Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Kan i fortælle mig hvad i gør med jeres dødsangst??

13»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej. Jeg synes som nok alle jer andre at de er "rart" at vide at man ikke er alene.
    Jeg er 19 år nu og jeg har haft denne angst så længe jeg kan huske. Jeg har levet med denne angst i over 9 år nu, og jeg kan ikke huske et liv unden denne angst. Når jeg får det dårligt så er det normalt fordi jeg er enten bange for at få en blodprop eller der er noget i vejen med mit hjerte. som oftest få jeg det dårligt med mit hjerte og når jeg får det dårligt tager jeg min puls og kan derved mærke at mit hjerte stadig pumper.. Dette hjælpe oftest mit. Det fjerner ikke denne angst men det gør at jeg ikke går fuldstændig i panik, istedet gør det at jeg mærker min puls og at det er i orden og trækker vejret dybt. Men dette er ikke nogen læge der har fortalt om det er den rigtige måde og gøre det på og det er det sikkert ikke fordi de ville mene at man skal søge "rigtig" hjælp, men nu var spørgsmålet i dennne tråd jo også bare hvad folk gør ved deres dødsangst. At mærke min puls gør at jeg for det meste ikke gå fuldstændig i panik, men jeg kan holde det på en neavu så andre ikke opdager det og gør det mindre slemt.
  • Indstillinger
    Hej .
    Har selv depression og ansgt, især dødsangst og angst for det aldrig går over igen.
    Vil rigtig gerne høre hvilke medicin I får for det og om det hjælper, det skriver flere af Jer jo at det gør.

    Håber I vil svare - da jeg virkelig har det skidt og psykiater har svært ved at finde noget der virkelig hjælper.
    Mvh Kirsten
  • Indstillinger
    Hvor er det opslidende og ødelæggende for livet at have det sådan og virkelig også for familien som det jo heller ikke kan undgåes det går ud over.
    Har selv depression og med den følger en stor Angst/uro som er uudholdelig.
    Vil du fortælle hvilken medicin du fik/får - selvom jeg er klar over vi alle kan reagere forskelligt på medicin.

    Mvh Mormor 23
  • Indstillinger
    Jeg tog Sertralin 100 mg. om dagen. Det fjernede al min angst og hjalp på depression. Stoppede for et år siden og er desværre blevet syg igen. Men de piller hjalp mig meget.
  • Indstillinger
    Det gør mig ondt at høre - er du så begyndt på Sertralin igen. Håber for dig det hurtigt vil blive bedre.

    Mange tanker Kirsten
  • Indstillinger
    Storey mon du vil fortælle hvilken medicin du fik/får og hvordan det virkede helt fra begyndelsen.
    Håber du orker.
  • Indstillinger
    Hej Kirsten

    Jeg har i denne omgang valgt ikke at bruge medicin. Jeg starter hos en psykolog og på psykiatrisk afdeling i ambulant behandling. Jeg vil gerne komme af med min angst uden medicin, da medicin kun lægger en dæmper på det, men ikke fjerner det reelle problem. Det er vigtigt at man finder ud af hvorfor man har det sådan. Det er ens krops måde at fortælle en på, at der er noget i vejen. Nu tager jeg kun baldrian inden jeg skal sove, for at falde mere til ro.

    Når det er sagt, så synes jeg medicin er fantastisk og kan virkelig gøre underværker. Jeg tog 100 mg. om dagen, trappede vist op fra 25 mg. Man kan komme op på 200 mg. om dagen, mener jeg. Jeg gik til psykolog samtidigt, og alene det hjalp rigtig meget. Desværre var jeg så dårlig at medicin skulle til. Jeg tog det ca. 5 år. Den slags angstmedicin virker efter ca. 4 uger. Jeg oplevede ingen bivirkninger, bortset fra at ens stofskifte går nærmest i stå. Jeg tog derfor en del på. Men jeg var undervægtig på daværende tidspunkt, så de ekstra kilo kom godt. Men jeg tog medicin levede jeg et helt normalt liv uden angst og depression.

    Det er vigtigt at snakke med sin læge og psykolog mht. medicin. Det virker forskelligt på alle. Så uanset hvad, se en psykolog ved siden af og dyrk motion. Det hjælper rigtig meget på psykiske lidelser.

    Uanset hvad, så husk altid på at det nok skal blive bedre. Når jeg tænker på hvor syg jeg var, og troede aldrig jeg ville blive rask, men det blev jeg. Bare husk at sige til dig selv at det hele nok skal gå og at du får det bedre. For det gør du!
  • Indstillinger
    Tak for du gAv dig tid til at svare. Jeg er lige startet med Lamotrigen og blevet lovet jeg ikke tager på af det - men gætter alligevel på det også var det du tog på af ?
    Sidste år prøvede jeg Mirtrazepin og tog 20 kg på - de er væk igen men det skal ikke overgå mig en gang til. Har i en del år fået Cipramil 40 mg og ved dyk fik jeg 60 mg. Det må man jo ikke få mere - selvom psykiater mener jeg godt kan får lige nu 50 mg - men er ikke glad for det pga risikoen for hjerte stop.
    Er virkelig bange for det ikke lykkes at finde noget medicin der kan hjælpe mig.
    Håber det kommer til at gå godt for dig.
  • Indstillinger
    Jeg kender desværre ikke til det medicin du får, men hvis vægtøgning ikke står som bivirkning, så skal du ikke bekymre dig for det. Og jeg er sikker på at du finder noget medicin. Det kan tage sin tid, men du skal nok finde frem til det som virker bedst for dig. Det er jeg sikker på.
Log in eller Registrér for at kommentere.