Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Fuldkorn - hvad er det?

13»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Så fandt jeg, igen, denne ældre tråd. ;)

    Kameliadamen skrev: "Måske er sagen, Trold, at du ikke tåler solsikkekerner? Det behøver jo ikke være et problem, der har noget med fytin at gøre."

    Her i foråret havde jeg igen en periode, hvor jeg spiste dette brød (verdensmesterbrød fra Lidl), og fik de efterhånden velkendte symptomer.
    Jeg var frustreret, for jeg har i mellemtiden spist andre brød med solsikkekerner i, uden problemer.
    Så kom jeg til at tænke på, at brødet er rullet i sesamfrø, og googlede "sesamfrø+fytin", og fandt ud af, at sesamfrø indeholder rigtig meget fytin.

    Jeg har efterhånden erfaret, at når jeg holder mig fra fytinholdige fødevarer, så oplever jeg ikke de, efterhånden velkendte, symptomer på kaliummangel. :)

    I mange år drak jeg sjældent en kop kaffe, men nu har jeg i nogle måneder gjort hvad jeg kan, for at undgå ting, der trækker mineraler ud af kroppen, d.v.s. nul kaffe, meget lidt sukker, og så vidt muligt ingen fytin.
    Alkohol drikker jeg i forvejen kun ved helt særlige lejligheder.

    Derudover tager jeg kaleorid og kalium som cellesalt.

    Og jeg mærker en tydelig forskel i mit energi-niveau.

    Jeg er tidligere blevet opmærksom på, at undgå ting, der kan hæmme fordøjelsen, dette hjælper også. D.v.s. mælkeprodukter (udover lidt surmælksprodukter i madlavningen), hvidt brød, eddike, kulsyre, fytin, og måske andre ting jeg ikke lige husker.
Log in eller Registrér for at kommentere.