Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme

Man kan blive tvangsbehandlet af læger i Danmark

13»

Kommentarer

  • Hej Persille

    Ja, og det er også fra Jytte Hestbech, jeg har mine oplysninger. Jeg har læst hendes bog ”Velfærd og svindel”, og det er rystende, hvad hun har været udsat for. Og når hun selv er læge, virker det ekstra grotesk.

    Der er – som du så rigtigt skriver - ikke tale om nogen lov, der fritager lægekonsulenterne fra at overholde Lægeloven. En lov skal jo vedtages i Folketinget for at være gældende lov. Det er ifølge Jytte Hestbech en regel, som embedsmænd i Sundhedsministeriet har fundet på. Men så vidt jeg husker, blev dette problem også omtalt i Dagbladet Informations debatter, dengang artiklen om lægekonsulenter blev bragt.

    http://www.information.dk/224437

    F.eks. Knud Helmer Andersens debatindlæg fra den 15. februar klokken 18.14. (debatten står under artiklen)

    Som man ser, har Jytte Hestbech også indlæg i denne debat.

    Jeg kan se i det citat, du bringer, at der har været indkaldt til en pressekonference om problemet. Det er længe siden, og der er ikke ændret noget. Det er åbenbart som at slå i en dyne at få ændret noget!

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Ja, det er som at slå i en dyne for samfundet har ikke råd til at give flexjob eller førtidspensioner eller sygedagpenge til alle de mennesker, der vitterligt har behov for det.

    Fra politikerne får vi at vide, at alle skal arbejde mere og alle skal i arbejde. Så bliver folk mere syge, flere og flere går ned med stressrelaterede sygdomme. Børnene i familierne kommer til at lide under de voksnes stress og manglende tid og omsorg, det skaber flere 'problembørn', der også har brug for hjælp på forskellig vis. Det koster penge, så må alle andre arbejde endnu mere og bliver mere syge. Det er skruen uden ende, fordi man kun symptombehandler rigtigt mange mennesker.
    Så nogen er nødt til at slå bremsen i og sørge for, at pengene ikke fosser ud - og det har man jo så bl.a. kommunallægerne til. Det gør det givetvis nemmere for dem, når de aldrig ser det menneske, hvis fremtid de sidder og har magten over.
    Så selvfølgeligt er magthaverne ikke interesseret i at ændre noget. De kan ikke undvære kommunallægerne. For de er Systemets bødler der udfører det beskidte arbejde i praksis.

    I Magasinet Penge på DR1 var der d. 3. marts et kritisk program om førtidspension til specielt unge mennesker med psykiske lidelser. http://www.dr.dk/odp/player.aspx?mt=fro ... tpageTab_0
    I 2008 fik...
    1 ud af 1000 borgere i Hillerød tilkendt førtidspension
    2 ud af 1000 - i København
    6 ud af 1000 - i Herning
    8 ud af 1000 - i Århus
    12 ud af 1000 - i Lolland

    Dette ud fra samme lovgivning naturligvis. Så nu skal der strammes yderligere op, fordi alt for mange får pension. Man går selvfølgeligt efter den laveste fællesnævner.
    Kommunerne med de laveste tal kunne aldrig holde det niveau, hvis de opfyldte det reelle behov. Her er det jo så, at kommunallægerne kommer ind med de beskidte metoder og sørger for, at det hele ikke løber løbsk. Men det nævner programmet naturligvis ikke noget om.

    Det kræver et godt helbred (og en ikke ubetydelig psykisk styrke) at være syg...


    Hilsen Helene
  • Ja, de driver deres ulovligheder med regeringens stiltiende samtykke.

    Jeg tror, der kunne spares mange penge, hvis alle de vanvittige tiltag med at drive syge mennesker i arbejde blev stoppet.
    I forvejen er der jo ikke arbejde til alle. Så jeg har meget svært ved at forstå syge mennesker skal piskes i arbejde.

    Hvilket job skal de udføre. Fyrer man raske, for at lade syge mennesker overtage deres job, eller skal de bare gå rundt og føle sig værdiløse.

    Det er en af de mest mærkelige ideer jeg har hørt, at man bliver rask af at arbejde.

    Jeg læste om en dame, der var blevet opereret for brystkræft og tog til efterfølgende behandling .
    Ikke engang hun kunne få fred til at komme til kræfter.
    Der bruges formuer på at sætte mennesker i arbejde, som enten er syge eller måske, af en eller anden grund, umulige at placere.

    Jeg kan huske, da jeg var i arbejde, en dame, som var sendt på arbejde nogle timer, for at hun kunne få det bedre. Hendes nerver var dårlige. Hun brød grædende sammen og sagde til mig, hun kunne ikke mere.

    Jeg tror ikke det har noget som helst at gøre med, at ville hjælpe syge mennesker. Denne regering hader syge og arbejdsløse.
    Det er så bare den konstatering/opfattelse, jeg har fået.
  • Jeg er helt enig. Der sidder nogle meget menneskefjendske og iskolde personer på nogle af de mest magtfulde poster i landet.

    På et tidspunkt i mit sagsforløb holdt jeg op med at prøve at forklare noget som helst om, hvordan jeg havde det. For de havde fået det hele at vide og de var tydeligvis hamrende ligeglade. Det gik op for mig, at det her handler slet, slet ikke om, hvordan jeg har det. Det handler ikke om at hjælpe mig. Det handler om at spare kroner og ører i kommunekassen.

    Når det så er sagt, så har jeg dog mødt et par enkelte mennesker i systemet, der faktisk har prøvet at hjælpe mig så godt de kunne - indenfor de rammer, de har.

    Som Kameliadamen skrev: 'Man kan ikke tjene to herrer' - og det gør det rigtigt svært for sagsbehandlerne, for mange af dem vil på den ene side gerne hjælpe de sygemeldte borgere men på den anden side gør arbejdsvilkårene det simpelthen umuligt.

    Jeg sagde til min tidligere sagsbehandler, at vi jo tydeligvis er ude i en magtkamp: Hun ville have mig i arbejde og jeg sagde, at jeg ikke kom til at arbejde igen. Jeg fortalte hende, at jeg ikke havde tænkt mig at tabe den magtkamp, for det er min fremtid, mit liv og mit helbred, det her handler om og jeg har tænkt mig, at jeg vil overleve det her.
    Hun blev usikker og svarede: 'Ja... selvfølgeligt... men jeg er jo ansat af Jobcentret... jeg er jo også nødt til at være loyal overfor dem...'.
    Hvad er det for noget? Jeg kan forstå, at hun er nødt til at være loyal overfor lovgivningen. Men derudover synes jeg nu nok, at hendes loyalitet bør tilfalde mig, der er sygemeldt. I princippet bør hun være ansat til at hjælpe borgere, der har brug for hjælp og dermed altså også varetage mine interesser. Men hun følte altså, hun var nødt til at vælge loyaliteten overfor sin arbejdsplads fremfor at tænke på, at det her er hele mit liv og min fremtid, det handler om. Der er (for mig at se) noget helt galt i det perspektiv.

    I virkeligheden er der én herre, der bliver tjent i det her samfund - og det er pengene. Det har mistet sin sjæl.
    (Det er en anden sag men man ser jo også, hvor hårdt økonomisk kriminalitet straffes i forhold til kriminalitet, der går ud over mennesker. Mennesker tillægges ikke nogen værdi - selvom det i ord lyder anderledes, så er det jo handlingen der viser det).


    Hilsen Helene
Log in eller Registrér for at kommentere.