Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Recept på T3

24

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej

    Jeg vil rigtig høre jer hvilke læger der udskriver T3?

    På forhånd tak :-)
  • Indstillinger
    så vidt jeg er orienteret skal du have en endokrinolog fra en specialafdeling til at udskrive. Jeg går på Medicinsk ambulatorium på Århus Sygehus. Har ikke lyst til at skrive lægens navn her, men bed din egen læge om en henvisning til en endokrinolog. Det hjalp for mig (selvom der alligevel skulle kæmpes noget hér)
    Mvh Gitte
  • Indstillinger
    Efter 1 måned med T3 har jeg det bedre end jeg har haft det længe. Jeg løber en del og det er blevet nemmere, mere energi, bedre søvn og ja generelt bare bedre. Jeg har sat Eltroxin ned med 25 til 150 mikrogram og tager 10 mikrogram Liothyronin (T3). Skal have taget blodprøver i morgen, efter den første måned med T3.
  • Indstillinger
    Hej Kirsten
    Det lyder da bare rigtigt godt!
    har du sat Eltroxin ned med 25 mikrogram dagligt eller ugentligt? Tager du 10 mikrogram dagligt og har du gjort det hele tiden, eller er du trappet langsomt op?
    Jeg er nu på 3. uge med T3 og oplever desværre ikke samme fremgang som i starten. Jeg har slem hjertetumult og uro og kan ikke længere cykle. Jeg tager kun 3 mikrogram T3 dagligt og har reduceret Eutrhyox med 50 mikrogram pr. uge i forsøget på at reducere bivirkinger fra hjertet. Har helt klart følt mig overdoseret, men føler mig faktisk underdoseret nu. Hm, ja skal vist også snart have taget nogle blodprøver, så jeg kan se hvilken retning det går i.
    Øv havde det superfint i starten, men oplever nedtur nu Øv Har faktisk lidt fortrudt at jeg gik i gang :-/
    Håber på fortsat fremgang for i andre og er spændt på at høre om dine blodprøver Kirsten
    Held oglykke
    Mvh. Gitte
  • Indstillinger
    Uh, hvor er det bare svært at sidde og læse med på sidelinien - vil jo så gerne have det bedre, har nu prøvet gammel, ny Eltroxin og Euthyrox, og sidder her og hænger med en TSH på 3,47 og en T3 på 1,09, helt SYG efter at få overtalt lægen til henvisning til hospitalet og få gang i tilskud af Liothyronin...men så bliver jeg så usikker, når det ikke går jer andre på T3 godt. Og bange for at få det endnu værre, for hvad så med jobbet, og hverdagen, der kun lige hænger sammen i forvejen?
    Har sat mig selv op på 1000 mikrogram Eltroxin nu, og skal så igen vente de her ulidelige 3-4 uger, før det rigtigt kan ses, om det er nok. Og hvor høj en dosis må man overhovedet få af det?!?
    Susen for ørerne, træthed, ondt i tommel-led, brændende fødder, manglende overskud til socialt samvær, øv, øv, øv...
    Har tid hos lægen på onsdag, ham som siger "jamen, lægeligt set er jeg jo tilfreds"...suk...
    Tak til jer der lagde "ører" til mit brok!
    VH Solsikke
  • Indstillinger
    Solsikke- jeg tror du skal have din TSH lidt ned førend du begynder på T3. Tager du selen som er vigtigt for at omdanne T4 til T3 ?. Hvis ikke synes jeg også du skal prøve det og se om det hjælper.
    Hilsen Prik
  • Indstillinger
    Kære Prik.
    Ja, jeg tager både GLA, zink og selen, som skulle hjælpe på omdannelsen - det er vist alt det rod med at skifte fra den ene til den anden medicin, der laver (noget af) miséren...
    Endnu engang forbander jeg medicinalfirmaet, for det gik faktisk rimeligt godt, inden de fandt på at lave medicinen om...men det kan vi jo heller ikke blive ved med at klage over, det skal jo altså løses. Det er bare svært at finde kræfterne til det, når man hele tiden er træt, men jeg prøver at sige til mig selv, at osse JEG har ret til at kræve en livskvalitet, som passer mig. Jeg synes bare, det er en frygteligt ensom kamp, særligt når lægen ikke træder ind i den.
    VH Solsikke
  • Indstillinger
    Hej Solsikke
    Jeg forstår til fulde dine overvejelser. Gid græsset var grønnere hos naboen, i det her tilfælde, gid lykken var gjort med T3.
    MÅSKE det er, og jeg synes da at det er forsøget værd, hvis det ikke hjælper at få bragt TSH'en ned.
    Jeg har nu forsøgt T3 i 3 uger, på mikrodosis /(under 5 mikrogram dagligt), men jeg reagerer voldsomt på det. I starten blev jeg frisk og energisk, men nu oplever jeg slemme symptomer fra hjertet (dobbeltslag/pause/hjertegalop). Tænker alvorligt på at stoppe, er bange for disse symptomer! Det er et virkelig virksomt stof, som jeg ikke er sikker på, at jeg tør "lege" med. Men ja, hvad gør man så?
    Er strandet ligesom dig med en lav T3 og T4 og orker heller ikke at kæmpe med lægerne mere.
    Vil have taget blodprøver snart, men tør ikke rigtigt fortsætte dette eksperiment. Det er så grimt at føle disse symptomer fra hjertet.
    Jeg har reduceret min Euthyrox dosis med 50 mikrogram om ugen og tager nu altså kun ca. 20 mikrogram T3 pr. uge (skærer en pille over i 8 dele). -Vildt a dette stof kan være så virksomt.
    Ja øv, at jeg ikke kan berette en solstrålehistorie herfra. Fik klart mere energi i starten, men det kammer utroligt nemt over til en overdosering og det er frygteligt. Ved snart ikke hvad der er værst, om det er at ligge for højt eller for lavt.
    Godt at høre at der trods alt er nogen der oplever gode erfaringer. Tænker om jeg bare skal være tålmodig, men ved ikke om jeg tør give det en chance.
    ØV!
    Mange hilsner
    Gitte
  • Indstillinger
    Ja, det er virkelig øv, at du ikke har en solstrålehistorie :-)
    Jeg tøver meget med T3, for jeg er meget påvirkelig, og der vil sikkert komme en hel masse bøvl...sikke lidt, du tager, og så er det alligevel for meget!
    Der er ikke nogen let vej igennem dette, og det kræver en tålmodighed, jeg ikke normalt er i besiddelse af, suk!
    Men ja, jeg må hellere få presset min TSH ned på 1,0 - hvilket viser sig at være meget svært på de nye mediciner.
    Mange hilsner og held og lykke med DIT projekt.
    Solsikke
  • Indstillinger
    Jeg har endnu ikke fået svar på blodprøverne. Før fik jeg 175 mikrogram Eltroxin. Det var i overkanten for TSH var på 0,01. Men ellers havde jeg det simpelthen for sløvt. Da symptomerne blev for slemme, begyndte jeg så på T3. En halv pille om dagen. En pille er på 20 mikrogram. I starten var alt godt (ca de første to uger), men så fik jeg det underligt. Hovedpine. Så satte jeg Eltroxin ned til 150 mikrogram og fortsatte med T3 som hidtil, på femte uge har jeg det godt. Jeg har haft ekstra hjerteslag en enkelt gang. Jeg skal nok have øget T3, men venter til der er svar på blodprøverne. Jeg vil gå langsomt frem.
Log in eller Registrér for at kommentere.