Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme

Vi søger nogen som vil svare på få spørgsmål......

Redigeret 19 maj, 2014, 07:58 i Livet efter kræft
Hej Allesammen.

Vi er 3 piger, som har projekt om Hudkræft, og vi ville blive meget glade, hvis der var nogen som ville hjælpe os, ved at svare på nogle få spørgsmål, selvfølgelig anonymt!;D

På forhånd tak:)

1) Sagde lægen, eller ved du selv hvad der var årsag til du fik hudkræft?
2) Hvad følte/tænkte du da du fik af vide at du havde hudkræft?
3) Hvordan er dit liv blevet efter behandlingen?
4) Er du nogensinde bange for om kræften kommer tilbage?
5) Har det at have haft kræft, ændret dit syn på livet? Hvis ja, hvordan?
6) Gør du nogen ting anderledes end du ville have gjort før?Hvis ja, så hvad?

Hvis du vil ville det være en stor hjælp, hvis du ville skrive køn, og alder da du fik konstateret hudkræft;D

MVH. Annika, Vibeka & Frederikke:)
«13

Kommentarer

 • Min mand har fået konstateret hudkræft, og vi vil gerne hjælpe, men før vi gør det, vil vi gerne vide, hvad I har undersøgt om emnet først?
 • Vi har undersøgt en masse om behandlinger, hvorfor man får det, hvordan man bedst kan hjælpe, hvordan man tænker og føler efter man har fået det;)
 • 1.For meget ophold i solen gennem mange år
  2.Var ikke voldsomt bekymret, da jeg straks fik at vide, at det kunne behandles med godt resultat, og at det altså ikke var den alvorlige type, men naturligvis var jeg bekymret, indtil jeg fik dette svar.
  3.Ikke nogen stor ændring. Skal dog være opmærksom på brug af solcreme, hat og påklædning i det hele taget.
  4.Er opmærksom på forandringer i huden, og søger straks læge ved mistanke.
  5.Nej. Ikke denne type kræft – da det er blevet bekræftet at min type ikke er så farlig, hvis den vel at mærke bliver passet.
  6.Ja, men ikke fordi jeg har fået denne type hudkræft, hvorfor svaret er irrelevant.

  Fik det konstateret for to år siden, da jeg var 59. Har netop haft nogle pletter, som er blevet undersøgt, men det var ikke hudkræft.

  Vh. Lottes123' mand.
 • Tusind tak, det var til stor hjælp:)
 • Hej

  Ny foskning har vist at det med stor sandsynlighed er mangel på D-vitamin der er årsagen til hudkræft. Vi skal have mere jævnlig sol om sommeren, helst 4-5 timer om ugen uden solcreme.

  http://www.telegraph.co.uk/news/newstop ... ancer.html

  Et nyt studie har vist at mennesker med et D-vitamin niveau under 50 nmol/l har 5 gange så høj risiko for udvikling af melanoma end dem der lå over 75 nmol/l.

  http://www.medconnect.com.au/tabid/84/c ... fault.aspx
 • Nu bliver jeg sørme i tvivl. Skal man stole på nielsh og hans dokumentation, eller skal vi stole på den specialist i hudkræft, vi lige har været hos?
 • Hej Lotte

  Du skal stole på den læge, som har behandlet din mand for hudkræft.

  Min mand har også fået den ufarlige basalcelle hudkræft, han har det i ansigtet, og jeg er helt enig med dine svar til dem, der spørger.

  Han har også fået at vide, hvordan han skal forholde sig, når det blive sol og sommer, og må under ingen omstændigheder opholde sig ubeskyttet i solen. Lægen fortalte at han havde opbrugt sit klippekort:-) det er nu solcreme med høj faktor og solhat, så han bliver nok øm at se på:-) og han har altid været soldyrker, så den med D-vitamin mangel tror jeg ikke på.

  Nu skal vi også passe på med alverdens gode råd fra hinanden, og især at det igen har noget med mangel på D-vitamin at gøre. Jeg har ikke megen tillid til de artikler, og vi skal bruge vores sunde fornuft.

  For øvrigt er malignt melanom modermærkekræft, og en helt anden kræfttype end den vores mænd har. Men jeg har en veninde med modermærkekræft, og hun er også blevet rådet til at holde sig langt væk fra solen.

  Hilsen Sofie
 • Hej Lotte123

  Man skal ikke undgå solen, men selvfølgelig skal man passe på ikke at blive solskoldet. Jeg kunne ikke drømme om at bruge solcreme, da det blokere for dannele af D-vitamin. Noget jeg og andre har bemærket er at efter at vores D-vitamin niveau er kommet over 100 nmol/l, bliver vi ikke solskoldet, selv efter flere timer i solen. Så det er vigtig at man i vinterhalvåret tager et D-vitamin tilskud, da man så er fri for at blive brændt af i forårs solen. D-vitamin beskytter huden, både mod solskoldning og cancer.

  Hilsen Niels
 • Hej Sofie

  At man skal holde sig langt væk fra solen, er netop det der gør at man får en øget risiko for tilbagefald af cancer i huden. Flere studier har vist at mennesker med modermærkekræft har langt større overlevelseschancer vis de får mere og jævnlig sol. Det er videnskabligt bevist.

  Hilsen Niels
 • Hej Sofie,

  Jeg skrev mit indlæg med et glimt i øjet - vi kunne ikke drømme om at gøre andet end hvad den specialist har informeret om. Og jo - han har fået nøjagtig samme besked mht til klippekortet.

  Nielsh. Jeg er enig så langt, at man naturligvis ikke skal undgå solen 100% - man skal bare være opmærksom på den. Den der med at du ikke kunne drømme om at bruge solcreme er dit ansvar, og kun dit - det skal du altså ikke gå direkte mod Kræftens Bekæmpelse og plædere for, at man skal lade være med, og da min mand aldrig har prøvet at være solskoldet, og i øvrigt altid har været typen, der ikke har ligget og bagt i solen, men netop bevæget sig meget rundt ude - OG i øvrigt har fået målet sit D-vitamin til at ligge ret så højt, burde han iflg. din argumentation være højt hævet over at have fået sygdommen.

  Jeg er egentlig bare noget imponeret over dine indlæg om primært D-vitaminer, der iflg. dine dokumentationer øjensynligt klarer alt fra nærmest nedgroede negle over psykiske problemer til nu også at omfatte en - måske endda flere? - kræftsygdomme.


  Som jeg forstår dig, så ville stort set alle sygdomme forsvinde, hvis bare vi alle indtog rigelige mængder af D-vitamin? Hvor ville jeg dog ønske, du havde ret.

  Men - det ER da underligt at alle disse forskningsresultater ikke kommer en eneste lægefaglig specialist i hænde.
Log in eller Registrér for at kommentere.