Hjem Smerte Åben debat om smerter

Smerter i brystet/hjertet ...

Redigeret 21 juli, 2013, 06:56 i Åben debat om smerter
Hej,
Jeg har igennem et år nu haft sværere smerter i brystet/hjertet samt hoster blod og tabt mig betydeligt de sidste 6 måneder, jeg plejer at ligge på en vægt på cirka 78-80kg og er nu nede på 65-66kg, selvom jeg spiser som jeg plejer..

Smerterne i bryster kommer flere gange om ugen, stort set hver dag.
Det føles som at når man får noget i den gale hals hvis jeg skal beskrive det med egne ord ..
Det kan komme på alle tidspunkter af døgnet, jeg troede først det måske kunne være stress men jeg føler mig ikke specielt stresset, jeg lever forholdvist sundt, jeg drikker ikke alkohol, eller tager stoffer dog ryger jeg cirka 10-15 Prince som min eneste last i hverdagen ..

I forbindelse med smerten i brystet/hjertet begyndte jeg at hoste blod, det skifter mellem frisk og gammel blod, altså rødt og næsten sort, dette er ikke hver dag men måske 2-3 gange om ugen..
I forbindelse med smerterne bliver jeg svimmel( som hvis man rejser sig for hurtigt) tit er jeg nød til at stoppe og får at få vejret pga det gør virkelig ondt, og der kommer kramper i hænderne..
Jeg har stort set ingen energi bagefter da det udmatter mig meget hver gang jeg få de anfald..

Jeg har selvfølgelig kontakte min egen læge men det svar jeg fik var det var noget i ryggen (en muskel eller lign) der var anspændt eller sad i klemme som var skyld i smerterne, hvilket jeg på ingen måder kan forstå, da jeg ikke har ondt i ryggen eller lign ..

Jeg fik foretaget en ct scanning hvor jeg fik noget kontrast væske men resultaterne var fine, fik taget div blodprøver som var ok på nær mit b12 som er tæt på ikke eksisterende og så har jeg lidt højt blodtryk ( hvor højt kan jeg ikke helt huske men ikke specielt højt ..
Lægen har ikke gjort ydeligere for at finde udad hvad det kan være, eller noget for det med mit manglende b12 ..
Jeg ved ikke hvad det kan være, jeg føler ikke rigtig min læge tager problemet seriøst, og da jeg har både kæreste og børn føler jeg ikke rigtig jeg bare kan tage til takke med der ikke er noget selvom de anfald bliver ved, ja faktisk bliver de værre og det bekymre jo min kæreste at se mig få de ture..

Nogle gode råd eller lign om hvad det kan være eller hvad jeg skal/kan gøre ...?

På forhånd tak ..
«134

Kommentarer

 • Du skal få endnu en snak med din læge.
  Jeg kommer til at tænke på, om du måske har problemer med din mave, mavesyre og lignende.
  B12 mangel kan der gøres noget ved. Hvad der kan gøres afhænger af blodprøverne. Jeg får B12 hv. 3. måned som indsprøjtning. Men måske kan du nøjes med at tage det i tabletform.
  Mavesyre kan give mange smerter, ligesom et mavesår kan give blødning.
  Mavesyre kan godt føles som om man får noget i den gale hals. Jeg har bare ikke oplevet det helt på samme måde som dig.
  Så få endnu en snak med din læge.
 • Hej Skabs-Ninja

  Din læge har påvist et meget lavt – næsten ikke-eksisterende - B12-niveau. Men hvis jeg forstår dig rigtigt, så er der ikke blevet gjort noget for at kompensere for manglen.

  Hvorfor ikke?

  Så vidt jeg kan læse mig til, så er der en ret stor sandsynlighed for, at man kan få hjertekramper ved alvorlig mangel på B12. Og du har endnu en risikofaktor, nemlig rygning:

  http://www.naturli.dk/naturli-viden/beh ... -i-hjertet

  Men så skriver du, at du også hoster blod op. Hvordan forklarer din læge det? Mener din læge virkelig, at rygproblemer kan føre til, at man hoster blod op?

  Hvis jeg var dig, ville jeg skifte læge hurtigst muligt.

  Det er altså vigtigt, at dine symptomer bliver taget alvorligt! Og det er MEGET vigtigt, at du får kompenseret for din B12-mangel.

  Hvis jeg var dig, ville jeg desuden bede om en udskrift af blodprøve-resultaterne. Så kan du selv følge med i, hvordan det går. Her kan du læse om blodprøve-resultater:

  http://www.dr.dk/sundhed/Sygdom/Blodpro ... _1_2_1.htm

  Mange hilsner

  kameliadamen
 • Hvis bare man kunne stole på alle læger, men det kan man ikke. Mange læger gør ingenting, hvis den første undersøgelse ikke viser noget. Men man bliver jo ikke undersøgt for alting.
  Nej, man skal selv sørge for der sker mere, hvis man kan og har mulighed for det.
  En læge jeg havde tog mig ikke alvorligt. Selv om jeg blev mere og mere syg hjalp han ikke. Jeg anede ikke hvad jeg skulle gøre og til sidst kunne jeg ikke gå uden støtte. Endelig var der en anden læge, der indlagde mig. Det reddede mit liv.
  Jeg siger, som kameliadamen, skift læge, når lægen intet gør. Nu har jeg langt om længe taget mig samme og skiftet læge. Jeg var bare alt for længe om det.


  Min søns læge lærte af sin fejltagelse, men det kan jeg respektere. Nu passer han på. Og det er jeg meget glad for, der nu bliver passet bedre på min søn.
 • Jeg har skam snakket med min læge flere gange, selv min kæreste har prøvet at tale med ham men det er som om det ikke er vigtigt eller alvorligt ..
  Jeg købte selv nogle b12 tabletter, som jeg tager da jeg læste en del om manglende b12 og tænkte de måske virkede ..
  Lægen sagde at mit b12 var så lavt at det næsten ikke var i kroppen pga mine prøver viste røde og meget lave tal..

  Jeg får før fået b12 indsprøjtninger men det var før jeg skiftede til mon nuværende læge, og jeg har påpeget det flere gange nu men der sker ikke noget..

  Ang at skifte læge så er set svært da jeg bor i en mindre by og de andre læger tager ikke flere ind så jeg hænger desværre på min egen læge .. :(

  Ang blodet så mener lægen det kan være blodkar i halsen der brister pga min hoste, men det er på ingen måder en hård hoste jeg har og jeg hoster kun når jeg får de ture med blodet, det skal siges at der kommer en del blod ikke bare lidt klatter, det var sådan min kæreste fandt udad det da jeg havde fyldt stort ser hele håndvasken med både frisk og gammelt blod, altså rødt og mørkt, det mørke ligner kaffe, hvilket jeg ikke drikker ..

  Mht rygning så er jeg på nedtrapningen og er skiftet delvis over til en af de e-dimser med damp istedet for ..

  Jeg har før haft problemer med mavesår så jeg ved godt hvordan det føles og jeg er ret sikker på det ikke er det, det er vel heller ikke normalt at have mavesår i over er år? Og jeg har fået piller for mavesår, kvalme og mavesyre men det har ikke gjort nogen forskel ..
  Massage for ryggen har jeg også prøvet ja stort set alt af det lægen har sagt kunne gøre en forskel men intet har hjulpet ..

  Jeg vil prøve at kontakte lægen og be om en udskrift af mine blodprøver det var en rigtig god ide..

  Beklager hvis jeg ikke fik svaret alle men jeg er ny her så har lidt svært ved at finde rundt i hvordan man gør her på siden ..
  Mange tak for jeres tid, jeg havde ikke regnet med der ville komme svar/råd ..
 • Du kan søge en læge privat, hvis du har råd til det. Man kan også spørge/forhøre sig hos de læger, der har lukket for nye patienter, man kan være heldig.
  Mavesår, jo det kan man have i mange år, det havde min onkel. Han var fra den tid, hvor man ikke vidste, det skyldes en bakterie. Men du må da undersøges for, hvad der er galt.

  Et blodkar kan sprænge ved hoste, men hvorfor hoster du. Det kan være cigaretterne, du ikke mere kan tåle. Min mand hoster også og jeg har set blod, men han vil overhovedet ikke til læge.
  Der kan være noget alvorligt galt, men det kan også være det ikke er så galt. Men det er jo ikke til at holde ud at spekulere. Årsagen må klarlægges.

  Jeg blødte om natten, men det er nu holdt op efter jeg skiftede medicin. Jeg var bange i meget lang tid, men nu er jeg blevet rolig igen.
  Altså, det jeg mener er, man kan være alvorligt syg, men man behøver ikke at være det. Årsagen må bare findes, så du kan få ro.
  Min søn var alvorligt syg i flere måneder, før vi, hans familie, fik sendt ham til en specialist. Han blev rask, men det tog et halvt år. Nu er hans læge blevet påpasselig.


  ps. Dine lunger bør da f.eks, undersøges.
 • Pengene er ikke et problem hvis det kan gøre så jeg slipper af med det her så det vil jeg undersøge nærmere ..

  Jeg har ikke den brændende fornemmelse i maven og halsbrand som der normalt følger med mavesår, jeg har døjet meget med netop mavesår i mine "unge" dage men derfor kan der jo sagtens være sådan noget der spiller ind ..

  Tak for links, jeg kan se jeg har flere af de beskrevet symptomer, ikke alle men en stor del..

  Det er ikke en hoste som feks man har ved forkølelsen eller lign, det er mere som noget irriterer i halsen og det står kun på i kort tid hvilket så gør der komme blod med, det kan svinge meget hvor meget blod der er med, nogle gange bare lidt rødt eller klatter, det er mest om natten jeg får de rigtige bløde ture, dog kan det også ske i løbet af dagen men der er det mest de små klatter ..
  Ellers hoster jeg ikke, det er det jeg ikke kan forstå nemlig ..

  Smøgerne er usunde, og de skal også bare kvittes hvilket jeg arbejder på, og det går frem af nu efter jeg har den e- dims med damp ..

  Jeg er heller en person der går meget til lægen så jeg kan godt følge din mand, men som skrevet så så mon kæreste det en dag og blev bekymret hvilket er forståeligt da wc'et lignede noget fra en dårlig splatter film ..
  Og jeg kan ikke tillade mig at være egoistisk når jeg har både kæreste og børn ..
  Jeg er ikke bange men det påvirker mig jo at se andre bekymre sig pga mig hvilket nok er den største grund til jeg skriver her, så derefter min manglende energi da det også påvirker min lille familie ..
 • Når penge ikke er et problem ville jeg søge en privat specialist i lungelidelser.
  Måske du også kan få en henvisning fra din læge. Jeg mener det er vigtigt at få undersøgt lungerne.

  Jeg har set alt for mange eksempler på den praktiserende læge ikke tager det alvorligt og så viser det sig langt senere, at det var alvorligt.
  Min søn havde en alvorlig tarmlidelse, som lægen ikke mente var noget særligt.
  Jeg læste alt igennem hvad jeg kunne finde og blev klar over, der i allerhøjeste grad var noget alvorligt galt. Det var heldigvis ikke kræft, men alvorligt, det var det. Som jeg skrev, det tog et halvt år for ham at blive rask.

  Derfor gør hellere noget i tide, bare sådan for en sikkerheds skyld. Du kan finde private specialister på nettet.
  Men gå også efter anbefaling.
  Min ene bror fik at vide, han havde svamp i munden hos en specialist. Det var kræft. Han døde.
  Jeg vil ikke så gerne skræmme, men på den anden side vil jeg heller ikke skrive du bare skal tage det afslappet. For det er ingen hjælp.
 • Mavesår og mavesyre kan man ikke altid mærke ved halsbrand. Jeg har aldrig haft halsbrand.
  Jeg fik problemer med mine stemmebånd, blev opereret 8 gange. Halslægerne spurgte tit om jeg havde problemer med mavesyre. Det mente jeg ikke jeg havde.
  På et tidspunkt fik jeg ondt, og blev henvist til gastroskopi. Her konstarede man et lille spiserørsbrok og betændelse i maven, som skyldtes mavesyre. Der var ikke bakterier, som var årsagen.
  Mine problemer skyldtes altså refluks. Det kunne være så slemt, at jeg ikke kunne få luft, og der blev ringet 112.
  Lige før det skete havde jeg det som om jeg fik noget i den gale hals. Mine stemmebånd lukkede prompte for luften, som altså skyldtes mavesyre. Mavesyre generer både spiserør og luftveje.
  B12 mangel er en alvorlig ting. Fo rmit vedkommende hjælper det ikke at tage tabletter. Min tarm kan ikke optage det. Det skyldes noget andet, som også kan ses i en blodprøve.
  Så på med vanten og få det undersøgt.
  Jeg kom i behandling for mavesyre og er det endnu. Siden har jeg ikke haft problemer med stemmebåndene, eller de anfald hvor jeg ikke kunne få luft.
 • Jeg er ked af at høre det med din bror persille :(
  Og er glad for din søn fik det bedre selvom det lyder til der var en længere kamp ..
  Da jeg fik den CT scanning fik jeg også tjekket lungerne, de så også fine ud men der er nok en god ide at få tjekket det hele igen, det er vel cirka 7-8 måneder siden jeg var i den scanning ..
  Jeg vil se om min læge vil henvise/lave en anbefaling til en privat læge ellers vil jeg prøve selv at undersøge om der er en der kan hjælpe mig ..

  Linette
  gastroskopi er det den undersøgelse med en kikkert i maven? Den fik jeg nemlig også lavet i 2010 pga mavesår, det var derefter jeg kom i "rigtig" behandling og endelig fik nogenlunde styr på maven ved hjælp af det rigtige medicin, hvilket faktisk hjalp ..
  Kan manglende b12 gøre man føler sig ufattelig svimmel som feks at rejse sig for hurtigt, for jeg har en del gange været ved at besvime når jeg får de anfald .?

  Det lyder som noget af en omgang du har været igennem .. :(
  Det er kun positivt det går fremad og du fik den rigtige hjælp..

  Det skal siges både min far og mor har kræft, min mor har knogle kræft og min far har Tarm kræf, så ved ikke om det har noget at sige?
  Dog tvivler jeg stærkt på det er kræft jeg døjer med men det skal jeg ikke kunne sige ..

  Jeg fik forresten også b12 indsprøjtninger ved lægen jeg havde før jeg skiftede, det var en hver uge i nogle måneder, det hjalp også på min energi men så var jeg så dum at skifte læge og derefter var det så ikke vigtigt for den nye læge derfor jeg prøvede med b12 piller for ligesom at gøre et eller andet selv ..
  Min læge mener ikke jeg har behov for at få de indsprøjtninger nemlig selvom han selv påpegede at jeg har virkelig lavt b12 ..

  Jeg må indrømme at jeg var ved/er ved at opgive lidt da jeg føler mig til grin ved min læge så jeg vil helt klart undersøge en privat læge nærmere ..
Log in eller Registrér for at kommentere.