Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hypersomni

Hej jeg er en mand på 25 der lider af kronisk søvnsygdom, har fået afvide det kaldes Hypersomni, mit problem er at jeg ikke særlig godt kommer i den dybe søvn om natten, og har mange opvågninger.

Jeg vil godt høre om der er andre der har erfaringer med det?
Jeg er selv sat i medicinsk behandling med ritalin for at holde mig bedre vågen om dagen, går og føler mig til tider som en zombie.
«13

Kommentarer

  • Indstillinger
    hej jeg har også hypersomni og er også på retalin ...... jeg føler mig også som en zombie ..... nogle dage er jeg mere træt end andre dage men jeg er næsten altid træt selv om jeg er på retalin ...... jeg vil gerne høre om der er andre der har det som mig ?
  • Indstillinger
    Hej..

    Jeg lider også af hypersomni, og som i skriver, ja så går jeg også og er træt hele tiden, og ligner en zombi, kan ikke passe et normal job, pga min træthed. Selvom jeg er i behandling med ritalin 80-90 mg om dagen, ja så gør det bare at jeg ikke får alle de søvnanfald, selvfølgelig kan jeg mærke forskel på, når jeg ikke har taget min ritalin, og når jeg har.
    Men stadig, at man aldrig kan blive helt frisk, og altid skal kæmpe med den søvnhed.

    Nogen dage, kan jeg slet ikke hive mig ud af sengen, og andre dage bliver jeg så træt om aften, at mine ben bliver som gele, og bare vil i seng, og de kan ik finde ro.
  • Indstillinger
    Hypnose kan være effektiv til at løse mange søvnprobemer, så måske også dette.

    Hilsen Helene
  • Indstillinger
    det er lige som jeg også har det jeg får 12 * 10 mg retalin om dagen når jeg er på job weekenderne 6 * 10 mg retalin ....... hvornår fandt du ud af at du havde hypersomni ? (fordi jeg kom så højt op i medecin er fordi jeg har kørt galt nogle gange i bil :-( )
  • Indstillinger
    ...forstå mig ret, men hvor er det skønt at opdage at der rent faktisk findes andre end mig selv der også lider af hypersomni... Fik det konstateret for godt 1 år siden, og sikke en lettelse det var da der langt om længe var nogen der troede på at jeg fejlede noget og at jeg ikke bare var træt fordi jeg ikke spiste sundt nok eller ikke fik nok søvn osv... Men efterfølgende har det også været hårdt det at skulle fortælle om min sygdom, fordi jeg oplever at folk har svært ved at forstå at man kan have det sådan....føler sommetider at folk tror det er noget jeg finder på...
    Er der nogen af jer der har erfaret lignedende ting i forhold til jeres sygdom?
  • Indstillinger
    Desuden en lidt interessant artikel...følte i hvertfald selv at det var mig han talte om.....

    http://www.regionshospitalet-viborg.dk/ ... yhed=86690
  • Indstillinger
    Jeg har fundet meget mere energi i hverdagen efter jeg kom på ritalin.
    Dog er der nogle ulemper ved ritalin, men i forhold til de ulemper der er hvis jeg ikke tager det vil jeg hellere have dem.

    Har haft perioder hvor min puls kom højt op og blev lige frem ubehageligt.

    Jeg fik for ca 2 år siden stillet diagnosen, min mor fejler det samme, så der er nok stor chance for at man kan arve det fra andre i familien.

    Hele folkeskolen sad jeg nærmest og "stenet" gik og følte mig som zombie...
    Så skolen kan jeg ikke finde noget positivt fra, er i dag 25 år gammel og er i gang med uddannelse.
    Hvis jeg ikke var på medicinen tror jeg ikke jeg ville være kommet så langt som jeg er nu.

    Jeg vil også godt høre fra andre der har de samme problemer og udveksle erfaring.
  • Indstillinger
    Redigeret 17 januar, 2011, 06:56
    Hej,

    Hvor mange er vi mon i Danmark, der har Hypersomni?
    ZZzzzzz....?????
  • Indstillinger
    Hej Tornerose38.
    Nu ved jeg ikke hvor i landet du kommer fra, men Viborg sygehus har meget styr på det, men jeg vil undersøge muligheder for om man skulle lave en patientforening eller noget i den stil.
    Kunne godt tænke mig at høre om folk er opsatte på det?
    For der skal være mere fokus på det og der skal noget mere indsat på området. Det koster samfundet mange penge, hvis folk ellers får behandling og hjælp kan det svare rigtig meget.
    Jeg går ikke særlig meget til min egen læge mere, jeg oplever at jeg bliver mindre syg efter jeg er kommet i behandling.
  • Indstillinger
    Redigeret 17 januar, 2011, 06:55
    Hej og tak for responsen,

    jeg er patient ved Dansk Søvncenter/ Glostrup. Så jeg står vist allerede på toppen af det speciallægelige hieraki indenfor danske søvneksperter.

    gab gab..ZZzzz...
Log in eller Registrér for at kommentere.