Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Slidgigt og glucosamin

245

Kommentarer

  • Indstillinger
    Kære Halvor1

    Det er faktisk meget veldokumenteret, at glucosamin har en bremsende effekt og endda i nogle tilfælde stopper nedbrydning af ledbrusk. Jævnfør Keld Østergaards (Kiropraktor, læge) bog "Glukosaminsulfat". Heri omtales en masse undersøgelser, da bekræfter signifikant forbedring af gigtpatienters knæ, efter brug af glucosamin.

    Jeg er sikker på, at de mange brugere (bare her i Danmark) er meget uenige om konklusionen, at det ikke virker.

    Sundhedsstyrelsen fjernede tilskuddet, da man fandt ud af, at stoffet ikke havde altid havde en smertelindrende effekt ved slidgigt i knæet. Glucosamin har mig bekendt aldrig været markedsført som et smertestillende præparat men derimod som et forebyggelsesprodukt mod slidgigt. At glucosamin mistede sit tilskud er ikke noget argument for, at stoffet er uden virkning. Hvis et lægemiddel ikke har nogen virkning, så skal det tages af hylderne, og det ved du godt.

    Jeg sidder lidt med den fornemmelse, at din slidgigt ikke blev opdaget i tide, og at sygdommen var meget fremskredet da du begyndte på glucosamin.

    Må jeg spørge hvilket produkt du har kørt med?

    Mvh Martin
  • Indstillinger
    Glucosamin "Copyfarm" hed produktet.

    Jeg gennemgik undersøgelser på Gildhøj og fik knæet renset for urenheder. I min desperation prøvede jeg ovenstående i 2 år uden effekt. Mit knæ var ikke belastet med slidegigt. Jeg fik det ikke bedre. Idag har jeg 100% slidegigt i venstre knæ. Derfor tror jeg mere på den store videnskab end på din kilde. Jeg er jo et eksempel på, at Glucosamin "Copyfarm" ikke virker. Troen flytter bjerge, men jeg er ikke troende, så det var måske derfor, at pillerne ikke virkede, vil nogle sikkert mene - og endog seriøst.
    VH Halvor1
  • Indstillinger
    Hej Halvor1
    Jeg er simpelthen ked af at høre hvordan det er gået dit knæ. Gætter på du får smertestillende i lange baner pga den svære slidgigt.

    Men det så er sagt, så er det ikke første gang jeg hører om, at "copyfarm" har snydt sine kunder. Jeg kender op til flere der startede ud med "copyfarm", fordi det er det billigste produkt. De prøvede det igennem længere tid og intet hjalp det. Så fortalte jeg dem, at jeg havde haft rigtig fin effekt af Pharma Nords glucosamin. Efter længere tids overtalelse så fik jeg dem så til at starte op med glukosamin dog denne gang fra pharma nord. Stort set dem alle sammen mærkede efter nogle måneders brug en virkning. Nogle gange kan det ikke betale sig at spare de sidste kroner og slet ikke når det kommer til sådanne produkter!

    For mit eget vedkommende, så har jeg også selv haft stor glæde af glukosamin. Jeg har taget dem i snart otte år nu ved at det virker! Jeg har fået foretaget røntgenundersøgelser løbende og kan se forskellen. For næsten et år siden fik jeg foretaget mit seneste og her viste resultatet, at der ikke var yderligere tegn på nedbrygning af min ledbrusk.

    Jeg ved godt at tro flytter bjerge, men tro hindrer altså ikke nedbrydning af ledbrusk. Jeg er som sagt ked af din slidgigt er som den er, men hvis du havde startet ud med det rigtige produkt, så havde det måske set lidt anderledes ud....

    Glukosamin virker perfekt efter min bedste overbevisning

    Alt godt til dig.

    Herdis
  • Indstillinger
    Mine kilder er den store videnskab. Der er mange uafhængige studier der bekræfter dette. Se nedenstående referencer:

    O. Bruyere, S. Compere, L.C. Rovati, G. Giacovelli, R. Deroisy and J.-Y. Reginster. Five-year follow-up of patients from a previous 3-year randomised, controlled trial of glucosamine sulfate in knee osteoarthritis. Osteoarthritis and Cartilage. 2003; 11, supplement A (M27): 10-11.

    J. Cibere, J.A. Kopec, A. Thorne, J. Singer, J. Canvin, D.B. Robinson, J. Pope, P. Hong, E. Grant and J. M. Esdaile.Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Glucosamin Discontinuation Trial in Knee Osteoarthritis. Arthritis & Rheumatism. 2004; 51: 738-745.

    G. Herrero-Beaumont, J.A. Roman, M.C. Trabado, F.J. Blanco, P. Benito, E. Martin-Mola, J. Paulino, J.L. Marenco, A. Porto, A. Laffon, D. Araùjo, M. Figueroa and J. Branco. Effects of glucosamine sulfate on 6-month control of knee osteoarthritis symptoms vs placebo and acetaminophen: Results from the Glucosamine Unum In Die Efficacy (GUIDE) trial. Osteoarthritis and Cartilage. 2005; 13, supplement A (A4): S13.

    Overstående undersøgelser dokumenterer glucosamins virkning. Men det skal være på den form der hedder glucosamin sulfat! Jeg ved godt, at det for dig, kan være svært at tro på, eftersom du er nu er ramt af svær slidgigt. Nu skal du huske, at glucosamin kun virker mod let til moderat slidgigt. Der er nødt til at være ledbrusk tilbage i knæet eller hjælper det ikke så meget.

    En ekspert gruppe har desuden fornyligt blåstempet glucosaminsulfat som basisbehandling til slidgigt hos dem med let-moderat slidgigt.
    http://www.helse.dk/helsedebatten/ekspe ... a-stempel/

    Mvh Martin
  • Indstillinger
    Kære Herdisherdis911
    Tak for din medfølelse. Ja, det er ærgerligt, at jeg ikke længere kan løbe eller spille fodbold, som jeg har gjort i klub i 55 år. En del af problemet skyldes selvfølgelig alle de kampe, jeg har spillet (indtil sidste år), idet en del af mine modstandere havde for vane at sparke mig ned bagfra, når jeg løb fra dem.

    Kære Martin ku90
    Tak for din skrivelse. Vi bliver aldrig enige, kan jeg konstatere. Sådan går det iblandt, men det lever jeg fint med. Hvis alle var enige, levede vi i en kedelig Verden, hvor man udelukkende gik og klappede ad hinanden. Godt man ikke er professor eller videnskabsmand med udvikling, videnskabelige undersøgelser eller anden virke som levevej, for det må rent ud sagt være et Helvede at leve på denne måde, for næsten enhver af disse personer har åbenbart mange forskellige meninger - bl.a. om Glucosamin.

    Nu træder jeg ud af diskussionerne, for jeg har sagt mit og I har sagt jeres. Uanset udfaldet af diverse videnskabelige undersøgelser, har det ikke hjulpet mig, og det var egentlig dette jeg startede med at fremføre. Jeg tror ikke på produktet, og det gør Sundhedsstyrelsen heller ikke, og det er godt nok til mig.

    Venlig hilsen

    Halvor1
  • Indstillinger
    Kære alle.

    Jeg vil gerne melde mig på banen og tilslutte mig gruppen af glucosamin tilhængere.

    Som jeg tidligere har skrevet her på siden, så har jeg haft stor glæde af at bruge glucosamin til mine nedslidte knæ. Det har betydet, at jeg kunne fortsætte med at gå mine aftenture sammen med min mand.

    Jeg vil også gerne dele dette link med jer, som jeg fik tilsendt af en veninde:
    http://www.sund-forskning.dk/artikler/k ... slidgigten

    Hav en rigtig god dag.

    Hilsen Kirsten
  • Indstillinger
    Såfremt der er nogen der ikke ved det, så kan glucosamin altså også købes flydende, såfremt man ikke er så glad for at sluge tabletter.

    Hilsen Randi :)
  • Indstillinger
    Hej Randilarsen70

    Det lyder spændende, er det som injektion eller er det noget man skal drikke?

    Har du måske et link? :-)

    Mvh Martin
  • Indstillinger
    Hej alle!

    Læste i dag en meget interessant artikel om slidgigt, som jeg tænker nogle herinde vil finde interessant! Det handler om hvordan man ved hjælp af naturlige løsninger kan bekæmpe gigt istedet for at anvende farlig medicin

    http://healthandscience.eu/index.php?op ... 69&lang=da
  • Indstillinger
    Hej Herdis

    Jeg har kigget på dit link, og så vidt jeg kan se, er der tale om en viden, der har været kendt i mange år. For ca. 15 år siden kurerede jeg slidgigt i mine hænder ved hjælp af kosten. Jeg fulgte de anvisninger, som gives i en bog, der er skrevet af Ellen Møller. Den hedder ”Spis dig fra gigt, ledsmerter og …”

    Jeg kan bestemt anbefale folk med ledsmerter og gigt at følge Ellen Møllers kostråd.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
Log in eller Registrér for at kommentere.