Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Bitter smag

2

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg fik pludselig en bitter smag i munden i mandags med alt hvad jeg spiste.
    Jeg troede først at jeg havde haft sæbe på hænderne som var kommet på min bolle. Jeg har nu haft den bitre smag i 4 dage og søgte råd her. Hvor blev jeg glad da jeg læste disse svar for jeg spiste " små pinjekerner" i søndags. Jeg har normalt ikke problemer med pinjekerner, men har ikke spist " de små før". De er købt i Føtex eller Kiwi og hedder ristede pinjekerner.

    Nu er mit spørgsmål til alle I andre. Hvornår forsvinder den bitre smag igen??
  • Indstillinger
    Samme symptom her! Købte små ristede pinjekerner i Føtex i lørdags, forsøgte at lave en frisk pesto, men det smagte meget meget bittert (prøvesmagte den dog 4-5 gange for at få den på rette spor). Den røg i skraldespanden, men i dag (tirsdag) har jeg en frygtelig bitter smag i munden!

    Køb ikke de små latterlige pinjekerner! Nap de store velkendte og rist dem selv.

    Håber snart det går væk...

    Thomas
  • Indstillinger
    Samme historie her - lavede pesto med pinjekerner af mærket "Zen of Nature" fra Fakta i lørdags. Bitter smag bagerst i munden begyndte igår mandag.

    Ærgeligt at jeg spiste den sidste rest pesto idag, før jeg havde fundet jeres indlæg!
  • Indstillinger
    Den engelske wikipedia nævner det også i sin artikel "pine nut":

    A small minority of pine nuts can cause taste disturbances, developing 1–3 days after consumption and lasting for days or weeks. A bitter, metallic taste is described. Though very unpleasant, there are no lasting effects. This phenomenon was first described in a scientific paper in 2001. Some publications have made reference to this phenomenon as "pine mouth". This is a relatively new phenomenon and appears to be most common in nuts coming from China. It has been theorized that the nut trees are absorbing something and passing it on to the nuts, or the nuts themselves are being treated with something before packaging. It is also possible that the nuts have spoiled and are rancid, causing the metallic taste disturbance. Also, it has been hypothesized that this bitter side effect is caused by an allergy that some people may have to pine nuts, but this does not explain the recent appearance of this syndrome. Metallic taste disturbance known as metallogeusia, are reported 1–3 days after ingestion, being worse on day 2 and lasting for up to 2 weeks. Cases were self-limited and resolve without treatment.
  • Indstillinger
    Jeg havde samme symptomer sidst i marts, se evt. tidligere indlæg.
    Mine symptomer var kraftige i lidt over en uge, herefter fortog de. Efter 2-3 uger var de helt væk igen.

    Vi var fem personer, der delte en salat med de små pinjekerner, men kun min søster og jeg fik symptomerne. Måske reaktionen kan være genetisk bestemt...

    Se i øvrigt flg. indlæg i Politiken d.d.:
    http://politiken.dk/tjek/dagligliv/mad/ ... 997437.ece
  • Indstillinger
    Jeg har ligeledes spist pinjekerner en del i denne uge. Både de små økologiske fra brugsen, har smidt posen ud så ved ikke helt oprindelseslandet, samt pinjekernerne fra rema mærket delicata. Da jeg ofte spiser pinjekerner, kunne jeg forestille mig at smagen kommer fra den portion jeg ikke ristede men brugte rå i pesto??
    Er der nogle der har nogle gode råd til at mindske smagen. Bliver utrolig markant når jeg spiser..en mærkelig meget giftig smag. Har dog også spist græskarkerner i denne uge, men ud fra artiklerne på denne side, tyder det på pinjekernerne.
  • Indstillinger
    Min mand og jeg spiste pinjekerner i salat for 2 dage siden, og har nu en metallisk / gift-agtig eftersmag i munden... i ganen bagerst. Meget ubehageligt.
    Jeg har ikke været opmærksom på den nyhed vedr. pinjekerner for ca. 3 uger siden... :
    http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2010/06/18/055754.htm

    Den nyhed havde jeg glemt, og købte i god tro en pose (af de helt små) pinjekerner i Netto. Jeg undrer mig virkelig over hvorfor de ikke er fjernet fra hylderne. Det er da forrykt at vi efterhånden er en del som render rundt med denne metal-smag.

    Håber det går over inden vi går på sommerferie om ca. uge. ;o)
  • Indstillinger
    Kan kun tilslutte mig de øvrige indlæg. Jeg spiste for præcis 2 dage siden små kinesiske pinjekerner - købt i Rema 1000 - af mærket DelicataNu har jeg hele tiden en bitter smag i munden - også når jeg spiser. Jeg synes, det er forrykt, at produktet ikke trækkes ud af markedet, når så mange har oplevet problemer med det. Udsigten til at det vil vare omkring 14 dage +/- er ikke rar. Samtidig er tanken om forurening, kemiske stoffer, gift o.l., da nærliggende, når jeg tænker på kinesiske miljøforhold.
    Dette til advarsel for andre - og i høj grad en opfordring til at trække produktet af markedet.
  • Indstillinger
    Jeg havde sådan en bitter smag i munden, troede det var vandet fra hanen der var tilsat kemikalier og salt.
    Men , hvor er jeg lettet nu; jeg har også spist de små pinjekerner (coops økologiske købt i Kvickly), og vil stoppe med det samme.
    Jeg har også en brænden i svælget.
  • Indstillinger
    Så vil jeg også være med i klubben.
    Pinjekerne fra REMA100 - Delicata. Frisk pesto. (den er faktisk bedre uden pinjekerner)
    Vil straks i dag kontakte den lokale butik.
    Føj for en ulykke.... 14 dage endnu. Glad for at der trods alt er udsigt til at det går over. Troede der var noget helt galt.
Log in eller Registrér for at kommentere.