Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

brændende tunge

2

Kommentarer

  • Indstillinger
    hej så er jeg lige lynhurtig tilbage har fundet pillerne jeg har læst om de bruger i USA på nettet herhjemme så vender lige tilbage når jeg har prøvet dem det kunne jo være fantastisk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hvis de virker (c. thula1
  • Indstillinger
    Hej Thula

    Der er desværre intet nyt fra mig. Mine blodprøver ser pæne ud, dog ligger B12 lavt, men ikke for lavt. Min endokrinolog nævnte bla den autoimmune sygdom, som giver de tunge problemer, men han vil lade mig undersøge for flere ting, når ferien er ovre, hvilket vil sige september.
    Jeg har fundet ud af, at vin påvirker tungen i uheldig retning ;-(

    Jeg håber, at jeg til september kan give dig årsagen til problemet.

    God sommer fra

    Sommer
  • Indstillinger
    hej Sommer1
    Stadig intet nyt fra mig bortset fra at jeg endelig har fået bestilt de ALA piller eg skrev om for længe siden. Hvordan er det gået med dig??
  • Indstillinger
    Jeg har også symptomer, som jeg har beskrevet som 'brændende' tunge. Jeg er bare slet ikke i tvivl om, hvad mine symtomer kommer af. Jeg sad nemlig i ca 3 uger i mit lille værksted og arbejdede med Gummi ting (tasker, punge mv) lavet af traktorslanger. Jeg har fjernet alle de (flotte) gummiting, jeg fik lavet, men en kollega har fået dem og når jeg er i det værelse, hvor han opbevarer dem, får jeg symptomerne ellers ikke!
    Venlig Hilsen
    Bibliotekaren1
  • Indstillinger
    Jeg har indenfor den sidste måned fået brændende tunge. Har fået medicin mod B12 som en blodprøve også har vist at B 12 manglen er helt ny. Jeg tillægger det medicinen. Jeg får også Lanzoprazol mod reflux og jeg synes at jeg kan smage mine mdiciner konstant. Men træls er det...
    Tvillingen
  • Indstillinger
    Jeg har fået en lys/grå tunge, efter mine mavesyre var begynd at irritere mig - siden jeg startede på Eltroxin behandlingen. Min tunge var ellers normal tidligere.
    Nu er det ligesom man kan se de fine hår på tungen, som var usynlige før.
    Der kan også komme glatte pletter på den, som kunne ligne sådan en geografisk tunge men forsvinder også med tiden.
    Jeg har sagt til min læge lige efter jeg var begyndt at få det dårligt, at min tunge så ikke sådan ud før, men svaret var at jeg tænker for meget på min krop. Normalt lægger man slet ikke mærke til det.
    Jeg er godt klar over at man slet ikke tænker på den slags når man har det godt, men det har vi jo ikke. Så behandlingsformen er....lykkepiler. Jeg tror jeg dropper dem alle sammen snart.

    Mvh Adam
  • Indstillinger
    Hej Thula1

    Undskyld mit sene svar, men prøver tager tid, og tiden går;-(
    Jeg er blevet undersøgt på kryds og tværs uden noget resultat, men måske har jeg alligevel fundet svaret.
    Det er blevet nævnt, at B12 mangel kan give de omtalte gener, og mit B12 tal lå da også i den lave ende men indenfor det normale.
    Min endokrinolog, som var meget deltagende, mente, at jeg skulle stoppe med at tage B12 og så efter 2-3 mdr. få taget en ny blodprøve. Jeg stoppede, men allerede kort tid efter fik jeg igen store gener, derfor begyndte jeg igen på B12 men på en lavere dosis. Det hjalp lidt men ikke meget. Jeg fik taget en ny blodprøve, som viste et lavt men normalt B12 niveau. Derefter tog jeg en større dosis 2mg, og hurtigt fik jeg det meget bedre.
    Jeg er sikker på, at det er B12 som gør forskellen, og måske skulle du prøve det.
    Jeg læste, at man godt kan have B12 mangel selv om prøven viser noget andet, og derfor skal homocystein også undersøges.
    Jeg kan ikke lige finde siden, jeg læste, men jeg prøver igen.
    Sommer
  • Indstillinger
    Hej thula1

    Jeg ved ikke m mit svar kan bruges, men det lyder som om du har konstant svampeindfektion som sætter sig på tungen.
    Det får jeg selv, hvis jeg f.eks. får alle former for antibiotica, penicilin og lignende.
    Jeg ved ikke hvad du ellers får af medicin eller andet som evt. kan give denne svamp, men den er beskrevet nøjagtigt som jeg oplever det, hvis jeg får antibiotica,hvad jeg kun får hvis det er meget nødvendigt, da jeg ved der kun går nogle få dage, så skal jeg behandles for svamp og det går ikke væk af sig selv.
    Det kan også sætte sig andre steder f.eks underliv eller endetarm.

    Derimod har jeg aldrig oplevet det ved hverken jern- eller b12 vitaminmangel, hvad jeg lider meget af i perioder.

    Hilsen albini
  • Indstillinger
    For mange år siden brændte min tunge. Jeg var hos en øre-næse-halsspecialist.
    Han sagde jeg , ubevidst, pressede min tunge op mod ganen. Det skulle jeg være opmærksom på.
    Det hjalp, for nu lagde jeg mærke til det og kunne bremse det.
  • Indstillinger
    hej alle jer (andre) med brændende tunge, ATAMON er svaret.
    skyl munden med 1 spiseskefuld, lad den befængte tunge hænge ude et stykke tid, skyl efter med koldt vand. 2-3 aftener inden sengetid,
    det hjælper gevaldigt. :)
Log in eller Registrér for at kommentere.