Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

kramper i ben

2

Kommentarer

  • Indstillinger
    skulle lige høre om i kender pris.på calcium piller jimmi næstved
  • Indstillinger
    Du skal ikke bare gå ud og selv begynde at tage forskellige vitamin-/mineraltilskud.
    Det kan være direkte sundhedsskadeligt at tage forkerte tilskud.

    Du skal have taget blodprøver så du kan finde ud af hvad det er du mangler.

    Men kalktabletter er ikke dyre (hvis det viser det sig at du mangler kalk).

    Vil du ikke svare på det jeg skriver i indlægget ovenover?
  • Indstillinger
    jo jeg ved godt jeg spiser mega meget salt.men har vendet min krop til så meget salt lige siden jeg var lille.jeg ved godt det er usyndt.men det er meget svært at stoppe med at bruge så meget.når man har vendet kroppen til det.men vil selvføllig gå til læge og se hvad han-hun siger jimmi næstved
  • Indstillinger
    Mange mennesker døjer med uro i benene om natten, det kaldes Restless Legs Syndrome (RLS). Det er en ubalance i nervecellerne, eller med andre ord en forstyrrelse i overførelsen af signalstoffer imellem nervecellerne. Det kan være arveligt betinget. man hørte før henne om ældre mennesker der bandt en uldsnor omkring benene inden natten, men den holder vist ikke ;) Der kan jo mange forskellige årsager til dine lægkramper.

    Men du har ikke diabetes eller anden sygdom?

    Du bør ihvertefalde få taget nogle blodprøver, som lige som giver et overordnet billede af elektrolybalancen - jern - vitaminer osv.

    Mvh. Lonnie
  • Indstillinger
    tak for de gode råd.som du siger så er det måske arvligt.for min mor og far havde kramper.jeg ved godt man ikke dør af det.men det er skide ubehageligt.men som sagt skal jeg nok gå til læge.i håb om at han kan gøre noget.da kinin ikke hjælper mig.jimmi næstved
  • Indstillinger
    Jeg har ofte kæmper i benene efter sporten
    Hvad kan jeg gøre
  • Indstillinger
    Hej Ikimmiki

    Du spørger, hvad du kan gøre ved kramper i benene.

    Du kan gå til læge og bede om at blive undersøgt. Jeg tænker især på blodprøver til undersøgelse af vitamin- og mineralmangel.

    Det er især mangel på jern, magnesium og kalium, der er kendt for at kunne give kramper i benene, men der er sikkert også andre mulige årsager.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    jeg får ret ofte krampe i benene om natten ---så tager jeg en pille der hedder kenin

    den fås på apoteket ----jeg har for højt blod tryk ---og får vanddrivende medicin --
    og hvis jeg har drukket for lidt vædske om dagen --kan jeg få krampe --i låret ---tæerne ---lægene --det er lidt forskelligt---men lige ubehageligt alle steder --

    det har noget med saltbalancen at gøre
  • Indstillinger
    Siden jeg fik mere blodtryksmedicin har jeg fået en tendens til kramper i benene. Jeg kan holde det helt nede ved strækøvelser.
  • Indstillinger
    Hej alle sammen

    Vi, der får blodtryksmedicin – især vanddrivende medicin – skal i særlig grad passe på, ikke at komme til at mangle mineraler. Det er især magnesium, zink, natrium og kalium og så desuden det vigtige stof Q10, vi kan komme til at mangle på grund af medicinen.

    (Nu ved jeg godt, at du slet ikke tåler vanddrivende medicin, Persille, men jeg fik faktisk kaliummangel, allerede før jeg fik vanddrivende, altså mens jeg kun tog Atacand).

    I efteråret fik jeg de mest modbydelige kramper. De kramper, som jeg tidligere har haft for adskillige år siden − dengang var det formodentlig på grund af jernmangel eller magnesiummangel − gik over, når jeg støttede på benet. Men kramperne forsvandt først helt, da jeg tog jernpiller og senere magnesium-tilskud.

    Men de kramper, jeg havde i efteråret, gik ikke over, ligegyldig hvor meget jeg støttede på benet. Jeg havde mistanke om, at jeg igen havde kaliummangel, så derfor tog jeg dobbelt portion af kaliumtilskud – og kramperne forsvandt!

    Jeg har jo i mange år døjet med, at mit kalium-niveau hele tiden var lige lidt for lavt. Det giver mig problemer med hjertet og i efteråret altså også med kramper. Nu har jeg heldigvis fået min læge med på at løse problemet. Jeg skal blive ved med at tage meget kalium-tilskud, indtil kalium-niveauet kommer op midt i referenceområdet. Jeg får målt kaliumtallet med tre ugers mellemrum.

    Ikimmikis problem med kramper kommer nok ikke på grund af blodtryksmedicin, men derimod i forbindelse med sport.

    Ved sport sveder man jo meget, og det kan være årsagen til, at man kommer i underskud med et eller flere mineraler.

    Det er jo derfor, at det efter sport kan være en god ide at drikke mineralvand. Jeg har nu ikke tjek på, hvor mange mineraler, der er i mineralvand.

    Mange hilsner

    Kameliadamen

    P.S. Selv om man kan holde kramperne nede ved bestemte øvelser, så synes jeg alligevel, at det er bedst at kompensere for den mangel, man har. For disse mineraler bruges jo i mange forskellige processer i organismen.
Log in eller Registrér for at kommentere.