Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Har virkelig brug for et hurtig svar ! :-(

2

Kommentarer

  • Indstillinger
    Undskyld mig , men du kender mig ikke så du ved ikke hvilken tanker jeg har / vi har os :-) .. Min kæreste er næsten færdig som elektriker og derfor har vi ventet et år så det passede med hans uddannelse . Alle unge skal ikke gøres dumme eller hvad man skal sige , nogle har altså noget imellem ørerne. Jeg/vi tænker altså på vores fremtid og barnets fremtid . Så synes den kommentar var lidt hård ud fra at du ikke kender os .
  • Indstillinger
    Kommentaren var nu så ikke hård, men jeg ved godt man opfatter det sådan, når man er ung. Jeg tror den kommentar kommer af erfaring. Sikkert ment som en lille advarsel. Den hørte du så ikke, jeg gjorde.

    Men det har altid været sådan, at de færreste unge mennesker lytter, de vil/må drage deres egen erfaring. Den kan til tider blive hård.

    Min erfaring, jeg var kun 19 år, da jeg blev mor. Det var hårdt. Der var ikke mere noget med at gå ud og opleve ting, nej, det var barnepasning, tøjvask , rengøring .o.s.v. Pengene rakte ikke så langt, som jeg troede, så der blev heller intet nyt tøj, for barnet skule først have. Min mand, som også var for ung, blev hurtigt træt af at være familieforsørger. Skønt han ellers også gerne ville have et barn.

    Det sidste jeg ønskede for mine børn var, at de for hurtigt selv skulle have børn. Jeg vidste hvor meget der ville gå tabt, hvor meget de ville miste af deres ungdom. Heldigvis lyttede de.
    De fik deres ungdom. De fik gode uddannelser oplevede verden, først da blev de familefædre. Nu havde de mulighed for at give deres børn en tryg tilværelse. Og det har de fået.
    Når nu I har fået jeres barn og der er gået nogle år, så ved du hvad det drejer sig om. Så vil du prøve at få dine børn til at lytte. Somme tider lykkedes det, andre gange ikke.
  • Indstillinger
    Min mor har selv været ung mor , og stået med to børn alene hvor den ene var handicappet . Men det har hun ikke forhindret mig i , da hun ved som jeg er som person og min kæreste . Og der er bare desværre mange der tror at ALLE unge ikke kan være ansvarfuld og bruger deres penge på spurt , tøj smøger osv osv .. Men ingen af os går i byen eller rør alkohol da det intet siger os. Men jeg har vokset rigtig rigtig meget med min alder efter at have mistet to brødre og passer min lillebror dagligt pga har en far der arbejder i udlandet og en mor der har lukke vagt . Og han får i hoved og røv bogstaveligt sagt ! - for er der noget der er dejligt , er det at se sin bror blive glad for alt det man giver ham . Jeg ved godt det ikke bare er at man får et barn , og har selv passet børn i en weekend plus længere tid nogle gange hvor de har været omkring 4-8 måneder . Og det er en hård arbejde at stå op om natten osv. Men jeg tror bare desværre mange ser de unge idag til ikke at kunne tage varer på et barn . Men den opfattelse har jeg ikke fået af min familie , bekendte og venner. Jeg har deres støtte og især min mors ! - for hvis hun havde tvivlet på at vi ikke havde råd , eller havde erfaring nok ville hun UDEN tvivl have sagt det , for hun er sku ligeglad hun siger det som hun tænker og pakker ikke tingene ind .

    - og den bedsked du skrev den lød meget hård , jeg tænkte godt nok at sådan kunne du ikke skrive til mig , eftersom du ikke kendte mig , men nu forstår jeg eftersom du har forklaret det lidt bedre :o)
  • Indstillinger
    Det var nu ikke mig, der skrev kommentaren til dig. Jeg fortalte bare om min erfaring. Jeg tror ikke du skal opfatte den kommentar, som hård. Snarere som en venlig advarsel.

    Venlig hilsen.
  • Indstillinger
    Det må du undskylde :-) men ja man tager den lidt hård . For vi har snakket om projekt baby over et år , og nu skal det være . Og så gør det ondt med de kommentar fordi mn tager dem nok på den forkerte måde . Men vi tager det selvfølgelig til os , og tænker over det. :0)
  • Indstillinger
    Til Zulo94

    din opførsel fortæller meget klart ---at du er ikke moden --til at blive moder endnu ----
    du skal lige over dit ungdoms oprør ----

    hvad er det for noget vrøvl du siger ---du er kun 19 år --og har ikke prøvet hvordan det er i en ung alder ---at få et barn --der skal tages vare på ---
    fra dag 1 og resten af dets liv ----og hvis du ikke kan tåle at andre har en mening --som ikke pliser dig ----så er du jo heller ikke moden nok --til at deltage i disse debatter ---

    tag dog imod nogle gode råd ---brug hvad du kan --og se bort fra de andre --

    jeg var selv kun 19 år da jeg blev gravid første gang ----men det var et uheld --

    det var ikke noget vi havde planlagt ---

    men som før skrevet ---mistede vi det ---der gik 3 år før vi fik den næste

    og der følte jeg mig mere forberedt --end første gang ---
  • Indstillinger
    Til solo313

    Jeg har ikke skrevet at jeg ved hvordan det er at være mor som 19 årige , jeg har skrevet min mor har været det . og jeg ved bare lidt om børn da jeg har passede en del , fra da de lå i lift til 2-3 årigs alderen, i en weekend plus/minus nogle dage .. Jeg kan godt tage imod nogle trælse kommentar , men derfor må jeg vel godt skrive at jeg synes den kommentar ikke være særlig sød ? - og jo jeg tager alt imod og tænker over ALT det folk har skrevet til mig om det er gode eller dårlige ting. jeg er ikke ligeglad med hvad i skriver , eller ville det jo være dumt at begynde herinde hvor alle kan skrive deres mening og holdning til tingene . Men derfor som sagt må jeg vel også gerne skrive at jeg synes en kommentar var hård ??
    - og begynde at udtale dig om mig som personen og om jeg ville være parat til at være mor , gør selvfølgelig lidt ondt at læse og lidt sur , når du som sagt ikke kender mig personlig , men kun ud fra det jeg skriver/har skrevet.

    - Jeg bruger meget tid på at læse andres oplevelser med at være ung mor , og hvad de har at sige til os som er unge og gerne vill igang med at have børn . Jeg sætter mig ikke på tværs bare fordi andre ikke har sammen holdninger og meninger som mig. For jo mange ved jo hvad de snakker om da de selv har stået der ligesom du! - og jeg læser , forstår og tænker da over hvad du skriver. Hvis jeg ikke kunne tåle både dårlige og gode kommentar om ung mor ville jeg da bestemt ikke tage den op herinde.
  • Indstillinger
    Du kan godt være blevet gravid. Det handler alene om held eller uheld. Derfor bør du også kontakte din læge. Hvorfor synes du, det er flovt? Det er næppe første gang, at lægen støder ind i en med dit problem og det, der er værre ;-)
    Naturligvis er der unge piger, der bliver super mødre. Omvendt er det en kendsgerning, at unge mødre er en selvstændig kategori, når man ser på, hvor børn, der bliver anbragt i familiepleje, kommer fra. Men hvilke type du tilhøre, er der jo ingen af os, der ved, for vi kender dig jo ikke :-)
    Men jeg ved, at det er benhårdt arbejde at være mor, og det er især hårdt, hvis man enten er under uddannelse eller på anden måde skal leve af en meget lav indkomst. Så med mindre du har et rigtig godt lønnet job eller er ved at være færdig med en uddannelse, så bør du overveje, hvordan I vil forsørge et barn. For det er jo ikke samfundets opgave!
  • Indstillinger
    Rejen47

    - Tak for dit svar ang. med det andet :-) ..

    & nej det er også det jeg tænker. Man hører desværre tit om at nogle børn kommer i pleje pga forældrene ikke kan tage ansvar. Og det er der mange der ser det som det kun er unge mennesker.
    Men som jeg også har skrevet længere oppe er at jeg ikke på noget tidspunkt vil sætte et barn til verden hvis vi ikke havde råd til det. Og jeg går så meget op i det at min kæreste er ved at blive sindsyg af mig - hehe :o) ..
    Men vi har sat os ned sammen , fundet ud af hvor meget de forskellige ting ca vil koste i måneden og hvor mange penge vi kan ligge til side over på en opsparing (til dagpleje) for jeg vil ikke stå når barnet kommer og have krise med pengene. Og sådan en opsparing feks til dagpleje har vi snakket om og lave fordi så har vi en opsparing , hvor vi kan tage penge til dagpleje og omk. 1000-1500 kr til det kommer vi ikke til at mærke til i måneden. Så tro mig jeg går meget op i vores økonomi :-) ..
    Men vi har også den STORE fordel , mine forældre bor i et stort hus , så vi har hele kælderen for os selv med , soveværelse, badeværelse & stue . Så der betaler vi nærmeste ingenting i husleje. Og min mor har allerede planlagt hvor vuggen skal stå i HENDES stue osv (hun er ligeså skør når det handler om at skal være mormor engang)
    - Men nej jeg tror bestemt heller ikke at alle dage er en dans på røde roser, for hvis man troede det . Får man et chok :-)
  • Indstillinger
    Noget af det vigtigste for et barn er kærlighed, og det lyder det til, at du og din familie har i rigelige mængder :-) Så jeg synes, du skal skynde dig at tage kontakt til din læge. Også fordi der ved visse p-piller kan opstå problemer, hvis man bliver gravid, mens man tager dem. Så for både at passe rigtig godt på dig selv og dit måske kommende barn, så skynd dig at ringe til lægen i morgen.
    Held og lykke med det hele :-)
Log in eller Registrér for at kommentere.