Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Slidgigt og glucosamin

135

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg har også set linket og ja, det er forholdsvis gammel info, men ikke desto mindre er faktisk rigtig relevant at tage fat i glucosamin igen.

    Der er nemlig opstået forvirring omkring glucosamins virkning af flere årsager. Men glucosamin er et VIRKSOMT stof mod let til moderat slidgigt i knæet. Det er formen GLUCOSAMINSULFAT, der har givet de positive resultater, hvorimod studier lavet på glucosamin hydrochlorid har givet negative resultater.

    Ledende experter indenfor området har slået fast en gang for alle, at det er glucosaminsulfat man skal tage, hvis man ønsker lindring af sin sygdom: se link her http://www.helse.dk/helsedebatten/ekspe ... a-stempel/

    Alt andet er spild af penge. Rent ud sagt.

    Mvh Martin
  • Indstillinger
    Hej Martin Ku

    Ja, det er rigtigt, at henvisningen omtaler glucosamin et eller andet sted. Men sådan som jeg læser artiklen, så anbefales det især, at man foretager enkle kostændringer, sådan at balancen mellem omega3- og omega 6-fedtsyrer ændres, så man får mere omega 3 og mindre omega 6.

    Og at det kunne hjælpe, vidste man altså for ca. 15 år siden – i hvert fald i visse kredse. Men jeg husker, at jeg samtidig med, at jeg lånte Ellen Møllers bog om emnet på biblioteket, også bladrede i en helt ny bog, der var skrevet af speciallæger inden for gigtsygdomme, og i den bog blev det slået fast, at kosten ikke havde indflydelse på gigt!

    Det var altså en underlig fornemmelse at læse det, lige præcis da jeg faktisk havde kureret min slidgigt ved hjælp af enkle kostændringer.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej Kameliadamen,

    Ja, omega 3 / omega 6 balancen er super relevant, da de fleste igennem moderne kost får alt for meget omega 6. Japanske forskere har dokumenteret, at ældre mennesker der spiser meget omega6 rig mad har dårligere mental funktion og større hukommelsestab end folk, der spiser mad med meget omega3. Jeg synes det skræmmende at tænke på. Men hvordan omega6/omega3 kædes sammen med slidgigt ved jeg faktisk ikke. Det kan være du ved det?

    Ellen Møller? Hvad hedder bogen? Den må jeg hellere få læst lidt i.

    Har du virkelig kurret din slidgigt kun med enkelte kostændringer? Det er da rigtig interessant - hvilke ting ændrede du på? Men ja, det lyder lidt underligt, at man kan slå fast, at kosten ikke spiller nogen rolle. I min verden betyder kosten ALT!

    Mvh Martin
  • Indstillinger
    Hej Martin Ku

    Forklaringen står jo Herdis-herdis’ link:

    http://healthandscience.eu/index.php?op ... 69&lang=da

    Har du slet ikke læst artiklen? Hvordan kan du så kommentere artiklen?

    Forklaringen er ganske vist forenklet i artiklen, men går i det store og hele ud på, at gigt skyldes inflammation (altså en betændelseslignende tilstand). Det handler om at spise på en sådan måde, at man dæmper eller bekæmper inflammationen. En stor del af den bekæmpelse handler om at spise sunde, uspolerede fedtstoffer og at sørge før at spise meget omega 3 og kun lidt omega 6.

    I organismen omdannes fedtstofferne, og i den proces dannes der såkaldte prostaglandiner, hvoraf nogle, nemlig prostaglandin E1 og prostaglandin E3 hæmmer inflammationen, mens prostaglandin E2 fremmer inflammationen.

    Dannelsen af de gode prostaglandiner E1 og E3 stimuleres af f.eks. zink, B6-vitamin B3-vitamin og magnesium, så derfor er man også nødt til at spise sundt og varieret og tage tilskud af vitaminer og mineraler.

    At helbrede gigt handler altså ”bare” om at spise på en sådan måde, at man hæmmer inflammationen mest muligt.

    Men jeg kan jo ikke gengive hverken artiklen eller Ellen Møllers bog på få linjer. Som jeg skrev i mit indlæg fra den 18.marts 2015 (øverst i denne spalte) har bogen titlen ”Spis dig fra gigt, ledsmerter og …”

    https://www.saxo.com/dk/spis-dig-fra-le ... 8777281167


    Bogen virker måske lidt gammel. Men det er jo også mange år siden, at den blev skrevet. Nu ser jeg, at der i Saxos omtale af den også står noget om syre-basebalancen. For en ordens skyld vil jeg skrive, at hovedvægten ligger på andre ting end syre-base-balancen. Jeg har tidligere anbefalet den bog her i debatterne, og engang var der en, der skrev tilbage, at hun havde slået bogen op og set, at der stod noget om syre-base-balancen, og den slags hokus pokus troede hun ikke på, og derfor ville hun ikke prøve at kurere sin gigt med Ellen Møllers metoder.

    Det var synd! Man kan jo bare springe de afsnit, der angår syre-base-balancen, over.

    Du skriver, at en undersøgelse fra Japan viser, at folk, der får for meget omega 6-fedt på bekostning af omega 3, får dårlige hukommelse osv.

    Ja!

    Jeg synes altså, at følgende er logik for begyndere:

    Når vores hjerne består af to tredjedele fedt, og en stor del af det fedt er omega 3-fedtstoffer, så er det NØDVENDIGT at spise en masse omega 3-fedt!

    Jeg bliver virkelig bekymret over, at det nu for tiden fortælles, at flere og flere bliver demente.

    Jeg er overbevist om, at margarine og underlødige omega 6-fedtstoffer ødelægger folks helbred. Den stakkels, stakkels hjerne! Og åreforkalkning skyldes jo også inflammationer. Jeg kunne blive ved!

    Jeg har i en anden debat for nylig beskrevet, hvordan jeg ændrede på min kost. Jeg prøver lige at finde den. Nå, ja, det var en debat om kløende skæl i håret! For i tilgift til helbredelsen af min gigt kurerede jeg også mig selv for plagsomt og kløende skæl i hårbund og ører – et problem, som ingen hudspecialister havde kunnet hjælpe mig med! Her er debatten. Min kortfattede beskrivelse af min kost står som sidste debatindlæg:

    viewtopic.php?p=166318&f=62

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej Kameliadamen

    Jeg var også lidt for hurtigt den dag. Jeg gik ud fra, at der var tale om denne artikel (linkene lignede hinanden):

    http://healthandscience.eu/index.php?op ... 95&lang=da

    Jeg havde faktisk ikke læst lige den artikel, men det har jeg gjort siden og nu forstår jeg bedre sammenhængen mellem essentielle fedtsyrer og slidgigt…

    Nej, jeg havde heller ikke regnet med et resume, men tak for info om Ellen Møllers bog.

    Det var synd for den person, som ikke ville bruge bogen bare pga. syre-base-balance skriverier. Syrebase balancen er en meget undervurderet faktor i forståelsen af vores helbred. Hormoner, enzymer og biologiske reaktioner i kroppen er meget følsomme for forskydninger i det indre miljø. Syre er ren cellegift og kræftceller stortrives i syre miljøer. Mange danskere drikker mange sure drikke bl.a. kaffe, øl, vin og sodavand. Alt sammen er med til at ødelægge balancen.

    Ja, det kan virke meget logisk, men rigtig mange ved desværre ikke bedre eller glemmer disse ting. Det er klart, når hjernen består af omega-3 fedtsyrer, ja, så skal man spise omega-3 fedtsyrer. Kroppen består også af 80 % vand og vi udskiller væske hver eneste sekund. Alligevel glemmer mange folk at drikke vand.

    Tak for dit sidste link.

    Mvh Martin
  • Indstillinger
    Jeg fik lavet en meniskoperation sidst i 1980-erne, har slidgigt i hofter og lænd, og måtte stoppe med at dyrke sport.
    Så begyndte jeg at tage glucosamin, siden har jeg ikke haft smerter og er nu begyndt at spille hockey igen, jeg er 61.
    Så læser jeg at man ikke anbefaler glucosamin mere, det vil jeg gerne høre mere om.
    Da tilskuddet stoppede holdt jeg op med at tage det, men fik kort tid efter smerter, så jeg begyndte at tage det igen og nu dyrker jeg sport igen.
    Uanset hvad andre måtte sige, så virker det på mig, og det er ikke noget med at tro flytter bjerge.
    Jan
  • Indstillinger
    Jeg tager 3 piller om dagen, og det har jeg nu gjort i 2 år, og jeg har virkelig fået et andet liv.
    At man ligefrem bliver kaldt for idiot fordi man har gavn af pillerne, og det bliver sammenlignet med kejserens nye klæder, det er da godt nok frækt.

    Har du selv prøvet pillerne ??? Jeg lægger ikke vægt på diverse undersøgelser, jeg lægger vægt på hvad min krop fortæller mig.

    Man skal tage dem en måned for at vurdere om de virker, de virker ikke på alle, så dermed kan du ikke vide om vi er mange der har gavn af dem.

    Så virker det på let til moderat gigt, så har du meget gigt hjælper de jo ikke.

    Og jeg spiser dem hellere end at gå og fylde mig med smertestillende, der vil ødelægge min mave, da jeg ikke kan tåle acetylsalisylsyre.

    Det sidste 14 måneder har jeg tilmed smidt 20 kilo, og det har også gjort mit liv nemmere.
  • Indstillinger
    Man undres når man på nordjyske.dk læser 4 råd til slidgigtramte, og så glemmer man at nævne det vigtigste, nemlig glukosamin!

    Forskerne har jo for længst givet glucosaminsulfat det blå stempel.

    http://www.helse.dk/helsedebatten/ekspe ... a-stempel/
  • Indstillinger
    Jeg har prøvet mange forskellige metoder, med ændret kost og tilskud, som skulle hjælpe. Kost omlægning har måske hjulpet lidt, men jeg er ikke og har aldrig været god til at holde en bestemt kostplan. Det som virker bedst for mig er glucosamin. Jeg har taget det i 8 år nu og har haft stor glæde af det. Derudover viser røntgen, at der er ingen yderligere nedbrydning af min brusk. Det er så dejligt. Nu kan jeg arbejde hver dag i haven igen og cykle en tur når jeg har lyst, som jeg ellers ikke kunne holde ud før pga af slidgigten i mine hofter og lænd.
    Jeg er bare ærgerlig over at tilskuddet blev fjernet, fordi pillerne er så dyre! Har lige fundet den her side https://mecindo.dk/glucosamin hvis produkter er en del billigere end det jeg har kunne finde på apoteket.
    Og som du skriver Viips46, så hjælper det ikke tage når først ulykken er sket og brusken er væk, men det er et produkt som skal bremse nedbrydningen ved let og moderat gigt.
    Jeg har kun oplevet positiv effekt på min krop.
  • Indstillinger
    Hej Randilarsen70

    Dejligt at høre at glukosaminen virker for dig og at røntgen viser, at ledbrusken ikke forværres!! Det lyder som den samme historie, som en på denne tråd skrev om tidligere foruden mig selv.. Jeg har også selv haft stor stor glæde af glukosaminsulfat, selvom det er blev dyrt efter tilskuddet forsvandt..

    Ja, det nytter jo ikke noget at først at gøre noget, når skaden er sket! Og hvis man virkelig vil opleve en god effekt af glukosaminsulfat, så skal man blive ved med at tage det.

    Hilsen Herdis
Log in eller Registrér for at kommentere.