Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hashimoto eller eltroxin

245

Kommentarer

  • Indstillinger
    hej bliss :)
    godt at høre dine tal ligger inde for normalen - husker du at få taget dem inden 8 og fastende ? der er ingen tvivl om at den "rykning " eller forskubbelse i hormoner ved din graviditet kan have aktiveret din hashimotos - det er sket for mange men man skal dog være disponeret genetisk for at starte denne lavine .
    at dine antistoffer ligger på 200 er jo kun godt ( og jeg håber af hele hjertet de ikke kommer højere )
    men alle antistoffer er noget møj altså for det betyder du har en kronisk sygdom desværre .
    det der får anti stofferne ned i gear er at have ro og fred i sit liv - du har sikkert bemærket du ikke er god til stress eller hurtigt bliver opfarende . hver gang slider det på dine binyrer og de fleste med hashimotos har trætte binyrer - langvarig stress kan betyde at man i værste tilfælde kan udvikle addison kriser . spis meget sundt - hold øje med dit kolesterol - og få dine hormoner optimalt ( ikke blot som lægerne herhjemme siger " dine tal er lige indefor ref - det er ikke godt nok ? ) hvis du vil være gravid så gælder det i den grad om at du også får kigget på anti stof tallet anti - tg og de frie t3 og t4
    når du ligger super på alle disse ting - så ville jeg turde sørge for at få en graviditet .
    nu ved jeg ikke hvordan du er berørt men har du en smule depression , eller ledsmerter, eller meget træthed så er det rigtig vigtigt at disse ting kommer på plads.
    mine tal er kommet en del ned efter jeg blev glutenfri - men jeg er fortsat meget svækket af hashimotos - måske fordi mit anti-tg var så højt .
    man kan nok heller ikke sammenligne for jeg er åbenbart født med lavt stofskifte uden nogen læger nogensinde opdagede det - så tror blot min egen krop kapitulerede til sidst . men er på rette vej :) held og lykke med dit projekt og jeg håber så meget at du følger lidt af disse råd så du får en lækker lille sund og rask baby :)
  • Indstillinger
    Kære Twinmom,
    har du lang erfaring med at ta melatonin?
    Og vil du sige at jeg bør gå op til fx 100 mikrogram eltroxin hver dag, istedet for mit nuværende 50/100 for at hjælpe kroppen med at stoppe vækst af antistoffer?
    Dengang du var gravid med dine to børn var du da på eltroxin eller lignende og reguleret begge gange?
    Jeg har ikke rigtig symptomer af 'sygdommen'.
    Taak, du er en kæmpe hjælp!
    kh bliss
  • Indstillinger
    hej
    jeg har taget melatonin i godt 18 mdr og det eneste jeg mærker er at jeg sover bedre - jeg skal snart have taget anti stoffer igen - det tilrådes hvert andet år . specielt for anti -tg - så bliver spændene hvad melatoninen har gjort i kroppen .
    jeg kan ikke råde dig med eltroxin for det har jeg afskrevet for længe siden- jeg ser det virkelig ikke som en mulighed for folk med hashimotos medmindre der hele tiden holdes øje med t3 t4 og de frie værdier så der kan supleres med ren t3 hvis/når det går galt .

    men eltroxin vil aldrig kunne fjerne antistoffer det styrer kun din t4 og man kan så håbe på at din krop selv kan omdanne det til t3 .
    er dog glad for du ikke har nævneværdige problemer endnu :)
    og jeg håber virkelig at du vil studere lidt om naturligt thyroid inden en graviditet så du selv kan tage stilling :)
    synes du bør bruge os på facebook der sidder rigtig mange i din situation og rigtig mange ved efterhånden mange ting om dette for vi er vant til at vi ingen hjælp får fra endokrinologer så vi må hjælpe hinanden :)
    i danmark opfattes vi som hypokondere blandt endokrinologer - alle andre med antistoffer - f.eks lupus eller leddegigt bliver taget super alvorligt - hvis man sammenligner folk med andre autoimmune sygdomme som f.eks ovenstående så har vi meget ens symptomer men af en eller anden grund ( gætter selv på at det er fordi vi er havnet på den forkerte hylde - hos endokrinologer ) så bliver vores ikke regnet for noget særligt - de måtte sørmig godt bytte plads med mig i 48 timer - så ville der helt sikkert blive lavet om på det her . - brug os bliss - for du kan ligeså godt lære det her - du skal leve med det resten af dit liv - desværre - og der går nok 10-20 år før lægerne opdager hvor alvorligt det her er og kan blive .
  • Indstillinger
    Hej igen!
    Jeg ved godt at Eltroxin ikke kan fjerne antistoffer, men så vidt jeg forstår kan det få skjoldbruskirtlen til at gå af sit overarbejde og dermed skabe en bedre base for alt det gode du iøvrigt gør for din krop for at fjerne antistoffer, sund levevis, kosttilskud etc.
    Jeg havde som sagt normale T3 og T4 tal da den forhøjede TSH blev opdaget så Eltroxin's regulering af disse er ik så afgørende for mig.
    Det kunne være rigtig spændende at høre hvordan melatoninen har påvirket dine tal, fingers crossed!
    Mht at joine jeres facebook-forum vil jeg være lidt bange for at få flere rædselsscenarier, vi er alle forskellige, men stresser vi hinanden med worst-case-scenarios gør vi ikke vores psyke og krop nogen tjeneste.
    Jeg kender fx en veninde som har haft alvorlig hashimoto siden hun var helt ung men som har 2 sunde velfungerende døtre, og dem har hun fået under eltroxin-behandling etc. Min kusine er samme sag, også to grund-sunde børn selvom hun har taget eltroxin i 20 år.
    Tak igen for dine inputs, jeg ønsker jeg alt det bedste på din vej!
    KH Bliss
  • Indstillinger
    Fatter ikke hvordan du tør råde andre på denne måde, hvis du ikke er læge, men det ved jeg selvfølgelig ikke om du er. Du påtager dig et kæmpe kæmpe ansvar.
  • Indstillinger
    Kære Twinmom,
    Jeg er meget glad for info du kommer med i debatten og jeg har brug alt info om hashimoto; mine antistoffer er på næsten 900 og tsh på 7.6 og jeg vil være så glad for oplysninger om den belgiske specialist som har hjulpet dig. Jeg vil så gerne leve, men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre.
    Kærlige Hilsner
    Margrethe
  • Indstillinger
    Hej

    Stort tak til twinmom!!!!
    Jeg har selv i hele mit lange forløb i behandling med eltroxin (der ikke fjerner symptomerne) fundet ud af, hvordan kosten virker på mit helbred.
    Jeg vil nu prøve at overbevise min læge om at skrive tyroid til mig - Jeg tror det bliver svært.
    Jeg vil gerne være medlem af gruppen på facebook, men ved ikke hvordan jeg finder jer. Jeg har prøver at søge på: naturlige stofskifte hormoner. Der kom ikke noget frem. Det skal siges, at jeg er ny bruger og derfor måske ikke søger det rigtige sted.
  • Indstillinger
    Hej du Kom du bare ind til os :)https://www.facebook.com/groups/310355505447/ vi er ca 500 mennesker - med det samme - lige fra læger til advokater der liger på samme måde som du og jeg . gruppen er lukket så ingen andre end os kan se hvad du skriver

    venligst twinmom
  • Indstillinger
    Til tulipan 1

    jeg ønsker ikke at oplyse dig hvad jeg er eller ikke er men gætter på du selv er endokrinolog - jeg påtager mig intet ansvar - men ville det være bedre vi lader folk dø af det her - det er jo det der sker når læger/ endoer ikke handler på hvor syge vi er .
    når man som jeg går hos verdens førende indenfor det her - så taler jeg på ingen måde i blinde - men ønsker ingen skal opleve det samme som jeg er gået igennem . min egen historie er så voldsom så jeg har oplevet systemet som jeg ellers var sikker på ville hjælpe mig hvis jeg en dag blev syg - det var vel derfor jeg betalte skat til sundhedsvæsnet .

    vi er så mange der overlades til ingenting og folk lider unødigt pga lægers arrogance - min egen endokrinolog forbød mig udtrykkeligt at forske på nettet - jeg måtte ikke læse videnskabelige dokumenter ... come on hvor er vi så henne .
  • Indstillinger
    Hej twinmom2

    Jeg er selv fristet til at prøve naturligt stofskiftehormon - hvor køber du Erfa henne?
    Er det ikke Canadisk?
    Kan man bare få en recept på det danske præparat og få sit apotek til at få det hjem og indeholder det det samme som de udenlandske?

    Jeg forstår bare ikke hvorfor, når det nu er meningen at det skal imitere kroppens normale regulation, at det er ok at TSH bliver "for lav" ?
    Hvorfor svarer det ikke til dem der har højt stofskifte-sygdom?

    Synes egentlig jeg er rimelig velbehandlet på Eltroxin - men måske jeg bare ikke husker, hvordan jeg havde det før i tiden..

    Jeg har også selv reguleret mig til TSH omkring 0,5-1,0 og gener som hovedpine ved stress og PMS er næsten helt forsvundet.. Men synes stadig jeg er mere træt end jeg synes jeg burde..

    Men tør jeg kaste mig ud i et forsøg med ny medicin, der vil kræve justering i et stykke tid??
Log in eller Registrér for at kommentere.