Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Vaccinationer

persille1persille1
Redigeret 15 september, 2013, 10:09 i Børn og kemi
http://www.netdoktor.dk/vagtlaegen/fakt ... rkning.htm

Jeg har et barnebarn, der er ved at blive 12 år. Jeg har lige opdaget at 12 årige skal have sidste vaccination for fåresyge, mæslinger og røde hunde.

Jeg læser om bivirkninger og bliver kold af skræk. Skal man virkelig udsætte sine børn for disse eventuelle bivirkninger, som der står omtalt.
Der kan også være bivirkninger, der eventuelt forties.

Hvad mener andre om disse vaccinationer. Bør jeg advare eller holde min mund.
Jeg syntes også flere og flere børn lider af så det ene og så det andet. Kan det være bivirkninger fra alle disse vaccinationer.


citat
Birgit Peitersen: - Skoldkopper er ikke farlige i sig selv, men hvis man først får sygdommen som voksen, kan den have et alvorligere forløb. Det gælder også mæslinger. Der er i meget få tilfælde set hjernehindebetændelse hos voksne, der fik skoldkopper eller mæslinger.
citat slut

http://sondagsavisen.dk/2010/09/se-om-v ... -barn.aspx

Hjernehindebetændelse, men den risiko er der jo ved vaccinen. Så fatter jeg ikke man skal løbe risikoen. Var det så ikke bedre at satse på, man ikke får mæslinger. Hvorfor ligefrem udsætte sig selv for risikoen med vilje.
«134

Kommentarer

  • Indstillinger
    Lidt information om vaccination.

    En dansk og en svensk hjemmeside om vaccination.
    http://www.vaccineinfo.dk/
    http://vaccin.me/

    Samt en artikel om, hvordan vaccineindustrien arbejder.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22063388
  • Indstillinger
    Et af de helt store spørgsmål, der herefter meldte sig, var diskussionen om, i hvor høj grad der skal oplyses om alvorlige bivirkninger inden en vaccination. Mange læger blandt tilhørerne mente, at oplysningen om alvorlige bivirkninger ved eks. børnevacciner ville forskrække forældre for meget, og at disse meget alvorlige bivirkninger desuden var så sjældne, at det alene af den grund ikke var nødvendigt at oplyse om dem.

    citat slut

    Jeg er målløs, men ikke overrasket. Der er nogle mennesker, som føler de er berettiget til at tage stilling på andre menneskers vegne. Hvordan kan de se sig selv i øjnene.

    citat

    Sagen drejer sig om en formodet vaccineskade fra 1987, hvor en høreskade angiveligt er opstået

    citat slut

    Det samme skete for mit barnebarn. Åh, jeg er bange for flere skader.
    Jeg ved jo ikke om det stammer fra vaccinationen, men noget kunne jo tyde på det. Skaden opstod kort efter.
    Det er på tide, det kommer frem, hvor mange der blev skadet af sygdommen før i tiden og hvor mange der er skadet efter vaccinationerne.

    Hvad kan jeg gøre, intet. Bare det var overstået, jeg elsker ham så højt.
    Jeg hader. når andre vil bestemme, hvad jeg skal vide eller ikke vide. Muren er ikke væltet, den er flyttet.

    Polio, difteritis og kopper, der ville jeg slet ikke betænke mig, men blive vaccineret. Risikoen for eventuelle bivirkninger er værd at løbe. Sygdommene er farlige.

    Men mæslinger, røde hunde og fåresyge. Jeg ved det virkelig ikke.
    Vi bliver stopfodrede med medicin. Til mest glæde for hvem ?
  • Indstillinger
    Ups !
    Nogle af de svar, som Birgit Peitersen, speciallæge i børnesygdomme, kommer med, tyder på, at hun ikke har opdateret hendes faglige viden på visse områder eller at hun ukritisk bare gengiver det, som vaccineindustrien postulerer.
  • Indstillinger
    "Vaccination i Danmark er frivillig og foretages hos den praktiserende læge."
    Kan jeg læse.
    Det frivillige oplevede jeg ikke, da mit barn pludseligt var blevet vaccineret under en børneundersøgelse, skønt vi forældre havde besluttet os for det modsatte.
  • Indstillinger
    Interessant brev fra verdenssammenslutningen af metodist kvinder om at forbyde kviksølv i vacciner.

    Oversat til dansk af journalist Ulla Danielsen.

    http://nbjour.wordpress.com/2012/03/21/ ... -vacciner/
  • Indstillinger
    persille1persille1
    Redigeret 13 september, 2013, 08:23
    Hvor mange vaccinationer skal børn igennem i dag. Jeg så lige en reklame for en vaccination for noget jeg ikke har kendskab til.

    Hvor mange. Er der nogen, der kender svaret. ?

    Børn bliver bange, det blev jeg selv engang. Jeg er aldrig kommet mig over det. Den dag i dag er jeg bange for "nåle".
    Mine forældre havde sørget for en hjemmevaccination, fordi jeg besvimede af skræk. Men alligevel blev jeg stukket i skolen. Jeg skreg højt, heldigvis var det ikke vaccinationen, men en prøve for at se om man slog ud. Hvis man gjorde skulle man ikke vaccineres. Men det anede jeg ikke, jeg gik i panik. Mine forældre havde lovet, jeg ikke skulle stikkes mere.

    Hvor meget skræmmer man børn, hvilke ar på sjælen får de. Er der dog ikke nogen af alle de vaccinationer der kunne undværes. Der kommer flere og flere til.
    I mine øjne er det en gyser.
    Jeg er glad for jeg ikke er barn i dag.

    Ingen taler om den slags, nej, for det er vel ligegyldigt. Da min mand arbejdede på et hospital lød det: Hvor der handles, der spildes. Ja, sådan kan det også siges. Men det er hårdt for den det går ud over.
  • Indstillinger
    Den tankegang der normalt giver anledning til at anbefale en vaccination, er at det man vaccinerer mod typisk er alvorligt eller indebærer en risiko for en alvorlig udvikling.

    Der er en risiko for bivirkninger ved en vaccine, men de er typsik ikke særlig alvorlige og ellers så sjældne at der er markant større risiko for at komme til skade pga sygdommen.

    Man kan godt være den uheldige, men al sandsynlighed taler for at vaccinen har været en hjælp.

    Den ukritiske og hysteriske vaccinationen mod H1N1 burde nok aldrig være sket set i bagklogskabens klare lys, men...

    De generelle anbefalinger af vacciner til børn og unge sker ikke fordi lægerne er i lommen på industrien, men fordi de formentlig vil hjælpe barnet sikrere gennem tilværelsen.

    Lægerne vaccinerer jo også deres egne børn.
  • Indstillinger
    Jeg ved ikke, om læger er "i lommen" på nogen overhovedet - og vil da bestemt helst tro, at det ikke er tilfældet, men der hersker da ingen tvivl om, at de netop handler -og måske for ukritisk - på hvad der nu er vedtaget.

    F.eks. omkring MFR-vaccinen - mæslinger-fåresyge-røde hunde.

    Da mine børn var små, var den vaccine ikke vedtaget i Danmark, men var vist indført i nogle andre lande, i hvert fald havde jeg hørt om den, og indrømmet; den gang tænkte jeg ikke helt så meget over den slags, som jeg gør i dag, jeg mente jo også, at hvis man gjorde sådan andre steder, så var det "nok" godt.

    Jeg husker, jeg diskuterede det med min læge, og han var meget klar og tydelig i mælet: Sunde og raske børn skal IKKE vaccineres for den slags, for sunde og raske børn har mange gange bedre af at få disse sygdomme.

    Jeg fik så stiftet bekendtskab med mæslingerne - det var dødhårdt, men sådan er det jo at have børn.

    Et års tid senere blev denne vaccine så indført her i landet - og vupti, så ville min læge straks vaccinere mine børn, for nu var der ikke grænser for, hvor mange ulykker, der ville ske, hvis jeg sagde nej.

    Jeg valgte så alligevel at sige nej - mæslingerne, som jo i barnealderen jo ER den værste, var jo overstået. Dog sørgede jeg for at min søn fik den i 12 års alderen, så han netop kunne undgå fåresygen, som jo kan give problemer for hans forplantningsevne, og jeg bad min datter sikre sig ved en blodprøve, inden hun begyndte at få børn, om hun havde haft røde hunde, som vi (også lægen) netop havde været i tvivl om, da hun som lille havde vældigt meget eksem. Hun havde haft sygdommen, så derfor var der altså ingen grund til at hun så skulle vaccineres.

    Jeg undrer mig over, at nogle læger er SÅ skråsikre - for at vende 100% på en tallerken, bare fordi det nu indføres ved lov. Hvordan kan det i grunden være?

    Og mht H1N1. Min mand er i risikogruppe og er derfor blevet den tilbudt. Han blev voldsomt, voldsomt syg af den - og rendte til undersøgelser i et par år efter. Der fandt vil faktisk ud af, at der netop er mange i sundhedsvæsenet - læger, sygeplejersker osv. - der bestemt ikke skal have noget klinket mht de vacciner, så om alle læger ukritisk vaccinerer deres egne børn, er jeg nu ikke helt så sikker på.
  • Indstillinger
    Da din læge startede med ikke at anbefale vaccination har han sikkert fulgt den gængse tankegang fra den tid.

    Lægerne er blevet præsenteret for data fra hundredetusinder af vaccinationer siden.

    De data har så ændret på hvordan lægerne ser på vaccination pga de mange fordele der er blevet tydelige og samtidig har lægerne kunne få styr over hvor få der har problemer med vaccinen.


    Der var også en gang (for ikke så langt tilbage) hvor at man ikke var sig bevist at mavesår primært skyldes bakterier. Det har ændret sig nu hvor vi ved mere om tilstanden og det har behandlingen også.
  • Indstillinger
    Det afviser jeg naturligvis ikke - der er sket mange, og mange rigtigt gode landvindinger med tiden.

    Jeg undrer mig bare over en vaccine, som VAR kendt, som VAR i gang i flere lande, og som man da må formode at læger VAR ret så informerede om, først blev livsvigtig, da den kom på finansloven.

    Jeg tillader mig at påstå, at der er mere politik og økonomi end nødvendighed i en del af de vacciner.

    Tag - igen - igen - influenzavaccinen, som mange arbejdspladser jo også tilbyder som et såkaldt personalegode. Det handler jo overhovedet ikke om sundhed, men om effektivitet på arbejdsmarkedet, og økonomi i samfundet. Det er billigere at tilbyde en vaccine end at nogle medarbejdere må blive under dynen nogle dage.

    Jeg tillader mig også at have holdningen at en del af vacciner til børn mere handler om, at deres forældre således forsømmer mindre på job p.gr. af syge børn.

    Altså økonomi - ikke nødvendigvis sundhed.

    Og jo - en del vacciner redder også menneskeliv, så naturligvis er de også et gode, jeg kunne bare ønske mig, at der var mulighed for at vurdere tingene en hel del mere sagligt, end jeg fornemmer, det sker.
Log in eller Registrér for at kommentere.