Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Netdoktor - en trussel mod praktiserende læger?

24

Kommentarer

  • Indstillinger
    Det må være nogle travle læger i har . siden i ikke kan få den tid i har behov for. Der hvor jeg kommer fra har lægerne altid givet ekstra tid hvis en patient havde brug for det. også til at snakke om hvordan det går med mand . kone og børn. forældre og kærste. Jeg husker min mor fik mere tid da jeg var barn. og mine venner og jeg selv kan også få mere tid . og nej jeg mener nogle dage før . om en tid. men hos jer må der være flere patienter ellere færre læger. Det er en god ide at skrive det ned du gerne vil have lægen til at se på. og vise lægen sedlen. så glemmer man ikke det man ville tale om. og du skal ikke forlade lokalet. før du føler du har fået svar. spider68
  • Indstillinger
    Nu er jeg nysgerrig. Hvad men du med dette, Helle8. ??

    citat

    Som det er nu, kan alle fiske ens mailadresse mens man er logget på, det ser jeg som en kæmpe læk i forhold til anonymiteten?!

    citat slut

    Ingen kan da se mail adressen, hvis man ikke gør den offentlig tilgængelig. Kun du kan se din mail adresse. Misforstår jeg dig. ???

    vh. persille1
  • Indstillinger
    Hej Persille og andre
    Det var tilfældigt jeg så dit spørgsmål til mig, jeg ser ikke altid hele tråden før jeg svarer, det kan jeg ikke koncentrere mig om, især hvis den er omfattende, og jeg vender normalt ikke tilbage til en tråd, hvor jeg har svaret. Jeg holder selvfølgelig øje med de tråde hvor jeg selv har lagt ud med et spørgsmål. Jeg blev kun nysgerrig, fordi jeg havde set et tidligere indlæg fra dig her, men I har åbenbart en dialog kørende.
    Med hensyn til at se andres mail adresse har jeg i hvert fald kunnet se den, hvis jeg kom til at klikke på navnet i stedet for indlægget, det kan da godt være det tilfældigvis var nogen som har gjort deres adresse offentlig?
    I øvrigt synes jeg denne tråd lige nu handler mere om lægen har tid eller ej; jeg synes det er et problem jeg har stødt ind i før, at tråden ender med at handle om noget andet end at svare på spørgsmålet, fordi man opfatter en af debattørerne giver udtryk for et problem som man gerne vil give et råd med på vejen. Heldigvis er der nogen her, som vil sortere i hvad de vil tage med eller udelade.
    Det er måske relativt nyt at lægerne har opslag om livsstilssamtaler, det er min erfaring at der bliver afsat mere tid, når den slags er aktuelt. Normalt når jeg bestiller tid bliver der spurgt hvad det handler om, for at bedømme hvor akut det er, man kan jo også sige de evt. kan skønne hvor lang tid det kræver. Sidst bad jeg om en samtale for at fortælle lægen om min nye viden herfra, og se mine symptomer i den sammenhæng, der var god tid og en afslappet atmosfære, som var meget vigtig for os begge tror jeg. God vind. Helle8
  • Indstillinger
    Der står i trådstarten:

    Hvis i har andre ting på hjerte omkring dette emne, må I meget gerne byde
    citat slut

    Jeg mener da nok det er et væsentligt emne. Men det afhænger naturligvis af øjnene der ser.
    Men jeg skal gerne holde mig væk fra denne debat.
  • Indstillinger
    Hej persille du skal ikke holde dig væk fra debatten du har lige så meget ret til at sige din mening som andre har. men de unge mennesker der står for denne undersøgelse kan se der mangler mere patienttid hos lægebesøg. måske i kunne vidregive det andet sted så det kunne blive forbedret. hilsen spider68
  • Indstillinger
    Hej igen
    Det var ikke ment sådan at I skulle holde jeres mund, jeg mener at spørgsmålet var bredere fra begyndelsen af, selvfølgelig er andre vinkler også relevante, der kunne dog være en tendens til at snævre det ind som jeg ser det, men i øvrigt benyttede jeg anledningen til at fortælle lidt mere om hvordan jeg bruger ND og hvad jeg har observeret der kan ske med en tråd.
    Alle har ytringsfrihed her, ligesom jeg gerne vil have min, om end anonym, det betyder ret meget for mig af andre årsager. pøj, pøj med det. Helle8
  • Indstillinger
    Jeg bruger mest Netdoktor til opbyggelig underholdning, når jeg keder mig lidt på arbejde - læse om sundhed, sygdomme, behandling, hvad andre fejler og hvordan de takler det.
    Jeg kan ikke rigtigt bruge det til mine egne dårligdomme og går hverken mere eller mindre til læge af den grund.
    Bortset fra regelmæssige kontrolbesøg hos læge p.g. af noget kronisk, går jeg sjældent til læge, fordi jeg sjældent fejler andet end noget, der alligevel går over af sig selv.
    Jeg kan i hvert fald ikke selv stille en diagnose via et website og kan heller ikke selv tage de prøver, der skal tages. Jeg er nødt til at indlevere min krop til kropsmekanikeren, når den ikke fungerer, ligesom jeg kører min bil på værksted, når den hoster og pruster.
  • Indstillinger
    Hej debattører

    Tak for de mange gode indlæg, det er rigtig godt!

    Mht. indlæggets titel, er det lidt en provokation ja, anvendt som blikfang. Som kameliadamen siger, kan vi godt se at nogle læger vil se den vidende patient som en trussel, og derved sider som netdokter, der skaber vidende patienter som en trussel, det er netop en af de ting vi vil undersøge igennem vores projekt, både lægens og patientens oplevelse af konsultationen.

    Hvis i blot vil bidrage kort, kan i fortælle om en specifik situation hvor den viden i har, fx herfra, påvirkede konsultationen mærkbart, vil det være meget relevant for os.

    Problemstillingen med at lægen ikke har tid nok til patienten, virker som en problemstilling der er hos nogle læger, men ikke hos andre, dette ser vi som interessant, da der inden for samme felt er så store forskelle, dog er vores hovedfokus på oplevelsen af konsultationen når man som patient har brugt internettet til at søge information.

    Hvis der er læger der læser disse debatter er vi også meget interesserede i at høre fra dem, enten i denne debat, ellers kan de skrive direkte til os på sakj@ruc.dk hvis de ikke ønsker at træde frem som læge i debatten, men gerne vil bidrage til vores projekt.

    Når vi ikke spørger direkte hvad i er utilfredse med hos jeres læger, er det for ikke at forme jeres svar direkte efter hvad vi ønsker. Vi ønsker blot at høre jeres fortællinger og om jeres erfaringer, med både sygdom, netdoktor (o.lign.) og behandlere.

    Alt har interesse!
  • Indstillinger
    Nu står der praktiserende læger, så jeg ved ikke, om det også gælder speciallæger.
    Ialtfald har jeg via internettet fået information om en speciallæge, der er meget udygtig og rent ud sagt en katastrofe, så jeg undgik at komme til ham. Jeg har naturligvis selv videregivet den information over nettet, så andre også kan blive sparet for ubehagelige oplevelser.

    Hilsen Helene
  • Indstillinger
    Hej RUC-studerende

    I efterlyser et konkret eksempel på en situation, hvor viden fra Internettet har påvirket en situation fra lægen. Jeg har flere eksempler, hvor jeg er overbevist om, at information fra nettet kunne have haft en (for mig) positiv indflydelse på forløbet af en sygdom, men det var før jeg fik Internetadgang. Eksemplet, som jeg refererede angående karpaltunnelsyndrom, er et af dem.

    Men jeg kan nu godt komme i tanker om et nyere eksempel, hvor jeg faktisk gjorde brug af oplysninger fra Internettet, og hvor dette gavnede mig, og hvor lægen ikke var særlig tilfreds med situationen. Om hun følte sig truet, ved jeg ikke.

    Jeg er i behandling for forhøjet blodtryk og får i forbindelse hermed med visse mellemrum taget blodprøver. For nogle år siden havde jeg det meget besynderligt, da jeg skulle have foretaget den normale blodprøve: Jeg var træt, tørstig og lettere fortumlet. Blodprøven viste, at jeg havde et kaliumtal på 3,1 (referenceværdier: 3,5-4,6). Alle andre værdier var normale.

    Det mærkelige var, at lægen ikke mente, at der skulle gøres noget ved kaliummanglen. Det betød ikke noget, sagde hun. Men jeg gav mig til at lede på Internettet og fandt tegn på, at min mærkelige tilstand godt kunne skyldes kaliummangel. Jeg kan faktisk ikke huske, hvor på nettet jeg fandt disse oplysninger.

    I ugerne efter blodprøven blev jeg mærkbart dårligere, faktisk så dårlig, at jeg havde svært ved at klare mig selv. Jeg følte mig simpelthen dement! Jeg bestilte en tid ved lægen, og i dette tilfælde var der faktisk rigeligt med tid. Lægen afsatte en hel time, hvor hun blandt andet testede mig for depression og senilitet. Konklusionen blev, at jeg hverken var senil eller depressiv, men efterhånden som konsultationen skred frem, blev lægen mere og mere utilfreds med mig, for jeg fortalte jo selvfølgelig, hvad jeg havde læst om kaliummangel, og det brød hun sig ikke om.

    Enden på det hele blev, at jeg måtte gå med uforrettet sag. Jeg gik direkte ned i en helsekostbutik og købte kaliumtilskud. Desværre vidste jeg jo intet om, hvor meget jeg skulle tage for at kompensere for manglen. Det ville jo også være galt at tage for meget. Men jeg forsøgte mig frem, og i løbet af nogle uger blev jeg mig selv igen.

    Men forholdet til denne læge blev aldrig godt igen. Jeg var nødt til at skifte læge. Den nye læge udskriver uden nogen som helst forbehold kaliumtilskud til mig (kaleorid). Jeg skal lige tilføje, at jeg spiser sundt. Det er ikke sådan, at jeg på grund af usunde spisevaner får for lidt kalium. Det må være min blodtryksmedicin, der skaber problemet.

    Det er klart, at jeg følte mig hjulpet af oplysningerne fra Internettet. Jeg aner ikke, hvad jeg skulle have gjort uden. Man føler sig utrolig fortabt og alene, når hovedet ikke fungerer. Det er meget svært, når man ikke kan få hjælp.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
Log in eller Registrér for at kommentere.