Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Om kosttilskud

2

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hårets farve kan også være fra naturens hånd. Jeg er stadig mørkhåret med et par grå stænk, skønt jeg vel er et par hundrede år.
    Men man kan jo aldrig vide.
  • Indstillinger
    Kære kameliadamen

    Jeg ser først nu, du har skrevet.

    Min bror bliver tjekket ofte hos lægen. Både hos lægen, på sygehuset og Rigshospitalet med passende mellemrum. Han er hullet som en si af alle de blodprøver. Hver tredie måned bliver der taget blodprøver. Så næste gang kan han få det undersøgt samtidig.

    Jeg har skam sagt til ham: grøntsager, grøntsager, også diætisten siger det.
    Jeg ved faktisk ikke, hvad han spiser andet end han siger, han ikke kan blive mæt af dem og han ikke gider spise dem.

    Men han er under en vis opsigt, såe.....
  • Indstillinger
    Hej Kathinga

    Ja, Q10 er en mirakelpille, eller tæt på at være det!

    Men man kan nok ikke bevise en årsagsmæssig sammenhæng ud fra ”et videnskabeligt forsøg” med kun én person, nemlig Kathinga!

    For sagen er, at jeg IKKE var gråhåret, men derimod blond, da jeg begyndte at tage Q10 for 10 år siden.

    Men nu er jeg fuldstændig gråhåret!

    Ud fra din logik skulle jeg vel påstå, at Q10 gør folk gråhårede, men det gør jeg nu ikke. Begge mine forældre blev gråhårede, da de var i tresserne, så jeg tror mest på arveligheden!

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej Persille

    Så er din bror jo i de bedste hænder.

    Folk må jo selv bestemme, hvad de vil spise, og din bror kender jo konsekvenserne af dårligere spisevaner. Det er hans helt eget valg.

    Men jeg synes ikke, at argumentet om, at grønsager ikke mætter, virker troværdigt. For det er jo ikke meningen, at han skal leve af grønsager alene!

    For mange år siden lærte jeg en god tommelfingerregel, nemlig den såkaldte tallerkenfordeling:

    Ved hovedmåltiderne skal grønsagerne fylde en tredjedel af portionen, mens proteinrige fødevarer (dvs. kød, fisk, æg eller proteinholdige bønner eller lign.) fylder den anden tredjedel, og den sidste tredjedel udgøres af det, jeg kalder mættende ”fyldefoder”, dvs. kartofler, brød, pasta eller ris.

    Hvis man spiser på den måde, bliver man dejligt mæt.

    Jeg kan huske, at min søn, da han var barn og teenager, gjorde vrøvl over, at suppe ikke mættede nok, selv om den var kogt på en høne og gode kraftben og vi fik godt, groft madbrød til og dessert bagefter. Men så sørgede jeg bare for, at den efterfølgende ”dessert” altid var gode hjemmelavede æbleskiver med syltetøj.

    Så gik det fint. Han spise to store portioner suppe med masser af grønsager, når bare han kunne få sine æbleskiver bagefter!

    Men dengang var min søn meget fysisk aktiv: Han løb med aviser om morgenen før skolen, og han løb på rulleskøjter og skateboard og spillede fodbold efter skoletid. Jeg er overbevist om, at det for en mand i din brors alder må være muligt at blive mæt. Det handler bare om at kombinere og variere.

    Og det ved han jo godt ;o)

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej Kameliadamen.
    Jeg fortæller bare, hvordan jeg har det, og at jeg tror det skyldes Q 10. Jeg er den eneste i familien, som har beholdt hårfarven.
  • Indstillinger
    Ang. Q10, så vil jeg lige høre om nogen har erfaringer med at det også kunne hjælpe min mand imod skaldethed? (eller i hvert fald begyndende :)
    (En lille smule off-topic, men alligevel ikke)
    Har du også overvejet bukkehornsfrø?
  • Indstillinger
    Hej KHansen79

    Jeg kan fortælle dig min bror begyndte at få "måne". Hans hår blev også tyndt og meget glansløst. Jeg anbefalede ham at tage silica og et halvt år efter var hårtabet stoppet. Håret blev igen mørkere og glansfyldt.

    Og til min stor overraskelse, for det havde jeg ikke ventet, fik han små nye hår. Jeg klippede ham en overgang, jeg er uddannet frisør, men nu bor vi langt fra hinanden.

    Jeg har spurgt ham om han er stoppet med det, men det tør han slet ikke, siger han. Håret er stadig pænt og mørkt. I vores familie bliver vi sent gråhåret.
    Jeg sagde dengang, at han bare kunne købe det billigste produkt, men jeg har opdaget man skal passe på tilsætningstofferne.

    Om det hjælper på andre også tør jeg ikke udtale mig om. Men det kan da ikke skade at prøve. Der gik et halvt år før jeg kunne se resultatet for alvor.
  • Indstillinger
    Tusind tak for hjælpen! :)
    Man ved jo aldrig om det kunne virke for min mand også. Jeg ved selvfølgelig godt at der ikke er garantier, men det skader jo ikke at prøve.
    Du skriver at produktet hedder silica - men er det ikke måske det her:
    http://www.helsebixen.dk/shop/silicea-k ... 7665p.html
    ?
    Kan ikke lige finde noget som hedder silica?
  • Indstillinger
    Det mener jeg. Jeg har set det staves på forskellig vis. Jeg brugte selv det billigste produkt og holdt så op i en lang periode.
    Da jeg forsøgte igen blev jeg syg. Det er tilsætningstofferne man skal passe på.

    http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/i ... =6/menu=5/


    Jeg fandt det, jeg citerer:

    persille1
    Tilmeldt: 07-12-2008 12:34 Den 08-10-2012 08:28
    Re: Hvem har forstand på medicin

    Jeg er begyndt at tage silica, som så mange gange før.

    Jeg læser der står:Fyldemiddel ( mikrokrystalliskcellulose) agerpadderokkepulver, ølgær, tangmel, stabilisator ( polyvinpyrrolidon) overfladebehandlingsmiddel ( magnesiumsalte af fedtsyrer, hydroxypropylmethylcellose, akaciegummi, talkum, shellak, carnaubavoks, zinkglukonat, farvestof ( titandioxid) polyfructose, D-biotin.

    Ih, du milde sikken en lektie. Kan det have indflydelse, hvis du orker at svare.


    Brugernavn1
    Tilmeldt: 04-07-2008 10:01 Den 08-10-2012 08:45
    Re: Hvem har forstand på medicin


    Jeg ville holde mig langt væk fra piller som indeholder tilsætningsstofferne: polyvinyl pyrrolidon (plastik) og titandioxid (et hvidt farvestof).
    Prof. Vera Stejskal, Sverige har skrevet noget om emnet.

    Bemærk venligst at angående det plastik, som tilsættes mange piller, så har kært barn mange navne.
    Det kan f.eks. også hedde: "polyvinylacetat-crotonsyre copolymer".
    Hvis altså tilsætningsstofferne overhovedet er deklareret, når man googler på præparat-navnet + produktresume.



    Asklepios12 skriver:


    Jeg er helt enig med Brugernavn, og synes i det hele taget at man skal holde sig fra kosttilskud med en så imponerende liste af tilsætningsstoffer. Ofte dækker det over en dårlig kvalitet. Jeg tager selv silica fordi jeg har problemer med mine sener.

    Min silica er fra Lamberts Healthcare. Her er hjælpestofferne: Hydroxypropyl methylcellulose -et hvidt stof lavet af træmasse som bruges til at lave kapslen, ris pulver og magnesium stearat.

    CITAT SLUT


    Jeg kan også spørge min bror, hvad det produkt hedder han køber, hvis du ønsker det.

    ps. Min bror køber nogle der hedder Lekaform silica. Hvilke indholdstoffer der i ved jeg ikke.
  • Indstillinger
    Tusind tak for det lange og gode svar :)
    Faktisk er det lidt sjovt, for Lekaform laver "supermarked"-helsekost, så det burde være i den billige ende - men det er jo 120% lige meget så længe det virker...
    Priserne er i hvert fald meget forskellige:
    Lekaform Silica koster 85 kroner for 300 kapsler (hvor du skal tage 3 om dagen) og du kan måske finde det billigere i Netto nogle gange og Silicea koster 220 kroner for 60 kapsler.

    Mange tak igen. Vi prøver og ser hvad der sker :)
Log in eller Registrér for at kommentere.