Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Recept på T3

13

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg er lige kommet hjem fra lægen hvor jeg fik en akuttid. Har oplevet ekstrem hjertegalop og smerter på en utrolig lav dois T3, men føler mig meget overdoseret. EKG var normal (selvfølgelig var der ingen uro i hjertet i det øjeblik), så lægen så synes at alt var fint. Han synes ikke at der skulle tages blodprøver, da jeg kun har taget T3 i 3 uger, og virkningen vil ikke kunne ses så hurtigt siger han.

    Jeg er mat, træt, diarre og sitren/uro. Tror jeg stopper mit eksperiment med T3 - helt vildt så voldsomt jeg reagerer (tager kun 3-4 mikrogram dagligt). Oplevede nogle fantastiske dage i starten, men har det slemt nu og har måttet tage en sygedag fra jobbet.
    Øv -T3 var ingen succes for mig. Tør ikke fortsætte eksperimentet længere
    Med venlig hilsen
    Gitte
  • Indstillinger
    Det var ærgeligt Gitte at det ikke gik. Ved du hvad din TSH lå på før du startede med T3 ? Tænkte at hvis dit stofskifte lå lidt højt før, kunne dette være årsagen.
    Synes bare at det er underligt at du får det dårligere på T3 som tiden går, da T 3 har en kort halveringstid- er det 7 timer ?
    Du burde tale med en endokrinolog om det, en som er vant til patienter der tager T3.
    Fortsat god tålmodighed, selvom det kan være svært at finde ud af hvad der passer til en og blive velreguleret.
    Prik
  • Indstillinger
    Hej Prik

    ,..og tak for dit svar. Ja du har ret, det tager tid a blive velreguleret.
    Jeg lå lidt lavt i TSH før, omkring 0,2, så måske det er blevet for lavt nu. T3 og T4 lå også lavt, så derfor har jeg ikke reduceret Euthyrox dosen. Mit problem er netop at få disse tal højt nok op. Euthyrox gør det åbenbart ikke alene, og T3 virker åbenbart for kraftigt for mig. Jeg har reduceret Euthyrox med 50 mikrogram ugentligt efter jeg er begyndt at tage T3
    Mange hilsner
    Gitte
  • Indstillinger
    Jeg er på lio og har været det i et år efter hård kamp med endo. Jeg begyndst hurtigt at få det bedre og i dag mangler jeg kun at tabe mig de 20 kg. jeg har taget på i den forbindelse, men har nu fundet ud af at mit sukkerstofskifte er i belastningsområdet. Det er jeg spændt på hvad endoen siger til, hun ville nemlig ikke bevilge mig testen, den har jeg selv bekostet :-)
    Pøj med det.
  • Indstillinger
    Hej Gitte en TSH på 0,2 er jo altså ikke et stofskifte i den lave ende men derimod til den høje side, der er vist noget du har misforstået og så tror da pokker at du ikke kan få det til at fungere. Jo højere tal jo lavere stofskifte. Nogle anbefaler at man holder sig omkring 1 at det skulle være det optimale, jeg ligger lige nu lidt over 3 og har det fint. vh Petra
  • Indstillinger
    Glemte lige. Jeg kan ikke få recept på T3. (Liothyronin) Det udleveres kun på hospitalet.
    Mvh. Andrea
  • Indstillinger
    Da det er mig der har startet denne tråd, synes jeg, at jeg skylder jer en opdatering. Især da jeg kan se, at der er mange der kigger forbi.
    Og jeg har det godt - på en halv pille hver morgen. Der er gang i fordøjelsen, jeg løber bedre og har det i det hele taget bedre. Eneste ulempe er, at jeg sveder lidt i overkanten.... Jeg skal til endokrinilog på mandag, så der er jeg spændt på, at høre svaret derfra. Også på mit kolesteroltal der altid ligger for højt, når mit stofskifte er lavt.
  • Indstillinger
    Hej Kirsten. Tager du din pille sammen med din Eltroxin eller senere ?
  • Indstillinger
    Hej
    En opdatering fra Gitte, der har vovet forsøget igen og nu er tilbage på T3. Denne gang fulgte jeg anvisninger om IKKE at sænke T4 dosen (Euthyrox i mit tilfælde) og denne gang går det bedre! Jeg tager 40 mikrogram lio pr. uge (lidt over 5 mikrogram dagligt) og 125 mikrogram Euthyrox.
    Det virker til at gå bedre og jeg har tabt mig. Det kan dog nemt kamme over til højt stofskifte kan jeg mærke, uro, sitren og hjertebanken, men indtil videre holder jeg den gående og skal have taget blodprøver om 1 måneds tid tror jeg.
    Jeg har fået min endokrinolog på sygehuset til at udskrive Liothyroninen, og det er bestemt et forsøg værd. Jeg føler mig helt klart mere klar i hjernen nu, og min mave fungerer også bedre.
    Til jer der overvejer at starte : hav respekt og tag en lille bitte dosis og fordel den på to daglige indtag. Prøv som udgangspunkt at blive på den sædvanlige T4 dosis, og mærk efter i kroppen hvordan det går. Husk at cleare dette af med din læge, jeg er jo kun min egen "ekspert" og vil ikke kloge mig på andres vegne.
    Petra : jeg ved godt at det hedder højt stofskifte når man nærmer sig et tsh på 0.2, og at man har lavt stofskifte, når tsh er for højt.
    Held og lykke
    Mvh. Gitte
  • Indstillinger
    Hej Gitte

    Indtager du den ene liothyroninen samtidig med din euthyrox ? eller forskudt. Der er bare så mange forholdsregler når man skal indtage euthyrox, som indtages 1/2 time inden morgenmaden osv.
Log in eller Registrér for at kommentere.