Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Unge kvinder med Vulvodyni

2

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Mimsen1!
    Jeg har læst dit indlæg med forslag til behandling med stor interesse, og har blot et uddybende spørgsmål. Hvor længe skal man lade vattet med Xylocain sidde ved skedeindgangen? Er det hele natten eller blot en halv times tid til bedøvelsen virker?
    På forhånd mange tak for dit gode råd og dit svar!!
  • Indstillinger
    Kære alle,

    Jeg ved ikke, om I kan bruge det til noget, men jeg vil gerne henvise til www.underlivetssmerte.wordpress.com. På siden samles et stort udvalg af artikler om vulvodyni, og her udveksler kvinder med vulvodyni erfaringer om både behandling og lidelse.

    Håber, det kan hjælpe.

    Venlige hilsner
    Louise
  • Indstillinger
    Mmimsen,
    hvordan var dine smerter præcist? Var det rifter eller neurologiske smerter, eller helt andre smerter?
  • Indstillinger
    Hej. Mit navn er Anja, jeg er 16 år gammel, og har haft vulvodyni i over et år nu, men har først fået konstateret det for 3 uger siden, det var først der jeg turde gå til lægen, da jeg altid har troet det var normalt, jeg har haft sex mange gange med smerterne, og de blev værre og værre. Har i nogle gode råd, til hvordan man får sin læge til at gøre noget seriøst ved det? Jeg er på bedøvelsen, men det virker ikke. Jeg har været sammen med min kæreste i 2 år nu, han har det helt fint med sygdommen, og støtter mig rigtig meget, jeg er bare ked af at han også skal gå igennem alt dette, og se mig ked af det, det er begyndt at fylde mere & mere i min hverdag. Jeg har ingen & snakke med, derfor har jeg valgt og skrive herind. Jeg synes det er vildt pinligt at have noget ingen ved noget om, eller kan forstå.

    Jeg håber nogle af jer vil svare, for jeg har lidt brug for at komme ud med det, og måske snakke/skrive med nogle som kan forstå hvad jeg går igennem, det er nemlig meget uhyggeligt når jeg kun er 16 år.
  • Indstillinger
    Hej Anja

    Først og fremmest hurra for at du er gået til din læge! Så skal der nok findes en løsning. Jeg vil gerne råde dig meget kraftigt til at opsøge Knud Damsgaard på centerforvulvodyni.dk. Han er ekspert og meget dygtig. Vi er mange der har levet med vulvodyni i flere år, og jeg vil gerne understrege, at rigtig mange i sidste ende kommer frem til, at Knud er den rigtige løsning. Så gør dig selv en tjeneste og opsøg ham med det samme. Du er kun 16, så du har masser af godt sexliv foran dig :-)

    Hvis du har nogen som helst spørgsmål, vil jeg meget gerne svare på dem herinde. Men jeg vil også gerne opfordre dig til at besøge vores facebook-gruppe, hvor du kan se hvad andre har skrevet og få gode råd fra folk der har det ligesom dig: http://on.fb.me/vulvodyni (gruppen er lukket af hensyn til privatliv, men du skal bare bede om at blive medlem). Du er også meget velkommen til at skrive en privat besked til mig derinde - jeg står som administrator.

    Der er også opstartet et forum på vulvalivet.dk, som du kan kigge på, men der er ikke så meget aktivitet endnu.

    Mange hilsner
    Sisse
  • Indstillinger
    Hej Sisse.

    Tusind tak fordi du har taget dig tid til at svare på mit indlæg.
    Jeg har nu været ved min egen læge, hun sagde til mig at der ikke var noget galt med mig, og at det var psykisk, og indbildning, hun sagde også at jeg skulle droppe at have sex i nogle år, hvilket er besværligt eftersom jeg har været sammen med min kæreste, i snart 2 år. Jeg er meget forvirret og ked af det, fordi jeg fik af vide af specialisten* at det var noget fysisk, jeg bor her i aalborg, så jeg tror ikke den læge du skriver om, vil tage imod mig. - min egen læge har sagt jeg bare skal til en fysioterapeut, og specialisten* har sendt mig til en terapi gruppe, efter alt det min egen læge har sagt til mig, føler jeg mig rigtig dum, og jeg føler at de tror at jeg bare finder på at jeg er syg. Lige pt, er jeg meget nede og ked af det, fordi ingen rigtig gider gør noget ved det.
    - Når jeg går ind på FB siden som du skrevet, står der at det er forkert adresse, kan du måske bare skrive hvad navnet på gruppen er?
    - Anja
  • Indstillinger
    Hej Anja

    Din egen læge er en idiot, som ikke ved hvad hun snakker om!!! Du skal ikke lytte til hende, og du skal ikke føle dig dum! Du er en stærk kvinde, som har valgt at gå til din læge med et meget intimt problem.
    Det er meget vigtigt, at du kommer til en der har forstand på sygdommen, og der er Knud Damsgaard desværre en af de få reelle muligheder. Han har en privat klinik i København, og det tager tid og penge, men det er det du skal gøre! Det er lige meget om du bor i Aalborg. Du må virkelig tro mig, når jeg siger, at du ligeså godt kan gøre det nu, fremfor at gå rundt med det her i årevis.
    Jeg håber virkelig at du vil kigge forbi Facebook-gruppen, for så vil du opdage at der er masser af kvinder, der har det ligesom dig, og som vil forstå dig og støtte dig. Hvis du skriver til mig på Facebook, kan jeg også give dig min mail/telefon, vil bare ikke lige offentliggøre det herinde.
    Få hjælp nu, ikke når du har haft ondt i endnu længere tid, og er blevet mere ked af det.

    Kh. Sisse
  • Indstillinger
    Hej igen Sisse.

    - Det betyder rigtig meget for mig at du gider bruge din tid på at hjælpe, og støtte. Jeg har nu anmodet om gruppen på facebook. tusind tak for din hjælp, jeg håber vi kan skrive sammen lidt mere derinde?
    - ved du cirka hvad det koster at tage til den læge? Og har du et godt råd om hvordan man kan overbevise ens forældre til at tro på at det lægen siger, ikke er den rigtige kur eller er den rigtige form for vulvodyni?

    - Mange hilsner Anja.
  • Indstillinger
    Hej Anja

    Nu er du jo kommet ind i gruppen - dejligt! :-)
    Hvis dine forældre giver dig problemer, så kan du jo henvise dem til gruppen, eller til mig - så skal jeg meget gerne hjælpe med at overbevise dem.
    Vi er så mange med så mange års erfaring, at vi VED at lægen ikke altid har ret. Især fordi vulvodyni er sådan en ukendt lidelse, er det meget vigtigt at komme til en ekspert.

    Knus Sisse
  • Indstillinger
    Hejsa! Jeg er ret sikker på, at jeg lider af vulvodyni. Jeg har kæmpet med læger og gynækologer i 9 mdr. nu og jeg er led og ked af, at de bare fejer mit problem hen som betændelse i skeden og svamp... Jeg bor i nordjylland og når du siger, at der findes en afdeling på Skejby, hvor man kan få denne behandling, så vil jeg da gerne høre, hvordan man får kontakt til denne.
    KH Sabine
Log in eller Registrér for at kommentere.