Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Er nusning utroskab?

13

Kommentarer

  • Indstillinger
    Lidt til at tænke over:-)

    Hver tredje dansker er hinanden utro, det er dog et stort tal efter min mening. Der findes Swingerklubber, der findes datesider, hvor man kan finde en mand/kvinde til at være sin egen partner utro med. Ja jeg kunne blive ved…

    Så hallo, hvor er det lige, at vi skal være bange for, at vores samfund er på vej hen. Intet tyder på at vi er sippede, snerpede og har berøringsangst. Berøringsangst har vi kun hvis vi møde et menneske der er trist, ked af det eller har andre problemer.

    Jeg er mere bange for en anden ting i vores samfund, og det er den store egoisme der trives pænt flere steder og også vi vores parforhold. Bare jeg har det godt så skide vær med, hvordan min partner har det.

    Her skriver ofelia, hvordan hun føler, hvordan hun har det, og hun skal ikke gøres forkert. For nej ingen er forkerte, når vi debatterer dit og dat, men vi er forskellige mennesker med hver vores grænse for, hvad der er rigtigt og forkert. Og denne grænse skal vi have respekt for ved hvert eneste menneske vi møder på vores vej.

    Ja nu sprang jeg også lidt i tråden:-)

    Kom du bare tilbage ofelia og skriv hvad du mener.

    Kærlig hilsen og mange tanker Sofie
  • Indstillinger
    Jeg er bestemt meget enig i, hvad Sofie skriver. Jeg mener absolut ikke at nogen er ”forkerte” eller ”rigtige” for den sags skyld, heller ikke mig selv. :-)

    Jeg har absolut forståelse for at Ofelia er blevet lidt ked af det her, men jeg advarer faktisk lidt om, at det kan give store problemer at gøre en mus til en elefant. Der er åbenbart i dette forhold nogle problemer, som debatten ikke er blevet informerede om, for det kan simpelt hen ikke passe, at et enkelt ord udløser alvorlig krise i et parforhold, der har bestået i 20 år.

    Jeg er enig i, at egoisme desværre efterhånden har fået overtaget i rigtigt mange af os, men hvad er det i grunden, der driver værket i denne debat? Ofelia ser noget, hun bliver ked af, hun konfronterer sin mand, der fortæller sammenhængen – og det eneste Ofelia har at forholde sig til er et forkert ord. Jeg er 100% sikker på at denne ægtemand aldrig nogen sinde mere, kommer til at bruge dette forbudte ord. Problemet lige nu er vel så, hvor mange forbudte ord, det her forhold har, som man kan komme til at bruge forkert, og som kolleger og andre ikke lige er bekendt med, hører til den forbudte del. Jeg synes, det er fuldstændigt fair, at Ofelia har konfronteret sin mand med denne vending, udtrykt, at det er kun altså noget ked af. Og det er rimeligt, at hendes mand erkender, at det måske ikke var helt så heldigt. Og der burde den samtale være sluttet. Hvem er det, der her er egoistisk, når man bliver ved med at køre rundt i en sådan detaille?

    Det er rigtigt, at mange kun kan tænke på sig selv, og det er givet også rigtigt, at det er derfor mange parforhold går i stykker, at der er så mange tilfælde af utroskab, men jeg tror simpelt hen ikke på, at der findes ret mange parforhold, hvor man går ud og er utro, hvis man har et godt, velfungerende samliv, hvor man giver hinanden plads til egne interesser, og frem for alt LYTTER til hinanden. Dette sidste, at lytte, er mange utroligt dårlige til. Jeg tror slet ikke Ofelia overhovedet har lyttet til sin mand i denne situation.

    Selvfølgelig, skal du Ofelia skrive hvad du mener – og selvfølgelig skal du give mig et ”gok i nøden”, hvis jeg er helt galt på den – hvilket Sofie og andre naturligvis også skal - det gør da kun en debat levende.
  • Indstillinger
    Til dig lotte....du tror at hvis man har et godt, velfungerende samliv så er man hinanden tro, det er faktisk ikke sandt. Jeg kender mange på mit arbejd som er deres koner/mænd utro selvom de har godt sammen og gør hvad da passer dem, jeg ser det hverdag på mit arbejd, krammer hinanden, give et kys på munden, et klap på rumpen o.s.v og til fester går det helt galt når de får lidt at drikke at de fleste kysser eller går i seng med deres kollega. Utroskab findes næsten i alle parforhold, der nogle der er gode til at skjule det og deres partner aner intet om det. For mig er utroskab ikke at være i seng med en, men sige noget intimt eller rage på en er utroskab. At give en nusning til en kollega er helt forkert og massage er endnu værre det er forbundet til sex, helt ærlig hvem bliver ikke tændt af en omgang massage fra det modsatte køn. Jeg er helt sikker på at din mand har noget kørende med din kollega og selvfølgelig vil han aldrig indrømme det uanset hvad du tager ham i men vær opmærksom på hans sms`er og emails.
  • Indstillinger
    Nada.
    er det ik lidt overrilet at sige sådan?

    Og Massage er massage. :S jeg mener. ligger nogle mere i det end man bør fordi man får massage i nakken, så har man efter min mening et problem med tillid. At massere hinanden hvis en har spændninger mv i nakken fx er meget normalt.

    Det ville være det samme som at gå til en massør. i sidste ende. bare billigere.

    personligt har jeg selv masseret flere af mine venner fordi jeg et lang stykke hen af vejen ved hvad jeg laver. og ja min kæreste har det fint med det.
    Så alt i alt tror jeg bare det gælder om hvor meget man gider ligge i det.
  • Indstillinger
    Til dig Nada... Du skriver, at man godt kan have et velfungerende samliv og alligevel være hinanden utro. Sådan er det bare ikke i min verden. Ligeledes er det heller ikke sådan i min verden, at jeg ville acceptere det du skriver om din arbejdsplads: At det er kotyme, at man kysser og krammer hinanden og klapper hinanden i bagdelen. Jeg synes, det er seksualiserende og respektløst.
    Påstanden om, at utroskab findes i næsten alle parforhold, kunne jeg godt tænke mig noget dokumentation for og hvis det er sandt, vil jeg påstå, at så kan disse forhold ikke være særligt velfungerende.

    Udfra det du skriver, har jeg en fornemmelse af, at du ser verden gennem et par meget farvede briller, så du ser noget helt andet, end det jeg ser.

    Jeg synes, at mistanken om utroskab udfra et meget spinkelt grundlag (og den kontrol af sms'ere og mails m.v., der så sættes i gang) er lige så problematisk som evt. utroskab. For begge dele er tegn på, at der er noget i forholdet, der ikke fungerer tilfredsstillende.


    Hilsen Helene
  • Indstillinger
    Jeg kan godt forstå, at nogle af jer synes det er en bagatel, at blive ked af. Men for mig er nusning en meget rar og intim handling, som kun er forbeholdt mig og min mand i vores parforhold. Det er et tegn på at være elsket. Jeg har spurgt min mand om han ville have masseret/nusset kollegaen hvis jeg havde været i kaffestuen. Og til det siger han, at det tror han ikke han ville. Jeg er nok lidt gammeldags, og måske også intolerant, men hvis han havde gjort det mens jeg var til stede. så var jeg måske ikke blevet ked af det. Jeg synes ikke man skal røre så meget fysisk ved et fremmed menneske. Tak for de kærlige tanker Sofie.
  • Indstillinger
    Kære Ofelia

    Jeg synes, at dit sidste indlæg er anderledes. For her forholder du dig til din mands handling i stedet for til ordet 'nusning'.
    Problemet er altså ikke, at han har 'nusset' en anden i nakken men, at han har overskredet din grænse for, hvad du mener er acceptabel fysisk kontakt til et andet menneske. Især når du ikke var tilstede - vel fordi det så kommer til at virke mere fordækt. Det er jo helt naturligt, at du bliver såret og ked af det, når du føler, at han er gået ud over den grænse. Dine sårede følelser er selvfølgeligt ikke nogen bagatel.
    Heldigvis lyder det som om, at du og din mand faktisk har fået Jer en god snak om det, der er sket.

    KH Helene
  • Indstillinger
    persille1persille1
    Redigeret 27 januar, 2011, 04:43
    Jeg opfattede det ikke som bare ordet: nusning, men selve handlingen, at nusse. Når jeg siger ordet: nusse, ser jeg hele handlingen for mig samtidig
    Så vi kan se, hvor forskelligt man opfatter ting.


    Kære Ofelia. Jeg opfatter dig ikke som intolerant, slet ikke. Du reagerer helt normalt.
  • Indstillinger
    Ord og handling hænger vel sammen. Når ofelia læser, at han har nusset en kollega er det da ikke kun ordet hun hænger sig i men selvfølgelig den handling som ordet udløser. Hvor svært kan det være at forstå...

    Men nu synes jeg, vi er kommet for langt ud i denne debat, ofelia må da snart føle sig som en idiot:-) dette er jo ved at ende i ordkløveri.

    Hilsen Sofie
  • Indstillinger
    Hej ofelia

    Husk nu lige, at det IKKE er en bagatel for dig, at din mand har nusset en anden kvinde, så du skal absolut IKKE undskylde, hvad du føler.

    Vil da også lige fortælle dig, at jeg hele tiden har været klar over, hvad du mente, har helt forstået din pointe, da jeg læste dit første indlæg.

    Du er hverken gammeldags eller intolerant:-) men jeg tror du er en meget følsom og sensitiv kvinde og det skal du være glad for. Livet går ikke bare forbi dig og du går ikke med skyklapper på:-)

    Knus Sofie
Log in eller Registrér for at kommentere.