Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

HJÆLP, 14 år måske gravid!

2

Kommentarer

  • Indstillinger
    Han var på ingen måde opppe i mig. men syntes du alligevel jeg skal tage en test har kigget på en hjemme side om symtomer og der står der at man får ømme bryster og at de bliver mørkere og man bliver hård under navlen det er jeg ikke overhovedet ikke enda. Men der stod også at ens mens kunne blive væk hvis man gik og var bekymret. Og det er jeg kan næsten ikke tænke på andet
  • Indstillinger
    Risikoen for graviditet er meget lille, men for en sikkerhedsskyld, gør det. Der er jo ingen grund til at gå og være urolig. Hvis der er gået et stykke tid, så prøven er sikker er der ikke noget at betænke sig på.
    Hvorfor gør du egentlig det, hvis I har pengene. Det er jo noget du selv kan klare. Ingen behøver at blandes ind i det, hvis det er grunden.

    Alle de "tegn" på graviditet kan du ikke regne med. Og ja, din menstruation kan blive væk, hvis du er meget nervøs.
  • Indstillinger
    Jeg har også tænkt at gøre det men min størset frygt er bare at den er positiv og det ville jeg slet ikke kunne klare hvis den var.
  • Indstillinger
    Nej, jeg tror ikke, du er gravid, hvis det vel at mærke ER foregået, som du skriver, men...

    For det første: Symptomer på graviditet er efterhånden blevet en flere kilometer lang liste, nogle får nogle af disse symptomer, nogle får mange, nogle får slet ingen - så det kan du ikke bruge til noget som helst.

    For det andet, så er det altså sådan, at hvis du ER gravid, så holder du ikke op med at være det, fordi du er bange for det. Dine problemer bliver kun større jo længere tid du venter med at tage den test.

    Og så vil jeg gentage - hvis man er voksen nok til overhovedet at have sex, så bør man også være voksen nok til at dels sætte sig ind i hvad det er man foretager sig, hvad der både sker og kan ske, dvs. man både bør og skal sørge for at få noget ordentlig seksualundervisning, - dels bør man altså også være voksen nok til at tage de voksne konsekvenser, der er ved at have sex, og det er bl.a. at sikre sig mod graviditet, eller forholde sig til, at man altså KAN blive gravid hvis man ikke sørger for at passe ordentligt på sig selv.

    Men - jeg tror ikke, du er gravid, men du får det jo ikke bedre af at gå og være bange - derfor skal du tage den test.

    Forhåbentligt slutter hele denne historie med, at du nu sørger for at passe på dig selv hver eneste gang, du er sammen med en dreng - og det betyder, at han altså SKAL have det kondom på - hele tiden.
  • Indstillinger
    Heldigvis endte det godt jeg tog en test og den var negativ heldigvis for det. Mig og min kærste er meget lettede og glade. Og vi har begge lært en kæmpe lektie tusinde tak for al jeres hjælp :D
  • Indstillinger
    min mens er stadig ikke dukket op og det er altså halvandet år siden jeg fik min første.
  • Indstillinger
    Du skal sørge for at tage testen korrekt. Har du gjort som beskrevet i vejledningen.



    http://www.apoteket.dk/KropOgHelbred/Gr ... stest.aspx


    Hvornår på dagen, skal jeg tage graviditetstesten?


    Alle tests er forsynet med en udførlig brugsanvisning. De fleste tests kan anvendes døgnet rundt, men da morgenurinen er mest koncentreret, vil prøven med fordel kunne tages om morgenen.

    Det vil fremgå af vejledningen, om testen også kan anvendes på andre tidspunkter af døgnet. Hvis du lige har drukket meget væske, eller det er mindre end 4 timer siden sidste toiletbesøg, kan urinen være for tynd, og testresultatet kan blive falsk negativt.

    Hvor hurtigt får jeg resultatet?


    Udføres testen korrekt kan resultatet aflæses på teststrimlen indenfor 5 minutter. Denne tid varierer dog fra test til test (fra 1-5 minutter). Testen må som regel ikke ligge for længe inden den aflæses, da farverne kan ændres og resultatet herved kan blive usikkert. Normalt skal testen være aflæst indenfor 10 minutter.
  • Indstillinger
    Har nu taget 2 teste og de var begge negative to dage senere fik jeg min mens. Heldigvis ingen børn/abbort til mig.
  • Indstillinger
    Det var godt at høre :)
    Nu må I sørge for at få kondomet på fra start hver gang fremover.
  • Indstillinger
    Hej
    Mig og min kæreste hvad sex her i dag han havde selvfølgelig kondom på. Men pludselig sprang det han skyndte sig at trække det ud. Han var heldigvis ikke kommet, men er bare så bange for at jeg er gravid. Han skrev så til sin storesøster for vi ville hører om jeg skulle tage en fortrydelsespille. Hun spurgte om hvornår jeg skulle have min menstruation og jeg får den snart. Så hun sagde der ikke ville være nogle risiko og jeg derfor ikke skal tage en. Men skal jeg stadig gøre det er der en chance? Please svar jeg er så bange
Log in eller Registrér for at kommentere.