Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Har jeg Anoreksi

2

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg synes ikke du skaber spild, ved at bede om hjælp. Det er meget at stå med selv som 13 år. Jeg går ud fra du er god til at skjule det for dine forældre ?

    Hvis du var mit barn, ville jeg være ked af du ikke fortalte mig hvor skidt du havde det så jeg kunne hjælpe dig. Alle forældre vil jo gerne have deres børn trives. Selvfølgelig vil de blive kede af, at du ikke har det godt og er syg, men sådan er det jo, det ved du jo selv med dem du holder af, man vil ikke have der sker dem noget. Af en eller anden årsag har dine forældre ikke bemærket du ikke har det, som du skal have det.

    Man kan ikke gøre for man får en spiseforstyrrelse! Men du kan selv vælge hvor meget du vil kæmpe imod denne sygdom. Og det kan du ikke alene du får altså brug for hjælp.

    Har du tænkt over hvornår du vil tale med din lærer ?
  • Indstillinger
    Jeg siger det til hende i skolen enten mandag eller tirsdag, og så få mine forældre det afvide dagen efter det.

    Jeg tror måske lidt at min mor har bemærket noget, jeg har altid selv smurt madpakken men nu gør hun det, måske fordi hun vil have jeg skal spise mere. Men mine forældre arbejder rigtig rigtig meget tit til kl 20 - 21 om aftenen så mig og min lillesøster spiser tit mad alene.
  • Indstillinger
    Okay så står du da med et ret stort ansvar til daglig.

    Det er ærgelig de arbejder så meget, de går jo glip af en del. Men det kan da sagtens være din mor har mistanke til, at der kunne være noget galt.

    Jamen så må du have held og lykke på mandag, jeg synes du er rigtig sej, det er så flot og modigt, at du vil fortælle din lærer det. Håber det går godt.

    Mvh
  • Indstillinger
    Tusind tak :-)
    Jeg står ikke med ansvaret selv, vi har en babysitter. Men jeg savner dem da stadigvæk i hverdagen. Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal sige det til minlærer har du evt. Et råd til hvordan jeg kan sige det til hende?
  • Indstillinger
    Jeg kan godt forstå du mangler dem, men det er da godt at vide, at der er en og kigge efter jer. Har babysitteren ikke lagt mærke til du ikke spiser nok eller bliver tyndere ? de kg du har tabt må da være meget tydelige, da du var meget tynd i forvejen ?

    Ja, hvordan skal du gribe det an med din lærer.

    Du skal gøre op med dig selv, hvilket tidspunkt på dagen der ville være bedst for dig. Altså om det var bedst om morgenen så det var overstået eller sidst på dagen, da du måske bliver ked af og fortælle om det.

    Kan I skrive mails til jeres lærer ? Du jo god til at benytte det her forum, så du ville jo evt. kunne maile hende, så hun vidste hvad du ville tale om inden I skulle tale sammen?

    Jeg synes bare du skal gribe fat i hende inden hun er på vej ud af klasselokalet, så der ikke er andre der høre det, det jo meget privat og man har ikke lyst til alle skal vide det. spørg hende om hun kunne sætte lidt tid af til at tale med dig, da du har noget vigtigt, at tale om.

    Ellers er der ikke andet for end at skrive det på et stykke papir til hende, hvis du ikke kan få det ud.

    Hvad er du frygter mest ved at fortælle din lærer det ?
  • Indstillinger
    Altså vores babysitter passer mere min søster på 4 så hun har rigeligt at se til.

    Vi kan ikke sende mail til vores lærer, så jeg siger det sidst på dagen. Men jeg ved bare ikke hvad jeg skal sige. Jeg ved faktisk ikke rigtig hvad jeg frygter mest, men nok hvad hun vil sige til det. Men det er nu ikke hende jeg frygter. Men mere bare at snakke om det.
  • Indstillinger
    Nej det er jo heller ikke noget der er særlig sjovt, at tale om. Din lærer vil sikkert være bekymret for dig og ked af at høre så ung en pige have det svært. Du fortalte hun var enormt sød, så hun vil helt sikkert gøre sit for at hjælpe dig. Der vil ikke ske noget slemt ved at fortælle hende det, måske hun også har lagt mærke til du har tabt dig?

    Sig til din lærer, at du har fået en spiseforstyrrelse og gerne vil have hun vil fortælle dine forældre det. Fortæl hende, at efter din morfar døde, ikke har haft lyst til at spise og du går meget op i din vægt. Det er vigtigt, at du også fortæller om opkastning, afføringsmidlet og det du har fortalt herinde, så hun ved hvor alvorligt det er. Du bliver nød til at ligge alle kortene på bordet, selvom det er svært og kræver sit.

    Men det er bedre du at tager styrringen over spiseforstyrrelsen nu, det gør du ved at bede om hjælp. Ellers kommer den til at kontrollere dig, og det gør den vel på nuværende tidspunkt ?
  • Indstillinger
    Ja jeg er jo nød til at fortælle det hele, det er bare rigtig hårdt at snakke om
  • Indstillinger
    Ja det er meget svært, spiseforstyrrelse er jo ofte også noget man gør alt for at skjule. Måske det vil være en lettelse bagefter når du har fortalt det ? Men det er noget du bare må gøre.

    Men krydser fingere for dig og håber det går så godt som det nu kan, når man skal gøre noget der er meget svært.
  • Indstillinger
    Tusind tak og tak for rådene.
    Har du selv haft en spiseforstyrelse, siden du ved så meget om det?
Log in eller Registrér for at kommentere.