Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

HJÆLP, 14 år måske gravid!

13»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hvis din menstruation er lige op over, så mener jeg ikke, der er grund til at tage en fortrydelsespille, som altså er virkelig barske sager, og som da kun skal tages i et absolut nødstilfælde.

    Og - hvis du skal have menstruation en af dagene, og han slet ikke var kommet, vil jeg mene din krop har bedst af, at du ikke bruger den pille.

    Men - jeg synes bestemt, I skal øve jer i at bruge det kondom rigtigt. Det skal dels være et, der passer ham, dels skal det virkelig sættes rigtigt på. Så er risikoen for, at det går i stykker minimal.
  • Indstillinger
    Jeg havde min mens sidst den 9 april og jeg skal have den næste den 10 maj og det er aldrig sket før og vi bruger altid de samme kondomer
  • Indstillinger
    10. maj er jo altså ikke lige om lidt, så mon ikke du alligevel skal ringe til din læge i morgen tidligt i telefontiden ml. 8 og 9 og fortælle nøjagtigt, hvad der er foregået?

    Ja, et kondom kan sprænge - men gør det for det meste kun, hvis ikke det er sat helt rigtigt på.
  • Indstillinger
    Har snakket med en sygeplejeske dom jeg kender og hun siger at eftersom det er 3 uger siden jeg havde min mens sidst så er der en lille chance for at jeg er.
  • Indstillinger
    Hej! Jeg er en pige på 14 som har haft sex med min kæreste nogen gange! Alle gange har det ikke umiddelbart været noget galt og der er ikke sket nok uforventet. Vi har brugt kondom alle gange og det er ikke sprunget , gledet eller faldet af på nogen måder (har snakket med mor om p-piller og begynder snart)
    Men alligevel er jeg bekymret for at være gravid - er det muligt?
    Er ikke gået overtid endnu, skal have mens her D. 26 , men er bare nervøs!
    Hvad tror du? Er det overhoved muligt?
  • Indstillinger
    Jeg syntes lige du skulle læse dette inden du begynder på p piller. Du stopper måske med at vokse.

    http://www.vibekemanniche.dk/?p=502

    Om du er gravid, det tvivler jeg meget på. Jeg tror det ikke, hvis I er helt sikre på at det er sket på den beskrevne måde. Kondomet på inden nogen nærkontakt.
    Naturligvis vedkommer det overhovedet ikke mig, men 14 år og allerede startet på et sexliv. Jeg er forarget og det har jeg så heldigvis lov til at være.


    Læs også dette.
    Efter samlejet

    Når manden har haft udløsning med kondom, skal samlejet afsluttes med det samme. Ikke noget med at ligge og hygge og puste ud. Forsøger man at fortsætte ret lang tid efter udløsningen, vil sæden hurtigt trænge op langs kondomvæggen. Det betyder, at sæden kan løbe over, og at kondomet let glider af, når manden trække sig ud. Hold derfor fast ved kondomet med et par fingre oppe ved roden af penis, så kommer kondomet med og sidder på plads hele vejen ud.

    Sørg for at være på afstand af din partners underliv, når kondomet tages af, så penis, som er våd af sæd, ikke kommer i nærheden af kvindens skridt.

    Slå knude på kondomet foroven. Pres let på kondomet og se, om det stadig kan holde luft. Vask eventuelt hænder og kønsorganer, hvis det er praktisk muligt. Lad vandet - og alt er klar til anden runde!
  • Indstillinger
    Hej jeg er en pige på 14 år.
    Jeg havde sex for første gang, for nogle uger siden, MED KONDOM. Jeg ved at jeg var klar nok. Imens det skete havde jeg min menstruation. Og den blev også ved med at være der efter, men jeg går og er rimelig usikker på, om jeg er gravid. Men efter han var kommet, og havde taget kondomet af, lagde han sig på mig, nøgen. Jeg ved godt det var dumt. Og han var ikke oppe i mig efter, men den lå der bare. Jeg har overvejet og tage en test her snart. Men er der mulighed for at jeg er gravid? Altså jeg er ikke blevet svimmel, jeg står ikke op for at tisse om natten og alt det der. Men når jeg kigger på min mave og trykker på den, kan jeg ikke se om den har forandret sig. Jeg er rimelig paranoid i den her situation.

    PS: har snakket med veninder, men ikke min mor.
  • Indstillinger
    Du kan kun blive gravid i 3-5 dage om måneden (når du har ægløsning) og det er ca 10 dage før din menstruation.
    Du er helt sikkert ikke gravid.
  • Indstillinger
    Det er korrekt, at man kun kan blive gravid, når man har ægløsning, men det er IKKE helt korrekt, at det er kun er ca. 10 dage før menstruation, den ægløsning forekommer – det kan nemlig svinge ret meget fra kvinde til kvinde, hvorfor man aldrig – ALDRIG – må bruge den slags til beregning.

    Men – hvis det ellers også ER foregået, som du beskriver, så er du ikke blevet gravid.

    Det kan godt være, du mener dig klar, men hvis du føler sig voksen nok til at gøre voksenting, må du også være voksen nok til at tage et voksent ansvar og sætte dig ind i, hvad det handler om.

    Derfor bør du søge noget seriøs seksualinformation – og er der ikke en voksen, der kan/vil fortælle dig om det, må du søge det selv; enten på nettet, eller endnu bedre – gå på biblioteket og lån nogle bøger om emnet.

    Det er meget vigtigt, at du ved, hvad der sker og hvordan du kan passe på dig selv.

    Det kan da umuligt være rart at have sex, hvis du hver eneste gang skal frygte graviditet, fordi du ikke ved, hvordan man rent faktisk kan blive gravid.
Log in eller Registrér for at kommentere.