Hjem Øre, næse og hals Åben debat om øre-, næse- og halssygdomme

Konstant "slim" i halsen

Hej derude!

Jeg har et problem som efterhånden har stået på i et års tid.
Problemet består af at jeg konstant har klar slim i halsen, som sidder godt fast, og gør at jeg er nødt til at hoste/rømme mig konstant. Det irriterer mig grusumt, fordi jeg føler det generer andre, og ikke mindst mig selv. Jeg har et job hvor der er meget kundekontakt, og det virker bare virkelig dumt at altid stå og hoste og rømme sig. Desuden lyder min stemme ofte lidt slidt eller hæs når jeg ikke rigtig får rømmet igennem.
Hvis jeg hoster igennem, og næmest hoster slimen op, er det bare en klar, klistret substans som kommer op, og kort tid efter er problemet tilbage..

Jeg har været ved en øre/næse/hals-læge, men han fandt umiddelbart ikke noget som kunne udløse dette. Han kunne godt se noget slim på "bagvæggen", men ikke finde en god forklaring på hvad det skulle komme af.
Jeg fik nogen kapsler mod mavesyre i halsspiserøret, da han mente det muligvis kunne være der problemet lå.
Jeg har spist disse i en periode, uden nogen egentlig effekt, og er derfor stoppet med dem igen.
Jeg har ofte vejrtræknings problemer også, men er lidt i tvivl om, om de to ting har noget med hinanden at gøre. Tror det ikke, da jeg har haft vejrtrækningsproblemerne i 5-6 år efterhånden, og slimen i halsen "kun" har været der et års tid.

Jeg har tænkt på om det måske skyldtes noget mug/svamp eller lignende i det hus jeg bor i, men efter at have været på ferie i 14 dage, er situationen uændret. Muligvis er jeg allergisk overfor et eller andet? I nogen perioder er det værre end andre!

Jeg er meget interesseret i at høre om nogen andre har oplevet dette, og evt. skulle have en løsning eller et godt forslag til hvad det kunne komme af.

Mvh!
«13

Kommentarer

  • Det kan være du er allergisk over for nogle fødevarer. Har du taget en allergi test?
  • Men- jeg har vitterligt brug for hjælp. jeg har oprettet et indlæg, og aner ikke mine levende råd. kan du/i bare læse/helst besvarer mit indlæg.

    Tak, og Undskyld..
    Mvh. Kira.
  • Hej. Jeg har det på samme måde med slim i halsen.
    Har også haft det længe. Havde i efteråret/vinter en infektion hvorefter jeg fik gevaldigt hosteflip ca hver anden dag, men nu er der ligesom konstant en lille slimklat i halsen der skal rømmes /hostes op. Så går den væk kortvarigt men kommer igen.
    Stemmen "knækker" eller bliver hæs indtil den er rømmet væk.
    Har været ved øre næse hals læge 3 gange bl.a kikkert i næse/bihuler og en lang kikkert i halsen. Jeg har været på hjerte lunge klinik og fået lavet astma tests, røntgen af lunger, endda prøvet astma medicin.
    På hjerte lungeklinikken fik jeg nogle allergi piller da han mente jeg har hyper reaktive luftveje som reagerer kraftigere på omgivelserne end hos "normale".
    Jeg har dog lagt mærke til at rigtig mange faktisk går og rømmer sig og læst at kirtlerne i halsen dagligt producerer 1,5 - 2 liter slim i døgnet så måske er det normalt nok. Men træls er det ihvertfald. Allergi pillerne hjælp lidt men ikke nok til at jeg vil blive ved med dem.
    Vi har en meget tør luft i vores hus og også på mit arbejde. Så måske dette spiller ind hos dig også :)
  • Jeg døjer med stort set det samme, men det starter nu helt oppe bag næsen.
    Næsten altid driver der lidt klart slim ned fra måske bi- og pandehuler og andre huler. Idet jeg rejser mig fra sengen, kan der komme ligefrem et lille "skvæt".
    Det er så svært at få fri af halsen og kan ligefrem løbe ned i luftrøret, hvis jeg ikke er hurtig og opmærksom nok. Omvendt har jeg aldrig mere trykkende hovedpine som følge af pres i disse huler.
    Vi har det også meget tørt i vores hus, hvilket også giver mig tørre øjne. Det var den bemærkning, der fik mig til tastaturet! :-)
  • Google "slim i halsen". Der står en hel del. Jeg har selv lidt af det for nogle år siden. Man er ved at kaste op.

    Der står om mange årsager, men intet om spændinger og det tror jeg måske også kan være årsagen, for det lider jeg en del af. Spændinger i kæbe og hals.
    I øjeblikket er det slemt med mine ører, kæbe og halsen og nu kan jeg mærke slim igen, for første gang efter nogle år.
    Af den grund kom jeg til at tænke på om det også kunne skyldes spændinger i halsen.
    Fordi man "hoster, pruster og puster," alt efter hvad der er galt med de forskellige ting. Ja, det er bare en ide.
  • Kmt123 jeg har også det der slim når jeg står op om morgenen. Skal spytte en kæmpe klat ud men kan alligevel mærke hvordan noget glider ned i min hals. SÅ irriterende.
    Jeg døjer også med ligesom grus i øjnene. Øjenlægen synes ikke mine øjne var tørre men slimhinderne i øjnene var irriteret.
    Det er så hvad det er, men da jeg har angst er det ikke særlig sjovt når man kan fornemme der sidder noget slim nede ved luftrøret man ikke kan harke op, jeg kan næsten gå i panik....
    Sommetider føles det somom der sidder noget og presser på min hals udefra og når jeg er ved fysioterapeut og får massage på halsen mener han at jeg er "spændt godt op" - så måske det er en blanding af tørt indeklima og muskel spændinger.
    Spænder meget i løbet af dagen. Men kan der virkelig komme slim af spændinger ???
  • Hej alle sammen!
    Jeg har samme problemer med slim snart 4 år...Jeg er så sliten av dette... helt ufattelig... Kunne dette skyldes en slags virus? Altså... bakterie-virus?
  • Hej
    Jeg har samme problem, som startede efter slem gang bronkitis for seks år siden, men ligesom jer, er det oppefra, slimet kommer.
    Jeg hoster og rømmer mig hele dagen, og efterhånden er det blevet sådan, at jeg ganske enkelt med en finger "skovler" det klistrede slim af "bagvæggen", hver gang, jeg er på toilettet. Det hjælper i en halv times tid. Nogle gange.
    Jeg kan slet ikke klare at have tørklæde eller højhalsede bluser på, fordi det fremkalder kvælningsfornemmelsen.

    I en anden tråd her på netdoktor bliver der nævnt et naturlægemiddel ved navn Membrasin, som gør noget ved slimhinderne. Det koster 400kr for en pakke, så jeg ved ikke, om det bliver i august måned, at jeg afprøver det - men jeg er desperat, så prøves skal det!

    I forbindelse med en kostomlægning (jeg er indtil videre gået fra 120kg til 105, og målet er 65kg) har jeg prøvet at udelukke forskellige fødevarer uden større forandring ifht slim.

    Når jeg er kommet i gang med Membrasin, vil jeg fortælle om det her. Måske er der lys forude...

    Vh
    amar


    Jeg ved ikke, om nogen af jer har prøvet det, men jeg vil melde gtilbage, når
  • Hej :) .
    Jeg er lidt ny herinde så ved ikke hvordan det fungere men jeg vil meget gerne i kontakt med KMT123 for at hører hvad der blev gjort ved problemet da jeg døjer med noget nær det samme..
    Jeg har slim som løber fra bagerst i halsen / fra næsen, og løber ned i halsen, og blokere for mine luft veje. Det går over på mindre end 5sek. men det giver følelsen af at alt bliver trykket sammen (lidt lige som når man skal kaste op), og så kan jeg ellers spytte slim ud ? Det kommer i perioder og først troede jeg bare at jeg var forkølet, fordi jeg i 2-3 dage var unaturligt meget snottet. Men det her er som en slags "følge sygdom", at min forkølelse der bar ikke vil stoppe. Jeg kan nærmest ikke gå nogen steder uden at skulle have drikkelse med i frygt for at "blive kvalt", hvis det sker når jeg er uden for mit eget hjem. Det gør så også at jeg helst ikke tager nogen steder, medmindre det er virkelig vigtigt.
    Så hvis nogen har en skide go ide til hvad det kan være, eller hvad jeg evt. kan gøre ved det, er jeg helt åben for forslag.

    På forhånd tak !

    M.V.H Lykke90
  • Rhinitis... allergisk eller non-allergisk ..
    Søg mere på google. Netpatient har en artikel som i nok kan nikke genkendende til.
    Søg "rhinitis vasomotorica".
    Links´ne under netpatienst søgeresultat er også god læsning.
    Det kan forårsages af / eller resultere i Refluks, men tror ikke at det er udløsende årsag alene.
    Har været hele møllen igennem selv, gennem 20 år, med et utal af undersøgelser..
    Men troede en årrække at det var astma, , men den diagnose er pillet af igen efter alle mulige undersøgelser. Jeg er snart 50 og har lige så fine lunger som en 20 årig,s selvom jeg engang har røget ( 20 år siden) ... MEN har "hyper følsomme luftveje" .. Nu dianostiseret som Rhinitis Vasomotorica...
    Er helt sikker på at det er det som generer flere af jer..
    Håber at i kan bruge dette til noget.
    Skriv evt for mere info og gode råd hos radiodoktoren Carsten vang nielsen
Log in eller Registrér for at kommentere.