Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

D vitamin tal

24

Kommentarer

  • Indstillinger
    Ok tak for redegørelsen. Jeg tror at jeg køber nogle D-vitamin piller uden calsium og så tager sådan 2 sammen med dem jeg har.
  • Indstillinger
    Det er faktisk skræmmende så lidt man i læge verden gør for vitamin og mineraler.
    Min datter har lidt af "skolefobi" i mange år og derfor haft et KÆMPELANGT forløb med xx antal terapeuter og Psykologer etc.
    Efter 5 min. ved en "børnelæge" anbefalede hun "Zoloft" som sikker kunne hjælpe min dengang 15 årige datter....
    Jeg er ikke meget for stoffer der kan skade udviklingen af en hjerne, så jeg sagde pænt nej tak......


    På et tidspunkt mødte vi så en Zoneterapeut som siger "Det lyder da som vitamin mangel din datter lider af....Er hun blevet undersøgt?"
    Øhhh...NEJ ikke for vitaminmangel .....

    Så til lægen det gik - Og vi måtte PRESSE lægen til at tage en blodprøve. For som han sagde...."Det er YDERST sjældent....osv.."
    Men ugen efter fik vil et tal på 11 og det må siges at være LAVT...
    4 uger på 2 x39Um D-Vitamin - og "det var i orden" igen.... iht. lægens 2. prøve....

    I de par uger så vi en forbedring i ALT hun havde døjet med - Og det skete SÅ HURTIGT at vi knap nok ville trække vejret - for hvad nu hvis det gik over igen, og alt kom tilbage??

    Uro i ben - VÆK
    ANGST (Det store problem) - VÆK
    HISSIG - VÆK
    TRÆT - VÆK
    Indelukket og ked af det...- VÆK

    Vi fattede bare ikke hvad vi så....

    Indtil for nyeligt...Hvor hun igen begynte med nogle af de "gamle" ting...
    Ny blodprøve (Afventer svar) og så fik vi tallene fra de tidligere...
    Det der var "OK" var et tal på 40....Og efter hvad jeg kan læse her - Er det jo LANGT fra ok......Hmmmppfff...
    Vi vidste heller ikke at vi skulle blive ved med at tage D-Vitamin.....Så det holdt vi da med da det var "OK" :-/ Hmmmpppfff....

    Læger kunne lære meget om hvor vigtigt at ALLE grundelementerne er på plads....Vitaminer og mineraler
  • Indstillinger
    Hejsa

    Mit D vitamin er også under 10..Som lægen sagde..Lå lavt, at det ikke kunne måles..Får nu D vitaminer..Derudover var mit kalium på 2,4, og de ringede fra sygehuset, att jeg straks skulle komme, men måtte ikke køre selv..Havde 2 dage forinden sygemeldt mig, med snurren i arme, ben hoved og en trykken i panden, som om det var pandehulebetændelse..Vil lige sige, at jeg ikke har været ssyg på nogen måde ellers, men "bare" hidsig, koncentrationen mangler, arrig, småsvimmel, og lidt krampe i v. hånd..Får 10mg. amlodipin..Alt dette er nu på retur, men for pokker, hvor laang tid går der før man ville kunne starte på arbejde igen?!! Bliver hurtig øm i benene og får ømme muskler, et kvartes gang..
    Man syntes jo ikke man kan forsvare at være "syg" når det "kun" er muskler, det syrer til totalt..
  • Indstillinger
    Smerter:(kunne ikke finde ud af at skrive nyt indlæg,men mine smerter i skulder og nakke har jeg en fornæmelse af skyldes mit d vitamin tal jeg har dage hvor jeg er svimmel og har kvalme og rigtig utilpas af at have ondt og jeg behøves ikke lave noget fysisk ,andre dage kan jeg lave lidt af hvert uden problemer har gået til fys og massør det hjælper så i 2-5 dage så det galt igen ,har fået røngten af nakke og skuldre pga slid men det var ok.er der nogen der har prøvet lign og om evt undersøgelser og medicin og hvad i har gjort da det er meget hårdt i hverdagen
  • Indstillinger
    Hej Bitten

    Hvor lavt er dit D-vitamin-niveau?

    Jeg kan selvfølgelig ikke sige med sikkerhed, om dine symptomer skyldes D-vitamin-mangel. Men jeg kender til flere langt ude i bekendtskabskredsen, der har rendt til læge og speciallæge i gigtsygdomme og undersøgelser på hospital, hvor det så senere viste sig, at deres helbredsproblemer skyldtes D-vitaminmangel.

    Jeg forstår bare ikke, hvorfor lægen ikke begynder med at tage blodprøver. Det må da være det billigste – både for patienten og samfundet. En fysioterapeut er jo ikke gratis.

    Jeg giver dig min sædvanlige liste over mulige symptomer ved D-vitaminmangel. Måske har du set den i andre debat-tråde, men jeg skriver den alligevel for en sikkerheds skyld:

    • Følelse af ”svaghed” – muskeltræthed.
    • Smerter og nedsat kraft i musklerne – spec. lår, læg, skuldre og nakke.
    • Almen træthed.
    • Smerter i knoglerne.
    • Prikkende, stikkende, sovende,, snurrende eller brændende fornemmelser i fødder og hænder.
    • Krampetendens i arme og ben.
    • Uoverkommelighedsfølelse
    • Depression
    • Ledsmerter.
    • Bredsporet og vraltende gang
    • Besvær med at rejse sig fra siddende til stående stilling samt at gå på trapper.

    Listen stammer fra en hjemmeside, der tilhører to praktiserende læger:
    http://www.cure4you.dk/749/D-vitamin.pdf

    Så kan du selv vurdere, om dine symptomer passer.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej og tak for svar,mit d vitamin var på 29 og jeg har taget d vitamin nu i 3 mdr ca synes det har hjulpet på mit hjertebanken men ikke på skulder nakke og det ubehag der følger med spændingerne,prøver at slappe af i musklerne og sige jeg er godt undersøgt mhs til hjerte og blodtryk ,blodprøverne ser fine ud,så jeg ved faktisk ikke mere hvad jeg så skal gøre??er der andre der har været i lignende situation??mvh Bitten
  • Indstillinger
    Hej Bitten

    Sådan som jeg forstår dig, så var dit D-vitamin-tal 29, da det var lavt. Du skriver ikke, hvad det er nu – blot at blodprøverne er fine nu, efter at du har taget D-vitamin i 3 måneder.

    Og sådan som jeg forstår dig, så er du sluppet af med nogle af dine ubehagelige symptomer, men ikke symptomerne fra nakken og skuldrene. Du beskriver dem som ”spændinger” i dit nye indlæg, samt ubehag i forbindelse med disse spændinger.

    Jeg kan da godt forestille mig, at den træthed og uoverkommelighedsfølelse, der var en følge af D-vitaminmanglen, har bevirket, at du har taget dig sammen (og altså spændt musklerne) for overhovedet at kunne fungere, på trods af D-vitaminmanglen.

    Men hvis du igen har fået kræfter, så skulle du jo efterhånden holde op med at spænde. Måske er der andre, der har forslag til, hvad problemet kan skyldes.

    Husk, at du for eftertiden nok er nødt til at tage D-vitamintilskud hele året, hvis ikke du kommer meget ud i solskinnet om sommeren, men i hvert fald i vinterhalvåret ;o)

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Mit tal var nu 37 og der er lang vej nu da jeg også har knogleskørhed,
  • Indstillinger
    Jeg glemte lige at sige at det er spændinger og ømhed med ubehag i form af kvalme og svimmelhed oveni når det er værst,måske er det udløst af noget traumatiserede f.eks dødsfald?? gør alt for ikke at spænde og lave for anstrenger ting ,har gode dage men de er få ,hvor det går godt og kan holde til meget og dage hvor kroppen ikke vil,har søgt på mange muligheder:(
  • Indstillinger
    Hej Bitten

    Ja, jeg har forstået, at der er svimmelhed og kvalme i forbindelse med disse symptomer fra skuldre og nakke. Når dit D-vitamin-tal er 37, er det langtfra fint. Og du har desuden knogleskørhed.

    Hvis vi nu lige et øjeblik ser bort fra psykiske årsager til dine problemer, og indtil videre nøjes med de biologiske fakta, så vil jeg godt vove et bud på en løsning. Men jeg kunne godt tænke mig, at andre netdoktorbrugere med forstand på disse ting også kommer på banen.

    Jeg har nemlig prøvet at søge på ordene D-vitaminmangel og kvalme på www.google.dk. Der kommer faktisk nogle hits.

    Du kan selv prøve at søge. Der er faktisk en, der skriver, at vedkommendes læge har sagt, at mangel på D-vitamin kan give alverdens symptomer, også svimmelhed og kvalme.

    Men, men… der kan være endnu en årsag. Jeg går ud fra, at du tager calcium, altså kalk også, når du har knogleskørhed. Og det er jo også vigtigt. Men af forskellige årsager kan kalken desværre ende i blodet, i stedet for i knoglerne. Et symptom på for meget kalk i blodet er netop kvalme.

    For det første er det vigtigt, at du tager den form for kalk, der er let for organismen at optage. Det er ikke godt at tage calciumkarbonat.

    For det andet er det meget, meget vigtigt, at du også tager magnesium. Tag aldrig calcium uden også at tage magnesium.

    Jeg gætter på, at årsagen til dine problemer er, at du tager den forkerte slags kalk og at du ikke tager magnesium også.

    Her er et par henvisninger:

    http://www.madforlivet.com/bloggen/445- ... -omhu.html

    http://www.vitalraadet.dk/304+M52c95e110e4.0.html

    Mange hilsner

    Kameliadamen
Log in eller Registrér for at kommentere.