Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Voldsom hoste

13»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Undskyld jeg skriver igen. Jeg er ved at gå lidt i panik.

    Jeg får nogle hosteanfald, så jeg skal kaste op Det er som om der sidder en pind i halsen på mig. Det er så kraftigt at det spænder meget i hovedet. Jeg føler, jeg ikke kan få luft.

    Min mand er sød og holder om mig. men jeg kunne mærke han også blev bange. Jeg forsøgte lægevagten, men han kunne ikke gøre noget.

    Jeg tror det kommer af, musklerne i halsen ikke kan holde til mere. Koldt vand kølner, det hjælper en smule. Heldigvis er det overstået for denne gang, men jeg er bange for det skal komme igen.

    Jeg ville spørge om nogen har et godt råd til at slappe halsmusklerne af. Som sagt koldt vand er ikke dårligt, men det er ikke helt nok.
  • Indstillinger
    Kære persille

    Du skal da ikke undskylde at du skriver igen, det lyder også som om, du er hårdt ramt, og jeg kan godt forstå, hvis du går lidt i panik

    Jeg har ikke noget råd til dig, men vil egentlig bare spørge, hvordan du har det i dag?

    Det er trist at vores tillid til læger kan ligge på et lille sted, det kender jeg selv alt for godt til, men de er trods alt til for os og ikke omvendt, nu smiler jeg…

    Jeg føler selv at man engang imellem kommer til ulejlighed hos sin læge. Dette har jeg ofte fortalt, og så siger han at det ikke er sandt. Men hvis man ikke føler sig taget alvorlig får man da tanken…

    Skriv lige hvordan det går, for jeg føler med dig.

    Knus fra Sofie
  • Indstillinger
    Kære Sofie

    Tak, fordi du tænker på mig.
    Dagen i går var mere end forfærdelig. Jeg tror, jeg havde 6 til 7 af disse "kvælnings/hosteanfald" i løbet af dagen og aftenen.
    Jeg kan ikke forklare, hvad der skete. Andet end jeg tror mine muskler i halsen var totalt overanstrengte. Jeg havde ingen anelse om, hoste kunne blive så slemt. Jeg siger dig, det føltes ikke godt.
    Mine sønner var også urolige og ringede til mig. Jeg kunne dog dårligt tale i går. Min stemme var næsten væk og jeg hostede hele tiden.

    Til min overraskelse var natten rolig. Og derefter er det gået bedre. Jeg tror det hjalp på halsen natten blev rolig.
    Jeg fik en tid hos en flink ung læge i dag. Det er en luftvejsinfektion og den kan vare nogle uger.
    Men jeg har det meget bedre end i går. Da var jeg virkelig bange.
    Det eneste der ærgrer mig var at jeg ringede til vagtlægen. Det havde jeg ellers sagt jeg aldrig ville mere. Jeg fik jo heller intet ud af det.

    Men når panikken breder sig håber man jo på hjælp. Jeg må nok indrømme tilliden til vagtlægen kan ligge på et meget lille sted. Jeg henvender mig jo ikke for at genere vagtlæger, men fordi jeg havde behov for hjælp. Han skulle lige have prøvet turen selv.

    Mange hilsener. "persille"
  • Indstillinger
    Kære persille

    Rart at læse at du har det bedre, og har fået en god forklaring fra en ung flink læge.

    Det er trist at vi ikke som det normale har tillid til læger, og samtidig føler behov for at fortælle at lægen var flink, det burde jo være en selvfølge, nåh men sådan er virkeligheden jo ikke altid. Nu smiler jeg til dig.

    Kan du have det godt, jeg håber du snart er helt frisk igen.

    Knus Sofie
  • Indstillinger
    God bedring med hosten
  • Indstillinger
    Mange tak. Hosten er i aftagende, men i går begyndte jeg igen at få ondt i halsen og ørerne.
    Det var sådan det begyndte først i december måned.

    I går blev jeg mistænksom. Jeg har i mindst 30 år ingen influenza/forkølelse haft. Så dette har virkelig forundret mig.
    Jeg læste om bivirkningerne ved min blodtryksmedicin.

    1 og 10 ud af 100 får luftvejsinfektioner.

    Jeg kunne have skreget. Jeg håber virkelig ikke det er medicinens skyld.
    I flere år har jeg jo været syg af kopimedicin uden at vide det skyldtes den.
    Siden jeg fik denne medicin har jeg haft det godt. Jeg håber og beder til denne luftvejsinfektion vil forsvinde.
    For højt blodtryk er jeg bange for. Jeg vil gerne forsætte med medicinen.

    Hvis det skyldes medicinen er jeg på herrens mark. Der er ingen steder man kan henvende sig med den slags, det har jeg smerteligt erfaret.

    Jeg har ikke mistet håbet helt endnu, men jeg er træt. Jeg er glad for hosten er taget af, for det har været mere end hårdt. Bare den nu ikke kommer igen.
  • Indstillinger
    Redigeret 24 marts, 2012, 11:01
    Hej alle.

    Jeg ligger her med min iPad og har en virkelig slem hoste. Jeg har også astma så det gør det ikke bedre. Min næse er også stoppet til og løber som niagra falls!Når jeg hoster kommer der en rungende, kradsene lyd, det gør rimelig nas, og jeg kan nok ikke tage en "sjus" som i kalder det, da jeg kun er 15. Min mor siger det nok går over men det gør pænt nas.

    Svar venligst hurtigst muligt!!
    Hjælp hilsen Rasmus.
  • Indstillinger
    Kære Rasmus

    Selvfølgelig kan du tage en lille sjus. Varm te med et lille skvat rom i. Det er meget bedre end hostesaft, som ingen virkning har. Har du ingen "sprut", må du nøjes med varm te med citron.

    I gamle dage sagde man en kogt øl med et æg, det skal der til. Så man blev varm og svedte det ud. Det smager rædselsfuldt.
    Så er det bedre med varm hyldebærsaft, det er godt. Men vi plukkede jo selv hyldebærrene og havde saften på flasker. Og der var godt med vitaminer i.
    Nå, men noget varmt er godt at få ned i halsen.
    Og så tag levertran, når du bliver rask og undgå forkølelser. Det var simpelthen noget af en undtagelse, at jeg blev syg forrige vinter. Jeg er ellers aldrig forkølet og har ikke været det i mange år.
    Jeg har lige lokket mit barnebarn til at tage en vitaminpille og levertran. For nu gider hun ikke forkølelser mere. Lægen på sygehuset, jeg talte med engang, ville begynde på levertran, han var også træt af forkølelser.
    Vær klog og snild, vogt lys og ild og tag din levertran. God bedring.
  • Indstillinger
    Hej igen

    Da jeg prøvede at sove i går aftes, sov jeg stort set ikke og jeg havde mareridt hele natten. jeg har lagt under dynen hele dagen, nu har jeg også fået feber 39,3.
    Jeg har også fået ondt i hovedet og det "sortner" for mine øjne når jeg sidder op eller når jeg går rundt. Jeg tror jeg prøver med citron teen.
Log in eller Registrér for at kommentere.