Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Svar til Brugernavn -tungmetal

Redigeret 16 februar, 2014, 09:06 i Alternativ behandling
Hej igen Brugernavn

Jeg har oprettet en ny tråd her for ikke at spamme Gungners.

Du henviser til en noget rodet hjemmeside, synes jeg. Jeg kan ikke rigtig finde svarene og alle henvisningerne er meget gamle og ikke primærlitteratur. Det var ikke lige det jeg spurgte om. Det jeg spurgte om var:

-hvad koster en godkendt test for tungmetalforgiftning? Altså en videnskabeligt godkendt test, verificeret ved klinisk forskning.
- Kan du evt. fortælle lidt om analyserne som tungmetal.dk reklamerer for?

-Hvad gør man hvis man har en tungmetalforgiftning? Det ville være dejligt hvis du vil skrive lidt om det her, så dem der læser med ikke skal tåge rundt på en rodet - og iøvrigt engelsksproget -hjemmeside. Google translate giver et noget spøjst dansk, hvis du nogensinde har prøvet dette.

-Har du selv nogle "aktier" i tungmetal.dk?

På forsiden af hjemmesiden er en reklame for en bog skrevet tandlægen Tom McGuire. McGuire har ikke udgivet nogen peer-reviewed forskning. Alle litteraturhenvisningerne er min. 25 år gamle og fra ikke-forskningsbaserede bøger.

Helt ærligt så besvarer den hjemmeside ingenting, desværre. Og det er ikke fordi jeg ikke er nysgerrig -men jeg gider ikke bruge min tid på amatører og plattenslagere og det synes jeg desværre at hjemmesiden lugter langt væk af. Det er meget uheldigt da emnet sådan set er alvorligt nok. Men det eneste den fremmer er at jage etablerede, seriøse forskere væk fra emnet -til skade for syge mennesker!

Hvad forstår du ved ukendt ætiologi? At der kan være flere årsager -eller bare ukendt?

-Og hvis der kan være flere årsager, skal man så altid tænke tungmetalforgiftning? Eller vil det være ok at teste for de hyppigste årsager først?

Grunden til at jeg også spørger er, at du meget ofte i trådene foreslår tungmetal som årsag -uden henvisninger overhovedet til hvad de stakkels mennesker skal gøre ved det. For de kan vel næppe gå til deres læge -eller hvordan?

Egentligt burde den slags mistanke vel udløse en henvisning til Arbejdsmedicinsk Klinik, hvordan forholder ud dig til det?

Det er mange spørgsmål, jeg ved det. Jeg håber du vil uddybe det lidt her.

PS. Du har tidligere givet udtryk for at jeg skulle være læge -jeg ved ikke helt hvorfor, egentlig.
«13

Kommentarer

  • Indstillinger
    Prøv dette link:
    http://www.tungmetal.dk/Tungmetalforgiftning/Dansk.html

    Et andet anbefalelsesværdigt link er: www.TF.nu

    Du stiller mange spørgsmål f.eks. prisen på behandlingen.
    Det er svært at svare på, idet det kommer an på mange ting f.eks. kombinationer af tungmetaller, som man er forgiftet med, ens evne til at afgifte etc.,
    Det er ikke nødvendigvis således, at en let forgiftet person hurtigt kan afgiftes, sammenlignet med en moderat til alvorligt forgiftet person. Det kan være helt omvendt.

    Der ligger en del artikler og videos på Internettet af Dr. Joachim Mutter, Tyskland, som jeg kan anbefale.

    I øvrigt er det let at google sig til information om emnet, gerne på engelsk, men man skal dog være opmærksom på, at der ligger meget gammeldags og fejlagtig viden om tungmetaller / tungmetalforgiftninger på Internettet.

    Du nævner de arbejdsmedicinske klinikker. I mine øjne mangler arbejdsmedicinerne relevant og opdateret viden om de kronisk kumulative tungmetalforgiftninger, hvorfor de overser disse tilstande.
  • Indstillinger
    Tusind tak fordi du svarer ;-)

    Altså, det link på dansk du har givet, er jo det jeg har kigget på. Jeg tænkte, om du havde noget peer-reviewed information som du ville skrive lidt om her på Netdoktor, fordi du netop meget ofte i dine svar skriver at tungmetalforgiftning kan være en årsag.

    Det kendskab jeg har til arbejdsmedicinske klinikker er ellers, at de er utrolig grundige og vidende -og laver uafhængig universitetsforskning. Og at de arbejder tæt sammen med deres udenlandske kolleger.

    Desuden har du skrevet at behandlingen er kendt af læger -men altså ikke på de arbejdsmedicinske klinikker, hvis jeg har forstået dig ret. Så er det bare at jeg bliver lidt forvirret over hvilke behandlinger der er kendte af læger?

    Dit andet link er svensk, det har mange jo noget svært ved at læse. Desuden mangler igen-igen de videnskabelige referencer, der gør at man har en kinamands chance for at tjekke noget som helst :-(

    Det ville være skønt hvis du kunne forsøge at svare på mine spørgsmål. Det behøver på ingen måde at være en roman.

    Nu er der sikkert flere behandlingsmetoder til forskellige forgiftninger, så et enkelt eksempel på en metode du er nogenlunde fortrolig med, er altså helt ok.

    Jeg har af nysgerrighed forsøgt at søge på kronisk kumulativ kobber-forgiftning på Pubmed -som gav 0 resultater.... Hvis du har et par søgeord eller ligefrem et link vil det være herligt :-)
  • Indstillinger
    Hej Asklepios

    Jeg vil gerne bidrage med praktisk erfaring. Som det vil fremgå, havde jeg ikke meget held med mit forsøg på at blive undersøgt for tungmetal-forgiftning, men jeg kan da fortælle, hvad jeg rent faktisk gjorde for at blive undersøgt!

    Som du ved, har jeg i mange år lidt af træthed, og som du også ved, er det nu afsløret, at min træthed skyldes central søvnapnø eller måske kompleks søvnapnø (som er en blanding af obstruktiv og central søvnapnø).

    Men i årevis stod jeg jo uden nogen forklaring på min træthed. I den situation forekom det mig fornuftigt at undersøge, om tungmetalforgiftning kunne være forklaringen. Jeg har faktisk en del amalgam-fyldninger i tænderne.

    Jeg kan ikke helt huske, hvorfor jeg kom på den idé. Jeg mener at kunne huske, at to forskellige alternative behandlere, som jeg – forgæves − havde søgt hjælp hos (en kostvejleder og en akupunktør) nævnte den mulighed, at der kunne være tale om tungmetalforgiftning. For god ordens skyld skal jeg nævne, at denne kostvejleder faktisk for 11 år siden nævnte søvnapnø, men efter at have studeret de beskrevne symptomer på søvnapnø, afskrev jeg desværre den diagnose, for den passede slet ikke med mine symptomer! Men det skyldtes, at eksperterne dengang ikke ønskede at fortælle om central søvnapnø, af frygt for at forvirre folk. Men det er en helt anden sag.

    Sådan som jeg har forstået det, så er der i hvert fald to steder i Danmark, der behandler (eller har behandlet – jeg ved intet om, hvorvidt de stadig gør det) tungmetalforgiftning. Der er tale om såkaldte ortomolekylære læger. Du får lige et par links til deres klinikker:

    http://www.iom.dk/

    http://www.aarhusprivatklinik.dk/

    Nå, men engang for ca. 5 år siden bestilte jeg en tid hos det ene af de to ovennævnte steder med henblik på at blive undersøgt for tungmetalforgiftning.

    Jeg oplevede et lægehus med en kolossal stor tilstrømning. Venteværelset var fyldt, og der var en del ventetid, selv om jeg havde fået en tid.

    Da det endelig blev min tur, var jeg ret afkræftet. Lægen bekræftede, at min træthed kunne skyldes tungmetalforgiftning, men da jeg sagde, at jeg i så fald gerne ville undersøges for tungmetalforgiftning, blev det svært.

    Sagen var, at det medikament (jeg husker ikke navnet), der skulle bruges til undersøgelsen, ikke var godkendt i Danmark, og derfor kunne jeg ikke sådan lige blive undersøgt. Lægen foreslog, at vi bare gik i gang med at behandle mig for tungmetalforgiftning, uden nogen undersøgelse først. Hvis behandlingen så hjalp, så skyldtes mit problem nok tungmetalforgiftning, lød hans argumentation.

    Men den var jeg ikke med på. Jeg fandt det vigtigt at blive undersøgt. Det kunne også godt lade sig gøre ifølge lægen, hvis jeg var villig til at tage til Tyskland og selv hente det pågældende medikament, der skulle bruges til undersøgelsen. Og ærligt talt så kan en køretur til Tyskland jo godt forekomme andre mennesker som blot en lille smuttur, der ikke betyder noget. Men for mig, der var så træt, forekom det mig totalt uoverskueligt og desuden lidt langt ude!

    Enden på den historie blev, at jeg betalte ca. 1200 kr. for denne ene konsultation og ikke kom mere.

    Jeg har også lagt mærke til, at Brugernavn meget tit skriver om tungmetalforgiftning. Jeg savner også besked om, hvad man rent faktisk kan gøre for at blive undersøgt og behandlet af kvalificerede specialister.

    F.eks. synes jeg, at det ville være en god ide, hvis du fortæller, hvad du selv gjorde, Brugernavn.

    Mange hilsner

    Kameliadamen

    P.S. Nu er det så fastslået, at min træthed skyldes søvnapnø, men jeg medgiver, at det stadig kan være en mulighed, at søvnapnøen kan skyldes tungmetalforgiftning. Jeg finder det bare ikke realistisk, at jeg nogen sinde finder ud af, om det forholder sig sådan!
  • Indstillinger
    En ældre og ikke opdateret liste over litteratur vedr. tungmetaller / forgiftninger / sundhedsstof.

    Berglund Frederik. 150 år med amalgamfyldninger. ISBN. 87-7728 099 7
    Brunes Birgitta & Bergli Ellen Adima. Et Nyt Syn på Sklerose. ISBN. 87-21-01320-9
    Carper Jean. Mad Din Mirakel Medicin. ISBN. 87-559-1135-8
    Carper Jean. Mirakelkost til din Hjerne. ISBN. 87-559-1184-6
    Dansk Selskab for Orthomolekylærmedicin. Er Du Forgiftet af Dine Tandfyldninger?. ISBN. 87-984 450-1-4
    Ehdin Susanna. Det Selvhelbredende Menneske. ISBN. 87-11-16463-8
    Forsberg Birgitta och Robert. Den långsamma döden. ISBN 91-86176.02-1
    Hamre J Harald. Amalgam og sykdom. ISBN 82-90016-50-6
    Hanson Mats. Hälsoeffekter av amalgamsanering. Tandvårdsskadeförbundet 2003 (www.tf.nu )
    Lichtenberg Henrik. Tandpleje ! Sundhed ? Sygdom ?. ISBN. 87-991225-0-2
    Malmström Christer & Lidmark Anna-Marie . Frisk utan Amagam. ISBN 91-27-35630-2
    Molius Margaretha & Nielsson Ann-Marie. Kvicksilver i Amalgam. Tandvårdsskadeförbundet 2003 (www.tf.nu )
    Öckerman Per-Arne. Den Nya Medicinen. ISBN. 91-970087-6-1
    Rau M. Thomas. Biological Medicine. ISBN. 3-9522918-0-3
    Störtebecker Patrick. Kvicksilverförgiftning från Tand-amalgam - en fruktansvärd risk för människans hjärna. 2:a utgåvan med Addendum 1990. ISBN 91-86034-06-5
    Weil Andrew. Spis Rigtigt og få et Bedre Helbred. ISBN. 87-595-1525-2
    Weil Andrew. Spontan helbredelse. ISBN. 87-595-0562-1
  • Indstillinger
    Kommentar til Kameliadamen.

    Det er rigtigt ærgerligt, at du og den orthomolekylære læge er gået helt fejl af hinanden med hensyn til dit ønske om test for tungmetalforgiftning.

    Jeg har også den kedelige erfaring med min forrige praktiserende læge, at kommunikationen "gik fuldstændig i kage".
    Det er hvad der sker, men så er det heldigt, at der er mulighed for at skifte praktiserende læge.
    Desværre er det ikke lige så nemt at skifte orthomolekylære læge, da der ikke er mange at tage af.

    Hvad med at skrive et brev til pågældende orthomolekylære læge og forklare, hvad der gik galt, set med dine briller?
    Ellers findes der en orthomolekylær læge i Odense.
  • Indstillinger
    Mere svar til Asklepios12.

    Prøv at læse denne artikel:
    http://www.dsom.dk/cm-webpic/pdf-filer/ ... critic.pdf
    Så vil du forstå, hvor mange fejl der er i arbejdsmedicineres håndtering af patienter med kroniske tungmetalforgiftninger.
    Meget kort sagt, så leder de fleste arbejdsmedicinere efter tungmetaller dér, hvor de ikke findes.

    Jeg kan ikke svare dig på dine mange spørgsmål, idet det vil kræve, at jeg skriver en hel roman.

    Der er mange fejl og gammeldags viden, som florerer vedr. tungmetaller / tungmetalforgiftninger, og man kan nu engang ikke basere seriøs forskning ovenpå fejl og myter, hvorfor der ikke bliver meget anvendelig litteratur tilbage, men den findes for den, som leder.

    Viden om tungmetaller / tungmetalforgiftninger er meget kompleks, men også yderst spændende.
    Jeg vil håbe, at du har lyst til at "grave dig ned" i emnet?
    Men det er ikke gjort med et par søgninger på PubMed.
  • Indstillinger
    Igen, tak for dit svar Brugernavn.

    Nej, det er vel ikke gjort med nogle søgninger på Pubmed -for jeg kan slet ikke finde nogle artikler i databasen overhovedet -og det selvom jeg har forsøgt med flere søgekombinationer.

    Det er vel også underbygget af dine egne litteraturhenvisninger, der alle er bøger -Og i bøger kan man desværre skrive hvad som helst. Tænk desuden på, at i ældre litteratur fra 80'erne og 90'erne var kendskabet til cellebiologi, som vel er vigtigt inden for toksokologi, uhyre begrænset.

    Som syg kan man hurtigt blive rigtig hurtigt blanket af af mere eller mindre velmenende alternative behandlere. Det har taget mig rigtig lang tid rent faktisk at finde en der overhovedet ved hvad han beskæftiger sig med.

    Mit ærinde til dig har nok heller ikke været helt klart nok. Den ene del er at lære noget mere selv. Men mindst lige så vigtigt er det for mig rent faktisk at høre om emnet fra en som dig -for at de andre brugere her på Netdoktor hvor du har luftet mistanken om tungmetalforgiftning også kan få noget information og da meget gerne din egen erfaring med behandlingen, hvis du har en sådan. Det er trods alt de færreste der som dig kan trawle internettet tyndt på flere sprog :-)

    Det er en skam at du ikke vil svare på mine spørgsmål, eller i det mindste bare nogle af dem -det giver en lidt uheldig fornemmelse af at du taler udenom. Men det kan jo være jeg har misforstået dette fuldstændig.

    Jeg er også noget forvirret over den artikel du har vedhæftet. Det er et svar på en anden artikel og emnet er amalgam og kviksølv. Hvad har det lige med Arbejdsmedicinsk Klinik i Danmark at gøre? Det er jo tyske forskeres svar til en artikel skrevet af amerikanske forskere. Spændende, men vel ikke lige emnet, eller?

    Jeg kan se at du har hentet artiklen fra Dansk Selskab for Orthomolekylær Medicins (DSOM) hjemmeside, hvilket er en hjemmeside jeg faktisk har kigget grundigt igennem. Der står mange rigtig spændende ting -desværre også en hel del forkerte og forældede -og ulykkeligvis er sludderet mudret grundigt sammen med det rigtige. Lægen Karsten Vagn Hansen er desværre ekvilibrist på det område :-(

    En del af misséren opstår givet vis også fordi videnskaben går med stormskridt i disse år. Selv i det danske sundhedsvæsen er meget af det der var god latin for selv få år siden nu forældet og lavet om. Så det gælder om at have tungen lige i munden.

    Et lille aber dabei uden for emnet:
    Artiklen du linker til er ikke frit tilgængelig fra tidsskriftet. Jeg håber at DSOM har de nødvendige tilladelser til at lægge artiklen gratis ud, ellers kan det blive en særdeles dyr omgang for dem. Jeg turde i hvert fald ikke...
  • Indstillinger
    Svar til Asklepios12.

    Du skriver: ” Som syg kan man hurtigt blive rigtig hurtigt blanket af af mere eller mindre velmenende alternative behandlere. Det har taget mig rigtig lang tid rent faktisk at finde en der overhovedet ved hvad han beskæftiger sig med.”
    Det er min holdning, at der er ”et stort gråt marked” både indenfor alternative terapeuter, indenfor det offentlige sundhedsvæsen og indenfor privatpraktiserende læger. Men der er også ”stjerner” iblandt i de nævnte lejre, og dertil kommer, at den behandling, som hjælper én patient, ikke nødvendigvis hjælper en anden, selvom symptomerne udadtil synes ens.

    Tilbage til tungmetallerne og forgiftningerne heraf.
    Jeg vil anbefale dig, at du søger en basalviden om tungmetallers biokemi, halveringstider, indgangsveje ind i organismen, omsætningen af diverse forbindelser af tungmetaller, elimineringsmåder og faktorer, som har indflydelse herpå, betydningen af synergieffekt, betydningen af allergi overfor toksiske metaller etc..
    Derefter kunne du opsøge den viden, som er tilgængelig, både human viden, veterinær viden og viden indenfor biologien f.eks. forskning i cellekulturer.
    Men en god basalviden vil du opdage, at meget viden, der betegnes som forskning, i virkeligheden kun er myter. At man altid har gjort og ment sådan på arbejdsmedicinske klinikker / i Sundhedsstyrelsen / i forskningen o.s.v. betyder ikke, at det nødvendigvis er rigtigt eller videnskabeligt bevist.
    Sagt med andre ord, så tror hovedparten af lægestanden stadig ”at jorden er flad” angående viden om tungmetaller. Du vil nok også opdage, at der er mange, som har en interessekonflikt af forskellige årsager.
    Og interessenter indenfor industri m.fl. forstår at få fordrejet den viden, som er tilgængelig.

    I Prof. Peter C- Gøtzsche´s nye bog kan man læse om bl.a. en korrupt medicinalindustri.
    Dersom man fordyber sig i problematikken omkring tungmetallerne / tungmetalforgiftninger, så vil man opdage, at denne sag ikke er mindre korrupt.

    Her er et andet link til artiklen af Dr. Joachim Mutter, hvorfra du kan gå videre og finde full text.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17661216
    Jeg er ikke webmaster på DSOM og dermed ansvarlig for, hvad de lægger ud på Internettet.
    Der er meget mere materiale af Dr. Joachim Mutter på Internettet eller i bogform, som absolut kan anbefales til opnåelse af en grundviden.
    En anden ekspert, som jeg kan anbefale, er Prof. Boyd Haley, USA.

    Jeg skal beklage, at jeg ikke i en offentlig debat, ”lige i en håndvending”, kan give dig et resume af min årelange interesse for dette yderst komplicerede emne: ”tungmetaller / tungmetalforgiftninger”.
  • Indstillinger
    Kommentar til Brugernavn:

    Du foreslår, at jeg skulle skrive et brev til den pågældende ortomolekylære læge, som jeg konsulterede dengang for snart mange år siden.

    Jeg skrev faktisk et brev til ham dengang. Men jeg sendte det ikke. For jeg kunne ikke se noget formål med at gøre det. Og jeg kan da slet ikke se noget formål nu, hvor der er gået så mange år, og lægen naturligvis har glemt alt om sagen.

    Det er klart, at der var en dårlig stemning under konsultationen. Lægen var stresset og frustreret, fordi tiden var skredet for ham. Og jeg var afkræftet og totalt udmattet, efter at have opholdt mig i et støjende og overfyldt venteværelse i lang tid.

    Den oplevelse var ikke, hvad jeg havde forventet af et sted, der roser sig af en holistisk tilgang til helbredsproblemer. Meget har jeg oplevet på min ”turné” til forskellige alternative helbredere, men jeg har i det mindste altid mødt en rolig, venlig og imødekommende atmosfære sådanne steder.

    Det er da nok muligt, at den dårlige stemning kunne have været ændret ved en eller anden form for kommunikation mellem lægen og mig. Men selve det faktum, at han kun kunne hjælpe mig med at blive undersøgt for tungmetalforgiftning, hvis jeg selv tog til Tyskland for at hente et bestemt medikament – det kunne der vel ikke ændres på! For jeg har altså ikke fantasi til at forestille mig, at det var en løgn, som han fandt på for at irritere mig!

    Og nu er det jo også opklaret, hvad jeg fejler. Mange års søgen efter en forklaring er slut. De penge, som det lykkes mig at undvære, når de almindelige leveomkostninger er betalt, bruger jeg på kosttilskuddet Q10, som er det eneste, der virkelig hjælper på min tilstand.

    Det er rigtigt, som Asklepios siger, at man hurtigt kan blive blanket af, når man søger hjælp for sygdomme, som det etablerede sundhedsvæsen har opgivet at undersøge eller behandle. Men man er jo villig til at gøre meget for at finde en løsning.

    At skrive et brev til den pågældende læge så mange år efter, kan jeg ikke se noget formål med.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Kan fortælle at min søster fik konstateret tungmetalforgiftning her:

    http://www.iom.dk

    ved at en urinprøve blev sendt til USA.

    Hvilken man idag har fundet ud af er grunden til hendes sygdom MSA som nyligt afdøde Hans Hækkerup døde af.

    Med Venlig Hilsen
    Carina
Log in eller Registrér for at kommentere.