Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

HJÆLP !!

13»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Selvfølgelig er det hårdt.
    Jeg var i samme situation som dig, og jeg fortryder BITTERLIGT at jeg ikke fik søgt hjælp og at jeg undlod at fortælle mine forældre hvordan jeg havde det. Det kunne have sparet mig for flere års svær psykisk sygdom hvis der var blevet grebet ind da det først viste sig.
    Du skal IKKE klare det her selv.
    Prøv lige at ringe til Psykiatrisk Skadestue og skriv så hvad de siger :)
  • Indstillinger
    Kære Pige

    Velkommen i klubben! Du er også én af os, der tror, at du kan/skal klare alting selv. Men den idé kan du ikke bruge til noget, for det her kan du ikke klare selv. At blive ved med at forsøge betyder kun, at du får det værre. Dine problemer kan ikke løses uden professionel hjælp.

    Det er dejligt, at du oplevede, at det hjalp, at du åbnede dig. Åbenhed er meget vigtigt. Du fik nogle gode oplevelser og det betyder meget. Men som du også erfarede, så forsvandt dine symptomer ikke af den grund.

    Når man har det, som du har det, så har man også selvværdsproblemer. Også derfor er det vigtigt, at du får noget professionel hjælp, så du kan få bygget dit selvværd op.
    Du er tydeligvis bange for dine egne følelser og dem har du jo med dig hele tiden. Altså er angsten konstant, indtil du lærer at holde op med at være bange for dine egne (ubevidste) følelser. Det er en længere proces. Når man er meget bange, bliver det rigtigt svært at finde glæde og mening i livet – og så kan man blive bange for selve livet.

    Jeg synes det er vigtigt at finde ud af, hvad eller hvem der har givet dig så lavt selvværd og skabt al den angst eller frygt i dig. Du er ikke født med den. Det er bl.a. også det, du har brug for professionel hjælp til at finde ud af. Hvis ikke du ved, hvad der er skadeligt for dig, kan du uden at vide det blive ved med at udsætte dig selv for noget, der hele tiden ødelægger dit selvværd og skaber mere angst.

    Jeg var 43 år, inden jeg var så syg, så jeg kom i gang med et terapiforløb. Først da blev jeg klar over, hvad der havde været årsag til mine problemer. Så længe skal der jo helst ikke gå for dig.

    Ja, det er hårdt men det bliver hårdere, jo længere tid du bare lader det fortsætte. Vil du have det bedre, må du gøre noget andet, end du plejer at gøre - også selvom det skaber angst.
    Du har fået en tid hos lægen i morgen, så vidt jeg forstod? I så fald er det meget vigtigt, at du forklarer præcist hvor slemt det er og at du går derfra med en henvisning til enten psykolog eller psykiater eller helst begge dele.
    Alternativt må du, som Anna foreslår, kontakte psykiatrisk skadestue. Lad være med at tro, at tingene løser sig af sig selv, fordi du har oplevet en pludselig bedring. Det gør de ikke, for problemene, der er årsagen til dine symptomer, er jo ikke løst.


    Kærlig hilsen Helene
  • Indstillinger
    Hej Helene og Anna... Fik været til lægen igår som mener at jeg lider at tvangsprægede tanker og angst... Og sagde jeg skulle ringe til en psykiater, desværre er der flere måneders vente tid, så har aftalt med en veninde at tage på psykiatrisk skadestue idag efter skole... Så jeg kan finde ud af hvad der egentlig sker med mig ! Mange hilsner mig
  • Indstillinger
    Hej Helene og Anna... Fik været til lægen igår som mener at jeg lider at tvangsprægede tanker og angst... Og sagde jeg skulle ringe til en psykiater, desværre er der flere måneders vente tid, så har aftalt med en veninde at tage på psykiatrisk skadestue idag efter skole... Så jeg kan finde ud af hvad der egentlig sker med mig ! Mange hilsner mig
  • Indstillinger
    Hej Pige

    Det var rigtigt godt, at du kom til læge - men skidt at der er så lang ventetid hos psykiateren.
    Godt initiativ at du har fået en veninde til at tage med dig på psykiatrisk skadestue. Jeg håber, at de har kunnet hjælpe dig.


    Mange hilsner Helene
  • Indstillinger
    Har lige brug for at lette mit hjerte lidt... Har nu været til to forskellige psykiatere, der begge mener jeg lider af en overbelastnings reaktion af alt det der er sket i mit liv det sidste år, og mener ikke jeg behøver behandling, er dog blevet meldt til et behandlings forløb for folk med angst og ocd, så håber det kan hjælpe mig lidt. Føler mig bare så trist og tankerne flyver rundt, har tankemylder hver gang jeg skal sove, hvor mine tanker flyver fra emne til emne og det hele bliver blandet sammen i et stort rod. Føler virkelig jeg er ved at blive skør. Er ligeglad med alt og har mest af alt lyst til bare at sove dagene væk og ikke skulle tænke mere, det hele gør virkelig så ondt indeni mig. Ved bare der er noget galt for har aldrig haft det SÅ skidt... Hver dag tænker jeg på om jeg egentlig gider alt det her mere. Igår sad jeg og skrev afskeds breve, hvis jeg nu en dag skulle tænke at nu gad jeg virkelig ikke mere. Føler bare jeg render rundt i min egen verden og kan ikke finde en måde at komme videre, ved ikke hvad jeg skal føle eller tænke længere føler bare det hele er et stort kaos. Det gør virkelig ondt !!! :(
  • Indstillinger
    Kære Pige

    Det er godt, at su skriver. Jeg er glad for at høre, at du har talt med nogle psykiatere og at du er blevet meldt til et behandlingsforløb.

    Jeg tror dog stadigt, det vil være bedst med egentlig psykoterapi - d.v.s. et forløb hos en psykolog eller en terapeut. Der er en årsag til, at du har det, som du har det - og den form for gruppeterapi du er skrevet op til, tror jeg ikke, tager så meget fat i årsagerne, men jeg kan selvfølgeligt ikke vide det. Udfra det du før har skrevet, er det bare min fornemmelse, at årsagerne går dybere end de belastninger, du har været ude for i det sidste års tid.

    Talte du og din læge om, hvorvidt du kan få en henvisning til psykolog?
    Jeg håber ikke, at der er for lang ventetid på det behandlingsforløb, du er blevet meldt til?
    Jeg går ud fra, at du har fortalt begge psykiatere præcist, hvor slemt du har det. Nævnte du, at du har selvmordstanker?
    Jeg går ikke ud fra, at du har mulighed for selv at betale for et terapiforløb?

    Jeg kender følelsen af, at man er ved at blive skør. Men jeg kan prøve at forklare dig lidt om, hvad der sker. Jeg håber virkeligt, at du vil prøve at tage det ind og tænke over det:
    Kun ca 1/10 af vores viden er bevidst. De 9/10 er gemt i underbevidstheden. Din underbevidsthed er fuldstændigt klar over, hvorfor du har det dårligt. Det får bare ikke lov at komme frem endnu, fordi din underbevidsthed ved, at du ikke kan klare det endnu. Den venter givetvis på, at du først får den hjælp, du behøver.
    D.v.s. at indeni dig er der i det ubevidste hobet en masse ting op. Der er overtryk, så det myldrer rundt i dig og kommer ud som ukontrollerede tanker og følelser, uro og angst. Det er faktisk som en løve i et bur, der tumler rundt og prøver for at slippe ud. Men det kan den ikke, den er låst inde og den føler, at den er ved at blive vanvittig over, at blive holdt fanget.
    Derfor skal du have hjælp af en løvetæmmer, så din indre løve kan blive sluppet ud - på en måde, så den ikke skræmmer livet af dig.

    De ting der ligger i din underbevidsthed prøver i den grad at komme ud og du bliver skræmt over, at de buldrer rundt og trænger sig så meget på.
    En god psykolog eller terapeut kan være den løvetæmmer, du har brug for, så løven kan slippes ud under kontrol.
    Foreløbig ved du, at du snart får hjælp, når du starter i gruppeterapien. Du er ikke længere alene med din kamp.


    Mange tanker og kærlige hilsner Helene
  • Indstillinger
    Hej Helene... Tak for dit svar. Har efterhånden også fundet ud af at tingene stammer langt tilbage i mit liv. Snakkede også med min psykiater om hele min barndom og mit liv op til nu... Har altid været en pige der har tænkt meget over tingene og hvad meningen med livet egentlig var, har prøvet at finde ud af hvem jeg selv var og hvad mine behov og mine drømme egentlig var... Pga. Mine tvangstanker startede da jeg var barn har jeg altid følt mig vildt unormal og var bange for at gå til lægen da de ville tro jeg var sindssyg, hvor jeg nu ved at det er helt normalt og at der er mange andre tusind mennesker der havde det ligesom mig. Det sidste lange tid er mine tvangstanker blevet meget agressive og i starten var jeg skrækslagen for hvorfor eg tænkte sådan, følte mig lidt som to personer, den onde person der havde alle de her ubehagelige tanker og den gode person når tanker ikke var der... Hver gang alle de ubehagelige tanker kom var jeg bange for at nu var jeg blevet sindssyg og kunne se for mig hvordan jeg forvandlede mig til denne her onde person, det var så ubehageligt og blev meget angst og ked af det... Det gjorde at jeg til sidst følte mig helt tom indeni, og ambivalant... Havde nærmest to modstridende følelser... Det var så frustrende og følte mig meget deprimeret... Efterfølgende er det hele jo bare kørt helt af sporet og føler at jeg har overanstrengt mig selv, mit hovede har jo ikke fået lov til at slappe af i meget meget lang tid... Har fået nogle numre til nogle psykiatere som jeg skal ringe til i morgen... Så håber de har tid inden for de næste uger ! For ja som du skriver handler det om mange andre ting jeg aldrig har fået bearbejdet. Mange hilsner mig
  • Indstillinger
    Hej pige22

    Jeg vil af ren nysgerrighed høre om du har fået det bedre? og hvad du har gjort?
    Jeg har haft nogle af det samme tanker som dig og det er skræmmende. Har dog ikke set og hørt noget der ikke er der men er hele tiden men har de seneste 2 uger været bange for at få skizofreni.
Log in eller Registrér for at kommentere.