Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Netdoktor - en trussel mod praktiserende læger?

13

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej igen
    En af de gange hvor jeg ikke synes det er gået så godt i konsutationen tænkte jeg at lægen selv nok havde en dårlig dag og måske burde været blevet hjemme, syg hvem véd, men måske netop af hensyn til dagens patienter var gået på arbejde.
    Det kan da være noget af et dilemma!

    I øvrigt var det for nylig hvor jeg endelig havde fundet noget alternativt, der kunne hjælpe mig mente jeg, nervøs fordi jeg godt vidste vi ikke havde samme udgangspunkt, det påvirkede mit udbytte fordi jeg ikke kunne give hele det sande symptombillede, det druknede og sad fast i manglende energi.
    Hvad der siden er sket, har jeg beskrevet i et tidligere indlæg. Mvh. Helle8
  • Indstillinger
    Jeg har været ude for en læge, som slet ikke havde nogen forståelse for, jeg blev mere og mere syg.
    Min vægt raslede hurtigt ned. Jeg tabte f.eks. 6 kg på en uge.
    Jeg kastede alt op var fuldstændig fortumlet. Det sortnede for mine øjne, hjertet hamrede i galop.
    Min daværende læge mente jeg led af blærebetændelse trods det, der slet ikke var nogen tegn på det. Men medicin fik jeg i lange baner. Så meget, at jeg blev advaret på apoteket.

    Jeg havde svært ved at gå og til sidst faldt jeg, hvis ikke der var nogen der støttede mig. En barmhjertig læge indlagde mig akut på sygehuset, hvor jeg lå i 8 dage.

    Der står ordret:
    Svær hypokaliæmi 2,5, natrium 113 og i arteriepunktur et pH på 7,61 med pCO2 på 2,5.

    Jeg ved en ting, jeg var hamrende syg. Nogle læger forsømmer blodprøverne. Jeg er i behandling for blodtrykket.
    Jeg føler mig ikke tryg efter den behandling.
    Derfor har jeg fundet lidt tryghed her ved at kunne tale med andre. Jeg har bl. haft smerter i brystet i flere år. Men jeg fik at vide af flere læger, det ikke kunne være bivirkninger.

    Min læge mener ikke man skal søge viden på nettet, men tak og lov fordi jeg gjorde det alligevel.
    En her på netdoktor foreslog mig at undgå kopimedicin. Og det hjalp. Miraklet skete og smerterne forsvandt. Hvad skulle jeg have gjort, hvis ikke jeg havde fundet netdoktor.

    Jeg undskylder, hvis det ikke var den slags I ville vide. Men sådan har jeg forstået det.
  • Indstillinger
    Jeg vil faktisk mene, at det er af afgørende betydning, at man selv arbejder for at undersøge og sætte sig ind i, hvad man fejler, og her er nettet jo blevet en meget vigtig faktor.

    Jeg er faktisk chokeret over, hvor lidt læger i grunden ved, og jeg er rystet over, at de stadig tror, de er guder, der ved alt og tror, at patienter kun er tilfredse, hvis de får en recept med.

    Jeg er rystet over, hvor meget læger medicinerer i stedet for at undersøge årsager til de problemer patienter kommer med.

    For over 20 år siden fik jeg akut galdeblærebetændelse, grundet galdesten. Min galdeblære blev fjernet og jeg spurgte naturligvis, hvilken betydning det ville have for mig fremover. Jeg fik svaret, at det "nok" ville betyde en øget belastning på lever og nyrer, men det var uden betydning, hvorfor jeg tillod mig at glemme det mere eller mindre. Nogle år senere begyndte jeg at lide af migræne, og fik anfald der blev værre og værre. Jeg gik naturligvis til læge, men beklageligvis var jeg på det tidspunkt fyldt 40 år, så derfor blev der slet ikke brugt tid på at undersøge mig, for det var jo nok "bare" overgangsalder - en diagnose kvinder generelt bliver fejet af med i omkring 20 år af deres liv!! - Der blev ikke en gang taget en blodprøve, nej, jeg fik en recept på migrænepiller, som da også hjalp nogenlunde på anfaldene, men altså ikke på hyppigheden af anfald, der blev oftere og oftere.

    Først da jeg fik kontakt til en akupunktør, blev der sat navn på at manglende galdeblære har endog meget stor betydning for især leveren, og der derfor overhovedet ikke var tvivl om, at mine anfald handlede om voldsom belastning af leveren, og intet havde med en eventuel overgangsalder at gøre.

    Hvis ikke jeg selv havde søgt og ledt efter en årsag, så havde jeg fået lov til at leve i et smertehelvede - og givet totalt overmedicineret.

    Læger lærer f.eks. stort set intet om kost, vitaminer og mineraler og dettes betydning for den almene helbredstilstand.

    Hvis du vil vide noget om den slags - så er det IKKE en læge, du skal gå til.

    Den danske befolkning fylder sig med diverse smertestillende medicin, velsignet af deres læge. Det er kun yderst sjældent en læge finder på at undersøge årsag til f.eks. hovedpine.

    Og - hvad ligner det at give helt unge piger p-piller, når de menstruationsproblemer? Med mindre den unge pige - eller forhåbentligt hendes mor - forlanger det, så bliver der overhovedet ikke undersøgt om sådanne problemer har en årsag, der måske skulle skrides ind over for. Nej, der bliver bare fuldstændigt kritikløst hældt hormoner i en unge pige de næste mange år, uden der på noget tidspunkt er foretaget bare et minimum af undersøgelse.

    Efter at have fulgt med i Netdoktor og andre sider på nettet, og hvad jeg selv og min familie oplever i dagligdagen, er min tiltro til læger efterhånden dalet temmelig meget, og jeg er da helt sikker på, at man ikke skal tage alt for gode varer i en konsultation - nej, vær beredt, forbered dig, hav en ret god fornemmelse for, hvad der er i vejen inden, du går til læge, og hav til sidst gode kræfter og energi til at kæmpe for at blive hørt og taget alvorligt.
  • Indstillinger
    Alder
    Mange depressioner begynder i 20-30-års alderen, men ses i adskillige tilfælde også hos helt unge mennesker, især unge piger. !!!!!
    citat slut


    Kunne det ikke tænkes at være de p piller, de unge tager. I min ungdom var der ikke en eneste af dem jeg kendte, der blev syge. Men nu !!!! Jeg kender to, der er syge.
    Men der er alt for mange penge i den slags, så det bliver ikke undersøgt.
    Man fylder medicin i folk til den store guldmedalje. Bivirkninger, det er kun en by i Rusland.


    citat
    nej, vær beredt, forbered dig, hav en ret god fornemmelse for, hvad der er i vejen inden, du går til læge, og hav til sidst gode kræfter og energi til at kæmpe for at blive hørt og taget alvorligt.

    Jeg er faktisk chokeret over, hvor lidt læger i grunden ved, og jeg er rystet over, at de stadig tror, de er guder, der ved alt og tror, at patienter kun er tilfredse, hvis de får en recept med.

    citat slut

    Det er så sandt, som det er sagt.
  • Indstillinger
    Hej jeg har altid fulgt med i radio. tv om forskellige liderlser. Jeg spurgte engang en overlæge på syghuset om det var søvnapnø min datter havde. han spurte mig er du læge siden du ved det . jeg svarede nej , jeg har bare fulgt med i læge verdenen. De overlæger i psykratri hvis du fortæller din viden om de forskellige sygdomme mennesker kan have. og hvad sygdommen går ud på . får man simpelhen en bestemt betegnelse eller diagnose for at interesere sig for det. så i den verden synes de det ikke er normale mennesker der interesere sig for sygdomme. så Jeg har lært deraf at man ikke skal fortælle sin læge om en sygdom man tror man har. man kan tænke det inden i sit hoved. men se om symtomerne på sygdommen passer med man selv har. og fortæl lægen hvor det gør ondt. og prøv at være uvidende . husk på de er kloger de har læst i mange år for at blive læger. men du og jeg vil altid være klogest på os selv. og fortælle hvor smerten er. Jeg fortæller kun at jeg tror det er symtomer fra min sygdom der er der. eller bivirkninger fra min medicin. som jeg har prøvet flere gange og kender symtomerne på. ellers prøver jeg at lade lægen være klogest.
  • Indstillinger
    Hej igen

    Nu ved jeg godt, at det er konkrete eksempler på situationer, hvor Internetoplysninger har haft indflydelse, der efterlyses i de RUC-studerendes nye indlæg. Men jeg synes alligevel, at jeg vil reagere på Spiders indlæg.

    Jeg har også altid før i tiden ment, at det var bedst, hvis lægen af sig selv kom frem til, hvad der var galt. Hvis jeg havde en formodning om, hvad det kunne være, holdt jeg dengang lav profil. Jeg kunne jo f.eks. ved hjælp af den måde, jeg spurgte på, føre lægen på sporet.

    Men den slags hensyn til lægens faglige stolthed er det slut med for mit vedkommende. Der står for meget på spil. Nu er min overbevisning, at der ikke er nogen grund til at fortie det, hvis man har en viden, der kan være til hjælp. Jeg betragter et lægebesøg som et samarbejde mellem patienten og lægen – et samarbejde, hvor vi begge bidrager.

    Spider, du skriver, at det er lægen, der er den klogeste. Ja, selvfølgelig har lægen en uddannelse og en erfaring, som vi andre ikke har. Men lægen kan nu engang ikke mærke det, som patienten mærker, og derfor har patienten en viden, som lægen ikke har. Desuden har lægen masser af patienter at tage stilling til hver eneste dag, hvorimod vi andre jo efterhånden får en specialistviden på netop os selv. Endelig er det min overbevisning, at der er noget ved lægeuddannelsen, der virker som en barriere for visse vigtige kvaliteter ved en læge, nemlig god menneskeforståelse og desuden viden indenfor emner som vitaminer og mineraler, således som Lotte også skrev.

    F.eks. stilles der så store krav i de hårde naturvidenskabelige fag (matematik, fysisk og kemi), at kun dem, der er gode til det, kommer til at læse medicin. Og det udelukker måske unge, der er mere forstående over for andre, men knap så gode til de videnskabelige fag. Det er der selvfølgelig ikke noget at gøre ved. Men der kunne godt gøres mere for at undervise medicinstuderende i ernæring, vitaminer og mineraler.

    Jeg tror, at den tid er forbi, hvor lægen var en autoritetsperson, der blev sur eller følte sig truet, hvis en patient havde viden om sin sygdom. Og hvis den slags læger stadig findes, så vil de få så mange problemer, at de af sig selv vil finde ud af at omstille sig!

    Jeg vil stadig hævde, at det er vigtigt at være forberedt, når man skal til læge. Hvis lægen bliver sur eller føler sig truet over det, er der ikke andet at gøre end at skifte læge.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    F.eks. stilles der så store krav i de hårde naturvidenskabelige fag (matematik, fysik og kemi), at kun dem, der er gode til det, kommer til at læse medicin.

    citat slut

    Og det er meget ærgeligt. For jeg tror en del mennesker, der har meget bedre forudsætninger for at blive gode læger på den måde udelukkes.
    Videnskaben er jo inde på at psyken kan gøre meget for helbredet. Man har jo nogle forsøg i gang.
    Jeg ville så langt mere foretrække en læge, som er til at føre en samarbejdende samtale med end en kold læge, som måske er dygtig, men det ødelægges af det uforstående væsen.
    Jeg får det dårligt, når jeg prøver at få hjælp og så bliver mødt af en ubehagelig person. Jeg opnår det modsatte. Mit blodtryk ryger op med de dertil hørende skavanker.
    Hvad hjælper det mig, at lægen er dygtig til matematik, fysik og kemi, når vedkommende er en dårlig helbreder.


    Jeg kan godt give et eksempel. Jeg har altid været dårlig til tal, men en god hjælpelærer, fordi jeg forstod, hvad det var de børn ikke forstod.

    (Ja, jeg har både været hjælpelærer og frisør.)
  • Indstillinger
    med at lægen var den klogeste mente jeg lidt i sjov.eller galjenhumør. jeg giver dig også ret kameliedamen at patienten er klogest på sig. men at lægen må hjælpe med at finde den rigtige sygdom. og behandle det. der er nogle ting læger ikke bliver undervist i på universitetet og på syghusene. Der er sygplejerskerne mere uddannet til at omgås råd til patienterne. som vitaminer mm og apotekerne de er uddannet specielt til at rådgive om medicin og vitaminer.
  • Indstillinger
    desuden viden indenfor emner som vitaminer og mineraler, således som Lotte også skrev.
    citat slut

    Det er meget vigtigere end mange læger umiddelbart tror. Nu mit barnebarn, som en lang periode var syg af dårlig hals. Og det går bare ikke i hendes uddannelse. Hun blev sendt til en dygtig specialist i halssygdomme.
    Denne halsspecialist havde stor viden og sagde til hende om nogle vitaminer hun skulle tage. Siden har der ikke været noget galt.

    Jeg ved godt det ikke lige var det trådstarter ønskede vi skulle fortælle om. Men det giver jer en viden om, hvorfor vi bruger netdoktor. Vi giver hinanden oplysning og viden, fordi lægen mange gange svigter.


    Oplysningen, jeg fik her på netdoktor, at det kunne være kopimedicinen, der var skyld i mine brystsmerter og som nogle læger helt afviste havde forbindelse med medicin, hvilket det jo alligevel viste sig at være siden mine smerter helt forsvandt efter skift til enten original eller parallelmedicin.

    Disse brystsmerter havde jeg døjet med i flere år.
    Den oplysning har jeg givet videre til glæde for andre i samme situation.
    Både på nettet og i min omgangskreds.
    Og rådet virker.
  • Indstillinger
    I sagens natur, nej. Netodktor er ikke en trussel mod praktiserende læger. Hvis en borger har indhentet viden via netdoktor, som borger så bruger ved sit lægebesøg, bør lægen se dette som en interesse fra borgers side og ikke et forsøg på at "klandre" lægen for evt. behandling.

    Det at vi kan hente information via netdoktor eller andre sider, gør at man som borger selv har en føling på hvad der sker når man sidder i konsultation hos sin egen læge.

    Et er at man kan hente viden via nettet. Et andet er at hvad symptomer og lignende, har lægen jo en lang uddannelse bag sig som bliver holdt ved lige således at han/ hun hele tiden er med på "de sidste symptomer"

    Så lad det være sagt, vi bliver ikke "læger" ved at konsultere sider som netdoktor eller lignende.
Log in eller Registrér for at kommentere.