Hjem Hjerte og blod Hjerteproblemer

Ekstrasystoler - magnesium hjalp mig

135

Kommentarer

 • Hej Jocri,
  Tak for dit indlæg. Godt at høre at du har fundet noget der virker. Der er dog forskel på atrieflimren og ekstrasystoler, så det er nok den "forkerte" tråd du har fundet her.
  Jeg håber de 3 mdr. uden attakker bliver til mange år :o)
  mvh. Christine
 • Hej Janni og Stine

  Magnesium hjælper kun, hvis det virkelig er magnesiummangel, der er problemet.

  Men mange mennesker mangler magnesium. Jeg har set på www.vitalraadet.dk, at man mener, at ca. 75% af danskerne mangler magnesium.

  Det er desuden sådan, at man mener, at organismen forbruger mere magnesium, jo mere stresset man er.

  Derfor vil jeg tro, at det er en god ide at fortsætte med at tage magnesium. Jeg tager selv magnesium hver dag, og det har jeg gort i 7 år.

  Jeg begyndte på magnesium, dengang jeg havde hjerteuro/ekstrasystoler. Det hjalp kun lidt, for det viste sig, at min hjerteuro skyldtes jernmangel, og derfor var det selvfølgelig jerntilskud, der løste problemet. Alligevel er jeg blevet ved med at tage magnesium.

  Mange hilsner

  Kameliadamen

  P.S. I december havde jeg et anfald af atriflimmer. Og ja, det er noget helt andet!
 • Hej, jeg har haft problemet i 4-5 år nu. Dog vænner jeg mig aldrig til de dårlige perioder hvor de er der hvert 2 minut hele dagen lang. Jeg mærker oftere en smerte i maven når de kommer, som går hele vejen op i halsen. Er der nogen som genkender det?. Derudover vil jeg sige at man godt kan leve med det her fænomen, men det kræver positiv tankegang:-)
 • Hej Lou
  Mine ekstrasystoler kommer på meget forskellige måder. Nogle gange kan jeg have det som du beskriver det; et ekstraslag ca. hvert minut eller deromkring i 5-6 dage ad gangen. Hjertet slår normalt hvis jeg lægger mig på venstre side eller halvt på venstre side, halvt på ryggen. Disse perioder kommer et par dage efter at jeg har været meget stresset og tit hvis jeg ikke har sovet nok. Derfor er jeg meget OBS på at få sovet nok, enten om natten eller en lur.
  De fleste ekstrasystoler mærker jeg dog som et hårdt ekstraslag engang imellem, i gennemsnit 2 pr. dag. Så kan jeg have gode og dårlige perioder.
  For tiden går mit hjerte ligesom i "selvsving" og slår meget hurtigt og hårdt i ca. 5 sekunder, som føles som 5 minutter. Jeg bliver meget forskrækket og man kan høre et knæk i min stemme hvis jeg er ved at tale mens jeg får ekstraslagene.
  Du har ret i at man skal være positivt tænkende. Det påvirker i hvert fald mig meget at have disse ekstraslag og de er altid i baghovedet. Jeg passer på med ikke at blive for stresset men det er svært!!
  Jeg kan også have ekstraslag hvis jeg har spist for meget. Men direkte smerte synes jeg ikke jeg har prøvet. Blot en slags sammenhæng mellem overmæthed og ekstraslag.
  Jeg er stoppet med Magnesium igen. Synes ikke de hjalp.
  Hvad siger I andre?
  Mvh. Stine, 35 år
 • Nej, jeg ved heller ikke med Magnesium. Som én herinde skrev: man kan jo få testet sit blod for magnesium, og hvis der er hvad der skal være, hjælper det i hvert fald ikke noget at spise det som tilskud.

  Må også indrømme at "ufarlige ekstraslag" er en til tider sindssygt irriterende og til tider livskvalitetforringende skavank/sygdom. Har været igennem 2-3 uger med rigtig intense og lange perioder (op til adskillige i løbet af 5 minutter gennem en del timer).
  Og så er det som om de starter sådan en "nervøshedsfornemmelse" i mig, også selvom jeg véd at det ikke er farligt. (Er blevet checket, endda på hosp. for nylig, hvor det var blevet så heftigt). Og den fornemmelse ligesom "æder mine tanker", så jeg har svært ved at koncentrere mig.

  Min strategi har to punkter:
  1: Find om muligt ud af hvad der typisk starter dem. (Kan dog også blive en sport man kommer til at bruge ALT for meget tid på ...)
  2: Bliv rigtig god mentalt til at tænke at det jo går over. Eller til slet ikke at tænke på dem. (Umuligt nogle gange ...)

  For nylig, hvor mine var blevet så frygtelig mange og intense, kom jeg til at tænke på at dette var i en periode hvor jeg har fået en del medicin der hedder Doloproct (noget hæmoride-halløj), og den dag jeg stoppede med det, holdt det intense bankeri op. (4 dage med fred nu!). Så for en gangs skyld tror jeg at jeg fandt noget under "1" :-)
  Men who knows, måske starter det om lidt igen - eller i nat - eller i morgen ...

  Stabile hjerteslag til alle i fremtiden!
 • Jeg ville bare sige godt nytår og høre hvordan det går med jer herinde.
  Har en dårlig periode nu, og søger, som altid, trøst på bl.a denne side for at blive forvisset om at jeg ikke er alene...
  Noget nyt fra jer? Er der nogen der har knækket koden på denne ikke-sygdom?
  Kh Stine
 • Hej Stine

  "Knækket koden" er nu så meget sagt, men for en lille måned siden fandt jeg en ret interessant website (på eng.) der beskræftiger sig med vores "ikke-sygdom":

  http://palps.chemicalforums.com/cgi-bin/YaBB.pl

  Der er en pensioneret læge, Rutheford L Rane (RLR i forum'et) der svarer på folks henvendelser om ekstraslag/hjertebanken.
  Hans næsten enslydende svar til langt de flester er: Hvis dit hjerte er checket og fundet i orden, er ekstraslag ALDRIG det mindste farlige. Der er ikke én patient i hele verden der har fået blodpropper el. hjertestop efter en periode med ekstraslag.
  Han mener at 99% af dem stammer fra nogle lidt "skæve" påvirkninger af vagusnerven, der er en del af det autonome nervestystem med forbindelse til både tarmsystem, hjerte og hjerne. Og han mener at angst i de fleste tilfælde er årsagen til at der bliver sat fart i denne nerve i utide, men nævner også at små ting omkring fordøjelsen kan sætte det i gang. (Luftlommer, for meget mavesyre osv.) Og at man altså skal opfatte godartede ekstraslag som noget der kommer UDE FRA hjertet og IKKE skyldes en el. anden fejl el. sygdom inde i hjertet.

  Hvis han har ret, er det jo noch einmal betryggende. Men samtidig kommer han ikke med så mange brugbare råd i forhold til hvordan man kommer af med ekstraslag. Det er mest noget i stil med: Lev med dem, forstå at de er fuldstændig ufarlige og naturlige! Og når man således ikke går rundt og er bange for at de er symptomer på et sygt hjerte, ja, så vil de "skæve" påvirkninger af vagusnerven efterhånden høre op.

  Jeg har stadig mine on and off. Synes nok jeg har indset at de er ufarlige, men trælse er de nu indimellem. Prøver ikke at beskæftige mig så meget med dem. Ændrer aldrig planer fordi der lige kommer et par ubehagelige af slagsen. Og for tiden prøver jeg at nappe en enkelt baldrian om morgenen, det skulle berolige det autonome nervesystem. Har ikke været i gang længe nok til at jeg kan sige at det virker.

  Håber du finder ud af noget der gør det lidt lettere!

  Martin
 • Hej Martin,
  Tak for svar.Godt at høre fra dig. Jeg vil kigge på linket. Det er altid rart at høre, at de ikke er farlige men hold op hvor kan man blive påvirket og forskrækket. Jeg synes jeg bliver mere og mere neurotisk i de perioder jeg har dem meget.
  Jeg ændrer heller ikke planer når jeg har en dårlig periode. Men jeg prøver at få så meget søvn som muligt og undgår alkohol og kaffe.

  Mvh. Stine
 • At sørge for en god nattesøvn og begrænse alkohol og koffein er sikkert rigtig godt.

  Og jeg tror virkelig også - HVIS hjertet er undersøgt og fundet sundt af lægerne - at det kan være godt for ens mentale tilstand at tænke at ekstraslagene faktisk sættes i gang af noget UDEN for hjertet, nemlig det autonome nervesystem.
  Så man altså ikke går rundt og tænker og har angst omkring hjertet, og inderst inde frygter at der alligevel er noget i vejen med det.
  Jeg synes faktisk det gør det nemmere at komme igennem "anfaldene", når man kan tænke sådan. Jeg prøver også at tænke at anfaldene/episoderne jo altid og hver eneste gang ER HOLDT OP igen!

  Og ellers er der jo dine udmærkede tiltag, plus andre ting omkring fordøjelse og stress: Jeg bilder mig ind at det hjælper at:
  Ikke overspise. Drikke rigeligt med vand. Prøve at undgå en hel masse stressede situationer. Undgå for meget mavesyre.

  Good luck!
  Martin
 • Jeg tror du har helt ret i det med at drikke rigeligt og ikke overspise. Jeg synes også det hjælper at være i nogenlunde form, hvilket jeg bestemt ikke er ligenu med en nyfødt baby=meget dårlig nattesøvn og ikke den store motion.
  Min mor der lider af atrieflimren har også en klar fornemmelse af sammenhæng mellem fordøjelse/mavesyre og hendes anfald af hjerteflimmer. Men det er vel også meget naturligt at hjertet overbelastes ved overspisning så man presser det hele sammen efter at have rejst sig fra et velforsynet bord... Jeg er holdt op med at spise for meget og ikke for meget sødt heller, da jeg har meget lavt blodsukker. Så jeg ved hvor grænsen går før jeg får rysteture. Nogle kager er dog dét værd, ha ha.
  Jeg tænker positivt.
  Mvh. Stine
Log in eller Registrér for at kommentere.