Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

De særligt sensitive børn

13»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Den her tråd er simpelthen en gave for mig, eftersom det er gået op for mig at mit barn på 12 år ikke blot er introvert, hun har også rigtig mange tegn på at være særligt sensitiv: begavet, meget velovervejet sprog, kreativ, socialt lidt isoleret.

    Allerede i vuggestuen fortalte pædagogerne om hvordan hun nogle gange ved frokostbordet pludselig nærmest stivnede, lukkede øjnene og holdt hånden op foran ansigtet som for at beskytte sig.

    Hun går nu i 6. klasse, og selvom hun synes at hendes klassekammerater er søde, trives hun ikke specielt godt i skolen, og hun bliver ekstremt forstyrret af den meget uro og manglende mulighed for koncentration hun oplever i timerne. Så det var faktisk en søgning på skoler til særligt sensitive børn, som bragte mig til denne tråd.

    Vi har haft kig på Rudolf Steiner skolen (i Århus) da de ser ud til at vægte plads til elevernes særlige og kreative personlighed højt. Klassekvotienten er dog også her oppe på 28, og desuden har de ikke plads i 6. klasse. Så jeg er bestemt med på en skolerevolution! :-)

    Hvor er det i øvrigt dejligt at læse om jer unge mennesker, som er sluppet helskindet gennem det udfordrende folkeskoleliv. Ikke mindst vha efterskole, hvilket vi også snakker meget om. Men der er jo desværre lige et par år endnu.

    Jeg er ikke selv udpræget hsp, så det har taget mig lang tid at fatte hvad det er der er så specielt ved min datter, og alene dét priser jeg mig lykkelig for endelig er gået op for mig. Jeg føler at jeg nu kan støtte og rumme hende langt bedre end jeg har kunnet hidtil, og det i sig selv er afgørende for hendes trivsel! Heldigvis har jeg - sikkert ikke helt tilfældigt - arbejdet en del med mindfulness i de seneste par år, og herigennem åbnet op for min egen tålmodighed og dæmpet min rastløshed, hvilket jeg nu ser er ekstremt vigtigt ift min datter.

    Nå, blot et lille lettet suk over at opleve den genkendelse herinde, for hold da op hvor er det hårdt, når man mærker at der bare er et eller andet helt grundlæggende der gør, at ens barn ikke trives.
  • Indstillinger
    Hejsa derud
    Det her er simpelthen en gave til mig, Da jeg har en pige på 10 år , hvor mange af de tegn hun har at være særlig sensitiv: Begavet, meget velovervejet sprog, kreativ, social meget isoleret.
    I børnehave isoleret hun meget, og havde venner. Der skulle ikke meget til at gøre hende kede af det.
    Da hun start i skole fik hun mange konflikt med hende kammerater. Hun var ofret ked af at gå i skole. Da hun i midt af 1 klasse får stiller sygdom homoforstyrelse. Vil skole ha´ hende i en speciel klasse, da klasselærer og matematik lære ikke magt hende. Vi valg at flytte hende til anden skole. Hun går nu i 3. klasse, trives hun ikke specielt godt i skolen, og hun bliver ekstremt forstyrret af den meget uro og manglende mulighed for koncentration hun oplever i timerne. Og klasse kammerat forstår ikke det samme sprog. som hun. Hun vil gerne ha´ venner, men de vil ikke ha´ hende.
    Vi har nu sammen med skole valg at finde en mulighed, hvor vi kan hjælpe hende med de ufordre hun får. Vi har nok valgt at efter sommerferie at hun start på en skole der kan tackle børn med særlig behov.
    Det glæde mig meget at der mange andre der kæmpe med de ting som vi gør.
  • Indstillinger
    Kære alle.
    Også jeg blev glad for at læse denne tråd, men det er længe siden den er skrevet. Derfor er jeg nysgerrig for at høre om der er nogen der pt arbejder på eller er interesseret i oprettelse af ny skole for sensitive. I københavnsområdet eller andre steder. Vi har en datter på 10, der har hårdt brug for det, da hun virkelig mistrives i folkeskolen, og efter skolereformen sidste år har udviklet angst.
    Særligt blev jeg glad da jeg læste at en lærer ville elske at arbejde sådan et sted
    ;-). Det ville være vidunderligt for vores datter at møde lærere af den støbning, og en hverdag indrettet derefter.

    Så vi er nogle der er interesseret, hvis der er noget igang.
Log in eller Registrér for at kommentere.