ind til operationen med omskæring i tankerne, og det var også det jeg fik.

    Fedt du sagde det! :D
  • Indstillinger
    Du er 13 år, dog meget velformulerende, så jeg gætter på, at du er en ganske kvik dreng, men derfor kan også du jo sagtens løbe ind i diverse problemer her i livet, og så er det jo godt, du kan få noget hjælp og støtte f.eks. her på nd's debatforum, og det skal du naturligvis benytte dig af, hvis og når der er noget i dit liv, der bekymrer dig.

    Men – jeg synes faktisk du skal prøve at øve dig lidt i at prøve at lade være med at først og fremmest gå og frygte alt muligt forfærdeligt, fordi du tror, at du skal klare alting selv, og at du under ingen omstændigheder må spørge f.eks. din far til råds, fordi det ”nok” vil være farligt, og hvis du gør, så vil der ”nok” ske en masse forfærdelige ting. Hvorfor ikke starte med at være åben, finde ud af, hvad der reelt er at frygte, før du fantaserer dig ud alle mulige skrækscenarier?

    Her startede du med en frygt for, hvordan du skulle få det sagt til din far – jeg ved ikke, hvad du frygtede, men i hvert fald havde du nogle voldsomme problemer med at få det gjort, og så viste det sig, at det overhovedet ikke var slemt, faktisk en lettelse.

    Så går du direkte over i en frygt for om lægen nu skal røre ved din penis, og forestiller dig alle mulige forfærdelige ting, der kommer til at foregå i den anledning.

    Der er du vist også blevet nogenlunde beroliget.

    Nå – så må du hellere frygte og forestille dig alt muligt væmmeligt, hvis det kommer til et indgreb, og hvordan det så vil foregå.

    Prøv at øve dig i at vente med at frygte og forestille dig alt muligt, før du VED, hvad der i bund og grund er at frygte.

    LilTwist fik foretaget det indgreb, der passede til hans situation – du får foretaget det, der passer til netop din, og ingen på et debatforum kan fortælle dig præcist, hvad der skal foregå i dit tilfælde, men jeg kan love dig, at det vil lægen vurdere, og så vil du få besked om, hvad du skal gennemgå – og SÅ kan du forholde dig til netop det. Det er i øvrigt slet, slet ikke forbudt at bede lægen forklare dig det meget tydeligt, så du får klar og tydelig besked og VED hvad der skal ske. Og – hvis du kommer i tvivl og bliver usikker på noget, så er det heller ikke forbudt at spørge en gang til.

    Så – prøv at øve dig i at lade være med at frygte alt muligt, du i bund og grund slet ikke aner om er så forfærdeligt, som du umiddelbart fantaserer dig frem til.

    Og til sidst – du ville gøre dine kammerater en kæmpestor tjeneste, hvis du fortæller dem om, at du har forhudsforsnævring, at hvad der sker i den retning. For dine kammerater har nemlig givet også lært, at problemer i kønsdelene er noget man holder helt for sig selv, og lur mig om ikke en eller to af dine kammerater også går og døjer med f.eks. det samme problem som dig, og det vil bare være en så stor hjælp, hvis du lukker lidt op og prøver at være åben omkring det. Du vil givet opleve, at der kommer nogen hen til dig – og ja, naturligvis lidt diskret – og interesseret spørger ind til det, fordi det netop vil være så rart, at der endelig er en, man kan tale med om den slags ting.

    Men – som også LilTwist skriver – om nogle år vil du bare være SÅ glad over, at du har fået klaret dit problem.
  • Indstillinger
    Helt enig med Lotte! Havde også tendens til at blive så bange, men alligevel var det ikke så slemt som jeg havde regnet med. Dengang jeg var 18 kunne jeg knap nok kigge på et penishoved, da jeg synes de var klamme og ikke selv var vant til at kigge på min egen! Og da jeg læste om en operation for at fikse mit problem, kunne jeg knap nok selv læse det uden nærmest at besvime... I dag har jeg ikke samme følelse, og da mit penishoved er ude hele tiden har jeg intet imod at kigge på den haha!

    Jeg synes du burde lave lidt research på omskæringer. Nu siger jeg ikke du skal have den, for jeg tror sagtens at cremen kan hjælpe på dit problem fordi du er så ung. Men hvis du skal have en omskæring, så synes jeg du burde researche lidt. Fx findes der en masse forskellige slags omskæringer. Der er ikke kun en. Den jeg har er faktisk en mere løs en. Jeg har stadig hud som jeg kan trække frem og tilbage både i slap og stiv tilstand, så det er nok det man kalder for en kort og løs omskæring. Der findes fx også en lang og stram omskæring, hvor man fjerner så meget af forhuden at der ikke er mere så du ikke kan trække din hud på skaftet frem og tilbage. Personligt er jeg meget glad for at jeg ikke har den. Så hvis du skal have en omskæring, så skal du helt klart tale med din læge om hvilken slags omskæring de har tænkt sig at lave på dig, så du ved hvad du kan forvente. Jeg ved ikke om der er muligheder og om man i Danmark kun laver kort og løs omskæring, som jeg personligt elsker.

    Endnu engang tillykke og held og lykke med samtalen. Du må endelig opdatere os hvis du, så vi kan se hvordan det går og om du er glad for dine resultater osv :D
Log in eller Registrér for at kommentere.