Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Konstant "slim" i halsen

2

Kommentarer

  • Indstillinger
    Glemte lige... Muskelspændinger pga hoste og rømmen kan sagtens være en del af det, det er det også hos mig.
    Vi danner alle slim. Hvis vi har følsomme luftveje er det svært at kontrollere trangen til at rømme, og derved irriterer vi slimhinden uderligere, opretholder en ond cirkel, slimhinden danner mere slim pga irritationen og dermed spændte halsmuskler. Den spændte halsmuskulatur er med til at opretholde den dårlige cirkel man kommer ind i .
    Støv, røg, vejrskift, mælkeprodukter, mavesyre, hormonelle ting , er de irritanter jeg har det sværest med.. Nogle gange også vaskepulver / skyllemiddel og stærke parfumer og blomster...
  • Indstillinger
    Hej igen.
    Jeg kunne godt tænke mig at vide om nogen af Jer får sådan nogen "hosteflip" hvor i føler at det lyder som om at der er noget slim i halsen der gerne vil op, men alligevel er hosten temmelig tør indtil der kommer gang i slimen.
    Ved godt det lyder klamt, men håber ikke i er sarte hihi :)
    Jeg synes at det tit lyder som om der sidder noget i halsen og ca en gang i ugen får jeg et flip hvor jeg hoster i ca 10-15 minutter hvor der ligesom er en rallelyd i halsen og jeg bliver ved med at hoste til denne lyd er væk og herefter er halsen fuldstændigt fri - dog kun kortvarigt så starter rømmetrangen igen.

    Åhh jeg er ved at gå i panik under disse hosteflip, ved ikke hvorfor - er bare bange for at blive kvalt i slim tror jeg, selvom det kun er små gennemsigtige klatter der kommer op.
    Men som skrevet før fik jeg af vide at jeg har hyperfølsomme luftveje og jeg kan tit mærke den der klat fra næsen der glider bagom ned i halsen.
    Kan man i øvrigt få noget for det der rhinitis ?
    Min næse er tit stoppet om morgenen, så det kan være der er en sammenhæng.?

    Håber en af Jer vil svare mig op om i også får de anfald. Jeg har ikke vejrtrækningsbesvær heldigvis, når de står på "kun" den der rallelyd jeg føler skal hostes fri.

    Jeg vil lige tilføje at her da vi var sydpå og der var mega varmt og tørt hostede jeg hver eneste morgen. Det er 14 dage siden vi kom hjem og nu har jeg lige haft det første hosteanfald siden så derfor synes jeg det er underligt.
  • Indstillinger
    Dine hyper følsomme luftveje er stort set som mine. Du kan godt få flere forskellige ting for rhinitis, min bedste erfaring er nasal rhinocord inhaler... Derudover KAN man for manges vedkommende tage almindelig håndkøbs antihistamin som piller og spary til akutte tilfælde hvor det er lidt værre en vanligt. Saltvands næsespray er godt og må bruges efter behov, modat alm næsespray som man bruger ved forkølelse... Rhinit / følsomme luftveje trigges ofte ikke af de samme ting hvergang så det er et irriterende problem, for der er "ikke bare noget bestemt" man skal holde sig fra hvergang, men ogte laver mælk, ost, og hvede ballade ( slimer ) og rødvin og tør luft og indeklima faktisk mere ballade end fugtig luft. Er sikker på at dine problemer er pga følsomme overreagerende luftveje / rhinitis.... Heldigvis er det ikke farligt, men stygt at leve med til tider. Jeg går også i panik på dage hvor den / de der små bitte gennemsigtige klatter ikke ikke kommer op med detsamme ... det er ikke rart
  • Indstillinger
    1000 tak for dit svar. Tror faktisk jeg har haft det i rigtig mange år. Har ihvertfald i mindst 13 år haft noget med at skulle hoste hver gang jeg havde haft et grineflip så tårerne trillede. Eller når jeg har hoppet i trampolin. Tror måske bare det er fordi jeg tænker mere over det nu fordi jeg har fået angst :( og især angst for noget med luftvejene.

    Men det er godt nok træls. Tænker også bare om det har noget med refluks at gøre, selvom halslægen ikke kunne se noget på mine slimhinder i halsen. Jeg har heller ikke opstød og sviende fornemmelse nogen steder. Er bare bange for lægerne har overset et eller andet for de følsomme luftveje kan man jo sagtens leve med - hvis man bare var HELT sikker på det "BARE" er det.

    Men nu vil jeg prøve noget næse spray og håbe på det virker :)
  • Indstillinger
    Jeg synes at du skal blive undersøgt for evt. sygdom i skjoldbruskkirtlen, det vil sige om du er stofskiftesyg. Du skal få tjekket TSH og de forskellige antistoffer som kan give stofskiftesygdomme. Det er meget vigtigt at lægen ikke bare måler TSH men også antistofferne. vh Petra
  • Indstillinger
    Har nu været på Membrasin i et par uger, og mærker en lindring.
    Min næse er ikke stoppet om natten (ellers fast rutine i årevis, i samme øjeblik jeg lagde mig på sengen) og slimen i halsen, og kvælningsfornemmelserne pga af slimen om dagen er mindsket.
    "Rømme-faktoren" er klart på retur, selvom den ikke er væk.
    Der er til to måneder i pakken, så er spændt på om det vil have mere effekt.

    Et lidt dyrt eksperiment, men jeg tror, det er pengene værd.

    Om I andre kan bruge det til noget, ved jeg ikke.
  • Indstillinger
    Hej Petra
    Jeg synes ikke rigtigt at jeg har de symptomer på uregelmæssigt stofskifte. Jeg har været ved halslæge en hel del gange hvor han har undersøgt min hals både ud og indvendigt. Fik af vide at jeg har en "fin damehals" :)
    Tror måske jeg vil prøve de der membrasin også :)
    Mange Tak for Jeres svar
  • Indstillinger
    Jeg har også hele tiden slim i halsen.
    Kan genkende mange af de symptomer I taler om. Rømmetrang, sejt slim man er nødt til at hoste op, ellers føler man at man er ved at blive kvalt.

    Jeg har været til øre næse hals læge. Havde ikke umiddelbart nogle allergier
    Blev sendt videre til speciallæge som foretog en gastroskopi. Der var måske en anelse refleks eller spiserørskatar.
    Fik nogle piller pantoprazol. Synes de dæmpede det meget i starten.
    Men ikke rigtig nok.
    Har taget pillerne i 2-3 måneder. Er meningen jeg kun skal tá efter behov. Prøvede lige at holde pause 3-4 dage og fik det straks meget værre. Når jeg børster tænder og mærker skummet i halsen kan det gå helt amok. Jeg kan blive ved med at hakke slim op i en halv time, til det falder lidt til ro igen.

    Nogle gange blir jeg i tvivl om det kan være refluks ? Jeg kan ikke mærke sure opstød eller noget i den retning . Kun sejt slim i halsen og svælget.
    Meget irriterende! Man har. Jo ikke lyst til at gå og spytte på gaden. Det gør en " dame" jo ikke !
    Har nogle samme symptomer og ved hvad det kan være?.
  • Indstillinger
    Til Jackson.
    Jeg kender de der slemme hosteanfald. Man bliver også øm i maven af de slemme anfald.
    Det hjælper mig at tage C-vitaminer. Virkelig. Jeg tager 1000 gram ved sengetid, dog ikke hver dag. Det løsner den tørre hoste. Hvis jeg er ved at blive forkølet, det kan man jo mærke, tager jeg 2000 gram + en Magnyl, det tager toppen af forkølelsen og hosten.
    Jeg er gammel og kan bare blive hjemme, når det er værst - er simpelthen bange for at tisse i bukserne.
    Jeg tror, man må leve med det.
    God bedring.
  • Indstillinger
    Nej, hvor er det flovt, 1 kg C-vitamin.
    1000 mg
Log in eller Registrér for at kommentere.