Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hashimoto eller eltroxin

Redigeret 3 november, 2014, 04:49 i Forstyrrelser i stofskiftet
Hej,
Jeg er en pige på 19 år, der fik konstateret autoimmun hypothyreose for halvt år siden. Jeg startede i behandling i slutning af februar, (50 mikrogram Eltroxin dagligt) og i april var mine tal nærmest helt normale: T4: 14,7 T3: 2,62 Anti TPO 146, og TSH: 3,2. Dog havde jeg det stadig ikke godt, men lægen mente at det ville tage lidt tid før symptomerne forsvandt helt.

Rigtigt nok forsvandt symptomerne i en kort periode, men jeg er siden da begyndt at få det dårligt igen, med skiftende meget lav og høj puls (fra 50 slag pr. min. ved moderat aktivitet til 150 slag pr. min når jeg sidder og slapper af) samt blodtryk (sidst gik det fra at være 80/55 til 146/106 på 10 min). Desuden har jeg mange problemer med ekstrasystoler, føleforstyrrelser, sitrende muskler og svimmelhed.

Er der andre der oplever lignende symptomer, og skyldes det hashimoto, eller eltroxin når nu tallene er normale?

Mvh. Anna
«1345

Kommentarer

  • Indstillinger
    hej - ja du har jo så hashimotos som er den mest alm autoimmune sygdom i stofskiftet - ikke alle tåler eltroxin fordi de ikke kan omdanne t4 til t3 - der kan være rigtig mange symptomer ved der ikke er nok t3 - både psyke , ledsmerter , sitren i muskler , kramper, mavesmerter osv osv . osv osv ydermere synes jeg efter et halvt år at 50 mg er meget lidt og jeg forarges til stadighed over hashimoto patienter ikke bliver tjekket oftere for deres tsh går op og ned selv helt uden medicinering - husk at få målt dit stofskifte inden klokken 8 om morgenen fastene og ikke rygene efter 8 kan tallene normaliseres helt faktisk - for hashimoto patienter skal man være opmærksom på at tsh ofte kan være gemt / skult så ser det fint ud på oversiden og danske endokrinologer fortæller jo ikke nogen hvornår tingene skal tages - de skulle efterudannes skulle de ! ved ikke om du ved at hashomotos er 3 ting kombineret en immunsygdom, en bindevævssygdom samt endelig en stofskiftesygdom - danske endokrinologer mener hashimotos skal behandles på samme måde som alm stofskiftesyge - fejl !!! vi bliver ofte hundesyge med hjernetåge, depressioner, øjensmerter hårtab, mavesmerter muskelsvaghed og så meget andet fordi vi mangler hormoner - alle endokrinologer burde lave en hormonstatus og androgen status på os så man kunne se manglerne i kroppen - ydermere bør du være gluten fri og undgå mejeriprodukter - husk masser af d-vitamin, selen og b- vitaminer - måske du skal prøve et andet stofskiftepræparat inden for det syntetiske er der eutorox - men her mangler igen t3 - danske læger er heldigvis ved at åbne op for naturligt thyroid som rigtig mange får det meget bedre af - det fåes på glostrup apotek og indeholder både t3 og t4 - du har mange ting at tage fat på - for hashimotos er så meget mere end en stofskiftesygdom og danske endokrinologer burde skamme sig ved ikke at følge med i hvordan dette skal behandles - de har nærmest allesammen uddannet sig indenfor en anden kirtel ( sukkersyge ) og ved intet om stofskiftet andet end at det nogengange går ud over binyrer samt kan give sukkersyge og non-hogkins sygdom - jeg kan fortælle dig at jeg går i udlandet og behandles helt værdigt og bliver proppet med hormoner og vitaminer og det føles helt helt anderledes end da man var på " eltroxin " det bras burde komme af hylderne . men det er så bare min mening . husk at lytte til dine symptomer og stol på dem - lær om sygdommen for du får ikke meget hjælp i dansk regi - prøv f.eks sonjas stofskifteforum hvor dansker til stadighed flygter hen fordi her ingen hjælp er. håber det kunne hjælpe dig lidt :0) venligst twinmom2
  • Indstillinger
    Hej alle
    til twinmom, det lyder meget interessant det du skriver om autoimune sygdom. Hvor ved du alt det fra? Jeg er nysgerrig idet min datter har fået konstateret for lavt stoftskifte og er på euthyrox 75 mg, hun har fået det bedre men jeg er fortsat bekymret idet det også viste sige at hun også er autoimune, hendes vægt stiger fortsat og hun klager over mavesmerter i perioder. Hvad hedder det nye stofskiftemedicin og fåes det kun på glostrup apotek?
    Hvilken betydning har den gluten- og majeriproduktfri kost i forhold til for lavt stofskifte.
    Jeg døjer selv med stofskiftet, før havde jeg for højt stofskifte, kom i behandling med radiojod og nu i behandling for lavt stofskifte, er på euthyrox 100mg, men jeg døjer meget med træthed og har svært ved at tabe mig.
    Jeg har også været på eltroxin, men klagede over spændingshovedpine, hårtab, dårlig hukommelse. En dag jeg var på et apotek i tyskland fik jeg at vide at de i tyskland ikke rådede patienter til at bruge eltroxin, men i stedet euthyrox idet mange patienter klagede over samme og andre symtomer. Er der andre som har oplevet lignende?
  • Indstillinger
    hej :0) jeg ved alt dette fordi jeg har prøvet på egen krop hvor voldsomt dette er - og samtiddig blive negligeret af lægerne - hjertekramper i flere døgn med beskeden " bare rolig du dør ikke idag ? uden de havde set mig - jeg har død og pine været nødt til at sætte mig ind i alt dette - og forundres stadig under man her i dk bare stikker folk en gang eltroxin ( søg under eltroxin skandalen på google ) - lavt stofskifte kommer ikke bare ud af igenting og det gør hashimotos heller slet ikke der er en underliggende årsag og det samme med forhøjet stofskifte -
    der vil altid ved disse lidelser / sygdomme være kæmpe hormonmangler der skal korrigeres - og ikke desto mindre giver de blot lidt stofskiftemedicin -
    jeg er selv søgt til belgien for min hashimotos og her behandles jeg ligeså alvorligt som en kræftpatient - for som specialisten siger dernede - det er en voldom sygdom - men herhjemme får jeg at vide at jeg skal lade være med at være hysterisk ( sagt da jeg faldt bevistløs om ) og så bare spise min eltroxin - det syntetiske bras virker ikke og har aldrig gjort det - jeg selv er på erfa thyroid og ved dk har et lignende produkt bare kaldet thyroid - nu må de læger tage sig sammen og give os den behandling der skal til så vi kan få vores liv tilbage - ellers må de sende os til udlandet til eksperimental behandling til de selv har lært at alt dette handler om hormoner .
    jeg brænder for alt dette kan du nok høre for denne sygdom har kostet mig alt - og jeg er faktisk sikker på idag at jeg ved meget mere om stofskiftet end danske læger . - der bliver ikke engan handlet på at mange af os er allergiske overfor gluten og laktose eller at dette er relateret til non-hogkins sygdom - ej heller tjekker man binyrer som kan være alvorligt medtaget .
    nej giiver ikke meget for læger herhjemme - de kan være smadder flinke - og jeg har intet imod dem som personer - men de skal ikke tage vare på mit liv mere -jeg har kun dette og det skal ikke ødelægges fordi som den sidste sagde til mig " jeg er altså eksperten "
    jeg behøver vist ikke at sige at jeg idag er helt sikker på at min specialist i belgien reddede mit liv - jeg var så inflammeret i hele kroppen - havde feber i mdr af gangen , tabte det meste af mit hår , havde kramper i hele kroppen og havde candida i alle kroppens organer - selv hjernen . men herhjemme var beskeden bare - vi venter på at din skjoldbruskkirtel dør og så er der ingen grund til at være hysterisk - uden at være dramatisk er min sag så grel at den burde koste en overskifter i alle aviser - derfor brænder jeg så meget for dette - for at dette ikke sker for andre :0) kan man hjælpe bare en - så er det hele ikke fortabt :0)
  • Indstillinger
    der er kun et produkt i dk -thyroid - du skal virkelig prøver at overbevise din læge om at du gerne vil prøve det - for det syntetiske er åbenbart billigere - det bedste argument man kan bruge er hvis t3 er lavt for det betyder man ikke er god til at omdanne t4 til t3 i kroppen .
    argumentet fra lægerne er at det naturlige thyroid er sværere at styre - det er sådan set også korrekt det første halve år hvor tsh kan vise sig umålelig - der skal patienten mærke efter hvor man har det godt - ths vil sikkert i den tid ligge under 0,01 - uden det er korrekt
    man har før i tiden brugt naturligt thyroid indtil den smarte medicinal industr kom ind i billedet og bildte alle endoer ind at det syntetiske var bedre .
    før 1962 var der heller ingen der kunne måle stofskiftet -derefter blev det åndsvage systemt med tsh sat op - det har været skidt lige siden - for det er blevet et tyrani istedet for at høre på folk og undersøge dem klinisk -
    tsh er desværre nok kommet for at blive - heldigvis ser det ud til ude i verden at der nu kommer ens fællesnævner for tsh så alle behandles ved 3 - det skal danske læger så lige lære - og det kommer så åbenbart til at tage tid - selvom min tsh var på 12 i over et år fik jeg ingen medicin - det var sikkert bare forbigående !
    gluten er forbundet med angreb på skjoldbruskkirtlen og rigtig mange får rigtig ondt i maven både ved gluten og laktose - udover dette er stofskiftesyge ofte meget mere modtagelige for infektioner og svamp ( candida ) og man kan sige man fodrer svampen med gæren - alle mennesker har en smule svamp men os stofskiftesyge har ikke immunforsvaret iorden til at bekæmpe det .
    hvis i gerne vil vide mere så søg på udenlandske sider - det gavner intet at søge på sider herhjemme - ikke engang stofskifteforeningen kan man bruge - de er simpelthen altfor flinke ved danske endoer så det er danske lægers ord der kommer ud - og det giver ikke det rette billede af sygdommene og lidelserne - lav og højt stofskifte er en lidelse mens graves og hashimotos er en sygdom - sidstenævnte burde blot ikke være kategoriseret som en stofskiftesygdom - for det er immunsygdomme . et tip jeg lærte af tandlæger - har du en revne i din tunge - er der noget galt med dit immunforsvar .:0)
  • Indstillinger
    Hej! Jeg ved ikke om jeres debat stadig er kørende, men jeg vil bare sige rigtig mange gange tak til twinmom2 for dine opslag!
    Jeg begyndte at græde da jeg læste dem, for har følt mig så alene med mine symptomer, som jeg næsten var blevet overbevist af min læge om var 'psykologiske'.. har fået konstateret hashimoto og fået behandling (eltroxin, 50 mg) og i følge min læge er jeg nu kureret, idet mine stofskifte tal er normale. Jeg har forsøgt at fortælle at jeg ikke føler mig normal: unormal hjerterytme, uro i kroppen, underlig vejrtrækning og til tider en følelse af 'tåge i hjernen' og af at skulle besvime.. næsten som om jeg får for meget ilt. Desuden følelsen af hævet skjoldbrudskirtel og sammensnørring af halsen - meget ubehageligt at få af vide, at de ting var noget jeg bildte mig selv ind som følge af angst. Han brugte endda udtrykket 'en banal sygdom' da jeg endnu engang bragte mine symptomer på bane.

    Det er bare virkelig rart at finde ud af, der er andre der har det som mig, og at jeg ikke er alene med de her ting, og at det IKKE er psykologisk (utrolig ubehageligt at blive sat i en situation hvor jeg mistror mig selv..)
    Hvis du stadig tjekker de her indlæg twinmom2, vil jeg bare høre hvor det er bedst at starte henne? Bør jeg som start bede min læge om en anden medicinering eller bør jeg skifte læge.. er det muligt at finde læge i danmark med ordentligt viden og indblik i hashimoto struma?

    Mange tak for dine indlæg!!

    - Maja
  • Indstillinger
    Kære Maja
    for søren hvor jeg kender til det med at føle man er helt alene med det her for ingen forstår det og når endoérne og lægerne heller ikke ved ret meget så er det nok indbildt .

    jeg er superglad for du har indset du ikke er Alene for det er så super ensomt at gå rundt med alene med det her og det koster på alle planer af ens liv .

    tro på dig selv der er intet galt med psyken - jo og så alligevel måske for man er ikke så glad mere kan nemt blive opfarende - men det er kun indtil alle hormoner er på plads så bliver der fred igen - tro på du nok skal komme dertil - for det er jeg næsten .

    På ingen måde er dette en banal sygdom - den er livsfarlig da alt i kroppen går ned .

    nu kender jeg ikke helt din historie ( og jeg er sikker på du også har en fæl historie bagved - for det har alle med hashimotos )

    men med højt stofskifte var det forfærdeligt og med lavt kan man bare slæbe sig rundt og faktisk ikke kunne noget - man er jo nærmest død føler man - og kan ikke tænke en selvstændig tanke - hørelsen bliver dårlig og ledsmerter og alt det andet . ingen og jeg mener ingen andre end i danmark kalder dette for en banal sygdom eller lidelse - vi er så håbløst bagud her i landet

    jeg er administrator på fb på naturlige stofskiftehormoner hvor masser af vores slags udveksler meninger og erfaringer så alle kan få det bedre . kom derind så tager vi den derfra :0))) og du er absolut ikke alene Maja det her er ved at blive en hel epedemi desværre for vi sidder alle i saksen til " eksperterne " har lært at dette er en forfærdelig ting
    mange hilsner fra twinmom
  • Indstillinger
    Kære Twinmom,
    er du mon stadig herinde indimellem?
    Tak for dine grundige og passionerede indlæg.
    Jeg blev diagnosticeret med subklinisk lavt stofskife i januar i år da jeg var gravid, og har taget eltroxin siden, har ikke følt jeg havde symptomer af det. Da det blev opdaget lå TSH på lidt over 6.
    Jeg aborterede desværre. Og vil gerne være gravid igen, vil du stadig anbefale naturligt thyroid, kan det ikke påvirke fertiliteten som jeg har hørt at Eltroxin kan?
    Jeg har også moderat antal antistoffer, omkring 300-400, men disse vokser ikke så hurtigt som i starten, jeg håber det er fordi jeg i august startede på all round kosttilskud og mere frugt og mere råkost. Efter hvad du ved, kan man så få antistoffer til helt at forsvinde?
    Glædelig jul og godt nytår!
    KH Bliss
  • Indstillinger
    kære dig .
    jeg er indimellem herinde men er også admin for en gruppe på facebook der hedder " naturlige stofskifte hormoner " du er rigtig velkommen :)

    med antistoffer i kroppen er du heldig du kan blive gravid for
    men rigtig mange af os aborterer - du skal have antistofferne ned først og fremmest - alt over 300 betyder alvorlig inflammation - det vides i udlandet men bestemt ikke herhjemme . en tsh på 6 er slemt når man har antistoffer skal den ned på 1 eller lidt derunder .

    husk for din egen skyld dette er en immunsygdom mere end en stofskiftesygdom - så når det er gået ud over stofskiftet betyder det at angrebet i kroppen har stået på længe ellers var din tsh normal .

    nu ved jeg ikke hvem der behandler dig - men sats ikke på for meget her i dk - er ked af at sige det men vi er næsten 90.000 mennesker i lille dk der bliver lægeligt mishandlede . det rigtige for dig er at få en hormon/ androgen test tage d-vitamin - selen ( det er bevist at de sørger for at få angrebet nede ) og melatonin har dobbeltfunktion i og med at mange lider af søvnløshed og samtiddig viser studier i udlandet at melatonin på meeeeget langt sigt fjerner antistoffer .

    hvis ikke disse ting er på plads ville jeg være bange for at få børn - jeg taler af erfaring i det jeg i dag har 2 børn med autisme . og de skal nu tjekkes for hashimotos da det er genetisk og vandrer i familier . jeg ville aldrig tøve med naturligt thyroid fremfor det syntetiske bras for der er for ikke længe siden lavet en stor undersøgelse på karolinska i sverige der viste det syntetiske t4 aldrig nåede hjernen - det er jo vores hypofyse den er gal med .
    forskeren der offentlig gjorde dette blev "buhet" ud af karolinska og er nu henvist til et mindre sygehus i halmstad . men det var en saglig undersøgelse som var helt korrekt . ( behøver jeg at sige han er min helt :0)

    thyroid blev brugt herhjemme før i tiden men da man ikke kan tage patent på en grisekirtel og tjene penge på den så blev den fjernet men den gang vidste man godt folk blev helbredt indefra af thyroid .

    det kan man aldrig blive på syntetisk - der ender man med hjerteanfald oma på sigt . når du gerne vil have et barn så gælder det så meget at du er total velreguleret for barnets skyld - så vil du heller ikke opleve aborter . men hashimotos kan aldrig kun reguleres med stofskiftemedicin -

    stofskifteproblemerne kommer jo kun fordi der lå en underliggende sygdom ( immunsygdom ) så vi taler sund levevis ( 80 % handler om det ) og hormon terapi - selen, melatonin - b-vitaminer- A/E vitaminer - få tjekket væksthormon / cortisol / candida osv osv .

    det er intet under lægerne ikke ved meget om dette her for det er indviklet altså . du skal gøre dig klart dette er en sygdom for livet og du skal selv tage hånd om den for herhjemme får du ingen hjælp .
    hvis du starter på thyroid vil du høre bemærkningen - din tsh er Alt for lav - dette er uvidenhed for de skal kun koncenterer sig om t3 og frit T3 når man får thyroid alt andet er komplet lige meget .

    jeg kan ikke understrege det nok - jeg ville aldrig med den viden jeg har idag - gå gennem en graviditet på hverken eltroxin eller eutorox - jeg ville også konstant gå at være bange for at tabe barnet fordi jeg ikke var velreguleret - det er jo nærmere et mareridt end en glæde at gå og vente på den lille ny så .

    håber alt dette giver blot lidt mening men ellers kom ind til alle os andre på facebook :)
    venligst twinmom2
  • Indstillinger
    jeg glemte at skrive du kan låne en bog på bib der hedder " det handler om Hormoner " af thirry hertoghe der er nogle skemaer i der gør man selv kan se hvad det er man mangler der fra kan man bede lægen tage test for disse ting .
    jeg er super ked af at høre du mistede dit barn - men hvis du gør alt det her rigtigt så vil det gå rigtig godt næste gang :)
  • Indstillinger
    Kære twinmon,
    tusind tak for dit lange svar!
    jeg tar allerede de fleste af de vitaminer og mineraler du anbefaler.
    Mangler dog hormon-testen.
    Jeg glemte at sige at min T4 og T3 altid har ligget inden for normalen, og at antistofferne lå omkring 200 da jeg aborterede i 9 uge, en missed abortion, dvs jeg tabte ikke barnet, men det var holdt op med at vokse flere uger før, så jeg tænker at det kan være selve graviditeten som har startet antistofferne?
    Det gør mig ondt at høre at du mener at antistoffer kan forårsage fx autisme, har du selv erfaring med at få dine antistoffer ned??
    Godt nytår og de bedste tanker!
    Bliss
Log in eller Registrér for at kommentere.