Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Til Kameliadamen

124»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Kameliadamen skrev:
    "Hvad angår oprindelsen til min søvnapnø, som du berører i dit indlæg, Trold, så er der ingen tvivl om, at søvnapnøen skyldes mine hjerteproblemer (atrieflagren). Og der er ingen tvivl om, at lav kaliumværdi påvirker hjertet uheldigt, så på den måde har du ret. "

    Jeg vil slet ikke gøre mig klog på dine problemstillinger ;) , men jeg kan konstatere, at de problemer jeg har haft i mange år forsvinder når jeg får nok magnesium og kalium.
    Jeg har jo før oplevet, at vågne en morgenen hvor jeg spændte så meget i ryggen, at jeg lå som en flitsbue.
    Nu er flere af mine tænder trukket ud og jeg skal have del-protese i både over- og undermund, men mens jeg havde de fleste af mine tænder kunne jeg altid mærke på min. én tand om jeg havde bidt sindssygt hårdt sammen om natten.
    Jeg er faktisk overbevist om, at disse problemer er skyld i mine tænders forfatning. :(

    Jeg er pt nået dertil, at jeg er overbevist om, at det handler om en eller anden sammenhæng mellem magnesium og kalium.
    Mangel på kalium kan også give forstoppelse, så måske skal årsagen til mine fordøjelsesproblemer også findes dér.

    Jeg har før læst noget af Kirschheiner, har 2 af hans bøger liggende på pc'en, downloadet gratis fra nettet, så det vil jeg da lige kigge nærmere på, nu hvor jeg skal til, at undersøge nærmere om sammenhængen mellem kalium og magnesium.

    Vitamindoktoren's side har jeg også været inde på før, men jeg vil ikke betale for, at blive VIP. ;)
    Jeg prøvede for nylig, at finde en kontakt-funktion på hans side, fordi han skriver nogle ting om blodtype-diæten, som ikke er i overensstemmelse med det, der står i "spis efter din blodtype"-bogen, som han selv har været faglig konsulent på. Men jeg måtte opgive.

    Jeg synes det er vigtigt, at vi deler vores erfaringer, så andre kan have glæde af dem, jeg har jo selv haft stor gavn af de oplysninger jeg har fundet på nettet.
    Internettet er jo en enorm vidensbank, og hvis man ikke kan finde oplysninger på dansk, så kan man ofte finde noget på engelsk, jeg kan bare have svært ved, at holde koncentrationen når jeg skal læse meget på engelsk.
  • Indstillinger
    Fik ikke det hele med.

    Jeg har godt læst Asklepios' indlæg om magnesium/kalium i en anden tråd, jeg fandt den da jeg googlede noget om kalium.

    Vedr. magnesium i spascupreel, så har du ret i, at der ikke er meget i, men jeg har efterhånden fået øjnene op for, at tingene fungerer på en anden måde når det er homøopatisk.
    I mange år rystede jeg ellers på hovedet af alt hvad der var homøopatisk, men jeg har efterhånden måttet overgive mig.
    F.eks. har jeg nu i nogle måneder brugt nogle homøopatiske dråber, der hedder "Masin" for fordøjelsen.
    Iflg. de oplysninger jeg kunne finde på nettet skulle man tage 20 dråber 4 gange om dagen, og jeg mente jo, at jeg var hårdt ramt (forstoppelse), så jeg lagde hårdt ud, også set i lyset af, at jeg ikke mente, at noget homøopatisk kunne virke særligt effektivt ;).
    Så jeg tog 20 dråber morgen, middag og efter aftensmaden, og havde planlagt, at tage de sidste 20 til natten, men så langt nåede jeg så ikke.
    Ved 20-tiden skulle jeg på toilettet og så gik det ellers løs. Jeg har før prøvet, at have, hvad jeg plejer at kalde mavekneb, hvor hele fordøjelsessystemet renser sig selv ud, man behøver overhovedet ikke, at presse, det kører bare helt af sig selv ;), det er ganske ubehageligt, man skiftevis fryser og sveder, brættet kan være helt vådt af sved og man er nødt til, at blive siddende noget tid efter, at man er færdig, fordi man føler, at man vil besvime hvis man rejser sig.
    Denne gang var det bare lige en tand værre end jeg før har oplevet det.

    Da jeg kunne rejse mig igen gik jeg direkte ind i min seng og bad min datter om, at lufte hunden. Jeg sov til kl. 23, hvor jeg så skulle igen, og frygtede det værste, men denne gang skulle det sidste bare ud og det var på ingen måde ubehageligt.

    Siden har jeg kunnet tage Masin uden, at opleve noget der ligner det fra den første dag, så det er mit indtryk, at de renser ud i nogle gamle ophobede affaldsstoffer.
  • Indstillinger
    Hej igen

    Efterhånden er jeg nået frem til, at de fleste, om ikke alle, mine helbredsmæssige gener stammer fra magnesiummangel.
    Mangler man magnesium kan man ikke optage kalium, så der er også en sammenhæng dér.

    Mit spørgsmål har så været, hvorfor pokker jeg mangler magnesium. Jeg har jo altid spist mange ting hvori der er magnesium.

    For nylig fik jeg så læst noget om, at det skulle handle om fytinsyre.
    Fytinsyre er i korn og kerner, og binder mange af de mineraler vi får fra vores kost, så vi ikke får gavn af dem.

    Den påstand gik jeg og lurede lidt på.
    Så kom jeg i tanker om, at jeg tidligere har drøftet med min mor hvad det er der gør, at mange mennesker i dag ikke kan tåle brød med gluten.
    I den forbindelse havde min mor sidste år set en tv-udsendelse hvor der bl.a. var en kvinde, som var vokset op i Italien, og godt kunne tåle brød, men så var hun flyttet til England, og fik problemer i forhold til, at spise brød.
    Af udsendelsen fremgik det, at det var fordi vi bedre kan tåle brød der er bagt med surdej, eller langtidshævet.

    Videre i tankerækken kom jeg i tanker om, at jeg engang sidste år (tror jeg det var) i en tilbudsavis fra Kvickly havde set noget om noget brød, der var bagt med skoldet mel.

    Så googlede jeg "skoldet mel", og fandt dette (på svensk): http://bakahemma.blogspot.dk/2010/02/de ... kalla.html

    Undervejs kom jeg i tanker om, at jeg i årenes løb har været i kløerne på 2 forskellige zoneterapeuter, begge har givet udtryk for, at vi ikke bør spise ret meget brød, vi skal spise flere grøntsager.

    Så grunden til, at brød bagt med surdej er sundere en "almindeligt brød" er altså, at fytin'en er nedbrudt i surdejsbrød.

    Hvis man læser om symptomerne på magnesiummangel, så begynder det s'gi at blive skræmmende det her.

    Jeg har så gået og spekuleret over, hvorfor nogle mennesker kan gå igennem livet uden de store helbredsproblemer mens andre får både det ene og det andet, og måske endda dør af det.

    Måske er det her blodtyperne kommer ind. ?????????

    Jeg er ikke særlig vild med alun.dk, jeg synes de nemt kommer til, at virke lidt fanatiske, men der er flere gode pointer i denne artikel, og jeg går ud fra, at i godt selv kan sortere lidt i det ;) : http://www.alun.dk/sund-kost/korn.html

    Googl gerne selv videre om tingene.

    Der er ihvertfald stof til eftertanke.
  • Indstillinger
    Til Kameliadamen.
    Vi har før skrevet om, at kalium er afhængig af magnesium.

    Måske har vi også været omkring følgende, men jeg husker det ikke.

    Magnesium bør tages sammen med zink og B-6 vitamin, for at virke optimalt.

    Som jeg forstår det, så kan vi risikere, at magnesium ikke virker ordentligt hvis vi ikke samtidig får zink og B-6, og hvis magnesium ikke virker ordentligt får vi problemer med mangel på kalium. ;)
Log in eller Registrér for at kommentere.