Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

FODMAP diæten

2

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Cedeho63 (+ alle andre :-))

    Tak for tippet og linket - jeg prøver at kigge på diæten. Hvis bare jeg havde pengene, så havde jeg betalt mig fra at komme til en dygtig diætist. Jeg lider også af endometriose og PCO, så jeg har flere kosthensyn.
    Jeg har forsøgt med al håndkøbsmedicin der er + jeg har været i længere udredning på blandt andet Hillerød Hosp og også der fået det stærkeste receptpligtige medicin. Dert har nu udmøntet i, at jeg skal have lavet en test operation for Sakral Nerve Stimulation på Aarhus Hosp. Mit problem er voldsomt og jeg har det ærlig talt bedst - hvad gælder maven - når jeg ikke spiser. Min mave er voldsomt stor, jeg er træt, jeg har smerter, jeg er deprimeret .. ja, mange ting følger pludselig. Det er ikke let!

    Hvis nogen andre kan hjælpe med kostplan for FODMAP ville jeg sætte stor pris på hjælpen :-)
  • Indstillinger
    Det bedste er nok at du låner denne bog på bilioteket:

    Low FODMAP diet.

    http://www.saxo.com/dk/low-fodmap-diet_ ... 8792746276

    På Facebook er der desuden en gruppe, der hedder Lev med IBS, der er masser af gode tips og tricks.

    https://www.facebook.com/groups/402679533172273/
  • Indstillinger
    Jeg har været glad for at se den her video, den synes jeg forklarer det meget fint http://www.youtube.com/watch?v=yr7sYSum0g8 - i hvert fald den jeg viser hvis folk spørger mig hvad det er jeg følger, orker ikke at forklare det hver gang :-)
  • Indstillinger
    Glemte at sige at videoen reklamerer for den her bog http://dengodekur.dk/low-fodmap-diet/ / http://www.saxo.com/dk/low-fodmap-kost- ... sx20529212 men jeg har ikke selv køb den for man kan godt finde fødevarelister hvis man bruger nogle timer på at søge på det engelske google
  • Indstillinger
    Problemet med listerne kan være at en del af dem ikke er opdaterede, eller har ingredienser på som ikke er testede, men er kommet på som følge af egne erfaringer, rygter osv.
  • Indstillinger
    Jeg er gentagne gange faldet tilbage til denne tråd, når jeg har siddet og googlet om low Fodmap og irritabel tarm.

    Derfor vil jeg lige dele en virkelig fed hjemmeside, som har opdaterede madlister samt nemme og billige opskrifter om emnet. Den er i høj grad et kig' værd.

    www.my-lowfodmap.dk
  • Indstillinger
    Mine fordøjelsesproblemer handler om forstoppelse, eller måske rettere "sløv fordøjelse", jeg er jo (for det meste) ikke totalt forstoppet, men det er dælme længe om at komme igennem, og ud den anden vej.

    Når jeg læser om fodmap, så hæfter jeg mig mest ved noget med diarré og tynd mave.

    Kan low fodmap også afhjælpe forstoppelse/sløv fordøjelse?
  • Indstillinger
    Det hjælper nogen. Det er nævnt her blandt andet. Har du fået tjekket om forstoppelsen kan skyldes andre ting? Lavt stofskifte eller lign?

    https://www.kost.dk/diaet-giver-ro-i-maven-0
  • Indstillinger
    Jeg har ikke lavt stofskifte ;). Jeg har i et par år været i behandling for forhøjet stofskifte og er nu ude af medicinen, og det ser ud til, at det ligger pænt. :)
    Mine fordøjelsesproblemer startede længe for stofskifteproblemerne, og jeg er faktisk overbevist om, at mine fordøjelsesproblemer har været årsagen.

    Siden jeg skrev mit sidste indlæg har jeg gået og tænkt over disse ting, og jeg tror faktisk, at jeg allerede er på rette spor.
    Jeg har i noget tid taget nogle cellesalte, og jeg kan mærke en tydelig effekt, men jeg har været i tvivl om hvorvidt der var andre cellesalte (mineraler i homøopatisk form) jeg også manglede, og via det seneste nyhedsbrev fra Alma ( https://foreningen-alma.clients.ubivox. ... 6/9170704/ ) er jeg blevet en del klogere.

    Jeg er overbevist om, at mit problem handler om nogle manglende fordøjelsesenzymer, og jeg tror faktisk også, at dette kan være problemet hos dem der har gavn af fodmap-diæten.
    Og jeg er overbevist om, at det er bedre, at sætte kroppen i stand til, at producere de forskellige enzymer end, at undgå div. fødeemner. Ofte handler det om mineralmangel.

    Det produkt der har gjort den største forskel for mig har været bitterdråber (Bitterstern).
  • Indstillinger
    Jamen enhver sin lyst. Jeg tror ikke på homøopati og har aldrig haft gavn af det, ligesom jeg aldrig har set et videnskabeligt bevis på at der er andet end en svag placebo effekt ved brug.
Log in eller Registrér for at kommentere.