Ellers så er Bio-Strath også godt for håret.
Både hos dyr og mennesker.
For mange år siden havde jeg en lille hund, som begyndte at halte på skiftevis det ene og det andet bagben.
Dyrlægen mente, at der var tale om en forstrækning af en muskel, og det var svært at behandle.
I et ugeblad læste jeg om en dame, der gav sine newfoundlændere Bio-Strath, p.g.a. problemer med bagbenene.
Efter 14 dage med Bio-Strath haltede min hund ikke længere, og efter noget tid kunne jeg konstatere, at på hendes hals, hvor hun ellers ikke havde nogen hår, der var begyndt at vokse små fine hår frem.
Og min mors veninde var blevet syg af "den der bakterie maven", jeg kan simpelthen ikke huske navnet, den behandles sædvanligvis med penicillin, men da min mors veninde er i risiko for lungebetændelse vil lægerne gerne "spare" på penicillinen, så hun var på skrap diæt i nogle måneder.
Under diæten faldt det meste af hendes i forvejen sparsomme hår af.
Da hun var færdig med diæten anbefalede hendes frisør hende nogle ting mod hårtabet, uden nogen synlig effekt.
Men efter knap en måned med Bio-Strath begyndte små nye hår at komme frem.
Det er efterhånden nogle måneder siden jeg første gang hørte om at kombinationen af Q10 og selen skulle have en positiv effekt på hjertet (mener det var på en svensk hjemmeside jeg læste om det).
Her i lørdags kunne jeg så læse forsiden på BT, at netop Selen og Q10 halvverer ens risiko for at dø. I artiklen bliver bl.a. en stor svensk undersøgelse omtalt (KiSel) hvor resultatet viste, at ældre raske personer kunne mindske deres risiko for at dø af en hjerte-kar-sygdom med 54%!!
Jeg vil rigtig gerne dele dette link med alle andre læsere, da det er intet mindre end fantastisk. Jeg synes det helt utroligt, at hvor lidt der skal til for at sikre et sundt og stærkt hjerte! :-)
Jeg led af angst og fik Sertralin, og Mirzapin mod søvnen.
Det er forbandet som disse medicintyper ødelægger mere end de gavner..
Havde med medicinen flere tilfælde af depressive dage , tåget bevidsthed osv og med rette kost kunne jeg på 1-2 timer gå fra at føle alt var noget lort til at komme i "himlen" rent åndeligt , der fik jeg øjnene op for hvad det er for nogle kemikalier som lægerne fylder os med..
SÅ FOR POKKER hold jer fra alle de vitaminer , kroppen kan ikke modstå alt det kalk der er i alle disse vitaminer
LYT TIL ET GODT RÅD HERFRA ... (få dem igennem kosten primært)
Sørg for følgende
1 stk Multivitamin pille (her er alt det nødvendige) dog har du ikke brug for alle disse vit og mineraler så sørg for at få tjekket dit vitamin behold og mangel på samme hos en ernæringsekspert hvad din krop mangler...
* Sørg for at få langsomme kulhydrater
HORMONER
I rigtig mange tilfælde af sindslidelser i USA har man fundet frem til at der ofte er tale om hormonelle ubalancer i kroppen og ligeså spiller ens skjoldbugskirtel en stor og væsentlig rolle i hormondannelsen.
Dette kunne jo give os svaret på hvorfor der opstår fødselsdepression hos kvinder idet hormonerne har indflydelse.
Kvinder har færre hormoner end mænd derfor er kvinder oftere ramt af sindlidelser... i hvert fald en mulig årsag
MIN COCKTAIL som har en fænomenal effekt på mit sind
- MULTI / B vitamin
- RIGTIG VIGTIGT = D vitaminet evt også E vitaminet nogle gange
- MAGNESIUM + ZINK) [Berthelsen Magnesium er rigtig god og letoptagelig]
Og husk der skrives alle steder at man skal huske at have en nogenlunde balance imellem kalk og magnessium ...
Kalken fåes i de vitaminer jeg spiser og igennem mælkeprodukter, så tager du disse vitaminer jeg tager så pas lidt på med mælkeprodukter så der ikke er for meget kalk.
Og lige til sidst , er du træt af osteklokke fornemmelsen
Tag (Folinsyre = B4 vitaminet)
Utroligt effektivt skal jeg hilse og sige,
Kan gå fra at "være spærret inde mentalt" til at vågne op til dåd på under en time med B4 og huske alle aftaler og få styr på datoer, årstal osv
Held og lykke alle sammen og giv mig gerne et hint om hvordan det går jer løbende, er spændt på at høre herom..
Cosmo33 skrev: "Utroligt effektivt skal jeg hilse og sige,
Kan gå fra at "være spærret inde mentalt" til at vågne op til dåd på under en time med B4 og huske alle aftaler og få styr på datoer, årstal osv "
Selvfølgelig skal man da tænke over hvad man propper i munden.
Jeg oplever ofte den samme forskel som du, at enten føler man sig som i en osteklokke og kan ikke koncentrere sig og har ikke overblik eller også virker knolden bare perfekt og alt er fryd og gammen.
Men hos mig handler det om min fordøjelse.
Pt venter jeg på, at modtage nogle piller med Betaine HCL (kan vist bedst betegnes som saltsyrepiller), for jeg er efterhånden overbevist om, at jeg har for lidt mavesyre.
Hvis jeg spiser noget, som er lidt vanskeligt fordøjeligt, eller hæmmer mavesyren, så har jeg det skidt i hovedet næste dag.
Bedst har mit hoved det når jeg undgår stivelsesholdige fødevarer (kartofler, pasta, ris, brød o.l.) og tager nogle bitre dråber (f.eks. Boldocynara), som stimulerer mavesyren.
Man kan heller ikke komme uden om Q10 og selen. Disse må betragtes om et must i pleje af krop (og sind).
Q10 er en uhyre vigtig del af kroppens energistofskifte. Uden Q10 vil vi falde om. Kroppen er selv i stand til at producere Q10 i tilstrækkelige mængder indtil vi er omkring 20 år. (1) Herefter går det stærkt ned ad bakke. Allerede før man er 30 vil man have mistet omkring 25 % af sin evne til at producere Q10.
Som det også blev nævnt tidligere i denne tråd, så har Professor Svend Åge Mortensen lavet et stort forsøg på Rigshospitalet med Q10, hvor man påviste, at hjertet har særdeles godt af et tilskud Q10. (2)
Som den, der startede denne tråd, bliver jeg lidt forvirret over jeres indlæg. Hvem er det, I henvender jer til?
Cosmo, vi kan godt blive enige om, at det er bedst, hvis man kan undgå medicin, herunder antidepressiv medicin. Men hvad nu hvis man ikke kan? Det dur ikke at rende rundt med et forhøjet blodtryk. Det er skadeligt. Og det er direkte skadeligt – foruden at det er meget, meget pinefuldt − at gå rundt med en ubehandlet depression.
Og hvem tør lade være med at tage blodpropforebyggende medicin, hvis lægerne siger, at den er nødvendig? Jeg tør ikke!
Jeg prøvede i mange år at undgå at få medicin. Men det gik bare ikke. Lige for tiden er jeg ved at læse Peter Gøtzsches bog ”Dødelig medicin og organiseret kriminalitet – Hvordan medicinalindustrien har korrumperet sundhedsvæsenet”.
Det er virkelig forfærdeligt, at der findes så meget skadelig medicin på markedet. Man kunne godt forledes til at tro, at Peter Gøtzsche overdriver eller på anden måde er uvederhæftig. Men han er faktisk videnskabelig og grundig helt igennem. Lige nu er jeg kommet til hans kapitel om psykiatri. Han har slet ikke noget pænt at sige om SSRI’er. Dem har jeg nu heller ikke gode erfaringer med, men jeg er nødt til at tage et antidepressivt middel, som øger virkningen af både serotonin og noradrenalin (Mirtazapin).
Jeg gad vide, hvad den medicinkritiske Peter Gøtzsche ville sige til én som mig, der er nødt til at tage hele tre slags medicin: blodtryksmedicin, antidepressiv medicin og blodpropforebyggende medicin.
I øvrigt forholder det sig sådan, at meget lægeordineret medicin øger behovet for vitaminer og mineraler, fordi medicinen uddriver vigtige næringsstoffer af kroppen.
Nå, tilbage til dit indlæg, Cosmo: Du skriver: ”SÅ FOR POKKER hold jer fra alle de vitaminer kroppen kan ikke modstå det kalk der er i de vitaminer.”
Hvad mener du med udsagnet om, at der skulle være kalk i vitaminer? Hvorfor tror du det?
Og hvad mener du med, at kroppen ikke kan ”modstå” kalk?
I en almindelig multi- vitamin og mineralpille er der selvfølgelig kalk, men man kan se på etiketten, hvor meget der er. Vil du også mene, at der er kalk i f.eks. B-vitaminer eller E-vitaminer?
Alligevel anbefaler du andre at tage en række vitaminer (og mineraler). Det hænger ikke sammen!
Hvad mener du med, at kvinder skulle have færre hormoner end mænd? Kvinder har vel de hormoner, kvinder skal have, med mindre de har lavt stofskifte eller andre hormonbetingede sygdomme.
Dit indlæg, Trold, forstår jeg sådan, at du peger på, at det psykiske velbefindende kan afhænge af fordøjelsen.
MartinKu, du skriver, at produktionen af Q10 allerede begynder at gå ned ad bakke, fra man er 20 år.
Nu har jeg taget Q10 og selen i 11 år, for tiden 200 mg Q10 og 100 mikrogram selen dagligt. Men jeg har problemer med hjertet (i form af anfald af atrieflagren), og desuden får jeg vanddrivende medicin, der uddriver Q10 (samt zink, magnesium, kalium og natrium).
Jeg har en fornemmelse af, at Q10 virker helbredende på mit hjerte.
Men vil du mene, MartinKu, at raske mennesker, der er ude over de første ungdomsår, bør tage Q10 og selen? Eller hvordan skal dit indlæg forstås?
Kameliadamen skrev:
"Dit indlæg, Trold, forstår jeg sådan, at du peger på, at det psykiske velbefindende kan afhænge af fordøjelsen."
Hmmm, jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg skal formulere det. Men på en eller anden måde hænger det hele jo sammen.
Når fordøjelsen (eller måske mangel på samme) gør, at jeg har det skidt i hovedet (konstant træt, smerter i baghovedet, mangler overblik m.m.) og lægen blot anbefaler afføringsmiddel, som da også gør, at skidtet kommer hurtigere igennem, men ikke fjerner symptomerne i hovedet, så har jeg da undervejs tænkt, om det kunne være noget psykisk.
Men efterhånden er min erfaring, at det ikke kun handler om,at få skidtet igennem, men også, at få rettet op på evt. ubalancer.
For mit vedkommende ser det ud til, at være manglende mavesyre, i en eller anden grad.
Jeg vil nok nærmere formulere det sådan, at vores velbefindende kan afhænge af fordøjelsen, og her tænker jeg ikke kun på det velbefindende, som umiddelbart relaterer til mave/tarm-regionen.
I flere år gik jeg faktisk og troede, at det var min kamp med det sociale system, der var skyld i, at jeg gik og havde det skidt, jeg troede, at det var en psykisk reaktion.
F.eks. kunne jeg godt se, at jeg var bagefter med alting herhjemme (rengøring m.m.), men jeg kunne simpelthen ikke komme igang. Nøjagtigt som da jeg for en del år siden havde en depression.
Eftersom jeg altid har spist fornuftigt og sundt, så havde jeg ikke forestillet mig, at det kunne have noget med kosten at gøre.
I mange år har jeg f.eks. selv bagt det meste af vores brød (undtaget rugbrød), brugte f.eks. økologisk fuldkornsmel (både hvede og rug), nødder og kerner og meget andet godt.
Ja. Jeg mener, at raske mennesker bør overveje tanken om at tage Q10 allerede i en tidlig alder. Du er uden tvivl velinformeret omkring Q10, det kan jeg se ud fra den måde du omtaler dig på. Du ved, undersøgelsen overfra Sverige (Kisel), der testede man Q10 og selen på raske mennesker. Der var stor forskel på dem, der modtog daglig Q10 og dem der fik placebo. Der er meget der tyder på, at raske mennesker kan "spare op" i løbet af livet ved at spise Q10.
Jeg er uden tvivl også af den overbevisning, at Q10 virker helbredende på hjertet. Jeg spiser Q10 (dog kun 30 mg) selvom jeg er sund og rask, fordi jeg tror, at jeg mindsker den nedgang jeg har i Q10 produktionen. Det er lidt dyrt, men tror det sagtens kan svare sig i det lange løb, da jeg gerne vil forblive sund og rask. Hvorfor vente med at gøre noget indtil den dag hvor man er blevet syg eller svag?
Med henblik på selen, så er det sund fornuft at tage et lille dagligt tilskud, da stort set alle danskere (uanset alder) er i underskud af mineralet.
Kommentarer
Både hos dyr og mennesker.
For mange år siden havde jeg en lille hund, som begyndte at halte på skiftevis det ene og det andet bagben.
Dyrlægen mente, at der var tale om en forstrækning af en muskel, og det var svært at behandle.
I et ugeblad læste jeg om en dame, der gav sine newfoundlændere Bio-Strath, p.g.a. problemer med bagbenene.
Efter 14 dage med Bio-Strath haltede min hund ikke længere, og efter noget tid kunne jeg konstatere, at på hendes hals, hvor hun ellers ikke havde nogen hår, der var begyndt at vokse små fine hår frem.
Og min mors veninde var blevet syg af "den der bakterie maven", jeg kan simpelthen ikke huske navnet, den behandles sædvanligvis med penicillin, men da min mors veninde er i risiko for lungebetændelse vil lægerne gerne "spare" på penicillinen, så hun var på skrap diæt i nogle måneder.
Under diæten faldt det meste af hendes i forvejen sparsomme hår af.
Da hun var færdig med diæten anbefalede hendes frisør hende nogle ting mod hårtabet, uden nogen synlig effekt.
Men efter knap en måned med Bio-Strath begyndte små nye hår at komme frem.
Her i lørdags kunne jeg så læse forsiden på BT, at netop Selen og Q10 halvverer ens risiko for at dø. I artiklen bliver bl.a. en stor svensk undersøgelse omtalt (KiSel) hvor resultatet viste, at ældre raske personer kunne mindske deres risiko for at dø af en hjerte-kar-sygdom med 54%!!
Jeg vil rigtig gerne dele dette link med alle andre læsere, da det er intet mindre end fantastisk. Jeg synes det helt utroligt, at hvor lidt der skal til for at sikre et sundt og stærkt hjerte! :-)
http://www.helse.dk/helsedebatten/baneb ... for-at-do/
Jeg led af angst og fik Sertralin, og Mirzapin mod søvnen.
Det er forbandet som disse medicintyper ødelægger mere end de gavner..
Havde med medicinen flere tilfælde af depressive dage , tåget bevidsthed osv og med rette kost kunne jeg på 1-2 timer gå fra at føle alt var noget lort til at komme i "himlen" rent åndeligt , der fik jeg øjnene op for hvad det er for nogle kemikalier som lægerne fylder os med..
SÅ FOR POKKER hold jer fra alle de vitaminer , kroppen kan ikke modstå alt det kalk der er i alle disse vitaminer
LYT TIL ET GODT RÅD HERFRA ... (få dem igennem kosten primært)
Sørg for følgende
1 stk Multivitamin pille (her er alt det nødvendige) dog har du ikke brug for alle disse vit og mineraler så sørg for at få tjekket dit vitamin behold og mangel på samme hos en ernæringsekspert hvad din krop mangler...
* Sørg for at få langsomme kulhydrater
HORMONER
I rigtig mange tilfælde af sindslidelser i USA har man fundet frem til at der ofte er tale om hormonelle ubalancer i kroppen og ligeså spiller ens skjoldbugskirtel en stor og væsentlig rolle i hormondannelsen.
Dette kunne jo give os svaret på hvorfor der opstår fødselsdepression hos kvinder idet hormonerne har indflydelse.
Kvinder har færre hormoner end mænd derfor er kvinder oftere ramt af sindlidelser... i hvert fald en mulig årsag
MIN COCKTAIL som har en fænomenal effekt på mit sind
- MULTI / B vitamin
- RIGTIG VIGTIGT = D vitaminet evt også E vitaminet nogle gange
- MAGNESIUM + ZINK) [Berthelsen Magnesium er rigtig god og letoptagelig]
Og husk der skrives alle steder at man skal huske at have en nogenlunde balance imellem kalk og magnessium ...
Kalken fåes i de vitaminer jeg spiser og igennem mælkeprodukter, så tager du disse vitaminer jeg tager så pas lidt på med mælkeprodukter så der ikke er for meget kalk.
Og lige til sidst , er du træt af osteklokke fornemmelsen
Tag (Folinsyre = B4 vitaminet)
Utroligt effektivt skal jeg hilse og sige,
Kan gå fra at "være spærret inde mentalt" til at vågne op til dåd på under en time med B4 og huske alle aftaler og få styr på datoer, årstal osv
Held og lykke alle sammen og giv mig gerne et hint om hvordan det går jer løbende, er spændt på at høre herom..
Kan gå fra at "være spærret inde mentalt" til at vågne op til dåd på under en time med B4 og huske alle aftaler og få styr på datoer, årstal osv "
Selvfølgelig skal man da tænke over hvad man propper i munden.
Jeg oplever ofte den samme forskel som du, at enten føler man sig som i en osteklokke og kan ikke koncentrere sig og har ikke overblik eller også virker knolden bare perfekt og alt er fryd og gammen.
Men hos mig handler det om min fordøjelse.
Pt venter jeg på, at modtage nogle piller med Betaine HCL (kan vist bedst betegnes som saltsyrepiller), for jeg er efterhånden overbevist om, at jeg har for lidt mavesyre.
Hvis jeg spiser noget, som er lidt vanskeligt fordøjeligt, eller hæmmer mavesyren, så har jeg det skidt i hovedet næste dag.
Bedst har mit hoved det når jeg undgår stivelsesholdige fødevarer (kartofler, pasta, ris, brød o.l.) og tager nogle bitre dråber (f.eks. Boldocynara), som stimulerer mavesyren.
Q10 er en uhyre vigtig del af kroppens energistofskifte. Uden Q10 vil vi falde om. Kroppen er selv i stand til at producere Q10 i tilstrækkelige mængder indtil vi er omkring 20 år. (1) Herefter går det stærkt ned ad bakke. Allerede før man er 30 vil man have mistet omkring 25 % af sin evne til at producere Q10.
http://kisel-10.co.uk/onewebstatic/651e0c0a95.jpg
Som det også blev nævnt tidligere i denne tråd, så har Professor Svend Åge Mortensen lavet et stort forsøg på Rigshospitalet med Q10, hvor man påviste, at hjertet har særdeles godt af et tilskud Q10. (2)
http://www.helse.dk/helsedebatten/daily ... edodsfald/
I sverige lavede man et lignende forsøg, hvor man gav patienter selen og Q10. Her var historien den samme som på Rigshospitalet. (3)
Det er nogle meget overbevisende og markante resultater.
(1): http://kisel-10.co.uk/onewebstatic/651e0c0a95.jpg
(2) http://www.helse.dk/helsedebatten/daily ... edodsfald/
(3) http://www.helse.dk/helsedebatten/aeldr ... en-og-q10/
Som den, der startede denne tråd, bliver jeg lidt forvirret over jeres indlæg. Hvem er det, I henvender jer til?
Cosmo, vi kan godt blive enige om, at det er bedst, hvis man kan undgå medicin, herunder antidepressiv medicin. Men hvad nu hvis man ikke kan? Det dur ikke at rende rundt med et forhøjet blodtryk. Det er skadeligt. Og det er direkte skadeligt – foruden at det er meget, meget pinefuldt − at gå rundt med en ubehandlet depression.
Og hvem tør lade være med at tage blodpropforebyggende medicin, hvis lægerne siger, at den er nødvendig? Jeg tør ikke!
Jeg prøvede i mange år at undgå at få medicin. Men det gik bare ikke. Lige for tiden er jeg ved at læse Peter Gøtzsches bog ”Dødelig medicin og organiseret kriminalitet – Hvordan medicinalindustrien har korrumperet sundhedsvæsenet”.
Det er virkelig forfærdeligt, at der findes så meget skadelig medicin på markedet. Man kunne godt forledes til at tro, at Peter Gøtzsche overdriver eller på anden måde er uvederhæftig. Men han er faktisk videnskabelig og grundig helt igennem. Lige nu er jeg kommet til hans kapitel om psykiatri. Han har slet ikke noget pænt at sige om SSRI’er. Dem har jeg nu heller ikke gode erfaringer med, men jeg er nødt til at tage et antidepressivt middel, som øger virkningen af både serotonin og noradrenalin (Mirtazapin).
Jeg gad vide, hvad den medicinkritiske Peter Gøtzsche ville sige til én som mig, der er nødt til at tage hele tre slags medicin: blodtryksmedicin, antidepressiv medicin og blodpropforebyggende medicin.
I øvrigt forholder det sig sådan, at meget lægeordineret medicin øger behovet for vitaminer og mineraler, fordi medicinen uddriver vigtige næringsstoffer af kroppen.
Nå, tilbage til dit indlæg, Cosmo: Du skriver: ”SÅ FOR POKKER hold jer fra alle de vitaminer kroppen kan ikke modstå det kalk der er i de vitaminer.”
Hvad mener du med udsagnet om, at der skulle være kalk i vitaminer? Hvorfor tror du det?
Og hvad mener du med, at kroppen ikke kan ”modstå” kalk?
I en almindelig multi- vitamin og mineralpille er der selvfølgelig kalk, men man kan se på etiketten, hvor meget der er. Vil du også mene, at der er kalk i f.eks. B-vitaminer eller E-vitaminer?
Alligevel anbefaler du andre at tage en række vitaminer (og mineraler). Det hænger ikke sammen!
Hvad mener du med, at kvinder skulle have færre hormoner end mænd? Kvinder har vel de hormoner, kvinder skal have, med mindre de har lavt stofskifte eller andre hormonbetingede sygdomme.
Dit indlæg, Trold, forstår jeg sådan, at du peger på, at det psykiske velbefindende kan afhænge af fordøjelsen.
MartinKu, du skriver, at produktionen af Q10 allerede begynder at gå ned ad bakke, fra man er 20 år.
Nu har jeg taget Q10 og selen i 11 år, for tiden 200 mg Q10 og 100 mikrogram selen dagligt. Men jeg har problemer med hjertet (i form af anfald af atrieflagren), og desuden får jeg vanddrivende medicin, der uddriver Q10 (samt zink, magnesium, kalium og natrium).
Jeg har en fornemmelse af, at Q10 virker helbredende på mit hjerte.
Men vil du mene, MartinKu, at raske mennesker, der er ude over de første ungdomsår, bør tage Q10 og selen? Eller hvordan skal dit indlæg forstås?
Mange hilsner
Kameliadamen
"Dit indlæg, Trold, forstår jeg sådan, at du peger på, at det psykiske velbefindende kan afhænge af fordøjelsen."
Hmmm, jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg skal formulere det. Men på en eller anden måde hænger det hele jo sammen.
Når fordøjelsen (eller måske mangel på samme) gør, at jeg har det skidt i hovedet (konstant træt, smerter i baghovedet, mangler overblik m.m.) og lægen blot anbefaler afføringsmiddel, som da også gør, at skidtet kommer hurtigere igennem, men ikke fjerner symptomerne i hovedet, så har jeg da undervejs tænkt, om det kunne være noget psykisk.
Men efterhånden er min erfaring, at det ikke kun handler om,at få skidtet igennem, men også, at få rettet op på evt. ubalancer.
For mit vedkommende ser det ud til, at være manglende mavesyre, i en eller anden grad.
Jeg vil nok nærmere formulere det sådan, at vores velbefindende kan afhænge af fordøjelsen, og her tænker jeg ikke kun på det velbefindende, som umiddelbart relaterer til mave/tarm-regionen.
I flere år gik jeg faktisk og troede, at det var min kamp med det sociale system, der var skyld i, at jeg gik og havde det skidt, jeg troede, at det var en psykisk reaktion.
F.eks. kunne jeg godt se, at jeg var bagefter med alting herhjemme (rengøring m.m.), men jeg kunne simpelthen ikke komme igang. Nøjagtigt som da jeg for en del år siden havde en depression.
Eftersom jeg altid har spist fornuftigt og sundt, så havde jeg ikke forestillet mig, at det kunne have noget med kosten at gøre.
I mange år har jeg f.eks. selv bagt det meste af vores brød (undtaget rugbrød), brugte f.eks. økologisk fuldkornsmel (både hvede og rug), nødder og kerner og meget andet godt.
Ja. Jeg mener, at raske mennesker bør overveje tanken om at tage Q10 allerede i en tidlig alder. Du er uden tvivl velinformeret omkring Q10, det kan jeg se ud fra den måde du omtaler dig på. Du ved, undersøgelsen overfra Sverige (Kisel), der testede man Q10 og selen på raske mennesker. Der var stor forskel på dem, der modtog daglig Q10 og dem der fik placebo. Der er meget der tyder på, at raske mennesker kan "spare op" i løbet af livet ved at spise Q10.
Jeg er uden tvivl også af den overbevisning, at Q10 virker helbredende på hjertet. Jeg spiser Q10 (dog kun 30 mg) selvom jeg er sund og rask, fordi jeg tror, at jeg mindsker den nedgang jeg har i Q10 produktionen. Det er lidt dyrt, men tror det sagtens kan svare sig i det lange løb, da jeg gerne vil forblive sund og rask. Hvorfor vente med at gøre noget indtil den dag hvor man er blevet syg eller svag?
Med henblik på selen, så er det sund fornuft at tage et lille dagligt tilskud, da stort set alle danskere (uanset alder) er i underskud af mineralet.